Jump to content

Moto Zajednica

Jedan za ovo, jedan za ono....

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Jel može neko da mi objasni u čemu je fora sa tim delovima? Japan je odmah iz ćoška i tamo se odlazi sa belim šengenom, a Italija je na kraju sveta pa su delovi nedostupni?

upravo tako!

Ne, ovo je bilo pitanje, a ne konstatacija. Mene zaista zanima zašto je lako nabaviti deo iz Japana, a teško iz Italije?

Inače i ja navijam da kupiš Capoa.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Istinu govoreci, ne znam da li Sale iz Trstenika donosi delove za Aprilije. Ako donosi, onda je problem resen. Ako ne, ja bar ne znam nikoga drugog da to radi, a narocito ne znam nikoga ko ide za Italiju po delove. Hvala Bogu, sad smo na Sengenu, uvek moze da se ode do Italije po deo.

Meni se licno ipak dopada ideja da javim nekom kod dela i da ga imam u Lazarevcu za 7 dana.

• Drug član, 1942 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Rusicu sad sam odgledao klip koji si postavio  :o  . Ako si u mogucnosti ja bi rekao da kupis. Ako uzmes varadera uvek ces zaliti za ovim motorom. Ako ti srce kaze da varadero nije za tebe onda dzabe sve. Znas koliko je lep osecaj da ti je u garazi motor u koji si zaljubljen pa jedva cekas da ga provozas, jedva cekas da ga operes itd. Jbg, zivot prolazi i s caponordom i bez njega. Mislim da ce ti biti lepse sa njim :) .

Verujem da su 90% delova isti kao sa obicnim caponordom. A i sto rece neko pre mene Italija nije na kraj sveta. Kad kupujes deo kupis osnovne stvari koje su potrosne i to je to. Drugo nece to da se kvari tek tako. Ukapirao sam da gledas neko novije godiste.

Kazu merak nema cenu. U tvom slucaju je ima i budi srecan zbog toga.

• Svakom po zasluzi, 12420 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Stvarno je i za mene jedan od najlepših motora, baš sam Tomercovog Capa dobro zagledao u Vladinom zimovniku na Ledinama. Veliki, širok, vrlo precizno i lepo urađen motor. Instrument tabla kao u avionu :D, volim kada ima puno informacija na njoj. Točkovi su me oduševili, odlična varijanta žica i tubeless guma.

Jedino što je "autobus" :D, veliki i težak u mestu ali čitam, kada krene, motaš ga sa lakoćom.

• U prolazu, 46 postova

Srce je uvek u pravu!

I meni su govorili da sam lud kad sam kupio alfu 156 selespeed.

Satima sam je gledao u garazi...

Ne razumem se u motore,trazim pr(a)vi!

Ovaj motor je po meni mozda cak i najlepsi enduro.Verujem da su Japanci kvalitetniji,ali harizma...

Kazu italijani su sminka!naravno da jesu!sve sto naprave(od cipela,odela,motora,automobila...jahti)ali kad chuche kao saliveni.

Sta god da radis,obuces ili vozis,gde god se pojavis,sve je reklama,a od ovoga ti bolja vizit karta NE treba!

Prelep motor.kupuj!

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Srce je uvek u pravu!

prelep motor!kupuj!

Obicno se tako zajebes kad resis da se ozenis... ;D

• U prolazu, 46 postova

Srce je uvek u pravu!

prelep motor!kupuj!

Obicno se tako zajebes kad resis da se ozenis... ;D

utrca mi u pola misli! ??? ;D ;D

nije zena u pitanju.

Pre bih rekao svalerka i to ona lepa,jebozovna,skupa , koju su svi potajno hteli da imaju , a ti si je osvojio!ma nek crknu dusmani od zavisti! ;) ;D

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE
  • Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ma šta si se stiso  ;D kad ti srce kaže kupuj...  ;D ;D ;D lep motor, to za pucanje rama se dešava ljudima koji to voze ko da je tuđe... pa kod nas ljudi voze jugiće po 20 godina (dato samo kao primer da se kod nas stvari bolje čuvaju a ne kao primer kvaliteta zastavinog vozila - prim. aut.)

Meni je Capo lepa đunta, pogotovo što kad gledam komentare ljude koji su ih kupili (ne onih što su ih testirali... ) a ako bude para za manji uzmi nekog XLa 500 ili nešto slično...

stisli su se duzhnici.. ja sam prilichno opushten ;D

(opsesivno) gledam dva komada u italiji... 5500€... sva zhiva dodatna oprema, sredjeni svi fabrichki problemi, touratech sitnice,... 2003-2005 godishte.. kilometrazha od 20.000-50.000km... ja ne shvatam zashto ovaj motor nije popularan kad je bolji od svega u tom i vishem cenovnom rangu.... ali dobro... razbicemo led pa ce se mozhda josh neko pridruzhiti...

evo stiglo prolece.. sad bih otishao po motor samo da su parice legle na rachun ;D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ista ti je priča sa Lanchia automobilima... znači jedini auto koji je mogao da me odvuče od mečke je bila lančia... i to dedra a o kappi da ne pričamo... u svakom slučaju pratimo temu ... do hepienda  ;D ;D ;D

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Necemo o Lancia automobilima, vozio sam jednu negde oko 7 godina. Daleko joj lepa kuca, Ali Alfa Romeo je vec druga prica. Mada koliko ja gledam te Italijanske motore, mnogo su kvalitetniji i solidnije uradjeni nego njihovi auti, Svaka cast na Capo, meni se iskreno bas dopada. A drugi pa i ja razmisljam o njemu, mada sam ja pre za neki novi cross kinez, za taj novac s kojim raspolazes moze dobar da se uzme, a u prilog mu ide lako odrzavanje, mala potroznja, jeftini rez.delovi, mada mozda i spadas u ljude koji ih bas nesto ne vole.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Bojan iz Arhangela je kupio nov pre 2-3 sezone.

Ima ga i na forumu, al mu ne znam nick. Cuj se sa njim i pokupi par informacija, sigurno nece biti viska.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Rusicu, jedva cekam da doteras makinu! Cisto da znam kako cu se ja osecati kad odem po GS-a... molim te da sve potanko opises, snimis motorce u prodavnici i ceo postupak lepo opises ovde! :)

Sa srecom!

Ista ti je priča sa Lanchia automobilima... znači jedini auto koji je mogao da me odvuče od mečke je bila lančia... i to dedra a o kappi da ne pričamo... u svakom slučaju pratimo temu ... do hepienda  ;D ;D ;D

Sorry za off. Za mene jedina lancia je Delta Integrale HF!

kad (odluchio sam da nije "ako" :D) dodje blazheni trenutak zalepicu kameru za glavu chisto da zabelezhim sve tj. celu proceduru :)

vec se radujem... ali ko zna shta ce se sve zbiti u medjuvremenu :) kod mene sve obichno ide glatko kao po shmirgli :) marfi ne spava... itd :D

uglavnom, lep je ovaj osecaj ischekivanja :) makar znam shta chekam...

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Rusicu, jedva cekam da doteras makinu! Cisto da znam kako cu se ja osecati kad odem po GS-a... molim te da sve potanko opises, snimis motorce u prodavnici i ceo postupak lepo opises ovde! :)

Sa srecom!

Sorry za off. Za mene jedina lancia je Delta Integrale HF!

I ja bih voleo da procitam sve sto napises o Apriliji, jer je mnogo nevernih toma u vezi Italijana. Zato samo polako i potanko, mozda i ja  se navucem na Italijana jer volim inace italijanske automobile.

@ Lalajko postoji bolja Lancia Delta Integrale HF Evolution 380ks ulicna verzija.

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

@rusic

Moj dobar prijatelj (Ivica ,Loznica) je kupio novu RAID 2004 i jos uvjek je vozi,ako hoces mogu da ti posaljem broj ako te interesuju informacije iz prve ruke. Inace vozio sam par puta Capo i motor je dobar ,malo visocije teziste u odnosu na GS,malo bucniji agregat ,ostalo O.K.

@GS naravno! nisam ni znao da ga neko ima u komshiluku... a ako ga ima vec 5-6 godina znace vishe nego dovoljno o tom motoru..

super!

evo ti ga moj broj pa mi shibni sms ili kako god... hvalaaaa!!

063/336-500

• Drug član, 2999 postova
  • Motocikl: FleXeR

Delova se moze uvek naci napolje.....

Ali italijani generalno imaju problem sa CENOM delova.....

Primer, izduvni ventil za EXC KTM je 95e, a za HUSQVARNU  450 je 170e........

a i u inostranstvu se DELOVI za redje motore uglavnom cekaju....

IZ ISKUSTVA (srecom ne licnog) !!!!

A ja prvi kupujem SRCEM, a ne mozgom i obozavam da imam nesto sto retko ko ima!!!

Do sada nisam pogresio..... ;D i uvek sam UZIVAO!!!!

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima
...A ja prvi kupujem SRCEM, a ne mozgom i obozavam da imam nesto sto retko ko ima!!!Do sada nisam pogresio..... ;D i uvek sam UZIVAO!!!!

I ja sam takav, pa sam nekad uživao, a nekad sam ga duvao. Svejedno, u vremenu kada nas peglaju da budemo svi isti, prija nekakav lični pečat. Ja ti kažem Raid, da mu jebem mamu...(dizvineš)

ma slozhice se kockice, bice Raid... valjda ce neki od ova tri koja se trenutno prodaju u evropi i dalje biti dostupan kad ja skrpim sve pare :D

dobio sam tel vlasnika jednog Raid-a... zvacu choveka za detalje i da ja umirim neke strahove i nesigurnosti....

a da sam se zaljubio, jesam ;D

...A ja prvi kupujem SRCEM, a ne mozgom i obozavam da imam nesto sto retko ko ima!!!Do sada nisam pogresio..... ;D i uvek sam UZIVAO!!!!

I ja sam takav, pa sam nekad uživao, a nekad sam ga duvao. Svejedno, u vremenu kada nas peglaju da budemo svi isti, prija nekakav lični pečat. Ja ti kažem Raid, da mu jebem mamu...(dizvineš)

dizvinem :D

a kao onaj drugi, lakshi, za grad i njivu, zagledam Husqvarnu TE 610... ali lako se chovek pogubi... para nema neogranicheno... za sada mogu da sedim i klikcem dok se parice gomilaju :) pa da razmishljam kad fond bude malo manje imaginaran :D

98_610te.jpg

Husqvarna%20TE%20610%2009.jpg

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: XJR 1300

Ima rešenja za dilemu.

Moraš malo razmišljati o problemima koji su sastavni deo italijanskih motocikala (u enduro klasi). Da si izabrao Apriliu Falco 1000, rakao bih ti da je odličan bajk sa fenomenalnim agregatom ali moram ti priznati da za ovaj model ne znam a ma baš ništa.

Ja bi se pre opredelio za  KTM 950 - 990, ako želiš više ili Varadero ako želiš mirnije i konfornije, mada sa gel-sedištem KTM je rešio problem žuljanja zadnjice.

Ukoliko ti možemo pomoći da rešiš dilemu, dođi do nas pa probraj brate oba motora, pa odluči koji ti više odgovara. Naravno, bez ikakve obaveze, biće mi drago ukoliko ti pomognem da rešiš dilemu, pošto je ja nisam rešio i tvrdim da treba imati oba....  ::)

Možeš nači naše podatke na sajtu www.ryumotors.rs - kao i slike gore opisanih motora.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja