Jump to content

Moto Zajednica

Obavezna oprema za motor?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 2007

pa bilo koja ozbiljnija bajkerska jakna ili kombinezon imaju reflektujuce trake ili sare na sebi.Cak i na cizmama to ima...tako da realno prsluk bajkerima nije potreban

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

U firmu su nam stigli ti floroscentni prusluci koje moramo i po dasnu da nosimo dok vozimo biciklove,jer u slucaju da nas marsovci zustave placamo kaznu,koja glupost cuj po danu da nosim floroscentni prusluk.

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

U firmu su nam stigli ti floroscentni prusluci koje moramo i po dasnu da nosimo dok vozimo biciklove,jer u slucaju da nas marsovci zustave placamo kaznu,koja glupost cuj po danu da nosim floroscentni prusluk.

A gde radiš? jel pošta u pitanju? pošto vidim da po Pančevu poštari nose.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

S obzirom da sam motor (ponovo) kupio tek pre mesec dana od opreme imam samo poluotvorenu "jet" kacigu (staru pedesetak godina korišćenu na mlaznom avionu F86 "sabre"). Motor (za sada) vozim u farmericama, sportskoj jakni i patikama. Uvek koristim i kožne rukavice. Planiram nabavku kvalitetne "integralne" kacige, kožne jakne i pantalona, kao i moto cipela i rukavica. Sve ovo u dva kompleta (za suprugu i mene). Mislim da je i prva pomoć obavezna.

Tokom vožnje ću obavezno da koristim i fluo-prsluk, iz razloga da ne bih skupljao svoje kosti po putu zbog toga što nisam bio primećen, ali i da bi mi bila mirna savest kad ubijem vozača koji me "odalami" jer me navodno "nije uočio".

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

U motornim vozilima kategorija M, N i T mora postojati oprema za pružanje prve pomoći ( kutija prve pomoći veličine

A ) koja odgovara standardu A SRPS Z.B3.001 tako da se može po potrebi koristiti. Oprema za pružanje prve pomoći mora se nalaziti na dostupnom mestu.

M-KATEGORIJA M – VOZILA ZA PREVOZ PUTNIKA

Kategorija M1 – putničko vozilo

Kategorija M2 – laki autobus

Kategorija M3- teški autobus

N-KATEGORIJA N – TERETNA VOZILA

T-KATEGORIJA T – TRAKTORI

Po ovome mi nismo obavezni da nosimo "prvu pomoc".Ili,ko hoce moze,ko nece-ne mora.

Pročitah celu temu i čudi me da ovo niko nije komentarisao?

Da li je moguće da nam prva pomoć po novom zakonu ni ne treba?! Ja je još uvek nisam kupio....

Što se tiče fluo prsluka, noću i van grada ga ja vala oblačim. Nije mi teško. To što neko ima "đubretarski" me ne dotiče mnogo, ovaj moj ima BJB logo na leđima ;D

• Mangulica, 627 postova

Danas, posle par meseci bez voznje motora, konacno lepo vreme, sednem na motor, predjem par ulica, kad eto baksuza! Saobracajac! Pogledao isprave, vidi sve je OK,al mora nesto da nadje! tu je onda, hteo da mi pise kaznu od 5000 zbog prve pomoci! izvukao sam se nekako, ali nikako ne mogu da nadjem u zakonu gde je to definisano. znam da je po starom trebalo nositi prvu pomoc, iako to niko nije imao, i ne znam nikog da je platio kaznu zbog toga!?!

sta raditi? jel treba il ne treba

• Svrati ponekad, 399 postova

vozio je na felnama :)

prva stvar,prsluk se u svakom slucaju nece videti kad prodjete pored nekog brinom preko 60km/h...

druga stvar,ukoliko neko ne daj boze padne pri brzini vecoj od 30km/h tesko da ce mu flaster i spajalica iz prve pomoci nesto stvarno pomoci (ovo se cak i rimuje) :)

toliko o tome

a sto se tice dodatnih torbica i ostalih gluposti,mrzi me i kacigu da nosim okolo kad nisam na motoru a kamoli jos neku dodatnu mini tank torbicu ili slicno

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

tockirao je bicikleto na semaforu ;D

bio sam u kamionu na semaforu. samo sam cuo da pricaju o zastiti (kontam da je kaciga u pitanju) i dok sam cekao ladno policajac uze dokumenta i poce da pise...tada sam otisao

kao sto rekoh i ja praktikujem prsluk nocu VAN grada. ali zamislite taj prsluk na nekom ko vozi R-a ili "nema" motor sa adekvatnom zastitom od vetra, najcesce pri brzini daleko vecoj od propisane i jos onako sirokog kroja...em ce se iscepati em moze da ugrozi stabilnost. meni ne smeta do oko 90-100 niti teram preko toga  ::)

• U prolazu, 13 postova

Pozdrav svima!!! Buni me malo ovaj novi zakon i propisi, sada mi nije jasno sta treba da ima jedan motociklista pored sebe na putu...? Vidim ljudi pisu da treba imati prvu pomoc i prsluk, da li je to istina i da li ima jos nesto uz to? Ne placaju mi se kazne po gradu... Unapred zahvalan

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Samo atestiranu kutiju prve pomoći.

Za koju se još ne zna koji atest treba da ima jer još ne postoje podzakonska akta koja će to definisati (čitaj nisu se dogovorili ko će otimati pare za prvu pomoć sa jednim flasterom više).

Za sad treba imati bilo kakvu prvu pomoć veličine A (mala, za motor)

p.s. čisto ih zabole gde će da je smestite na motor koji nema mesta, kao recimo, R-ovi. Ima da je kupimo i nosimo u motoru ili da plaćamo kazne i skupljamo bambije. Pitao ja pandure.

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

onda lepo ko vozi R-a zabije je negde ispod sedista ili negde pritegne onim zabicama pa kad mu je traze, lagaaano skidanje sedista da li srafcigerom ili kljucem ili kako god... pa ako ima strpljenja cekace. a posle mu se ....mile majke :)

ja sam uspeo u YBR-a da naguram po nekim supljinama i 2 sijalice i alat i svasta-nesto, ali to radi sebe...desavalo mi se da mi zatreba van grada i nije bas prijatno. kofer mi sluzi za neke sasvim druge stvari  ;D

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ma R ima mesta pod sedishtem , al shta cu ja na kroserici gde je sedishte zashrafljeno i nepostoji mesto gde staviti p/pomoc a i koji ce mi ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja