Jump to content

Moto Zajednica

Padavicarenje !!

Recommended Posts

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750
  Citiraj

inace svaka cast na voznji i pozivu. Sa proleca resetku pod misku pa sa ulovom da obidjemo te terene

Ja nosim resetku a vi planinarite, cekam vas u nekoj ravnici ili pored asfalta ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 4_tocka_i_karoserija, 2011 postova
  • Motocikl: -

'Aj samo pre nego me napadnete - ovo sto cu da pitam, ozbiljno pitam, jer pojma nemam o voznji motora.

Elem, ono sto se vidi na slikama i kipovima sasvim sigurno bez muke prolazi npr Rav4, o ozbiljnom offroaderu da ne govorimo.

S druge strane, vidim da je za (vecinu) vas bilo problematicno penjanje i provlacenje kroz blato.

E sad, moje pitanje je - u cemu je problem? Da li su za takve terene stvarno neophodni crosseri (pa ste vi samo entuzijasti na enduro-ima), ili je stvar u gumama (ako sam dobro shvatio samo kepo je bio pravilno naoruzan) i necemu drugom o cemu ja takodje nemam pojma?

P.S.

Citiraj

Ja nosim resetku a vi planinarite, cekam vas u nekoj ravnici ili pored asfalta ;)

shetjane, tek sad tvoj potpis dolazi do punog izrazaja :D

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Ova deonica nije uopste zahtevna za voznju, problem je u kisi koja je padala predhodni dan i natopila zemlju.

Ljudi su krenuli sa putnim gumama i teskim motorima po blatu,vlaznoj travi, i to je ujedno kumovalo temi.  ;D

Inace prosle godine sa istim tim gumama prosli smo nas desetak sa Africama, opusteno!

Ako volis dobar off, dodji na prolece kada bude okrsaj i obavezno zakaci čekrk na karoseriju!  ;) 

• 4_tocka_i_karoserija, 2011 postova
  • Motocikl: -

Ja imam jedan ozbiljan problem sa planiranjem takvih stvari. K'o sto nekad ranije rekoh, ja posedujem motorno vozilo domace proizvodnje, u potpunosti nesposobno za silazak sa asfalta.

Moje off-road igrarije se zasnivaju na spletu (sretnih) okolnosti izazvanih poslom koje mi s vremena na vreme 'daju na raspolaganje' razna vozila. Ranije sam mogao i da planiram pod tim uslovima (uvek je moglo da se nadje neko vozilo za moju malenkost), medjutim, sa pojavom krize u auto-industriji pre cca godinu dana, opcije su mi ozbiljno suzene, i nemam mogucnost da planiram - ako budne, bice, a ako ne...

A, inace, taj kraj mi je omiljen - pretprosle godine sam prosao celu 'soft' trasu Povlen-Maljen relija jos dok su odredjivali tacnu trasu i potpuno sam odusevljen slikom. (Te godine Toyota bili sponzori, a oni 'moji drugari' pa tako...).

E da, iz svega navedenog pretpostaljam da je jasno da nikakve ture koje podrazumevaju ostecenje vozila ne dolaze u obzir :(

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

bilo je lepo bas ste uzivali, al mi cigani nemamo dusu, moglli ste da zovete. ja sam se istripovao da mi ide off pa bi mogao i da probam ;D ;D ;D

za sledeci put 063/28-28-12 ;)

• Zainteresovan, 726 postova

Dame u gospođo(ice Kalina)!....znaći svima....

Hvala vam što ste, barem na trenutak sklonili politiku kao opcionalnu, zimsku temu sa foruma u stranu, što ste nas lepo nasmejali i oraspoložili. Za to je bilo potrebno samo nekoliko stepeni u plusu i slobodan dan. normalno dok neko kao Bušman ne lupi rukom o sto i ne kaže idemo...ostaju samo pusti dogovori a ovako poklopile su se mogučnost a i i dobre volje je bilo na pretek! Nadam se da će sledeće nedelje, kad postoji mogučnost da se ponovi lep dan neko slično nešto odraditi, pa makar se išlo samo do Fruške Gore! Dobrovoljaca ima, sami se javljaju još samo neko da ponovi organizaciju kao Bušman i eto nama razbibrige za neko vreme. Sve je bolje, do onih ružnih rasprava...u prevodu, čiji je veči organ na forumu!

Motori su naš život i to i treba da nam bude glavna tema!

Hvala svima još jednom! ;)

ps. polude ovaj softver...otkuca mi 3 poruke bez upozorenja da sam dva puta poslaop isti post ???...zato sam stavio tačkice na prošla dva!!

• Drug član, 1847 postova
  Citiraj

ps. polude ovaj softver...otkuca mi 3 poruke bez upozorenja da sam dva puta poslaop isti post ???...zato sam stavio tačkice na prošla dva!!

jesjes, softver. cak je i dvaput napisao  Bušman umesto busman. kaka tema taki softver  ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Drugari, da se i ja oglasim! Bilo je super, odlicno sam se provela, iako nisam dugo  vozila off pa sam bila van kondicije i gume su mi lose  >:( tako da sam se malo razocarala u sebe, znam da mogu bolje!!  :D e da, prvi put sam pala na asfaltu! (onaj led na Divcibarama), nije strasno, zahvaljujuci opremi nista nisam ni osetila  :)  Predeli gde smo vozili su prelepi, hvala, Kepo, domacine! I hvala puno na vunenim carapama, spasli su me u povratku!  ;) da naglasim, nikad u zivotu nisam vozila po mraku i takvoj MAGLI gde ne vidis ni 2m ispred sebe!!! Jos pritom i serpentine do Valjeva! uh, smorili su me one krivine!  :-X Hvala svima na pomoci na tezim deonicama i na lepom druzenju!! Svi su dobro vozili, a Busman je definitivno talenat za off sa obzirom na kratko iskustvo u tome!

• Svakom po zasluzi, 12451 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ipak je družina imala puno sreće što se pored tolikih padova niko nije povredio ;) Iskreno, kraj novembra, vlažna zemlja, led...dooobro ste prošli kako je moglo biti.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks
  Citiraj

Citiraj

Mladene , extra ti je fora da se oslobodis zene  ;D ;)

ih da svako ima takvu zenu!  :P

Kaleeeeeeee, najjaca si offroderka i pametno vozis po magli i mraku !!  :)

Ali, sledeci put da obavezno ide Mladen, pa nek te on ubiVa... mi ne uspesmo. ;D

Citiraj

Ipak je družina imala puno sreće što se pored tolikih padova niko nije povredio ;) Iskreno, kraj novembra, vlažna zemlja, led...dooobro ste prošli kako je moglo biti.

U pravu si chika Rajko. Krenulo se skroz neobavezno, u fazonu - bice 15 suncanih stepeni. Ali sreca prati hrabre ! ;D

Planira se nesto jos bolje i ozbiljnije za prolece i bice najavljeno na vreme, pa se ti razgibavaj u toku zime.

Mislim, razgibavajte se svi koji zelite ovakvu voznju i druzenje, i spremajte adekvatnu opremu i za vas i za motore.

Citiraj

... Svi su dobro vozili, a Busman je definitivno talenat za off sa obzirom na kratko iskustvo u tome!

Istina je da sam pre ovoga imao sve ukupno pola sata off-a po suvim zemljanim putevima i laksem

dobro utabanom makadamu. U principu, treba pazljivo citati putopise i iskustva overenih krosera i endurasa,

i naravno, postepeno i lagano sve to probati. Hvala svima koji su pisali o tehnikama voznje van asvalta !!

Medjutim, ja veliko HVALA dugujem MladeR-u, Jimmy-ju i Chika Mikki !!!

Identican savet od mojih drugara glasi:

"Ustani, trecina gasa, opusti kolena i laktove, pusti je da pliva i prebacuj teziste s` leve na desnu nogu da je usmeravas."

To je sto se tice makadama i suvih zemljanih puteva. Po blatu i mokroj travi ide sve to + adekvatna guma + ne pipaj prenju

kocnicu, a i zadnju tek malo, samo ako moras. Ono sto sam ja licno uocio: Treba eliminisatistrah i sa poverenjem krenuti

jer motor to sigurno moze. Potrebna je dobra koncentracija i dobra kondicija. Psiho-fizicka spremnost je

osnovni pred-uslov da se uopste krene u zahtevnije voznje van asvalta.Kasnije, posle vise voznji i kada se srodis sa

svojim bajkom i prirodom, o tome se vise ne razmislja. Sve ide samo od sebe i samo trazis sve teze i sve jace.

Jos jednom, HVALA Chika Mikko, HVALA MladeRe, HVALA Jimmy i HVALA Kepo !!! :)

• ..., 355 postova
  • Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC

Pa ja sam tebi Busmane platio da mi eliminises zenu, a ti se raznezio...  >:( Ako hoces nesto da bude uradjeno kako treba, moras to da uradis sam!  ;D

Izgleda da cu morati da krenem sa vama u sledecu akciju, da zavrsim zapoceto...  ;D ;D ;D

Citiraj

Čekaj samo da Heleni kupimo motor...  ;D

Kad smo vec kod motora, kada je polaganje?

• Svakom po zasluzi, 12451 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Rade druže nemoj pogrešno da me shvatiš oko onog mog posta, valjda me znaš? :D Uvek brinem i razmišljam i gledam da ima što manje rizika za drugare...

Ali...bez rizika nema uživanja, je l' da? ;)

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Moram da kazem ,da nas Rade - BusMan do ne davno nije hteo ni da cuje silazak sa asvalta,a kamol i ovakvo planinarenje  :)

Lagano sam mu ubacivao offroud virus ,i cekao da pocne da deluje  ;D.I malo po malo.."ajde Rade u livadu da te slikam".."aj samo jedan krug" (po cross stazi),"..i mic po mic..zarazi se nas Radoica.

Ali,izgleda je dobio prejaku dozu..sad nece vise na asvalt,samo po nekim vuko.ebinama  :D

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks
  Citiraj

Pa ja sam tebi Busmane platio da mi eliminises zenu, a ti se raznezio...  >:( Ako hoces nesto da bude uradjeno kako treba, moras to da uradis sam!  ;D

Izgleda da cu morati da krenem sa vama u sledecu akciju, da zavrsim zapoceto...  ;D ;D ;D

Led, blato, kamenje i ne vredi !!  Dao sam Mikki deo kinte da sve snimi, da vidis da sam radio...

cuo si sta je rekla coveku. Mnogo je bre opasana !  Ja ne znam kako ti izdrzavas i apsolutno te razumem.

Moraces brate da pomognes, mi jedva izvukosmo zivu glavu !!  :P

Dao sam joj pare da ti vrati. Jel` ti dala?!   ???

Citiraj

Rade druže nemoj pogrešno da me shvatiš oko onog mog posta, valjda me znaš? :D Uvek brinem i razmišljam i gledam da ima što manje rizika za drugare...

Ali...bez rizika nema uživanja, je l' da? ;)

Ne znam o kakvom shvatanju pricas  ??? ;) 

Samo se ti razgibavaj za prolece ...  i redovno uplacuj zivitno osiguranje !!  ;D

Citiraj

Ali,izgleda je dobio prejaku dozu..sad nece vise na asvalt,samo po nekim vuko.ebinama  :D

More marsh !! 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja