Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 26, 2009 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak, potrebni su mi: -komplet veliki i mali lančanik i lanac -nožna poluga za menjanje brzina (hebla menjača) -gumena ležišta (elastični oslonci) zadnjih amortizera -čaure za zaptivanje auspuha (uložak koji se postavlja između cilindra i izuvne grane) komada dva -brezoni i navrtke kojima se auspuh fiksira za cilindar (komada četiri) -plastična maska sa desne strane kod akumulatora, poželjno u crnoj boji Pitanje: -gde se završava drugi kraj creva za ispust katerskih gasova - iberlauf -gde na internetu ili na nekom drugom mestu mogu pronaći katalog rezervnih delova sa šiframa i uputstvo za rukovanje i održavanje. -koje ulje treba koristiti za ispravan i dugotrajan rad motora -posedujem obrtomer pa me interesuje odakleda preuzmem električni signal da spojim obrtomer -da li se navedeni delovi mogu nabaviti kod nas u redovnoj prodaji ili se moraju naručivati iz inostranstva -da li kod nas postoji stručan servis za remont ovakvih motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 27, 2009 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Zar je moguće da niko nema predstavu gde mogu doći do ovih delova ??? Trebaju mi što pre... Motor treba da sredim za rođendanski poklon.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 27, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kod saleta iz trstenika,037715130, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 27, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lanac mozda pasuje od neceg drugog ( Jawa, MZ, neki kinez. Lancanici mozda isto od nekog kineza, nozna poluga menjaca mozda od tomosa, MZ-a, kineza, lezista amortizera isto ( Jawa, MZ, kinez ) , Aluminijumski ili bakarni dihtunzi auspuha isto od ovih motora, ili izmeris precnik, pa ima na najlonu covek koji prodaje bakarne platne pa vidis kod njega. Takodje za ove velike bakarne platne mozes pogledati u prodavnicama delova za kamione. Brezone odes kod metalostrugara da ti napravi kakve god zelis ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 27, 2009 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ljutite se dobri ljudi, ovo mi je prvi motor i sam sam svoj majstor i nikad u životu nisam išao u nabavku delova za motor i nisam imao predstavu gde da tražim i zato sam se obratio vama u pomoć. Inače sad će mi trebati i novi prednji far.. Velika nožica je malo liznula put u krivini.. i jbg..Što bi moj ćale rekao svaka škola se plaća.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 27, 2009 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Niko se ne ljuti sinko...samo polako i pun gas....sad tek vidim da si iz NS,teraj to kod ovog drumskalisice,vi ste komšije pa nek ti on to pretrese i sredi,bolje nego da tražiš ''stručan'' servis...on je servis!! Ja sam inače rođeni Zrenjaninac, hondica je trenutno u Zrenjaninu, i u Zrenjaninu sam se i prosuo ;D Inače u Beogradu sam često jer sad tamo studiram, a studirao sam u Novom Sadu.. FTN, i u Novom Sadu upoznao jednu malu koja mi mira ne da noćima i danima ;D A pre nego što hondica ode u NS hoću lepo da je sredim ovde, jer mi je ovde sav alat Samo eto nemam iskustva sa nabavkom delova što se motora tiče.. Hvala vam svima puno, kako šta budem sredjivao, gledaću da okačim slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6170 Napisano Novembar 27, 2009 Drug član, 3025 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan A za manuel, pogledaj, imas lepljivu temu u garazi odakle da skidas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 28, 2009 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Inače far sam sredio. ta plasika u kojoj je sva električna instalacija instalacija je napravljena od neverovatno žilave plastike, ni ne vidi se da e lomljen. Slike ću postaviti kad budem sklopio far i kad lepak to lepo veže. Inače trenutno mi najviše trebaju čaure za zaptivanje auspuha, čiji je fi 40mm. evo kako izgledaju. http://motorcycleproducts.co.uk/catalogue/exhaust-gaskets-honda-cm125-198286-copper-pi-190390.html Sutra sam u Beogradu, i tamo sam do četvrtka, tako da ako znate gde ima takvih "čaura" samo da mi kažete gde mogu da odem po njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Novembar 29, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo što mi pada na pamet je da probaš da pozoveš one majstore u Adi što rade auspuhe. Nekako mi logično da imaju ili bar znaju gde može da se nabavi. Mislim da ti je najveći problem plastika kod akumulatora. To ti izgleda ne gine naručivanje iz inostranstva, osim ako nema na nekom odpadu. Ostalo probaj da li pasuje od nekih kineskih modela, imaš nekoliko predstavništva u NSu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Decembar 1, 2009 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam puno svima dobri ljudi, izgleda da sam našao sve delove koji mi trebaju i to originalne! Posebno jedno veliko hvala našem članu Purec92 koji mi je mnogo pomogao da dođem do istih Eh sad, još samo da saznam cenu i mogu da se poruče i da stignu iz Čačka Iskoristiću ovu priliku da izreklamiram njegovu hondicu. Motor je isti kao i moj stim što je moj 97 godište kojem eto treba malo krpljenja, dok je njegov zaista u besprekornom stanju. Pomozite čoveku da je proda Proizvodjac: Honda Model: CM 125 (JC05) Godina proizvodnje: 1984 Predjena kilometraza: oko 39000 km Boja: Crvena-Trula visnja Cena: 1100 eura ali mozemo da pricamo Kontakt: 064/04-05-863 ili na PP Motor je u mom vlasnistvu od prosle godine i to je moj prvi motor. Uvezen je iz Svajcarske i prva registracija u Srbiji mu je bila u maju mesecu prosle godine. Prosle godine je stavljen nov akumulator. Pocetkom ove sezone zamenjene svecice, stavljene obe nove gume, pozadi Metzeler Perfect ME77 a napred Dunlop K82, i stavljene su nove zadnje pakne. U motor sam, od kad je u mom vlasnistvu, sipao ulje Ipone 10.4 Slike sara guma: Prednja: Zadnja: Letos sam presao oko 5-6 hiljada kilometara bez problema. Motor je veoma mali potrosac, trosi 2,5 - 3 litra. Isao do Zlatibora i nazad bez ikakvog problema. Ostalo je jos da se presteluju ventili, to cu uraditi sad za neki dan i da se zameni ulje, takodje cu ja to zavrsiti. Od opreme motor ima nosac za top case i Hepco & Becker top case. Kupcu ostaje samo da sipa ponekad gorivo i da se vozi i da uziva. Razlog prodaje motora je kupovina veceg. Zamene me trenutno ne interesuju. Evo slike motora, kad budem uzeo aparat bice ih jos: a evo malo i o samom motoru, iste stvari sam o njemu čitao i na drugim forumima, i takodje kažu da je neverovatno izdržljiv Evo, posle nekog vremena odlucio sam da napisem tekst o mom motoru Hondi CM. Evo mojih iskustava: Glavna karakteristika ovog motora je da je redni dvocilindras od 125 cm3 i dve izduvne grane. Vrlo upravljiv i lak motor za voznju ( iako ima oko 140 kg ), motor izgleda mnogo veci nego sto jeste a za tim velikim dizajnom ide jos bolji zvuk koji niko ne moze da ocekuje od motora od 125 cm3. Jos masivniji deluje sa top-case a i on koristi Motor je za pocetnika vrhunski zato sto ima snage na malim obrtajima tako da ne mora da se salta non-stop, a i njegova max. brzina nije visoka, oko nekih 100 km/h. Sto se potrosnje tice, trosi kao upaljac. Na 200 km gradske voznje sa suvozacem potrosi oko 7.5 litara. Iako ima malu kubikazu moze da ide na neka putovanja tipa 250-300 km bez problema. Nema problem sa silazkom sa asvalta. Evo malo podataka sa interneta: Model: Honda CM 125 C Kategotija: Custom / cruiser Tip motora: Twin Taktova: 4 Snaga: 13.41 HP (10.00 kW)) @ 9000 RPM Kompresija: 9.4:1 Ventila po cilindru: 2 Sistem hladjenja: Vazduh Menjac: 5 brzina Tezina motora sa tecnostima: 139 kg Dimenzije prednje gume: 3.25 - 18 Dimenzije zadnje gume: 110/90 - 16 Kocioni sistem (napred/nazad) Dobos/Dobos Kapacitet rezervoara (sa rezervom) 13.00 litara ( sa punim predje oko 350 km ) I na kraju slike: Kad stignu delovi, slikam i postavljam fotke na forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Januar 1, 2010 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan I kao što sam rekao, kad stignu delovi, fotke i ostale operacije idu na forum http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=46644.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisapop 22 Napisano Februar 15, 2010 U prolazu, 21 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam istu hondu ali 1988, oznaka R. Nigde ne mogu da nadjem detaljne specifikacije za taj model. Recimo, ne znam ni koje svecice nosi. Jbg, prethpdni vlasnik je nesto majstorisao pa ima 2 razlicite svecice (mislim na dimenzije), a ja pojma nemam koja je originalna. Zna li neko nesto o tome? Makar o svecicama.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Mart 5, 2010 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da ti javim tek kad budem bio u Zrenjaninu. A to je za jedno... 2 nedelje tek.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Mart 24, 2010 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam istu hondu ali 1988, oznaka R. Nigde ne mogu da nadjem detaljne specifikacije za taj model. Recimo, ne znam ni koje svecice nosi. Jbg, prethpdni vlasnik je nesto majstorisao pa ima 2 razlicite svecice (mislim na dimenzije), a ja pojma nemam koja je originalna. Zna li neko nesto o tome? Makar o svecicama.. evo odgovora: HONDA CM125C-C SPARK PLUGS NGK EXTRA INFORMATION FOR HONDA CM125C-C 125 Standard Copper Core Stock No Platinum / Gold Palladium Stock No Iridium Stock No Gap CR7HS 7223 - - CR7HIX 7544 0.7mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Jun 17, 2010 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi negde nabavljao i zadnje amortizere za cm 125? Trebaju mi za Yamahu sr250, a mislimda bi pasovali kao na tvom (oznaka za hondu 29.82310, yamaha 29.82300)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 17, 2010 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Nabavio sam samo gumice koje su mi bile potrebne, inache pogledaj ovo, mozda i nadjesh kod njega sve shto ti treba http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=59038&trazi=1&ur=1&model=0&tip=cm&m=--Oprema-i-delovi-Honda-CM125 A ako nema, trazitjemo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano Jul 16, 2011 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan Drugari ima li neko ili moze da mi kaze gde da nadjem gumice ventila i dihtunge za hondu cm 125 ? Hitno mi je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitos 63 Napisano Novembar 30, 2011 U prolazu, 48 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari ima li neko ili moze da mi kaze gde da nadjem gumice ventila i dihtunge za hondu cm 125 ? Hitno mi je pozovi Pedju iz Kragujevca on ti moze nabaviti sve delove koji ti trebaju njegov tel:034-398148 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan BIKE 0 Napisano Maj 16, 2014 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam kupio Hondu CM 125 1994 godistenadam se da nisam pogresio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan BIKE 0 Napisano Maj 16, 2014 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima!Imam jedno pitanje u vezi sa Hondom cm 125.Od kojeg godista imaju prednji disk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ppavle 3 Napisano Maj 24, 2016 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prolom Banja, Beograd Motocikl: Yamaha DT 125, Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ujaku su za u Hondu CM125 1983. god potrebni dihtunzi klipova... zna li neko gde se to moze naći ili koja je njihova debljina da se improvizuje nešto i da se izrezu po uzorku starih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Maj 24, 2016 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan ,,Dihtunzi klipova" ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Maj 24, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je u pitanju dihtung glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 24, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan A mozda i dihtung izmedju cilindara i bloka ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Maj 24, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Bacimo pasulj dok se Pavle ne javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...