Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Pulser ili Sprint Apollo ?

Recommended Posts

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Pozdrav,

duga i zamorna akcija trazenja malog gradskog prometala koje moze i na laksi teren da izadje se svela na Pulser vs Apollo. Razlika u cijeni u ovom momentu je nekih ~75e zbog zimskih popusta i akcija, pa naginjem uzimanju Apollo-a koji mi djeluje dosta ozbiljnije uradjen (jaci ram, zadnja disk kocnica, podesivo zadnje ogibljenje,...), ali... kad sjednem na njega, djeluje mi pretvrdo u odnosu na Pulsera. Bojim se da se nece bash ponijeti fino na makadamu zbog te tvrdoce. Oba mogu nabaviti samo u supermoto verziji, ali me prodavac ubjedjuje da je Apollo-a jako lako konvertovati u enduro i da je predvidjen za takvu konverziju.

Posto znam da dosta ljudi na ovom forumu ima ili jedan ili drugi, povlacim kvisko "pitaj publiku" :) .

Ovo mi nece biti jedini motor, niti ce izlaziti na duze puteve (zato imam moju kamilu :) ). Znaci interesuje me samo u gradskoj i laksoj terenskoj voznji (makadamski putevi i poneka njiva, bez skokova, klizanja i sl.) Vozim kao posljednji penzioner i nisam zainteresovan za stuntove :).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 81 postova

E samo jedna stvar...Jesi video onog apolla u salonu u BL? Izvozen, rasturen...

A i iz onog prvog uvoza je, sa losijim amortizerom, auspuh mu topi plastike i zmigavce.

Mislim da ti je za po gradu bolji pulser a i jeftinije ces proci!

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

nisam vozio ni jednog ni drugog ali bih bez razmisljanja uzeo Apollo. Pulser dolazi iz firme Qingqi koja je bas dobar proizvodjac. Koliko sam razumeo apolo dolazi od generika koji je isto ok tako da pretpostavljam da je kvalitet i jednog i drugog dosta dobar. Gledao sam i jednog i drugog i sedeo na njima i apolom sam odusevljen. Dosta je veliki, lepse izgleda, jaci, vodeno hladjenje i ceo motor je nekako ozbiljnije i kvalitetnije odradjen. Ako je razlika samo 75 e onda je to stvarno pristupacno za Apoloa. Gledaj samo da nije stojao na kisi jer mu se nalepnice lako ljuste i da ga nisu vozili prodavci i garili ga do daske nerazradjenog.

• Drug član, 2265 postova

Provozao sam Apolla, a vozim inace Qingqi-ja 200, ali u Enduro verziji, koji se ne razlikuje preterano u odnosu na Supermoto.

Izmedju Pulsera, i Apolla bih se odlucio za Apolla, iskljucivo zbog jaceg agregata. Uglavnom, Apollo nije bas ispunio moja ocekivanja, ustvari mozda i ne toliko, koliko je Qingqi premasio ista, jer je Apollo vise nego OK za te novce.

Sto se tice udobnosti velika je razlika na strani Qingqi-ja, sto po pitanju amortizacije, sto po pitanju sedista (udobniji mi je Qingi na off-u nego Apollo na losem putu), takodje malo je bolji po pitanju vibracija i zvuka. Naime Apollo je dosta bucniji, ali sam ton nije narocito prijatan. Kocnice su bolje na Apollu (doduse ne znam za supermoto ima li razlike, jer mane na asfaltu koje Qingqi pokazuje postaju prednost u off-u), zavrsna obrada i kvalitet plastike na Qingqi-ju, mada to uzmi sa rezervom, jer ne znam koliko se plastike razlikuju na Supermotu. Sto se tice agregata, nismo imali priliku ni odgovarajuci put u blizini da stanemo na crtu, ali mi se cini da Apollo ne koristi pametno svojih 50ccm viska. Razvoj snage i reakcija na dodavanje gasa je bolji na Qingqi-ju i bolji je raspored obrtnog momenta, kao da malo odlucnije povlaci, al opet isprobano na manjim brzinama, tako da ne znam kako se Apollo ponasa preko 60-70kmh.

Uglavnom, Apollo je i meni u prvi mah zapao za oko, ali sam se odlucio ipak za Qingqi-ja, prvenstveno sto nema nikakvih decijih bolesti i odavno je poznat na nasem trzistu, a posle ove mini test voznje sam dosao do zakljucka da nisam pogresio.

Sto se tice fizickog izgleda, ne znam koja je tvoja visina, Apollo izgleda mocnije i robusnije, ali kako smo zakljucili gliga i ja, primarni cilj i jeste bio fizicki izgled, a ne toliko funkcionalnost. Naravno, ako si visi od 180cm, Apollo bi ti verovatno i mnogo bolje stajao.

Naime, ne znam koje su trenutno cene Pulsera i Apolla, ali Qingqi supermoto u 200ccm varijanti je trenutno na popustu od 1340e, tako da uzmi i njega u razmatranje.

Ako pak ostajes pri dvoumljenju izmedju Pulserovih 125ccm i Apolla od 250, ipak je u voznji najbitniji agregat, pa bih prednost svakako dao Apollu.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

Apollo , lepshi (subjektivno mishljenje) , jacha mashina (moze to i bolje da se iskoristi i da manje trese ;) ) , jedina stvar koja treba da te opredeli je tvoja visina jer Apolo zahteva visinu preko 180cm  , i naravno otvori chetvore ochi poshto to shto je po salonima ostalo diskutabilno je "novo" ili bolje od polovnog ...

chudi me da nisi pogledo nekog japanca za te pare iz sredine 90tih ...

• U prolazu, 81 postova

Da, to bi ti vjerovatno bila bolja opcija, buduci da si u B. Luci a tamo se extra motori mogu naci za male pare. Pogledaj sad u malim oglasima, ima u Prijedoru jedna DT125 za 700km mislim!

• Zbunjen, 888 postova

Da, to bi ti vjerovatno bila bolja opcija, buduci da si u B. Luci a tamo se extra motori mogu naci za male pare. Pogledaj sad u malim oglasima, ima u Prijedoru jedna DT125 za 700km mislim!

Ako imas broj, salji odmah :) da je pogledam.

Apollo , lepshi (subjektivno mishljenje) , jacha mashina (moze to i bolje da se iskoristi i da manje trese ;) ) , jedina stvar koja treba da te opredeli je tvoja visina jer Apolo zahteva visinu preko 180cm  , i naravno otvori chetvore ochi poshto to shto je po salonima ostalo diskutabilno je "novo" ili bolje od polovnog ...

chudi me da nisi pogledo nekog japanca za te pare iz sredine 90tih ...

Pa jesam gledao, ali sve sto nadjem je tako izraubovano da je to uzas.

Najnoviji kojeg sam nasao je bio 1989 godiste za 1000e, a vecina ostalih '82-'85 godiste. Pored toga, u Sprintu mogu dobiti na otplatu od 12 mj. preko banke, bez kamate sto mi odgovara da ne bacam kesh :).

Uglavnom, Apollo je i meni u prvi mah zapao za oko, ali sam se odlucio ipak za Qingqi-ja, prvenstveno sto nema nikakvih decijih bolesti i odavno je poznat na nasem trzistu, a posle ove mini test voznje sam dosao do zakljucka da nisam pogresio.

Sto se tice fizickog izgleda, ne znam koja je tvoja visina, Apollo izgleda mocnije i robusnije, ali kako smo zakljucili gliga i ja, primarni cilj i jeste bio fizicki izgled, a ne toliko funkcionalnost. Naravno, ako si visi od 180cm, Apollo bi ti verovatno i mnogo bolje stajao.

Ja sam visok 184, tako da visina nije toliki problem (a i navikao sam na visok motor). Rado bih uzeo Pulsera jer mi djeluje laksi za odrzavanje (nema led dioda, klasicni instrumenti, kljuc na rezervoaru,...) ali ram mi djeluje kao da bi ga rukama mogao polomiti. Apollo makar vizuelno ima duplo jaci ram. Varovi su ozbiljniji, cijevi koje se koriste veceg precnika, svi dijelovi djeluju cvrsce na njemu. Na primjer, nosac stabilizacione poluge od dobosa na Pulseru mi djeluje totalno neozbiljno. Izlozen bilo kakvom udaru sa strane a izgleda mi kao da jedva ceka da se zaglavi za neku granu i izbaci me iz sjedista. Isto vazi i za kontakt prekidac stop svjetla na zadnjoj kocnici.

Ja sam visok 184, tako da visina nije toliki problem (a i navikao sam na visok motor). Rado bih uzeo Pulsera jer mi djeluje laksi za odrzavanje (nema led dioda, klasicni instrumenti, kljuc na rezervoaru,...) ali ram mi djeluje kao da bi ga rukama mogao polomiti. Apollo makar vizuelno ima duplo jaci ram. Varovi su ozbiljniji, cijevi koje se koriste veceg precnika, svi dijelovi djeluju cvrsce na njemu. Na primjer, nosac stabilizacione poluge od dobosa na Pulseru mi djeluje totalno neozbiljno. Izlozen bilo kakvom udaru sa strane a izgleda mi kao da jedva ceka da se zaglavi za neku granu i izbaci me iz sjedista. Isto vazi i za kontakt prekidac stop svjetla na zadnjoj kocnici.

Mislim da si sam sebi dao odgovor  ;)

• Zbunjen, 888 postova

Mislim da si sam sebi dao odgovor  ;)

Nazalost, nisam. Naginjem vise Pulseru, ali se bojim da je Apollo bolji proizvod :).

Evo druze, moras se registrovati da vidis broj, ja nemam nalog!

http://malioglasi.com/oglasi/oglasi_det.php?id=4617773

Ajde kupi nesto pa na prolece da idemo malo kroz kanjon da se vozamo ;)

Kroz kanjon kad god, sad u nedelju smo isli tim putem pa preko Krupe na Manjacu. :)

Sto se tice rama na pulseru, nisam cuo za pucanja istog do sad. On je inace preuzet sa suzuku dr-a (bilo 125 ili 200, kao i agregat uostalom), a u tek malo izmenjenom izdanju se nalazi na dr350, tako da ne bih puno oko toga brinuo.

Doduse, ram na Apollu stvarno izgleda mnogo cvrsce i mocnije i citav motor je nekako robusniji.

Kada bi stavljali na papir + i  - onako novinarski, i jedan i drugi bi imali odredjene prednosti i mane, sve zavisi koji od pluseva bi tebi vise odgovarao.

Meni bi od svega najveci plus bio duplo jaci agregat na Apollu, a kada bi se 200 verzija pulsera nasla u konkurenciji, onda bi prevagnule ostale stvari.

Na potrosnju Qingqija 200-tke a i Apoloa se nije niko zalio. Mozda je veca od 125-ice za pola litra do litra sto i nije mnogo a i razlika u registraciji je mozda preko 1000 dinara.

Ali jaci agregat povlaci i skuplju registraciju i vecu potrosnju, ja bih rekao nesrazmernu sa dobijenim ako trazi motor za grad i malo offa!

Bas naprotiv, velika je razlika u snazi, a u normalnoj voznji 125-ici moras vise da zavrces gas i ides u vece obrtaje, tako da ne stedis mnogo. A na 250 ccm ti ostaje rezerva snage kada je to potrebno, ukljcujuci i off, jer mozes lakse da se izvuces da ne zaglibis negde i opet manje forsiras masinu.

Uglavnom 200-250ccm trose oko 3.5l. Npr. kada sam vozio sa nekim sa 125-150ccm potrosio sam svega dva - tri deci vise u istim uslovima. Razlika je bila u tome sto ja preticem bez problema, a oni zaostaju dok ne nadjem prostora, s' tim sto sam ja bio sa suvozacem.

Ragistracija jeste nesto skuplja, ali vredi doplatiti razliku koja se na svakom preticanju usponu ili jacem vetru oseti.

• Svrati ponekad, 140 postova

Apollo!!!!!!! i ja sam se dvoumio izmedju ova dva motora cak sam i provozao oba, apollo je mnogo cvrsci, jaci, ima vodeno hladjenje... inace ponosit sam vlanik apolla 8)

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: S1000xr

Ako smem da dopunim temu da ne otvaramo novu... Qingqi 200 SM ili Sprint Apollo?

Zainteresovan sam da kupim ovih dana jedan od ova dva.Cena je tu negde,performanse su tu negde ali me interesuje misljenje ljudi koji su probali oba.

Ako smem da dopunim temu da ne otvaramo novu... Qingqi 200 SM ili Sprint Apollo?

Zainteresovan sam da kupim ovih dana jedan od ova dva.Cena je tu negde,performanse su tu negde ali me interesuje misljenje ljudi koji su probali oba.

Procitaj moje prethodne postove, sto se mene tice izbor bi najverovatnije pao na Qingqi (uostalom i jeste, posto mi je i Apollo bio primamljiv ;D). Deluje kvalitetnije napravljen i jednostavniji je sto je prednost po pitanju pouzdanosti i odrzavanja.

Sto se tice vodenog hladjenja, mnogi to navode kao prednost Apolu, ja vise volim vazdusno, jer je manje toga sto moze da podje po zlu,  raspodela temperature je ravnomernija, a samim tim i habanje komponenata unutar agregata, po nekim knjigama 2 do 3 puta, jedino treba biti malo pazljiviji pri izboru ulja.

(sto ne mora da znaci da ce agregat sa vodenim hladjenjem da traje 2-3 puta krace, ali ce definiticno vazdusar kvalitetnije da se trosi ;))

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: S1000xr

Hvala na odgovoru.Procitao sam skoro sve teme/postove na ovu temu i otprilike znam sta hocu  :-\. Qingqi nema vise SM-a u NS ali ih ima kod dilera po Vojvodini a u Sprint kad sam usao, devojka je cim pre rekla: Mogu da Vam snizim cenu za 10% (sto je ne tako malih 14000) zbog kraja sezone...

Videcu ovih dana pa javljam sta sam pazario... ;)

• zaludan, 383 postova

Odete sednete na jedan i na drugi pa ce vam se samo kazati, salim se imate teme  i sa jednim i sa durgim pa malo prelistajte apollo ima dosta decih bolest ali ja bih za moj rekao da je premekan za neki ozbilnji off-road mada ima i jedna druga stavka od apolla do apolla se razlikuje tvrdoca sto prednjeg sto zadnjeg amotrizera ( vozio sam 3 razlicita )

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Ja bih apolla uzeo da sam na tvom mestu,pre svega zbog same veličine motora a srazmerno tvojoj visini.

Ja imam 180cm i 100kg i kada sam seo na supermoto qingqi rekli su mi da izgledam smešno kao meda na bucikli  ;D

Šalu na stranu,Black je lepo objasnio sve aspekte plus i minus što se tiče ova dva modela,moj subjetivni utisak vezano za apolla je da je ipak dosta robusnije uradjen pogotovu ram,svi delovi su na njemu predimenzionirani počev od samog lanca preko prednjih viljuški itd.

U originalnoj verziji i jeste bio čistokrvni kross-enduro,samo su mu natukli ove supermoto točkove,prerada je  moguća ali koliko znam niko to još nije uradio.Ja sam se razmišljao oko toga ali otom potom....

Moj subjetivni utisak je da je bio prilično tvrd kada sam ga uzeo ,ali sada je ok podesio sam zadnji amortizer popustio za jedno četiri kruga i sad je ok a i malo sam se navikao.Prilično je stabilan pri ulasku u krivine i ima odličnu poziciju za volanom ne zamara puno.

I i još jedna stvar koju je Black spomenuo je a to je da je izuzetno izuzetno glasan na malo većem režimu obrtaja tako da ti da osmeh na lice svaki put kda zavrneš ručicu gasa  :D ,barem  moj slučaj,qingqi je tu u prednosti zado što ima mnogo ugladjeniji i suptilniji zvuk prijatniji za uho  :).

Kada bih ih okrakterisao imenima rekao bih da je qingqi sanjiva princeza,a apollo divlje goveče  ;D ;D valjda  mi neće zameriti jahači qingqi-ja nadam se da sam pomogao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja