milan_ns 2 Napisano Novembar 21, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo uskoro ce doci vreme da predjem na neku 125-icu... I dosta sam razmisljao o tome al ne znam koji motor da uzmem! Na primer zanima me varadero 125 enduro,V2 cetvorotaktni,mala potrosnja,kontam moze se sa njim off-road voziti,uzivati i sve to...al ipak ide oko 120km/h,sad ne znam kad bih npr stavio drugi auspuh sta bi to promenilo? a sto se delova tice,kako stoje sa cenama? Sa druge strane tu su rs-125 i NSR-125 cvaje,dosta trose odrzavanje SKUPO al opet idu od oko 160-180km/h i ograniceni su samo za asfalt... delovi bar za RS-a skupi strasno :o ali takodje cvaje npr KTM exc-125 sm ili husqvarna sm125 su extra al su strasno skupe i delovi al opet imaju dosta prednosti... Sad ja bih voleo kada bi mi ste pomogli da se maaalo orijentisem i to da mi izbor bude laksi i jos bolje ako imate iskustva ili slicno,sto se tice motora koje bih kupovao to je odprilike to! i da vozio bih taj motor oko 2 god... tnx unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Novembar 21, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da sam na tvom mestu otpisao bih cvaje i gledao Varadero ili Yamahu TDR. Milsim da TDR-a imas u oglasima na forumu, pogledaj, vidi, idi probaj i onda ces znati da li ti takav tip motora odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Novembar 21, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan bez ljutnje, ali sta je tdr ako nije cvaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Novembar 21, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan bez ljutnje, ali sta je tdr ako nije cvaja? Izvini, moja greska, ali nema opcije 'edit' da bih ispravio post. Kada sam rekao cvaja, mislio sam na trkalice a ne na enduro varijantu. proslo je 2h iza ponoci, pa koncentracija nije na najvisem nivou. Hvala na ispravci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Novembar 21, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri šta kaže novi zakon. Sa 16 godina smeš da voziš do 125cc, ali ti je i snaga u kW ograničena. Dvotaktni R-ovi dobro premašuju te kW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Novembar 21, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Honda NSR125: Maximum Power 26.5PS @ 9,400rpm (DIN) (18.5kW) Novi ZOBS: A1 - Мотоцикли чија радна запремина мотора није већа 125 см3 и снаге мотора до 11 kW чији однос снаге мотора и масе возила није већи од 0,1 kW/kg и тешки трицикли чија снага мотора не прелази 15 kW; Možda ti pandur progleda kroz prste, a možda ti uzme dozvolu. Sam proceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_ns 2 Napisano Novembar 21, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ma taj jbr mi je jako gadan ;D a sto se tice zakona na to sam potpuno zaboravio al kontam da bi pandur oprostio...ipak,najvise mi se svidja varadero i tdr je ok al mi je ruzan malo a sto se tice snage tu je negde sa varaderom koji jos ima 4T motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Novembar 21, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nikakav problem te cvaje nisu. Sve one imaju blokadu i mislim da im u saobracajnoj pise 11kw, ali se skine taj neki ventil i onda ima 20 i kusur konja. Tako se radi svugdje u svijetu, kupe RS, ona je 15ks fabricka, registruju, skinu blokadu i voze sa A1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1406 Napisano Novembar 21, 2009 Drug član, 1942 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da ide bolje-TDR Ako hoces da ti manje trosi i da ima bolji zvuk-varadero. Ova dva su udobnija od ostalih koje si nabrojao. Ja ostale ne bi ni gledao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Novembar 21, 2009 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nisu ni oni mutavi, za sve RS Mito NSR koje sam ja gledao imaju u saobracajnoj 11KW i znas koja je sansa da ce neko da te salje da ti meri? Pa da nije tako ne bi novi RS kostao skoro 6 000 evra, nebi imali kome da prodaju Kod dvotaktnih motora je mana zvuk i potrosnja, ali je zato snaga posebna prica, ja na primer imam RS sa aprilia open auspuhom(jako bitna stavka, auspuh kod dvotaktinih motora bitno povecava snagu) i Dellotro 34 karburatorom i ovo http://www.motorcycle.com/specs/kawasaki/sport/2009/ninja/250r.html iliti Ninju od 250 kubika Ako ces da se vozis samo u gradu onda bolje nemoj to da kupujes, uzmi varadera i bog ce da te vidi, ja nekad stvarno popizdim u guzvi sa RS-om ali cim krenem malo u krivine opet mi je srce puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_ns 2 Napisano Novembar 21, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan bas sam danas pricao sa jednim majstorom koji mi je dao sve preporuke za varadera jer kaze da je npr u zivotu popravljao 20 rs-ova a 0 varadera tako da msm da je to pravi izbor.. a sto se tdr-a tice skroz je ok al mi je ruzan jako od napred... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 22, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan RS, skuplji i neudobniji, sto za odrzavanje i popravke, a i razlika u potrosnji je sigurno dvostruka u odnosu na Varadera. Jedino ako je prioritet na brzini, ali osim vece snage ne vidim ni jedan drugi razlog zasto bi odluka pala na sportske cvaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1624 Napisano Novembar 22, 2009 Drug član, 982 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan uzivati i sve to...al ipak ide oko 120km/h Sva sreca sto ne moze vise, jer bi svi popadali valjda . To je 125ccm, cvaja, ako hoces da ides 280khm, kupi lepo 1100ccm, a ne 125ccm. I uopste mi nisu jasni klinci koji imaju cvaju i samo gledaju koliko koja moze da izvuce... mada 180khm retko koja moze... Uzmi varadera i uzivaj, nije 120khm uopste malo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_ns 2 Napisano Novembar 22, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan uzivati i sve to...al ipak ide oko 120km/h Sva sreca sto ne moze vise, jer bi svi popadali valjda . To je 125ccm, cvaja, ako hoces da ides 280khm, kupi lepo 1100ccm, a ne 125ccm. I uopste mi nisu jasni klinci koji imaju cvaju i samo gledaju koliko koja moze da izvuce... mada 180khm retko koja moze... Uzmi varadera i uzivaj, nije 120khm uopste malo . ma upravu si,a i kad vozis neku cvaju 180km/h sigurno ne mozes voziti duze vreme zbog velikog naprezanja i time se povecava mogucnost da motor crkne i da dobijes racun od oko 500e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Novembar 22, 2009 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan TDR,jeftinijii za kupiti,skuplje za odrzavati,bolje ubrzavanje,ranjavija masina.Varadero,jeftinije odrzavanje,izdrzljivija masina,manja potrosnja. Pogledaj i Cagivu Super city,lepo motorce.Na kraju,kupices sta ti za oko prvo zapadne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele_Kg 13 Napisano Novembar 22, 2009 U prolazu, 68 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ER 6 N Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka za Varadera, vozim ga cele sezone bez ulaganja presao sam oko 7000 km nije veliki potrosac, sigurno jeftiniji za odrzavanje od cvaje max brzina 120 izuzetno udoban i pouzdan motor, ja sam pravio dnevne ture od oko 500 km bez ikakvih problema. Ako te nesto posebno zanima pitaj slobodno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_ns 2 Napisano Novembar 22, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka za Varadera, vozim ga cele sezone bez ulaganja presao sam oko 7000 km nije veliki potrosac, sigurno jeftiniji za odrzavanje od cvaje max brzina 120 izuzetno udoban i pouzdan motor, ja sam pravio dnevne ture od oko 500 km bez ikakvih problema. Ako te nesto posebno zanima pitaj slobodno. pa znaima me ...sve ;D izvini ako puno trazim al voleo bih da mi kazes bukvalno sve o motoru,pocevsi od cena npr lanca,lancanika,guma do stvari na koje bih trebao da obratim paznju prilikom kupovine... hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1406 Napisano Novembar 22, 2009 Drug član, 1942 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da nekoliko vas kaze da je za cvaju skuplje odrzavanje. Zamolio bi nekog da kaze sta se to kod cvaje posebno odrzava i kosta toliko? Imao sam pomenuti TDR i nisam imao nista da odrzavam. Tu ne racunam lanac,lancanike, gume, kocnice i ostale stvari koje su iste kod bilo kog motora. Bas me zanima po cemu je skuplje odrzavanje kod cvaje. Manje delova ima dvotaktni motor od cetvorotaktnog i mnogo je prostije konstrukcije. Dajte da cujem,bas me interesuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Novembar 23, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan vozim 2taktni motor i jedino sto mi pada na pamet je ulje za dvotaktne motore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Novembar 23, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Brate evo ti moja xt125 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=8676&catid=14&Itemid=62 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Novembar 23, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sta cemu XT125, jos onaj tvoj probuseni auspuh sto pravi buku.. Prijatelju kupis od mene lepo Intrudera i vozis se ko covek, sipas i vozis i ne boli te glava.. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Novembar 23, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Jel to onaj koji se cje kao zrikavac ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_ns 2 Napisano Novembar 23, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan momci fala na ponudama,oba motora su extra al' ipak zaljubio sam se u varadera tako da... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Novembar 24, 2009 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Super slatko motorce taj Varadero, a jel mislis da uvozis ili ovde da kupujes. Koliko mislis da ga platis, vidim na mobile.de-u da ima da se nadju za neke bas povoljne pare. Sada to uvesti je lako ... Pozdrav, srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_ns 2 Napisano Novembar 24, 2009 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Super slatko motorce taj Varadero, a jel mislis da uvozis ili ovde da kupujes. Koliko mislis da ga platis, vidim na mobile.de-u da ima da se nadju za neke bas povoljne pare. Sada to uvesti je lako ... Pozdrav, srecno! pa vise bih voleo da ga uvezem al to bi bilo pocetkom sledece god. kad ukinu vize i sve to jer ovako da mi neko uveze mi se i ne isplati nesto...opet ako nadjem ovde neki povoljan uzecu... hvala,pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...