MILJAN* 157 Napisano Novembar 18, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan SMT 990 je i po mojoj meri. Imas ceo thread o tome da li se i koliko kvare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Novembar 18, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Hornet 900,volim brzinu ali jos vise brzo vitlanje po krivinama. Mogu da stavim kofer,veliku tank torbu,povisen vizir i eto kombinacije za duze ture. Verovatno bih vozio nekog cistokrvnog R-a ali znajuci sebe mislim da mi je Hornet dovoljan. Ubrzava kao R,po krivinama lezi kao R,jedino na pravcu malo zaostaje za R-om (sto je dobro za mene) i vozac ima bolji polozaj nego na R-u . Mislim da je za moje prohteve skoro pa idealan ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Novembar 19, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Srkene ona i malo vise ;D Ova moja ima Joskino paljenje a karburator se trudim da cistim i odrzavam najbolje sto umem, pa je tu negde. Naravno ovih 5-6L je natovarena k'o brod i rezim voznje u grupi sa 4T motorima, koji cvaje bas i ne trpe na duze staze. Kad promenim tempo, spusti se na 4-5L, sto je vec prihvatljivije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Novembar 19, 2009 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan imao sam pre maxi skutere i volim ih još uvek,pa sam prešao na custom čopera i bio mi je zanimljiv prva dva meseca za koje sam prešao 8000km ;D onda sam shvatio da mi se smučila sva udobnost i kupio sam R motor posle njega stvarno bih voleo gtr ili neka honda f varijanta isto kao gtr ne znam koja je oznaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knezmoto 642 Napisano Novembar 19, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Skupljen(Vladimirci) Motocikl: Sachs Mad Ass 125 Prijavi odgovor kao problematičan Enduro. Da ne ponavljam ono sto su ostali rekli - losi putevi, preglednost, polozaj sedenja, univerzalnost motocikla, jeftiniji za odrzavanje, manja potrosnja itd... E sad ima i svoje mane. Za kosarkase kao sto sam ja ( 171 cm ) malo je previsok. Dalje, enduro gume su kompromis, nisu bas da se obara po krivinama a nisu ni za neko blato ni vlaznu travu. Polozaj sedenja je dobar ali kad se malo duze zavrne gas vetar ubi. Sto bi moj kum rekao - Sedim ko narodni heroj, nemam gde da se sakrijem. Posebno pitanje koje nismo polemisali je i kubikaza. I kad odaberete koji tip motora vam odgovara pitanje je da li vam treba ta kubikaza. Ako putujete svaki dan sa motorom do posla ( 10 - 20km ) da li vam je neophodan motor od 750 - 1000ccm i preko 200kg? I obrnuto. Moze 125-ica na put oko sveta, ali je to ipak mucenje, sebe i masine. Sve u svemu, pitanja je bezbroj. Odgovore treba traziti u sebi, svojim potrebama i mogucnostima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6073 Napisano Novembar 19, 2009 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan E, dragi moji, svi vi, izgleda, motore birate glavom, a ne srcem /osim RRRRasa ;D/ Odem onomad na sajam motora, sve lepo, novo fino, gledam, i da imam para, nista ne bih kupio srcem. Ima, dva, tri motora koji su mi podigli puls, ali za malo. A onda vidim "gvozdenjaka", Z 1000, GSX 1100, i moju najvecu ljubav, CBX ili jos gore, njenu ljubavnicu, Martinku, puls mi ode na 300. Dzaba je i prakticnost i tehnologija i vozne karakteristike, ako se ne smejem k`o ludak cim pomislim na svoj motor. Mozda je u tome razlika izmedju ... i .... PS. A gospodin iz Sapca je milion posto u pavu. Radis neku drkelu i osecas je kao deo sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Novembar 20, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Enduro je najkomforniji, nema sta. Ali sad tipujem naked. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alokin 23 Napisano Novembar 23, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FJR 1300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Neko već reče da" leži kao R u krivinama" dobro ali R najviše voli dugačke krivine i pravce dok na kraćim i čestim zavojima bolje prolazi super moto,naked i motori tipa Versys.Zbog svoje koncepcije vole takvu vožnju a umora skoro i da nema. U svakom slučaju, ne gadim se ni na jedan i svaki je lep kada zajašeš sa svim manama i vrlinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Novembar 25, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan DARK kazi mi molim te koliko tvoj storm ima konja.....kila i okvirna cena polovnjaka sto starijeg recimo.......nekako mi se svidja taj motocik i mislim da bi mi legao odlicno posto razmisljam o prelasku na visi nivo....doduse uvek se o tome razmislja Izvinjavam se za OFF Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 25, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Bilo ovo već jednom... Za ovo kratko vreme na 2 točka probao sam, vozio i posedovao skoro sve vrste motocikala za uličnu upotrebu. Čoperi i kruzeri su najneupotrebljiviji i najnepraktičniji, tj. imaju najviše ograničenja od svih motocikala, a pružaju najmanje, za najviše para. S druge strane, enduro je ubedljivo najpraktičniji i najupotrebljiviji moped za sva vremena, što bi rekli, 4 u 1. Može sam, može off, može udvoje, može natovaren, može sve, sem... AH proklete brzine i ubrzanja od kog se diže kosa na glavi, kliziš sa sedišta unazad, pa sve misliš da će' spadneš . I treba puno para za nabaviti jedan, a da može sve. R-ovi pružaju puno u smislu performansi, ali su jako nezahvalni po pitanju izbora podloge, a pogotovu unesreće prilikom prelaska na druge (čitaj sporije) vrste motora. Sebe sam našao na F-vrsti, malo udobniji položaj, obavezna zaštita od vetra, mnogo konja (za svaki slučaj), korektan i udoban smeštaj za oboje, mala potrošnja, visoki putni proseci. Danak plaćam suženim izborom relacija po ovoj lepoj našoj, kao i potrošnim materijalom kao posledicu snage i težine u istoj rečenici. Idealan moped za mene bi bio neki Triumph Tiger 955i kada bi ga bilo 100+ po Srbiji, ovako možda neki Strom sa 4 cilindra i kardanom, ili R-1100GS sa 100 konja . Egzotika i želje slušalaca Sve je ovo lična percepcija života na 2 točka, nakon 6 godina, 8 motocikala i jedva nešto preko 50,000km i 200% je subjektivna bez zadnjih namera. Draga i ja imamo oko 200kg, pa sam poprilično ''usko'' usmeren ka vrsti u odnosu na potrebu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Novembar 25, 2009 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Tema je dobra, ali treba sloziti mnogo stvari u zivotu da se dodje do onoga sto se voli.Neko lepo rece, voleo bih da imam po jedan od svakog tipa motora.Na VFR-a sednem kada idem na duze ture i uzivam u voznji,po meni idealan putni motor,a nije za potcenjivanje ni za sportsku voznju,naprotiv.Virago koristim po lokalu i na krace ture kao i kada idemo na klubske voznje,MK COPER-SRBIJA,mada sam i sa njom isao na par daljih tura,zahvalan motor,nema podmazivanja lanca,udobno sediste,veliki vizir....to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobobre 22 Napisano Decembar 3, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KLE Prijavi odgovor kao problematičan Zzanimljiva tema i vecita dilema Misljenja sam da definitivno nekome ko prelazi puno kilometara jedan motor nije dovoljan . Naime ja sam se odlucio za veliki cross motor jer zaista volim da sidjem sa puta i da se po gradu svrckam sa motorom. KLR je za to IDEALAN ali za duzi put i neki ozbiljniji OF-ROAD je ocajan. Krstareca brzina mu je ne veca od 110 jer sve preko toga je napor i za ruke i za dusu ( doslovno svlaci vozaca sa sebe ) a za ekstremne terene je previsok i pretezak. Isao sam sa njim i na malo dalje puteve do 200km ali sa obavezno 1-2 pauze. Najveca prednost mu je sto ume i da povuce kako tako a i da se okrene de i tomos automatik. Definitivno se uklapam u grupu koji su stanovista da je enduro najoptimalnija varijanta ali bi lagao kada bi rekao da se ne obradujem kao kuce kada mi se pruzi prilika da razvucem neki r po auto putu. Jedini tip motoroa za kojima se i ne okrecem su choperi ( uz duzno postovanje vlasnicima istih ) Predstavio bih vam jednog neobuzdanog konja ( CZ enduro ) sa suvim kvacilom i 36 konja u 250 ccm koji KRALJ kozijih staza. Uzgred prodao sam ga usled nedostatka novca da registrujem 2 motora za 570 e i tft monitor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Decembar 3, 2009 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zzanimljiva tema i vecita dilema Misljenja sam da definitivno nekome ko prelazi puno kilometara jedan motor nije dovoljan . Ja to pokušavam da objasnim mojoj ženi a ona misli da sam lud. Imam jedan za stazu i jedan za po gradu i okolini, trebaju mi još dva. Jedan veliki Bandit za put i jedan rmz250 koji bi igrao dve uloge, šumsku i supermoto. Ovo je minimum minimuma!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Decembar 8, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to pokušavam da objasnim mojoj ženi a ona misli da sam lud... Pusti, ja sam mojoj (kao i velika većina nas) jedva objasnio mojoj da mi treba i ovaj jedan Nemaš pojma koliko si sretan što ih već sada imaš dva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Decembar 9, 2009 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan zato ja nemam ženu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Decembar 9, 2009 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan zato ja nemam ženu ;D ;D ;D To to nije lose resenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...