PedjaR 70 Napisano Novembar 14, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan jedva cekam da vidim kako vam je bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Novembar 14, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Stigao dobro kuci Al brate kako sam stigao do gore (prvi vrh) i do dole - to me ne pitajte. Sad tek znam u stvari sta znaci rec: fobija ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1879 Napisano Novembar 14, 2009 Drug član, 931 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Stigao dobro kuci Al brate kako sam stigao do gore (prvi vrh) i do dole - to me ne pitajte. Sad tek znam u stvari sta znaci rec: fobija ;D Ha, ha... Pa imao si one sipke u steni da se drzis za njih! ;D Nego proslo prolece devojka i ja krenuli uzbrdo kad odozgo idu dva tipa i dve ribe u cipelama sa sve STIKLAMA!!! ;D Kad one tu nisu polomile vratove mislim da niko nikad nece! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Novembar 14, 2009 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj I ja....a kad nemam motor.... Šta se dogodilo sa TA plavim za dečake ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule_pop 8 Napisano Novembar 14, 2009 U prolazu, 70 postova Lokacija: BG-Rakovica Motocikl: Honda VT500C Prijavi odgovor kao problematičan idu fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Novembar 14, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Stigao dobro kuci Al brate kako sam stigao do gore (prvi vrh) i do dole - to me ne pitajte. Sad tek znam u stvari sta znaci rec: fobija ;D Ha, ha... Pa imao si one sipke u steni da se drzis za njih! ;D Nego proslo prolece devojka i ja krenuli uzbrdo kad odozgo idu dva tipa i dve ribe u cipelama sa sve STIKLAMA!!! ;D Kad one tu nisu polomile vratove mislim da niko nikad nece! ;D ma nisam ja imao fizickih problema sa Ostrvicom nego mentalnih odavno sam negde po strani imao taj osecaj da imam problem sa akrofobijom (strah od visine) ali sada sam se prvi put najdirektnije suocio s tim - namerno . inace, dok sam ja puzao na dole, pored mene decaci i devojcice od nekih 12-13 godina iz nekog planinarskog drustva skakucu po onim liticama ko leptirici :-\ ipak, prosle godine sam se samo tamo provozao i ostao dole. ovaj put sam stigao do prvog vrha (kako-tako) a nadam se dogodine... u svakom slucaju, nagrada za ovu moju pretrpljenu "traumu" bila je: predivan dan za voznju, ekipa kao i uvek na nivou, a deka i baka nasi domacini su prevazisli sva nasa ocekivanja u pogledu gostoprimstva. jel dovoljno ako kazem...prsuta, suvi vrat, kafica....za deo ekipe koji je poslednji krenuo iz njihovog skromnog doma podno Ostrvice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20261 Napisano Novembar 14, 2009 Integrisan, 8640 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dodatne slike? Opis? 'Ajde, nemoj da ste skrti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 14, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno su svi vredni i sada obradjuju fotke, pa mole za malo strpljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Novembar 14, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dan je bio kakav se samo pozeleti moze! Sastanak u dogovoreno vreme, pa odlazak u DIS preko puta pumpe na branch Poveca kobasica, krompir pire, salata i hleb = 150 dinara! Cisto da ne gubimo vreme na burek, a na "planinu" se ne moze krenuti praznog stomaka... Do duse, neki su pili samo kafu, ili vocne salate, ali se razlika videla na usponu! Zatim nastavljamo do Darosave, pa skrecemo uzbrdo na Vagan. Spustamo se ka Zivkovcima gde skrecemo ka Garasima, pa na Garasko jezero. Odatle, putem sa 1000 krivina do Belanovice, i posle petnaestak kilometara eto nas pred Ostrvicom... Interesantno je da se Ostrvica skoro celim putem ka njoj ne vidi. Iznenada se ukaze tek na par kilometara pred ciljem. A cilj je seosko domacinstvo u njenom podnozju gde uvek parkiramo motore. Ukucani vise nisu iznenadjeni, naviknuti su da svakog novembra grupa bajkera okupira njihovo dvoriste. Presvlacenje i polazak. Prvu trecinu puta u obliku strme livade skoro nismo ni osetili. Uopste, svake godine se sve lakse penjemo! Krecemo kroz sumicu, sad po vec nesto strmijem putu. Odusevljenje je sve vidljivije na licima saputnika... ... ali mora se dalje. Posle sumovite faze, dolazimo na najduzu i najtezu - stenovitu. Prve godine smo tu napravili gresku i isli pravo uz planinu - sad vec koristimo planinarske markacije koje nas vode idealnom putanjom. Verujte, moze se proci do vrha, a da se covek ne premori. Kalina leti uz planinu kao leptiric, kako Koca rece Ostatak ekipe pravi cesce pauze... Dule Pop ispaljuje cudne fraze kao na primer "STICK TOGETHER TEAM " i "Go! Go! Go!" na sta mi odgovaramo sa "Affirmative!" Dakle, pesacenje uz brdo je lep sport, dok ne zabole ruke... Posle najstrmijeg stenovitog dela, dolazimo do nesto lakseg, bar sto se napora tice. Medjutim, tu je ujedno i najstrasnije jer se ide direktno iznad provalije. Na ovoj slici sevidi staza kojom treba proci, i nije bas jednostavno! Ovde su Sasa i Vesna direktno ispod mene, moze da se proceni kakva je strmina u pitanju I onda konacno, poslednji deo... Stazica izmedju dva vrha i uspon uz strmu, skoro vertikalnu stenu kroz pukotinu sa postavljenim metalnim sipkama za drzanje rukama, nogama i zubima ako treba! Na vrhu je vec bila grupa planinara, pa zajedno komentarisemo prizor pred nama.aa a to je skoro neopisivo, Ostrvica nije visok vrh, ali je usamljen pa je prizor samim tim spektakularan. Mislim da se sigurno vidi polovina Srbije. Imali smo izuzetnu srecu sa vremenom - zaista se videlo maksimalno koliko je moglo sa ovog mesta. Ali, sve ima kraj, pa i nas boravak na vrhu. Krecemo nazad, nadajuci se lakom spustu. To bas i nije bilo tako, zahvaljujuci pojedinim delovima koji su bili vlazni. Ne znam zasto, ali je preko tih delova uspon mnogo laksi od spusta. Srecemo grupu pravih planinara iz Cacka, sa kojima se upoznajemo. Ljudi zategnuti, utrenirani, u punoj opremi... Niko ne prelazi 50 kila Razmenjujemo par informacija o nekim nasim clanovima iz tog grada koje je mrzelo da se pentraju ovamo, pa svako na svoju stranu. Ovim putem ih pozdravljam ako neko od njih kojim slucajem zaluta na ovaj forum... Posle pola sata spustanja, stigli smo na travnati deo, na kom vec mozemo da se posvetimo ovakvim prizorima! Livadskim delom smo prosl nesto izmenjenom putanjom, tako da smo u jednom trenutku naisli na kapiju na putu. Sta sad? Vec smo hteli da se vratimo i k'o ljudi preskocimo bodljikavu zicu (kao u odlasku) ali se Vesna setila da bi smo mozda mogli kapiju i da otvorimo. Moze! Dule Pop se usteze, kaze da nikad ne ide prvi kroz vrata, a da ako bas mora prvo baci flash... Ko razume - shvatice. Grupa koja je ranije sisla se vec sprema za polazak. Odlaze do mesta Rudnik, pa Ibarskom magistralom pravo za Beograd. "Moja" grupa biva ponudjena kaficom, a posto je u toku duel Djokovic-Nadal, naravno da ne odbijamo. U stvari, ne bi odbili i bez njih dvojice. E tu smo se bas razbaskarili... Malko kasnije, domacica donosi tri pruta suvog mesa, mi se kao pravimo da ne vidimo. Suvo meso se vratilo malo kasnije, u iseckanom obliku. Ja bas komentarisem kako uzivamo, i kako nema smisla da smo ovako okupirali kucu, kad domacica pita iz kujne treba li nam mozda i koje parce hleba. Treba, naravno! Uz sve ovo, falila je samo casica domace meke rakijice, i dozivljaj bi bio potpun... Pakujemo se, palimo motore, a gazdaricina cerka kao nagradu dobija krug od nekoliko kilometara sa Sasinom motoru. Pozdravljamo se sa ovim neverovatnim ljudima i odlazimo ka Belanovici... Meni je ova voznja bas prijala. Caj sa rumom u lazarevackom kaficu takodje. Nekad se kockice bas sloze! Hvala svima koji su danas ucestvovali u voznji! Posebna pohvala za Smizlu, Kalinu i Vesnu koje su se popele na sam vrh Ostrvica! Pa... vidimo se na "Ostrvica 2010" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 14, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da krenemo lagano... od rane zore sunshine, baš kao što treba... okupljanje na OMVu Krećemo lagano ka Lazarevcu, gde nas Lalajko upućuje na mali bajkerski ručkić u narodu poznatiji kao branč ;D citat "Ja da se penjem na prazan stomak ne mogu"... Elem lagani bajkerski ručkić je izgledao ovako... zabrinjavajuće je bilo što su na TV u kafeteriji sve vreme išle slike kučića... valjda nema veze sa kobajom krećemo nekud jel posle branča nas Lalajko vodi nekim čudnim malim putevima... stajemo na mesto ne sluteći zasedu... ovako počinju svi horor filmovi... Jao što je lepo ovde ... Jao vidi bubamara... milion bubamara... i scena iz Indiana Jonesa "a jel imam ja na leđima koju..." tu smo doživeli BUBA-MARA ATACK... bežimo od besni bubamara do jezera ali ih i tamo ima, doduše manje... ili to il su to bile one koje smo poneli sa sobom i rasejali unaokolo Bežimo i odatle i idemo put Ostrvice... ostavljamo motore i tu ja pravim kobnu grešku. Umesto da ostanem da čuvam motore prevaren Lalajkovim obećanjima krećem put planinskih vrhova... napočetku je sve izledalo lepo ali... jedini čovek koje je imao osmeh i kad se peo i kad je sišao a da nije u pitanju grč facijalisa Folow the light... neki smo se koristili i zabranjenim sredstvima ne bi li imali snage do vrha I dovde je bilo sve više manje lepo... a onda je došla šuma.... Naravno da su se neki odvojili od grupe i promašili put.... i išli kroz divljinu... ovo je izraz lica "ovo neće na dobro da izađe" malo prirodnoh lepota... pri vrhu sam primetio da u jednom momentu sam zalepljen za skoro vertikalnu stenu kao Spajdermen a pritom su moje Reebok patike počele da se klizaju kao nenormalne... i to je bilo to od mene... E sad se trebalo spustiti dole... Slike prirode... U procesu silaženja sam imao prvo svoje padanje i proklizavanje na BJB vožnji ;D poklizo se na opalo lišće x2. Sišli smo nekako ... i onda je krenulo veselje... "Jeli baba, što ti kije ovo prase, jel ima grip?" Krenuli smo k Beogradu s namerom da požurimo ;D ;D ;D ali avaj.... ja neću ništa da kažem niti da komentarišem dok ne ispriča onaj kome se desilo ;D ;D ;D... ja ću samo reći da smo imali mali performans sa poglavljem "Ja se ne razumem u to al ja bi to prevezao." - gazda dvorišta "Šta sve ima u koferu?" - Popsy ... I posle svega toga opet kafca u 3K U svakom slučaju svima vam hvala na prelepom danu, još 200+km utefterenih i mojoj prvoj organizovanoj vožnji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Novembar 14, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa... do pola brda su ti slike bile ostre... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 14, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan od pola brda samo što mi nije mobilni nije ispao iz ruku ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Novembar 15, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 15, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahaha Buba-Mara Attack !!! ;D A Bogumi i vama bilo lepo ! a i nasetali ste se !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 15, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan sledeći put čuvam motore...neću ni da silazim ;D ;D ;D kakav danak neiskustvu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 15, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj sledeći put čuvam motore...neću ni da silazim ;D ;D ;D kakav danak neiskustvu! Buahahahahahahahahahahaha !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 15, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ja pun utisaka, iz vise razloga, al` me nesto drnda Photobucket pa mi ne ide "oslikavanje". Ipak sam uspeo da sibnem par fotki, a kad budu sve gotove postavicu link... ima ih mlogo ;D Vidim Mikka postavi "Lapo Ostrvica, lapo Dbare", ali Mina, Mikula i Forest jos cute !? Drago mi je da smo se bar videli na OMV-u... Imperatori... Mikka ... ... i Mikulanac... Kalina, Hitman (s` ledja) i Mina Svemirko (desno) i njegov (a i sada nas) drugar Pedja Nego, Popsy... a jel` ti kao vezes pertlu !? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Novembar 15, 2009 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj sledeći put čuvam motore...neću ni da silazim ;D ;D ;D kakav danak neiskustvu! Ja sam vam lepo rekao sta vas ceka,i pozvao na kafu, na Rudnik.....a vi hocete da se pentrate ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 15, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Imperatori... Mikka ... ... i Mikulanac... Stormtroopers ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 15, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Stormtroopers ;D ;D ;D ... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Novembar 15, 2009 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Video sam vas oko 9i20 na Ibarskoj, ali iz kombija , malo je reći da sam bio ljubomoran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 15, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Video sam vas oko 9i20 na Ibarskoj, ali iz kombija , malo je reći da sam bio ljubomoran... i treba da ti bude krivo... da si isao sa nama lepo bi se proveo a i ja ne bi ovako neiskustan stradao ti bi se setio da treba da se cuvaju motori... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Novembar 15, 2009 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da ja postavim i moje fotografije ,sinoc nisam mogao od umora.I ja se prijavljujem sledece godine da cuvam motore ,jer od onog penjanja na Ostrvicu moze da se rikne ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20261 Napisano Novembar 15, 2009 Integrisan, 8640 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Video sam vas oko 9i20 na Ibarskoj, ali iz kombija , malo je reći da sam bio ljubomoran... Ja ih nisam ni video, a opet sam bio ljubomoran :D. STvarno je bio prelep dan za voznju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Novembar 15, 2009 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos slika staza ka vrhu! Ko kaze da lalajko nije mogao da se popne mali predah na vrhu planinarski pecat na vrhu gde se moze procitati i nadmorska visina Popsi posle pada brise blato sa ruku i devojke su se lepo snalazile na ovim stenama pravi planinari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...