freestyler9 0 Napisano Novembar 3, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da pozdravim sve ! Nov sam na BJB i moram reci da sam se prijatno iznenadio sajtom te sam postao redovan posetilac ... ...Naime...Od nedavno mi se javilo interesovanje za motore i bas sam namerio da sebi priustim jedan ...U moru svih motora shvatio sam da mi se najvise dopada Honda Transalp, zatim slede Honda Africa twin, a zadnja opcija mi je Yamaha Tenere...E sad...Zamolio bih vas da mi pomognete vasim savetima, predlozima, uporedjivanjima i sl. da bih se nekako odlucio za jednu od tih varijanti...Znaci, iskljucivo te 3 opcije...A zelja mi je da motor koji izaberem vozim ne samo po gradu nego da se mogu uputiti negde i van puta, i tako... Ne znam zasto, ali Honda Transalp me nekako najvise privlaci Hvala vam ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikters 5 Napisano Novembar 3, 2009 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je moj prijatelj prokomentirao kupnju (tj. zamjenu) Honde Transalp 700 E ljudi malo da prokomentiram TA 700,možda nekome ovo pomogne Vlasnik sam istog tek oko mjesec dana.Dakle prvi put sam s njim u komadu odvalio cca 350 km,i ostao iznenadjen koliko je stvari osrednje(do juče nisam imao priliku ni dobro ga pogledat,zbog spleta okolnosti). Da krenem.1.Sjedalo iako dobro profilirano nakon duže vožnje postaje pravi nabijač dupeta.U usporedbi sa konkurencijom jako loše.Na stromu sam mogao cijeli dan sjedit bez problema. 2.Vibracije na motoru su,opet moram ponovit,u usporedbi sa konkurencijom puno žešće.U kombinaciji sa točkom br.1-jako loše. 3.Sama završna obrada je blago razočaranje,da nije loga nebi rekao da se radi o Hondi.Kako to Španjolci rade?!neznam.Krive plastike loši spojevi,zero krivo... 4.Sama mašina zadovoljava ponudom snage,ali ne i rasporedom iste,prema višim okretajima nedefiniran.Šestu brzinu neću ni spominjat jer je to već opjevano kao tragična činjenica.Motor plače za njom. 5.Možda je osobno,al motor grije ko krmača prasiće pred praznik.Za poludit,pogotovo na suncu.A kad upali ventilator...dođe do 102,103, i onda krene pa hladi do cca 83,84(valjda i kod drugih tako to ide,nekako mi predugo drži iznad 100 stupnjeva-pitanje!!) 6.Kočnice su tek dovoljno dobre,volio bi da su konkretnije malo.Po ovim ljetnim gužvama kreni stani,dosta brzo otupe. To bi bili moji prvi dojmovi sa duže vožnje.I nešto lijepo mogu dodat.Sam motor je jako dobro raspoređen i bacanje u nagib i slalom sa njim su zaista pravi gušt(ali ne i nakon puno kilometara).Za pohvalit je i otvor rezervara-ko šterna,nema više cilljanja.Položaj samog vozača i suvozača je odličan.Potrošnja je zaista mala-izračunatih 5 l okruglo(uzeti u obzir dva putnika,dva kufera). Sve u svemu jedan prosječan motor.Da ponovo biram uzeo bi malog Stroma sigurno,iako je TA 700 bolji za teren(čitaj makadam)i nešto lakši na volanu..(žbičane felge su se pokazale kao problem kod servisiranja i kupnje) Još uvijek držim da mi je Strom1000 bio bestbike u prosjeku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 3, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na iscrpnom i studioznom odgovoru koji cu uzeti u obzir svakako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jera 0 Napisano Novembar 3, 2009 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo posto sam i ja nov ovde ali sa duzim stazom u sedlu da ti odgovorim malo podrobnije Ono sto ti je clan sikters lepo ispisao, tj kopirao od nekle je sve lepo ali on prica o novom modelu transalpa a posto si ti sve naveo starije modele pretpostavljam da nemas bas nekih 8000e da pazaris novi transalp. Sva tri motora su ti dobri enduro motori ali razliciti po snazi, transalp je tu najumereniji, afrika je malo jaca a tenere ako mislis na onu od 660ccm je jedan cilindar pa ne ulaze bas u istu "klasu" ali je isto dobar motor. Sledeca stvar koja je tebi bitna je visina motora, tj visina sedista gde je transalp najnizi a afrika i tenera su slicne visine, opet to zavisi da li je neko podesavao, tj spustao ili podizao svoj motor ali se uvek gleda ona najvisa tacka. Sto se tice agregata, afrika i transalp imaju po 2 cilindra dok tenera ima 1, sto u prevodu znaci da tenera ima malo vise snage u nizim obrtajima dok afrika i transalp u malo visim, ali ne previse visokim. Sva tri motora mogu u lagani a vala i u tezi off road, dokazano na brojnim primerima ljudi koji ih voze, samo tu opet dosta igra iskustvo vozaca koji ih voze. Sad bi ja mogao da ti naglabam jedno 5 dana sta je dobro na svakom motoru a sta je nesto lose i uporedjivati ih ali najbitnije je tvoj osecaj kad sednes na svaki od njih, tako ces se najlakse odluciti, pogledas svaki od modela i probas, jer sva tri motora su dobra. Najbitnija stvar koju treba da uzmes u obzir je oprema ako je nemas i ako si pocetnik, posto nisi ni to napisao. Ako ti nije problem napisi sa kolikim budzetom raspolazes pa ce onda lakse i ljudi da ti daju savet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 4, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ako prečešljaš po forumu videćeš da ima dosta ljudi koji su odlučili da uđu u svet motociklizma i to baš u enduro klasi... Ne znam kojih si gabarita, meni na primer je bio problem visina i težina (192cm i 128kg) tako da mi je masa motora bila mala i neudobna. Na tvom mestu ja ne bi isključivao ni KLE 500 a možda ni Super Teneru. Ja sam od skora postao ponosni vlasnik Super Tenere. prezadovoljan sam, stim što je to moj prvi veliki motor... inače ST ima dva cilindra baš kao AT i TA, stim što nisu u V rasporedu nego su linijski... najbolje ti je da sedneš na svaki i da vidiš-osetiš koji ti najviše leži... meni su najviše ležali tenera i super tenera... i tako sam i odlučio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3217 Napisano Novembar 4, 2009 Drug član, 1213 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Shto noviji KLE (zato sto godiste znaci) ili TransAlp posto ti se svidja... Neces pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Novembar 4, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je moj prijatelj prokomentirao kupnju (tj. zamjenu) Honde Transalp 700 E ljudi malo da prokomentiram TA 700,možda nekome ovo pomogne Vlasnik sam istog tek oko mjesec dana.Dakle prvi put sam s njim u komadu odvalio cca 350 km,i ostao iznenadjen koliko je stvari osrednje(do juče nisam imao priliku ni dobro ga pogledat,zbog spleta okolnosti). Da krenem.1.Sjedalo iako dobro profilirano nakon duže vožnje postaje pravi nabijač dupeta.U usporedbi sa konkurencijom jako loše.Na stromu sam mogao cijeli dan sjedit bez problema. 2.Vibracije na motoru su,opet moram ponovit,u usporedbi sa konkurencijom puno žešće.U kombinaciji sa točkom br.1-jako loše. 3.Sama završna obrada je blago razočaranje,da nije loga nebi rekao da se radi o Hondi.Kako to Španjolci rade?!neznam.Krive plastike loši spojevi,zero krivo... 4.Sama mašina zadovoljava ponudom snage,ali ne i rasporedom iste,prema višim okretajima nedefiniran.Šestu brzinu neću ni spominjat jer je to već opjevano kao tragična činjenica.Motor plače za njom. 5.Možda je osobno,al motor grije ko krmača prasiće pred praznik.Za poludit,pogotovo na suncu.A kad upali ventilator...dođe do 102,103, i onda krene pa hladi do cca 83,84(valjda i kod drugih tako to ide,nekako mi predugo drži iznad 100 stupnjeva-pitanje!!) 6.Kočnice su tek dovoljno dobre,volio bi da su konkretnije malo.Po ovim ljetnim gužvama kreni stani,dosta brzo otupe. To bi bili moji prvi dojmovi sa duže vožnje.I nešto lijepo mogu dodat.Sam motor je jako dobro raspoređen i bacanje u nagib i slalom sa njim su zaista pravi gušt(ali ne i nakon puno kilometara).Za pohvalit je i otvor rezervara-ko šterna,nema više cilljanja.Položaj samog vozača i suvozača je odličan.Potrošnja je zaista mala-izračunatih 5 l okruglo(uzeti u obzir dva putnika,dva kufera). Sve u svemu jedan prosječan motor.Da ponovo biram uzeo bi malog Stroma sigurno,iako je TA 700 bolji za teren(čitaj makadam)i nešto lakši na volanu..(žbičane felge su se pokazale kao problem kod servisiranja i kupnje) Još uvijek držim da mi je Strom1000 bio bestbike u prosjeku. Ja isti imam oko 7,000km i ne bih se slozio sa nekim tvrdnjama. Inace pre XL700 sam imao XL600V(TA). Agregat je za tu kubikazu ok (nije u poredjenju sa KTM) i trazi da se vozi na visim obrtajima. Podatak da je trosio 5 sa koferima i saputnikom govori da je vozen na veoma malom broju obrtaja. Ako se vozi na vecem broju obrtaja ide odlicno, ali zato i trosi. Meni je potrosnja izmedju 4.7 i 8.5l, zavisi od voznje. Ima malo vecu brzinu od nove tenere, ali je zato losiji za teren. Ja sam sa mojim magarcem prosao (kazem prosao, mislim na relativno muski vozio) dosta off-roada i mogu reci da sam zadovoljan. Jedina mana mi je na visinu, posto mu fali cm-a od tla. Sto se tice udobnosti, to je sve individualno. Meni recimo ni posle 10h na njemu nije neudobno (a ljudi voze toliko i na KTM 690e, pa se ne zale). Sto se tice grejanja tu bih se slozcito po gradu. Plastike su dosta ogoljene i sve duva od ventilatora po nogama, pa zna biti vruce. Po asfaltu mi je odlican, za tu klasu (opet ne mogu da ga poredim sa F800). Kocnice su ok, samo kad se zagreju od ostrije voznje oseti se da slabije hvataju, ali nije strasno. A i ja sam imao slicnu dilemu, trilemu kao i ti kad sam uzimao ovaj motor. Kada sam uzimao TA600 dilema nije postojala, posto mi je AT bila izvan fin. mogucnosti. Ako uzimas polovan motor, po meni ti je AT najbolji izbor bez dileme. Samo da je u dobrom stanju. Cak nije bitno ni da li je RD03, 04 ili 07. Koji god da uzmes neces pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka92 17 Napisano Novembar 4, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan glasam za TENERE.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Novembar 4, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak definisi za sta ti treba, tek onda ces lakse napraviti izbor. Moje iskustvo je da, je Transalp(600) dovoljan za moje potrebe, a to su: - 85% gradska voznja - 14% autoput/regionalni put - 1% makadam Dakle OFF me ne interesuje, a bogami nemam ni vremena za tu akciju. Jos jedna (za neke) bitna stvar, rucice na guvernalu su vise od spoljih retrovizora automobila, tako da je prolazak kroz kolonu automobila moguc i lak, sto vazna stvar. Preostala dva motorcikla su takodje visoka i zadovoljavaju ovaj (moj)zahtev, ali su ipak malo kabastiji. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo posto sam i ja nov ovde ali sa duzim stazom u sedlu da ti odgovorim malo podrobnije Ono sto ti je clan sikters lepo ispisao, tj kopirao od nekle je sve lepo ali on prica o novom modelu transalpa a posto si ti sve naveo starije modele pretpostavljam da nemas bas nekih 8000e da pazaris novi transalp. Sva tri motora su ti dobri enduro motori ali razliciti po snazi, transalp je tu najumereniji, afrika je malo jaca a tenere ako mislis na onu od 660ccm je jedan cilindar pa ne ulaze bas u istu "klasu" ali je isto dobar motor. Sledeca stvar koja je tebi bitna je visina motora, tj visina sedista gde je transalp najnizi a afrika i tenera su slicne visine, opet to zavisi da li je neko podesavao, tj spustao ili podizao svoj motor ali se uvek gleda ona najvisa tacka. Sto se tice agregata, afrika i transalp imaju po 2 cilindra dok tenera ima 1, sto u prevodu znaci da tenera ima malo vise snage u nizim obrtajima dok afrika i transalp u malo visim, ali ne previse visokim. Sva tri motora mogu u lagani a vala i u tezi off road, dokazano na brojnim primerima ljudi koji ih voze, samo tu opet dosta igra iskustvo vozaca koji ih voze. Sad bi ja mogao da ti naglabam jedno 5 dana sta je dobro na svakom motoru a sta je nesto lose i uporedjivati ih ali najbitnije je tvoj osecaj kad sednes na svaki od njih, tako ces se najlakse odluciti, pogledas svaki od modela i probas, jer sva tri motora su dobra. Najbitnija stvar koju treba da uzmes u obzir je oprema ako je nemas i ako si pocetnik, posto nisi ni to napisao. Ako ti nije problem napisi sa kolikim budzetom raspolazes pa ce onda lakse i ljudi da ti daju savet da,pocetnik sam,i u situaciji sam da odvojim 2000 evra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ako prečešljaš po forumu videćeš da ima dosta ljudi koji su odlučili da uđu u svet motociklizma i to baš u enduro klasi... Ne znam kojih si gabarita, meni na primer je bio problem visina i težina (192cm i 128kg) tako da mi je masa motora bila mala i neudobna. Na tvom mestu ja ne bi isključivao ni KLE 500 a možda ni Super Teneru. Ja sam od skora postao ponosni vlasnik Super Tenere. prezadovoljan sam, stim što je to moj prvi veliki motor... inače ST ima dva cilindra baš kao AT i TA, stim što nisu u V rasporedu nego su linijski... najbolje ti je da sedneš na svaki i da vidiš-osetiš koji ti najviše leži... meni su najviše ležali tenera i super tenera... i tako sam i odlučio... nisam nesto visok,180,ali nisam ni sitan,ima me .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je moj prijatelj prokomentirao kupnju (tj. zamjenu) Honde Transalp 700 E ljudi malo da prokomentiram TA 700,možda nekome ovo pomogne Vlasnik sam istog tek oko mjesec dana.Dakle prvi put sam s njim u komadu odvalio cca 350 km,i ostao iznenadjen koliko je stvari osrednje(do juče nisam imao priliku ni dobro ga pogledat,zbog spleta okolnosti). Da krenem.1.Sjedalo iako dobro profilirano nakon duže vožnje postaje pravi nabijač dupeta.U usporedbi sa konkurencijom jako loše.Na stromu sam mogao cijeli dan sjedit bez problema. 2.Vibracije na motoru su,opet moram ponovit,u usporedbi sa konkurencijom puno žešće.U kombinaciji sa točkom br.1-jako loše. 3.Sama završna obrada je blago razočaranje,da nije loga nebi rekao da se radi o Hondi.Kako to Španjolci rade?!neznam.Krive plastike loši spojevi,zero krivo... 4.Sama mašina zadovoljava ponudom snage,ali ne i rasporedom iste,prema višim okretajima nedefiniran.Šestu brzinu neću ni spominjat jer je to već opjevano kao tragična činjenica.Motor plače za njom. 5.Možda je osobno,al motor grije ko krmača prasiće pred praznik.Za poludit,pogotovo na suncu.A kad upali ventilator...dođe do 102,103, i onda krene pa hladi do cca 83,84(valjda i kod drugih tako to ide,nekako mi predugo drži iznad 100 stupnjeva-pitanje!!) 6.Kočnice su tek dovoljno dobre,volio bi da su konkretnije malo.Po ovim ljetnim gužvama kreni stani,dosta brzo otupe. To bi bili moji prvi dojmovi sa duže vožnje.I nešto lijepo mogu dodat.Sam motor je jako dobro raspoređen i bacanje u nagib i slalom sa njim su zaista pravi gušt(ali ne i nakon puno kilometara).Za pohvalit je i otvor rezervara-ko šterna,nema više cilljanja.Položaj samog vozača i suvozača je odličan.Potrošnja je zaista mala-izračunatih 5 l okruglo(uzeti u obzir dva putnika,dva kufera). Sve u svemu jedan prosječan motor.Da ponovo biram uzeo bi malog Stroma sigurno,iako je TA 700 bolji za teren(čitaj makadam)i nešto lakši na volanu..(žbičane felge su se pokazale kao problem kod servisiranja i kupnje) Još uvijek držim da mi je Strom1000 bio bestbike u prosjeku. Ja isti imam oko 7,000km i ne bih se slozio sa nekim tvrdnjama. Inace pre XL700 sam imao XL600V(TA). Agregat je za tu kubikazu ok (nije u poredjenju sa KTM) i trazi da se vozi na visim obrtajima. Podatak da je trosio 5 sa koferima i saputnikom govori da je vozen na veoma malom broju obrtaja. Ako se vozi na vecem broju obrtaja ide odlicno, ali zato i trosi. Meni je potrosnja izmedju 4.7 i 8.5l, zavisi od voznje. Ima malo vecu brzinu od nove tenere, ali je zato losiji za teren. Ja sam sa mojim magarcem prosao (kazem prosao, mislim na relativno muski vozio) dosta off-roada i mogu reci da sam zadovoljan. Jedina mana mi je na visinu, posto mu fali cm-a od tla. Sto se tice udobnosti, to je sve individualno. Meni recimo ni posle 10h na njemu nije neudobno (a ljudi voze toliko i na KTM 690e, pa se ne zale). Sto se tice grejanja tu bih se slozcito po gradu. Plastike su dosta ogoljene i sve duva od ventilatora po nogama, pa zna biti vruce. Po asfaltu mi je odlican, za tu klasu (opet ne mogu da ga poredim sa F800). Kocnice su ok, samo kad se zagreju od ostrije voznje oseti se da slabije hvataju, ali nije strasno. A i ja sam imao slicnu dilemu, trilemu kao i ti kad sam uzimao ovaj motor. Kada sam uzimao TA600 dilema nije postojala, posto mi je AT bila izvan fin. mogucnosti. Ako uzimas polovan motor, po meni ti je AT najbolji izbor bez dileme. Samo da je u dobrom stanju. Cak nije bitno ni da li je RD03, 04 ili 07. Koji god da uzmes neces pogresiti. lepo druze,hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak definisi za sta ti treba, tek onda ces lakse napraviti izbor. Moje iskustvo je da, je Transalp(600) dovoljan za moje potrebe, a to su: - 85% gradska voznja - 14% autoput/regionalni put - 1% makadam Dakle OFF me ne interesuje, a bogami nemam ni vremena za tu akciju. Jos jedna (za neke) bitna stvar, rucice na guvernalu su vise od spoljih retrovizora automobila, tako da je prolazak kroz kolonu automobila moguc i lak, sto vazna stvar. Preostala dva motorcikla su takodje visoka i zadovoljavaju ovaj (moj)zahtev, ali su ipak malo kabastiji. Pozdrav. pa nesto kao i ti,stim sto bih se ja malo vise posvetio offroad-u.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan glasam za TENERE.... predlog se razmatra,hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sto noviji KLE (zato sto godiste znaci) ili TransAlp posto ti se svidja... Neces pogresiti. godiste da,mada sam kle otpisao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Novembar 4, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo bitna stvar je da ne spucaš sve pare u motor. Računaj da će ti trebati, pod broj jedan za kacigu (a bilo bi super još makar i jakna/kornjača), onda za kreš barove (pašće ti sigurno motor u mestu, a plastike skupe). "A" kategorija kako hoćeš, al ja sam i to odmah odradio da budem miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo bitna stvar je da ne spucaš sve pare u motor. Računaj da će ti trebati, pod broj jedan za kacigu (a bilo bi super još makar i jakna/kornjača), onda za kreš barove (pašće ti sigurno motor u mestu, a plastike skupe). "A" kategorija kako hoćeš, al ja sam i to odmah odradio da budem miran. upravo tako,pripremio sam budzet i za to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 4, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ako nisi regulisao "A" savetujem ti da to sto pre obavis... sto se izbora tice... citaj po netu iskustva ljudi... dobices sliku gde su plusevi a gde minusi odredjenih motora... tebi sa 180 pasuje svaki motor a meni sa 192 ne bash, tako da si u prednosti... i kako god da odlucis najbitnije je da je motor koji kupujes "zdrav".... to ti je i bitnije od godista ako je mladji motor ubijen, izsavijan nista ti ne znaci... ako gledas afriku, gledaj i super teneru... iako se misljenja razlikuju dva motora slicnih karakteristika stim sto je ST znacajno jeftiniji ( meni nije presudilo prilikom izbora ali nije za ignorisati)... sa transalpom ti je sigurica ... kao sto rekoh kao da biras izmedju mercedesa, bmwa i audija... ne mozes se za##bati... samo lagano i sa srecom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freestyler9 0 Napisano Novembar 4, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ako nisi regulisao "A" savetujem ti da to sto pre obavis... sto se izbora tice... citaj po netu iskustva ljudi... dobices sliku gde su plusevi a gde minusi odredjenih motora... tebi sa 180 pasuje svaki motor a meni sa 192 ne bash, tako da si u prednosti... i kako god da odlucis najbitnije je da je motor koji kupujes "zdrav".... to ti je i bitnije od godista ako je mladji motor ubijen, izsavijan nista ti ne znaci... ako gledas afriku, gledaj i super teneru... iako se misljenja razlikuju dva motora slicnih karakteristika stim sto je ST znacajno jeftiniji ( meni nije presudilo prilikom izbora ali nije za ignorisati)... sa transalpom ti je sigurica ... kao sto rekoh kao da biras izmedju mercedesa, bmwa i audija... ne mozes se za##bati... samo lagano i sa srecom ;D Hvala ti lorde vejderu svaki savet i misljenje mi je bitno!nego reci mi za "A" ako ti nije tesko,kako to sad funkcionise,do kada jos vazi stari zakon...?koliko sam ja shvatio,do 10-og decembra je stari zakon i ako do do tada krenes sa polaganjem imas rok tamo negde do marta da polozis,a posle 10-og decembra te kaci novi zakon...da li sam u pravu?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 4, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan iskren da budem najbolje da protrčiš kroz temu http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=209.0 konačni vodič za A kategoriju... neki ljudi kažu da moraš da započneš pre 10.12. a neki da moraš da završiš obuku pre 10.12. u svakom slučaju ja bi to prioritetno na tvom mestu... za motor imaš celu zimu i za opremu... mada ako uzmeš enduro, tu nema sezone... sezona je stalno ;D ;D ;D ps. baci mi meil na pp ako želiš da ti pošaljem testove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...