sci 26 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam da je tamo super i upalio se da idem na prolece (kod njih je gorivo dzabe pa mozemo bar da se navozamo ko besni i putevi su im odlicni). Za Bugarsku je viza dzabe i vadi se u ambasadi, kao i sirijska, a Turska na granici i kosta 10 eura. U siriji je prenociste u hotelu 2 dolara, kolopa je oko 50 dolara za 15 dana. Ima li ko zainteresovan? Videcu sutra u amss kakvi su uslovi oko zelenih kartona itd itd. Inace je potpuno bezbedno, neki moji ortaci su isli do tamo i stopirali kroz Tursku i Siriju. Sirijci nas vole jos iz komunistickog doba (za nas je viza dzabe, za amere 100 dolara)!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Januar 26, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Raspitaj se dobro u AMS. Pre neki dan sam pricao sa jednom prijateljicom iz Rumunije koja hoce ovo leto da ide do Sirije i Egipta motorom i kaze mi da njima traze za ulazak u arapske zemlje 600USD jednokratno po vozilu za nekakav Carnet i garanciju t.j. depozit od 10000USD po vozilu za slucaj neke nesrece ili prodaje motora t.j. automobila. Naravno u povratku se taj depozit vraca. Cak ako nemas gotovine mozes tih 10000 da garantujes nekretninom. Naravno to je za rumune a ti vidi sta treba za nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica 8 Napisano Januar 26, 2007 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Jednog Drugara tamo ,stomatolog zavrsio faks u Beogradu tu smo se i upoznali radio kao pekar i poslasticar za vreme studija , e sad po njegovoj prici zivi se ali i nije da nekosta dobio je kredit od drzave za ordinaciju pa sad to polako vraca.On je iz jednog sela blizu grada Dra pa ako neko bude i isao javnite se da vas spojim sa njim zna Srpski i pomoci ce vam sigurno jer ne da nas voli nego zaista . ipak je ostavio 15g zivota u Srbiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja sam planirao odlazak ljetos do tamo, pa ako i odesh sci na proljece javi kako je da znam , Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Januar 26, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Raspitaj se dobro u AMS. Pre neki dan sam pricao sa jednom prijateljicom iz Rumunije koja hoce ovo leto da ide do Sirije i Egipta motorom i kaze mi da njima traze za ulazak u arapske zemlje 600USD jednokratno po vozilu za nekakav Carnet i garanciju t.j. depozit od 10000USD po vozilu za slucaj neke nesrece ili prodaje motora t.j. automobila. Naravno u povratku se taj depozit vraca. Cak ako nemas gotovine mozes tih 10000 da garantujes nekretninom. Naravno to je za rumune a ti vidi sta treba za nas I ja bi volio prijateljicu koja hoæe iæi motorom na takav put Što se tièe Carneta,ja sam ga isto trebao za Iran,a polog je bio oko 1400 € . E sad, neznam kakva je cifra u Srbiji u pitanju,ali znam da su neki Austrijanci morali u Austriji ostaviti oko 10000 € odnosno u vrijednosti motora. Znaèi,to ovisi o zemlji u kojoj živiš,a ne o zemlji u koju ideš jer "Carnet de pasage"ima od 5 ili 10 listova pa zavisi kroz koliko zemalja prolaziš toliko ih poništavaš. Moraš dobro da paziš da ništa od toga ne izgubiš jer onda nastaju problemi !!! Što se tièe Sirije,jedino znam da ako hoæeš dalje na put,nemožeš u Izrael i obrnuto jer ako imaš jedan štambilj u pasošu,druga zemlja te ne pušta. Nadam se da æe se Ante ukljuèiti u ovu temu jer on dobro poznaje procedure u tim zemljama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Druze racunaj da ti je gorivo kroz Tursku 1,85 EURA i da imas da gulis kroz Tusrku jako puno!!! Ako odlucite da idete OBAVEZNO nam se javite (komi i meni) za savete kroz Tursku. Za Siriju je prosle godine viza bila besplatna, samo je trebalo da znas ime nekog hotela , i to je to. Dobija se mislim za 3 dana... Kroz tursku imas 1 300 km do Sirije i to ako ides direktno preko Ankare, veci deo auto putem. Po meni je mnogo lepse da idete obalom, a tu imate jos vise. U svakom slucaju u dolasku mozda da idete oblaom, a u povratku preko Ankare. Kako bilo, ali za gorivo kroz tursku ti treba vise od 300 eura, tako da bi morao duze da ostanes u Siriji da izvadis "stetu" xaxaxxaxa, jos ako te upaca radar. oplaaaaaaaa, ode jos STOTKA... Taj put je vrhunski, samo da znas kako da iskrojis finansije... Sve u svemu samo za gorivo ce ti trebati 500 evrica... A racunaj da ce ti trebati i dosta vremena, jer ti volis da vozis lagano!!! Sto se karneta tice Gixer je u pravu... I sam se spremam na jedan ozbiljniji put pa ce i meni trebati, tako da saljite sve informacije u vezi karneta u Srbiji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Januar 26, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Mali off.. Molba za svetske putnike.. [-o< Ako moze objasnjenje sta je to Carnet. Kada se vadi i za sta sluzi (i da li se maze na hleb? ). Ako bi ja krenuo motorom u HR, sto planiram, da li mi to cudo treba ili je dovoljan samo zeleni karton. Hvala unapred dobrim ljudima svetskim putnicima na pojasnjenju :prayer: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan The Carnet guarantees to a foreign government that the vehicle it identifies, having been granted temporary importation status, will be removed from the country within the time limit imposed by the respective jurisdiction or if not, that the country will be paid all duties and taxes that would be required to permanently import the vehicle. Using the Carnet is an alternative to leaving cash security deposits with foreign governments. It allows free movement and unencumbered access between foreign countries. Use of the Carnet is restricted to the countries listed on the back cover. It is valid for one year from date of issue. http://www.horizonsunlimited.com/tripplan/paper/#CarnetExplain za Hrvatsku samo zeleni karton i pici, blago cici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Januar 26, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Druze racunaj da ti je gorivo kroz Tursku 1' date='85 EURA i da imas da gulis kroz Tusrku jako puno!!! Ako odlucite da idete OBAVEZNO nam se javite (komi i meni) za savete kroz Tursku. Za Siriju je prosle godine viza bila besplatna, samo je trebalo da znas ime nekog hotela , i to je to. Dobija se mislim za 3 dana...Kroz tursku imas 1 300 km do Sirije i to ako ides direktno preko Ankare, veci deo auto putem. Po meni je mnogo lepse da idete obalom, a tu imate jos vise. U svakom slucaju u dolasku mozda da idete oblaom, a u povratku preko Ankare. Kako bilo, ali za gorivo kroz tursku ti treba vise od 300 eura, tako da bi morao duze da ostanes u Siriji da izvadis "stetu" xaxaxxaxa, jos ako te upaca radar. oplaaaaaaaa, ode jos STOTKA... Taj put je vrhunski, samo da znas kako da iskrojis finansije... Sve u svemu samo za gorivo ce ti trebati 500 evrica... A racunaj da ce ti trebati i dosta vremena, jer ti volis da vozis lagano!!! Sto se karneta tice Gixer je u pravu... I sam se spremam na jedan ozbiljniji put pa ce i meni trebati, tako da saljite sve informacije u vezi karneta u Srbiji...[/quote'] Znaèi,gorivo je još otišlo gore,kad sam ja išao bilo je 1,62 € Kazne u turskoj, da da ja sam platio 120 € za brzinu i NEMA razgovora sa njima,pokušao sam na emocije,ali ništa nije upalilo !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Januar 26, 2007 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Druze racunaj da ti je gorivo kroz Tursku 1' date='85 EURA i da imas da gulis kroz Tusrku jako puno!!! Ako odlucite da idete OBAVEZNO nam se javite (komi i meni) za savete kroz Tursku. Za Siriju je prosle godine viza bila besplatna, samo je trebalo da znas ime nekog hotela , i to je to. Dobija se mislim za 3 dana...Kroz tursku imas 1 300 km do Sirije i to ako ides direktno preko Ankare, veci deo auto putem. Po meni je mnogo lepse da idete obalom, a tu imate jos vise. U svakom slucaju u dolasku mozda da idete oblaom, a u povratku preko Ankare. Kako bilo, ali za gorivo kroz tursku ti treba vise od 300 eura, tako da bi morao duze da ostanes u Siriji da izvadis "stetu" xaxaxxaxa, jos ako te upaca radar. oplaaaaaaaa, ode jos STOTKA... Taj put je vrhunski, samo da znas kako da iskrojis finansije... Sve u svemu samo za gorivo ce ti trebati 500 evrica... A racunaj da ce ti trebati i dosta vremena, jer ti volis da vozis lagano!!! Sto se karneta tice Gixer je u pravu... I sam se spremam na jedan ozbiljniji put pa ce i meni trebati, tako da saljite sve informacije u vezi karneta u Srbiji...[/quote'] Znaèi,gorivo je još otišlo gore,kad sam ja išao bilo je 1,62 € Kazne u turskoj, da da ja sam platio 120 € za brzinu i NEMA razgovora sa njima,pokušao sam na emocije,ali ništa nije upalilo !!! mozes da molis koliko oces ali imaju oni rodjake po Austriji koje nasi panduri DERUUUUU po nasem auto-putu,a da ne pricamo o pumpadzijama...dakle mi smo uspeli da 120 eur po osobi za radar smanjimo na 100Eur jer smo platili u roku od 7 dana.. na to treba da znas i da ce ti posle 3000km po Turskoj biti guma celava do pola jer je asfalt pun onih ostrih kamencica koji jedu gumu..i hrana nije jeftina,pivo u prodavnici je oko 1.20eur,lokali naravno barem duplo skuplji,ja sam bio u soku koliko je Turska skupa za putovanje motorom..smestaj u Turskoj nema ispod 15eur a jos ako je na jednu noc onda jos vise..eto cisto da se iskalkulises i vidis sta ti treba a da je lepo i da ima sta da se vidi,ima ..ako oces sve da vidis ne mozes da predjes vise od 300km dnevno ... i da..niko ti ne amblenduje kada je radar na putu..a kako voze po gradovima nemoj ni da pitas...u predgradju te obilazi sleper sa prikolicom a ti ides 130km/h...u gradu necu ni da pricam,a Veci ce ti reci na sta je on naleteo...treba biti jako oprezan po gradovima zbog toga kako voze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Raspitaj se dobro u AMS. Nadam se da æe se Ante ukljuèiti u ovu temu jer on dobro poznaje procedure u tim zemljama. Meni je strina radila u Siriji i bratiæ je išao tamo èesto. Nije frka za vizu za Siriju' date=' a u ono vrijeme je Carnet bio po prihvatljivoj cijeni. To sve vrijedi za HR graðane, za graðane Srbije, pojma nemam. Darko Labaš je bio dva ili tri puta tamo, koga interesira nek ga maila ( on je vlasnik trgovine i servisa Superbike u Varaždinu ). Iz Sirije ne možeš u Izrael, samo u Jordan. Postojala je svojedobno moguænost da se dobije sirijska viza na odvojenom papiru a ne u pasošu, pa su Izraelci puštali unutra, no ta viza je koštala partisuæa dolara. Tko misli u Egipat, jedino razumno je Sirija-Jordan-trajekt u Egipat. Inaèe, bratiæ kaže da je Sirija zanimljiva i da je sigurnosna situacija odlièna, isto kao i u Jordanu. Mislim na mototurizam, naravno. Iz Izraela se u Egipat može samo glavnim putem ( ostali prelazi su odavno zatvoreni ), no cesta vodi kroz pojas Gaze, tako da je to lutrija. Iz i u Izrael [b']nema[/b] trajekt koji vozi vozila, jednako kao i u/iz Egipta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Da li to znaci da ne mogu motorom iz Jordana u Egipat feribotom, ili to da nema trajekt vazi samo ako idem kroz Izrael. Ja bi isao trajektom iz Jordana pa opet istim putem nazad. Naravno da na svakom putu postoje teskoce (pre bih to nazvao izazovima), ali zar bas oni ne cine da se osecamo divno kad ih savladamo. Ako pricamo o tome sta sve moze da podje naopako, niko nikada ne bi posao motorom na put duzi od 10 km :shock: . Zato predlazem da pricamo malo o veselijim temama, npr turkinje, arapkinje i slicno . Ako se uklopim sa finansijama, a ubedjen sam da hocu, idem sigurno pa sta Bog da. Za radar ne brinem mnogo, jer se na takve ture ne vozi 150-180 vec se uziva oko 100-120km/h, bar sa tipom motora kakav je moj. Zna li neko kakve su im putarine, da li je sistem vinjete ili nesto drugo i koja je cifra?! Znaci, klopa u Siriji+smestaj=70 eura za 15 dana provereno. Turska je skuplja, ali zasta nam sluze vrece i satori?! Na ovakve ture ne idu ljudi komformisti, ovo je pre svega za prave istrazivace i avanturiste! Nije lako, ali.....sve je to rock and rool man Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Januar 26, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan that's the spirit! samo napred, jedino se raspitaj u AMS u vezi ovih gluposti i vidi za vize, a ostalo podrzavam 110%. Avantura+sator+motor=nema bolje stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Pitao sam vec u amss, ali oni nemaju pojma o uslovima van Evrope tako da cu morati direktno u ambasadu. Za Tursku vazi zeleni karton= 1000din i medjunarodna dozvola 2000 din. Javicu sta sam uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
POP 6 Napisano Januar 27, 2007 U prolazu, 44 postova Lokacija: BGD,Bezanijska kosa Prijavi odgovor kao problematičan Srbija-Bugarska-Turska-Sirija-Irak sam vozio 1978. godine. Danas su uslovi vožnje drugaèiji - putevi sigurniji. Za kretanje po Orijentu poštuj sledeæa pravila: - Nabavi detaljne mape i isplaniraj dnevne etape. - Etapa ne treba biti duža od 500km i završi je na unapred planirnom prenoæištu. - Ukoliko poremetiš dnevni plan vožnje, turu završi dva sata pre zalaska sunca na sigurnom konaèištu (motor garažiran). - Sigurno konaèište je i parkilšte kamiona (motor vezati za kamion). - Kamiondžije su najpouzdaniji prijatelji dovotoèkaša. - Kod kamiondžija se stalno raspituj za uslove vožnje na delu puta koji te oèekuje. - Kad te zaustavi policija, carina, .. upšte-uniforma, ne pokazuj nestrpljenje! Ponašaj se kao da si jedva doèekao da te zaustave da odmoriš - razgledaj prirodu. Poèeæeš da im takav smetaš u njihovom poslu - kazna se oprašta ili se bar prepolovila. - Troškovi: I pored karneta tražiæe ti neka privremena osiguranja za motor koje æe ti po izdatoj potvrdi vratiti na granici pri izlasku. Izdata potvrda je potvrda za naivnost, jer od love nema ništa! Dakle, putovati na Orijent je veoma izazovno - zanimljivo i ko to tako shvati biæe mu lepo. Ko misli da je to zujanje evropskog stila- iznerviraæe se, i užitak gluvarenja na dva toèka æe izostati. Ah,da,još jedno iskustvo. U pešèanoj oluji auspuhe motora i svoje nozdrve postavi niz vetar, inaèe æe biti puni peska. Dobra vožnja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano Januar 27, 2007 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li to znaci da ne mogu motorom iz Jordana u Egipat feribotom' date=' ili to da nema trajekt vazi samo ako idem kroz Izrael. Ja bi isao trajektom iz Jordana pa opet istim putem nazad.[/quote'] Nisi skužio - iz Jordana u Egipat možeš samo trajektom preko Crvenog mora, cestom ne možeš jer moraš preko Sinajske visoravni kroz Izrael, a to nije prohodno trenutno. Ovaj put trajektom je sasvim uobièajen i koristi ga najveæi broj motoputnika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daco 11 Napisano Januar 27, 2007 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi Prijavi odgovor kao problematičan zainteresovan ali smo ako se moze u egipat i izrael Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Januar 28, 2007 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Odlicnu turu si isplanirao. Meni je velika zelja da izvedem upravo tako nesto kao sto ti planiras.Za godinu-dve ce se valjda steci uslovi. Ove godine planiram da kupim neki ozbiljniji enduro bike, a sledece ce se valjda skupiti para za neku ozbiljniju turu. Samo napred, da imam sutra koga da pitam za savete sa putovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Januar 28, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Zato predlazem da pricamo malo o veselijim temama, npr turkinje, arapkinje i slicno . Ako se uklopim sa finansijama, a ubedjen sam da hocu, idem sigurno pa sta Bog da. Za radar ne brinem mnogo, jer se na takve ture ne vozi 150-180 vec se uziva oko 100-120km/h, bar sa tipom motora kakav je moj. Druze, ogranicenje je 80 km/h i njih boli ona stvar da li si isao 100 ili 150 (Komu su upucali sa 108, a mene sa 113, iako nam nije bilo jasno kako, jer me je on pretekao 5 sec pre toga. inace put je bio ravan ko strela sa 4 trake)... A ocigledno da nisi isao na duza putovanja, jer nije ti bas u svakom momentu voznja uzivanje, nekada si kratak sa vremenom (zbog milion i jednog razloga) i moras da ispunis dnevni plan, pa ces dati gas. To sto ces ti kasnije kada se setis tih trenutaka agonije biti jako lepo, to je druga stvar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daco 11 Napisano Januar 29, 2007 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi Prijavi odgovor kao problematičan to se zove fotografija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 30, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Daco, ako udjes u Izrael, zaboravi na Siriju i obratno. Za Egipat nije frka. Ako si zainteresovan javi mi na pm radi dogovora. A sto se tice kazni i prekoracenja....tu je stvar prosta. Dane sam si dao odgovor (ako je ogranicenje 80 to je to. Ko prekoraci tu brzinu placa kaznu i nema tu kuknjave. Propisi su propisi...platis i....vozi Misko. A o iskustvu ne bih da raspravljam. Zanimljivo da svako od nas misli da je iskusniji vozac od onog drugog, samo sto onaj ko je stvarno iskusan nikada ne bi smeo tako olako da donosi zakljucke o iskustvu drugih, jer moze lako upasti u zamku koja se zove "naivnost". U ime toga, slazem se da sam najneiskusniji bajker na ovom forumu. A vi, za koje znam da cete se sada smejati, tisina, pa zar to nije istina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
itilas 0 Napisano Februar 13, 2007 U prolazu, 11 postova Lokacija: zagreb Prijavi odgovor kao problematičan ne obeèajem, ali lako moguæe da ti se pridružim...nisam vidio koji termin planiraš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Februar 13, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Maj-juni, posle toga je velika vrucina u Siriji i za mene, i za motor, a posto ne volim da se przim na pustinjskom suncu, moracemo dole pre leta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navigator 15 Napisano Februar 13, 2007 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Srbija-Bugarska-Turska-Sirija-Irak sam vozio 1978. godine. Danas su uslovi vožnje drugaèiji - putevi sigurniji.Za kretanje po Orijentu poštuj sledeæa pravila: - Nabavi detaljne mape i isplaniraj dnevne etape. - Etapa ne treba biti duža od 500km i završi je na unapred planirnom prenoæištu. - Ukoliko poremetiš dnevni plan vožnje' date=' turu završi dva sata pre zalaska sunca na sigurnom konaèištu (motor garažiran). - Sigurno konaèište je i parkilšte kamiona (motor vezati za kamion). - Kamiondžije su najpouzdaniji prijatelji dovotoèkaša. - Kod kamiondžija se stalno raspituj za uslove vožnje na delu puta koji te oèekuje. - Kad te zaustavi policija, carina, .. upšte-uniforma, ne pokazuj nestrpljenje! Ponašaj se kao da si jedva doèekao da te zaustave da odmoriš - razgledaj prirodu. Poèeæeš da im takav smetaš u njihovom poslu - kazna se oprašta ili se bar prepolovila. - Troškovi: I pored karneta tražiæe ti neka privremena osiguranja za motor koje æe ti po izdatoj potvrdi vratiti na granici pri izlasku. Izdata potvrda je potvrda za naivnost, jer od love nema ništa! Dakle, putovati na Orijent je veoma izazovno - zanimljivo i ko to tako shvati biæe mu lepo. Ko misli da je to zujanje evropskog stila- iznerviraæe se, i užitak gluvarenja na dva toèka æe izostati. Ah,da,još jedno iskustvo. U pešèanoj oluji auspuhe motora i svoje nozdrve postavi niz vetar, inaèe æe biti puni peska. Dobra vožnja![/quote']pope svaka cast!!!! od tebe treba uciti!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
itilas 0 Napisano Februar 14, 2007 U prolazu, 11 postova Lokacija: zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Maj-juni' date=' posle toga je velika vrucina u Siriji i za mene, i za motor, a posto ne volim da se przim na pustinjskom suncu, moracemo dole pre leta.[/quote'] slažem se, i nije uopæe loš termin...pratit æu diskusiju, trebao bih u Kinu na malo duže, pa ako se ne poklopi, eto i mene.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...