Jump to content

Moto Zajednica

transAlp ili mali Strom, pitanje je sad !

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 438 postova

Ja sam se prvo lozio da kupim Transalpa. Isao 274563 puta do Honde' date=' maltretirao prodavca...ali kad sam video Stroma + procitao sve moguce testove...+ clanstvo u Sekti :twisted:

[/quote']

U mamicu ti j..... pa da ne bi mene, terao bi ti TransAlpa kao bela lala sada!

Kakav nezahvalnik, jebote!!!

Pa na tvom motoru imas da postavis zlatnu plocicu sa mojim imenom!

A da....najveci uticaj da navucem kukuljicu Strome sektasa imao je brat Djura, i njegov Stroma. Jeste da su me njegovi saveti skupo kostali :mrgreen: :baeh: :pivo: :jos_piva: ali se isplatilo!

A sad malo ja cut/paste "U mamicu ti j..... pa da ne bi mene" kostalo bi te jos skuplje :)

Strom po meni, lepsi, udobniji, i nikakav problem nisam imao za sve ukupno oko 30.000 kilometara koliko ih vozim..., no o ukusima se ne raspravlja, rece mujo i nastavi da jede GOV.A

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Eto malo se ispricasmo na temu Honda - Suzana i naravno pobednika nema a posto sam jahao Suzicu 2006-te (11.000 km na Banditu bez ijednog problema) red je da ove godine zajasem Hondu pa ako mi bude malo spora posto ima nekih 55 ks naspram 70 Stromovih onda za sledecu god.....

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

I jos nesto - dzaba se tu prepiremo ko je bolji jer svako ima svoje favorite i ljubimce a nazalost zivimo u nasoj Srbiji koja je takva kakva je pa nam ponajvise finansije diktiraju sta cemo i koliko voziti. Evo recimo sta moto magazin TWO misli o Stromu 1000 i Varaderu 1000 - dao im je po 3 zvezdice u svakoj od ovih kategorija : build quality, ride, performance, dok su po 4 dobili Aprilia Caponord i Triumph tiger a svih 5 je jedino dobio BMW R 1200 gs

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Evo recimo sta moto magazin TWO misli o Stromu 1000 i Varaderu 1000 - dao im je po 3 zvezdice u svakoj od ovih kategorija : build quality' date=' ride, performance, dok su po 4 dobili Aprilia Caponord i Triumph tiger a svih 5 je jedino dobio BMW R 1200 gs[/quote'] I to jasno govori- Strom i Varadero- konfekcija, Tiger i Caponord- egzotika, a R1200GS- tata!!! :twisted:

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ako neces silaziti sa asfalta u kojekakve vukoje*ine, moras uzeti Strom-a! To je jedino gdje je Honda bolja. Trans Alp je motor zastarjele konstrukcije i performansi, ne znam zasto bacati pare... Ako si vec odlucio onda ok...

• I N S T R U K T O R, 1204 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Jednom neko rece - ako ne znas sta je bolje, vidi sta je ( kao novo ) skuplje !!! Zastarela HONDA ili moderni STROM ? Imao sam par AFRIKA I par TA, cak i sad imam jednog . TA-mozda zastareli- meni uliva poverenje da sa njim kad krenem na put oko sveta nikad stati nece, mozda je to pogresan osecaj, ali nekako u taj V 52 motor, kao i u sve sto Honda pravi imam apsolutno poverenje ! A i sto se zastarele konstrukcije tice, pa Bandit je jedan od predstavnika iste - i ne bi nikad kvara !!! Volim karburator, volim kad se motor vrti na malom broju obrtaja, volim kad ga sam mogu odrzavati . Pored modernih konstrukcija kad zastanu meni je ostalo samo da placem kraj njih. Doduse ja imam 48 godina, dakle, zastarele sam konstrukcije, te moram da vezbam ubedjivanje zenskog narastaja, novije proizvodnje, da je proizvod sto stariji to BOLJI, pa stoga ti moja pomoc u tvom dvoumljenju nije bez doze pristrasnosti !

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao
Evo recimo sta moto magazin TWO misli o Stromu 1000 i Varaderu 1000 - dao im je po 3 zvezdice u svakoj od ovih kategorija : build quality' date=' ride, performance, dok su po 4 dobili Aprilia Caponord i Triumph tiger a svih 5 je jedino dobio BMW R 1200 gs[/quote'] I to jasno govori- Strom i Varadero- konfekcija, Tiger i Caponord- egzotika, a R1200GS- tata!!! :twisted:

Testovi me ne ubedjuju. Neki drugi magazin èe da objavi baš obrnuto. Valjda znamo po kojem kriterijumu se dele zvezdice...

• Zainteresovan, 593 postova
Ako neces silaziti sa asfalta u kojekakve vukoje*ine' date=' moras uzeti Strom-a! To je jedino gdje je Honda bolja. ok...[/quote']

E, pa pokazao vam je Koma gde ide Stroma :prayer: :fcab: kakav stih...

Ako ono nije vukojebina ...ne znam sta je.

Sest kilometara u rikverc, zatvorenih ociju..ma ajte ljudi..... :D

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R
I jos nesto - dzaba se tu prepiremo ko je bolji jer svako ima svoje favorite i ljubimce a nazalost zivimo u nasoj Srbiji koja je takva kakva je pa nam ponajvise finansije diktiraju sta cemo i koliko voziti. Evo recimo sta moto magazin TWO misli o Stromu 1000 i Varaderu 1000 - dao im je po 3 zvezdice u svakoj od ovih kategorija : build quality' date=' ride, performance, dok su po 4 dobili Aprilia Caponord i Triumph tiger a svih 5 je jedino dobio BMW R 1200 gs[/quote']

Hajde da malo vidimo šta misla ta Jevropa.Vjerovali ili ne,najprodavaniji model u posljednjih pet godina u Njemaèkoj i šire, nije,kako se misli na ovom našem Balkan "èuvena R1",nego TA.Mislim da bi trebalo poštovati i mišljenje Švabova.Ali šte æe tebi ta klasa,uzmi lijepo hiljadarku,naravno Apriliu Caponord i budi CAR.Ne moraš ovo shvatiti ozbiljno,ja sam,ipak, u drugom svijetu. :D

Speed limit---ali tamo negdje oko 340!

• Drug član, 2245 postova
najprodavaniji model u posljednjih pet godina u Njemaèkoj i šire' date=' nije,kako se misli na ovom našem Balkan "èuvena R1",nego TA.Mislim da bi trebalo poštovati i mišljenje Švabova[/quote']

Obelixe, pa nije valjda da je bolji onaj koji je najprodavaniji?! Pa kod nas je najprodavaniji auto Dacia (zbog onog ludackog sporazuma Rumunije i Srbije), u HR je to Opel Corsa. Ne verujem da su i jedan i drugi bolji od npr. Honde Accord, koja nije ni na prvih 10 mesta po broju prodatih primeraka

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv
najprodavaniji model u posljednjih pet godina u Njemaèkoj i šire' date=' nije,kako se misli na ovom našem Balkan "èuvena R1",nego TA.Mislim da bi trebalo poštovati i mišljenje Švabova[/quote']

Obelixe, pa nije valjda da je bolji onaj koji je najprodavaniji?! Pa kod nas je najprodavaniji auto Dacia (zbog onog ludackog sporazuma Rumunije i Srbije), u HR je to Opel Corsa. Ne verujem da su i jedan i drugi bolji od npr. Honde Accord, koja nije ni na prvih 10 mesta po broju prodatih primeraka

Nase trziste je malo specificno zbog male platezne sposobnosti gradjana. U manjoj meri i hrvatsko. Ali, ako se slozimo da u Nemackoj novac nije problem, onda cinjenica da je (ako je?) Transalp tamo najprodavaniji ima dosta veliku tezinu u ovoj diskusiji.

Ipak, u pravu su oni koji kazu da nije greska kupiti bilo koji od ova dva modela. Licno, moje srce je na strani Transalpa i Honde. :D

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Prilicno bezvezan zakljucak. Mi smo 1000 svetlosnih godina daleko od pomenutih Shvaba. Kod nas je "sta god da je samo da je jeftino" dok shvabe kupuju kvalitet i samo kvalitet. Nedavno sam bio u Nemackoj i iskreno nisam mogao da verujem kakva kola i motore ljudi voze. Inace kod nas je najprodavaniji motor keeway skuter zato sto je 1000e na 100 rata.

I da, zaboravio sam: HONDA !!!

Veljo, ajde nam tacno reci sta ti uopste trazis od motora? Za koje namjene se koristi, koliko zelis da ti traje itd. itd. Ovakva prica u prazno ne vodi nicemu... :roll:

Nase trziste je malo specificno zbog male platezne sposobnosti gradjana. U manjoj meri i hrvatsko. Ali' date=' ako se slozimo da u Nemackoj novac nije problem, onda cinjenica da je (ako je?) Transalp tamo najprodavaniji ima dosta veliku tezinu u ovoj diskusiji.

[/quote']

A zasto mislis da je u Nemackoj najprodavaniji automobil nesto drugo? Nije Dacia ali daleko da je RR Phantom?

Zacudio bi se koliko ljudi na zapadu vise vode racuna o tome na sta ce potrositi novac od nas ovde.

Ne verujem da ces ih naci mnogo koji ce poslednju banku da daju na motor pa ce jos i da se zaduze. Neka se jave ovde oni koji nisu pozajmili pare, odrekli se letovanja, nisu kupili nove farmerke, sve samo da bi kupili motor. Ima ih mozda 10.

Ljudi sa ovih podrucja su spremniji na sulude akcije da bi se dokopali onoga sto zele nego bilo gde drugde u zapadnoj Evropi.

Jedan od mojih najboljih drugova je pre koji mesec kupio sat za 6000EUR (a nije bas da je to nesto sto ide uz njegove platezne mogucnosti). Jednostavno, voli to i na sve je spreman da uslisi svoje zelje. Nemac koji nosi sat od 6 soma, vozi kola od 100 soma a u banci ima jos nekoliko puta toliko.

To sto je TA u Nemackoj najprodavaniji motor, moze npr. da znaci da je Svaba izracunao da mu je jeftinije ga da kupi i odrzava i da za to sto njemu treba, to je pravi izbor.

Ja ne znam koliki IQ treba covek da ima da ukapira da najprodavanije nema nikakve (a obicno je sasvim suprotno) veze sa najboljim.

TA i DL650 su motori skoro pa razlicitih klasa i kao takvi, tesko uporedivi.

Kao da poredim GSXF600 i CBR600

Ljudi, mali Strom je ozbiljna masina i naslovi u svakom jebenom casopisu tipa: "Best in the class" nisu zato sto je Suzuki to platio (jer mogla je tako plati i Honda), nego zato sto je to tako!

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

A mali TA nije ozbiljna masina ? Zasto ona dva lika sto su isli iz kine do londona nisu isli na malim stromovima ?

Ne kazem da su ni jedan ni drugi losi, cak sta vise, ali svi dajete pristrasne komentare. I jedan i drugi su odlicni motori i onaj KO KUPUJE treba da odluci SAM.

Pozdrav

Neka se jave ovde oni koji nisu pozajmili pare' date=' odrekli se letovanja, nisu kupili nove farmerke, sve samo da bi kupili motor. Ima ih mozda 10.[/quote']

Jeste,jeste....zivot je jedna velika borba i stalno odricanje.... :lol:8) :partyman: :skijas: :weedman: :ANAL:

A mali TA nije ozbiljna masina ? Zasto ona dva lika sto su isli iz kine do londona nisu isli na malim stromovima ?

mozda zato sto nisu postojali tada :misli:

• Svrati ponekad, 438 postova
Neka se jave ovde oni koji nisu pozajmili pare' date=' odrekli se letovanja, nisu kupili nove farmerke, sve samo da bi kupili motor. Ima ih mozda 10.[/quote']

Jeste,jeste....zivot je jedna velika borba i stalno odricanje.... :lol:8) :partyman: :skijas: :weedman: :ANAL:

Ajde Djuricu da ti i ja pomognem da popunis listu......... :) ........

Nego.... Razliciti motori....razlicita namena.........

Narednih godinu..dve..ili pet ces taj motor gledati ispred svoje garaze........moras da nadjes nesto sto se tebi nevidjeno svidja i da svih god.2 ili 5 budes zadovoljan jer jedino tada to ima smisla.....

e sad ako ti se i svidja ali non stop kvari ili puno kosta da bi se odrzavalo onda je naravno skuplja dara nego mera.....znam da sa stromom neces imati taj problem , neznam za TA nisam upucen....

A sto se tice vecine........ NIKAD NECU BITI U VECINI............

Vecina je spalila Giordano Bruna.......

Vecina kupuje Ipod........ a dokazano je da ima i boljih i jeftinijih mp3 plajera.......

NE VOLIM VECINU.....

...A sto se tice vecine........ NIKAD NECU BITI U VECINI............

Vecina je spalila Giordano Bruna.......

Vecina kupuje Ipod........ a dokazano je da ima i boljih i jeftinijih mp3 plajera.......

NE VOLIM VECINU.....

:prayer:

• I N S T R U K T O R, 1204 postova
  • Motocikl: R 1200 R

DA ponovim - ako neznas sta je dobro vidi sta je skupo !

TA je i skuplji i prodavaniji motor, nije za poredjenje sa Dacijom koja se prodaje zbog cene.

Ali objektivno, zavisi sta covek hoce. Cinjenica je da za neka putovanja, Strom ima bolju zastitu od vetra , bolju putnu brzinu, exstra udoban, upravljiv, i u kombinaciji sa cenom - neznam sta bolje pozeleti, cak je i masina relativno stara, sto znaci proverena.

Sa druge strane TA odusevljava svojom univerzalnoscu, ugladjenoscu, mekocom, pouzdanoscu i na kraju necim sto je meni mnogo vazno, pise mu HONDA na rezervoaru, sto znaci SIPAM BENZIN I NE MISLIM !!! TA spada u motore koji su u svemu odlicni ali se u nicemu ne isticu i ne privlace paznju. Mnogo je dobar ali na njemu nisi faca koja se izdvaja iz mase.

Posto je Velja visok momak. mlad,po meni bi mu vise legao Strom 650 koji, ruku na srce, izgleda nekako opasnije, muzevnije itd.....

Ono sa Varaderom _ TENK za putovnje ! Bolje uzmi Stroma 1000, laksi je 30 kg, zivahniji. Pricam iz lisnog iskustva jer sam sve motore vozio, a Velja treba da zna kakvog je on temperamenta, sta voli i za koju svrhu kuouje motocikl - grad? putovanje? adrenalin? svakodnevnicu? i sta to kod motora njega najvise odusevljava i privlaci ! Svi su na svoj nacin dobri i mislim da ce od svih nasih polemika najveci utica na to sta ce on da kupi uticati za koji motor ce mu pre istrcati povoljna kombinacija .

Nase trziste je malo specificno zbog male platezne sposobnosti gradjana. U manjoj meri i hrvatsko. Ali, ako se slozimo da u Nemackoj novac nije problem, onda cinjenica da je (ako je?) Transalp tamo najprodavaniji ima dosta veliku tezinu u ovoj diskusiji.

Ipak, u pravu su oni koji kazu da nije greska kupiti bilo koji od ova dva modela. Licno, moje srce je na strani Transalpa i Honde. :D

Generalno svi mi, u okviru svojih moguænosti ,ispunjavamo sebi želja.Ja govorim o EVROPi,"pravoj Evropi",gdje su moguænosti neupoprdivo, neuporedivo iznad naših.Ako oni sa takvim moguænostima kupuju to što kupuju,onda to nešto znaèi i ima mnogo veæu težinu nego poreðenje sa našim tržištem.Ponavljam,ja nisam u enduro fazonu,ali možda baš zbog toga mogu da budem objektivniji nego oni koji jesu i koji su se veæ opredjelili za neku takvu mašinu.

Jedno je sigurno,veljabandit æe da nam bude zahvalan jer "BAŠ SMO MU POMOGLI DA SE ODLUÈI"! :?: :?: :?: :? :? :?

Jedno je sigurno' date='veljabandit æe da nam bude zahvalan jer "BAŠ SMO MU POMOGLI DA SE ODLUÈI"! :?: :?: :?: :? :? :?

Speed limit---ali tamo negdje oko 340![/quote']

O sto pa nismo :D !?

Strom je najbolji, najlepsi, odnos cena - kvalitet najizbalansiraniji, trosi malo, daje mnogo prostora za ''dodrkavanje'' motora 8) , svi moto-magazini ga proglasili za vrh, nije te blam da se sa njim provozas po Jevropi, provereno trpi direktan udarac u zid pri 40kmh, trpi pocetnike za upravljacem :mrgreen: i oprasta im mnoge greske, ima najudobnije sediste na svetu (suvozasi ga obozavaju), rade mu oba svetla :kul:( pa me ne opominju na semaforu da mi je jedno crklo)....mogao bi tako do sutra.....Jedini je problem kad hoces da ga prodas. Znam samo jednog koji je to uradio, i evo, kad god ga sretnem kuka za Stromom ko da je, ne daj Boze, ostao bez clana porodice. Pokusao je da se utesi sa TDMom ali jok... :jecaj: suze same teku....

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo
Pokusao je da se utesi sa TDMom ali jok... :jecaj: suze same teku....

Xaxaxa...dada,plakao je i na mom!

:lol: ...mislim Stromu...ne,mislim ramenu! :oops:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja