RaS 1744 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Mehanizam ogledala je go*no neviđeno koje psujem svaki put kada slikam sa tronožca, a to je u 99% slučaja ! Obično zatvaram blendu maksimalno,jer najčešće slikam pejzaže , što za sobom u glavnom (98% slučaja) povlači duga vremena eksponiranja ... slikam matorim nikonom f3 koji mi odlično vrši posao, jer ima zaključavanje ogledala u gornjem položaju, čime delimično umanjujem efekat zamućenja snimaka mrdanjem istog ... te mi se ne dešava da imam oštrije snimke kada slikam digitalnim kompaktom ,nego dslr nikonom koji imamo u radnji ! A kada smo kod radnje, još mi se nije desilo da mi se neko požali da mu se pokvario zatvarač na digitalnom kompaktu ... prvi nastrada objektiv, pa čip, pa onda ostale stvari ... da zanemarimo trivijalne kvarove (tastere ,bravice ,displeje i sl.) A kvare se svi, i fuji , i canon,nikon,pentax,olympus,samsung,panasonic, suzuki honda,yamahahahaha ... :D ... ne, ozbiljno, kvare se i skuplji i jevtiniji, svih marki i modela ... ali su generalno ovi novi digitalni kompakti prava mala remek dela, i ima stvarno dobrih aparata, koji daju predivne fotke a koštaju jako malo ... Ja sam ,na primer častio sebe pre mora jednim fuji finepixom E900 za 140e , a koštao je skoro 400 kad je izašao ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 29, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Malo odlutasmo sa teme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1744 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan ma nismo, 140e je tu neđe Da ne ispadne da samo reklamiram fuji, i pored toga što ovaj matori E900 koji sam kupio ima čip isti kao i S9500 koji sam imao pre par godina, znači fantastični SR super CCD ,spor je, pogotovo kad snima RAW ... i meni mu je pravi pain in the ass ! I malečko mu ekranče ... Al sve mu to oprostim kad prebacim fotke na komp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 29, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nikon Colpix L serije...imaš VR, macro, 4 ili 5 puta optički, 2.5 inći ekran,,, šta više za te pare!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1744 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Ok su ,nisu mi se skoro na njih žalile mušterije ... par dislociranih objektiva i to je to ... ali to strada kod svih, ne samo kod nikona ... beton ne bira marku ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monsterbnt 0 Napisano Octobar 29, 2009 U prolazu, 45 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Pa u sustini jeste svejedno. Po mom licno iskustvu bi izabrao ixus iako sam zakleti nikondzija. A RaS ima od mene pivo kad i gde oce za taj F3 sto fura. Nikada nece niko napraviti bolji aparat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1744 Napisano Octobar 29, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Ova trojka je kod mene sad će četvrta godina ... Kad mi ga je čovek doneo, mislio sam da me zajebava koliko je izljuskan i odran ... a radi ko satić ! A na njemu je ,nećeš verovati , AF tamron 19-35 ... oštar k'o žilet ! Jer široki zum nikonov košta ko da je od zlata, a manuelni ne može ni da se nađe A za pivce dogovoreno ! Al mora i neka podloga, tako mi doktor prepisao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monsterbnt 0 Napisano Octobar 29, 2009 U prolazu, 45 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam F3 titanium koji je ko da je juce izaso oz fabrike i najvise koristim Nikkor AF 35mm/f2. A nikonov 17-35 i radi ko da je od zlata. Jedino novi 24-70 crta isto tako i kosta jos vise..... Kazes podloga.......neznam za tebe al ja od svih salata najvise volim jagnjecu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejanf650 4 Napisano Octobar 30, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan Kao totalni laik ja bih ti preporučio CANON. Imao sam ih 4 trenutno imam 3. Jedan je bio firmin i završio je tragično (pao je direktno na otvoreni "fokus" i polomio mehanizam za zumiranje). Trenutno su kod mene A 75 i A 590 IS, a kod roditelja A 470 ili 480. Keva ispucava boga sa njim. Jedni problem sa mojim aparatima je bio CCD na A 75 i popravljen je pre par meseci. Aparat je kupljen 2004god. a popravljen je za DŽ jer CANON daje doživotnu garanciju na CCD-e. Ostalo radi perfektno. Moje, neko, zapažanje je da A75 radi brže od ostalih jer ima 4 baterije, pa se blic brže napuni i samim tim spreman je ranije za sledeću sliku. IXUS seriju sam samo držao u rukama i napravio par slika tako da ti mogu reći da je super stvarčica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1455 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Nikon Colpix L serije...imaš VR, macro, 4 ili 5 puta optički, 2.5 inći ekran,,, šta više za te pare!?! Moja sestra ima L11 vise od godinu dana i nije nesto zadovoljna s njim. Ja sam ga koristio par puta, takodje mi se ne svidja... Primetno je losiji od slicnih Canona, tu ne mislim na kvalitet izrade koje je skroz OK, vec na kvalitet samih fotografija - Canon daje dosta "zivlje" i oku prijatnije fotografije. Bas sam se razocarao u Nikon-ov kvalitet, bar sto se ovog aparata tice... :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 30, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se za mali off, ali da ne otrvaram novu temu... Evil_Zo je kupio cini mi se A640. Taj aparat se vise ne proizvodi, ali se meni jako dopada. Koji aparat iz A serije je njegov naslednik? Izgleda da meni ne gine G11 na prolece. Nista od ovoga sto gledam mi se ne dopada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1744 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji G da uzmeš ,nećeš pogrešiti ... mada se meni iskreno više sviđa raspon objektiva koji pokriva ovaj najnoviji ,G11 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monsterbnt 0 Napisano Octobar 30, 2009 U prolazu, 45 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Canon je zaista najbolji sto se tice compact-a dok je nikon mnogo vise fokusiran na dSLR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 30, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nikon Colpix L serije...imaš VR, macro, 4 ili 5 puta optički, 2.5 inći ekran,,, šta više za te pare!?! Moja sestra ima L11 vise od godinu dana i nije nesto zadovoljna s njim. Ja sam ga koristio par puta, takodje mi se ne svidja... Primetno je losiji od slicnih Canona, tu ne mislim na kvalitet izrade koje je skroz OK, vec na kvalitet samih fotografija - Canon daje dosta "zivlje" i oku prijatnije fotografije. Bas sam se razocarao u Nikon-ov kvalitet, bar sto se ovog aparata tice... :-[ Ja imam L5 i oduševljen sam šta sve ima u odnosu na druge aparate te generacije. Bio je napredniji ali i skuplji. Istina ne znam da li je sličan sa L11 i nikada nisam upoređivao kvalitet fotki sa drugim aparatima. U putopisu sa Tare od o.g. se vide fotke sa tog Nikona! Jedino sam poredio sa Nokiom N95 (ima 5MP) a Nikon 7.2 i tu je razlika očigledna ali OK Nokia je fon pa i aparat nije neki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1455 Napisano Octobar 31, 2009 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Kada koristis vise aparata u kratkom vremenskom periodu mozes jasnije da vidis razlike u fotografijama koje prave. Sto se tice megapixela - oni jesu bitni ali ne i presudni za kvalitet fotografije, kvalitet samog senzora je taj koji pravi razliku... Nego da ne off-ujemo vise temu, moj glas ide za neki Canon definitivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikuntopola 96 Napisano Octobar 31, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Topola Motocikl: Honda vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imali neko Kodaka.Vidim da su vrlo jeftini! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1744 Napisano Octobar 31, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Kodak fura šnajderovu optiku , trebalo bi da bude dobar ... nisam ih se nešto nagledao ... Kada koristis vise aparata u kratkom vremenskom periodu mozes jasnije da vidis razlike u fotografijama koje prave. Sto se tice megapixela - oni jesu bitni ali ne i presudni za kvalitet fotografije, kvalitet samog senzora je taj koji pravi razliku... Nego da ne off-ujemo vise temu, moj glas ide za neki Canon definitivno. Upravo iz ovog razloga preporučujem fuji ! I moram sebe da ispravim ,nije tačno da fuji ugrađuje super ccd senzore samo u skuplje modele , ima ih i u jeftinim ! Ako bi mogo da ubodeš neki malo stariji model iz F serije , odličan objektiv, odličan čip , jako brz , telo od aluminijuma, stabilizacija slike ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 31, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Razlika između senzora sa Nokie N95 i Nikona L5...slikano sa blicem po danu! Rezolucija smanjena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...