spdzlla 0 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Jos slika na Visordownu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 25, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dopada... oćete u pare da će za godinu dve da iskoči i nova Honda (Afrika) ... što više bude sličnih modela, vlasnici će više profitirati... nego koja je cena ovog zadovoljstva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1428 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1949 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Jednog lepog dana kad je pazarim (polovnu naravno) pa kad pocnem da pricam kako se secam prvog dana kad je izasla. Nego mislim da ce i cena biti samo za one iz VIP loze. Bilo bi lepo da se otvori tema u kladionicama da pogadjamo cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 25, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan moj tip je 14999 € ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 25, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan 261 kg "service weight" (i dalje ne znam šta im je to), naspram GS-ovih 203-229. po logici bi "service weight" trebalo značiti prazan bez tečnosti.....a možda i grešim... Na Visordown-u pise ovako : Wet weight: 261kg (includes full oil and fuel tank) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1428 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1949 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan moj tip je 14999 € ;D ;D ;D Mnogo je kume. 12700e bi ja reko ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Februar 25, 2010 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Na Visordown-u pise ovako : Wet weight: 261kg (includes full oil and fuel tank) I u fabričkoj specifikaciji takođe (http://www.yamaha-motor-europe.com/products/motorcycles/adventure/xt1200z-super-tenere.jsp?view=techspecs), mada je previše u svakom slučaju i pored 110 konjova... Dimensions - Length 2,250 mm Width 980 mm Height Min:1,410 mm / Max:1,440 mm Seat height Adjustable 845-870 mm Wheel base 1,540 mm Minimum ground clearance 205 mm Wet weight 261 kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Februar 25, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dopada... oćete u pare da će za godinu dve da iskoči i nova Honda (Afrika) ... što više bude sličnih modela, vlasnici će više profitirati... nego koja je cena ovog zadovoljstva... Bas tako !! Doduse ono za Hondu nisam siguran . Cini mi se na ovom forumu sam negde procitao da je Afrika neprevazidena ... sto da se muce onda , ako je tako ... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dopada... oćete u pare da će za godinu dve da iskoči i nova Honda (Afrika) ... što više bude sličnih modela, vlasnici će više profitirati... nego koja je cena ovog zadovoljstva... Bas tako !! Doduse ono za Hondu nisam siguran . Cini mi se na ovom forumu sam negde procitao da je Afrika neprevazidena ... sto da se muce onda , ako je tako ... ;D mudro zboris Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Februar 25, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dopada... oćete u pare da će za godinu dve da iskoči i nova Honda (Afrika) ... što više bude sličnih modela, vlasnici će više profitirati... nego koja je cena ovog zadovoljstva... Bas tako !! Doduse ono za Hondu nisam siguran . Cini mi se na ovom forumu sam negde procitao da je Afrika neprevazidena ... sto da se muce onda , ako je tako ... ;D mudro zboris Ma bilo je neke price o novoj Africi sa novim VFR motorom , to jedino ako prave od titanijuma nebi tezilo vise od 300 i kusur kila ... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan pustila ih honda da se igraju i sada ce opet da im da domaci zadatak koji ce da resavaju sledecih 5 godina ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 25, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan ENGINE Type: Liquid-cooled, 4-stroke, DOHC, inline 2-cylinder, 4-valve, fuel injected, twin spark engine Displacement: 1199cc Bore x stroke: 98 x 79.5 mm Compression ratio: 11.0:1 Firing intervals: 270- and 450-degree points Max. Power: 80.9kW (110PS) @7,250rpm Max. Torque: 114.1 Nm (11.6kgf・m) @6000 r/min Lubrication system: Dry sump, oil tank in crankcase Fuel supply system: Fuel injection Ignition system: Twin spark Starter system: Electric Transmission system: Constant mesh, 6-speed Throttle system: Yamaha Chip-Controlled Throttle (YCC-T) Yamaha D-MODE: 2 modes, Sport (S) and Touring (T) Traction control: 3 modes, TCS1, TCS2 and OFF Exhaust System: 2-into-1 CHASSIS Front suspension: Upside-down telescopic fork, 43 mm inner tube, adjustable preload, compression and rebound damping Front wheel travel: 190 mm Rear suspension: Monoshock, adjustable preload and rebound damping Rear wheel travel: 190 mm Front brake: Twin 310 mm wave discs, ABS/Unified Brake System Rear brake: Single 282 mm wave disc Front tyre: 110/80/19 Rear tyre: 150/70/17 DIMENSIONS Overall length: 2,250 mm Overall width: 980 mm Overall height: MIN:1,410 mm / MAX:1,440 mm Seat height: Adjustable 835-860 mm Wheelbase: 1,540 mm Min. ground clearance: 205 mm Wet weight: 261kg (includes full oil and fuel tank) Fuel capacity: 22 litres Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Februar 25, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Poređenje: Nova Super Tenera 261 kg, 110 ks, 1200 cc KTM 990Adv 231 kg, 105 ks, 1000 cc BMW R1200GS 229 kg, 110 ks, 1170 cc Varadero 277 kg, 93 ks, 1000 cc Africa Twin XRV750 2003 225-230 kg, 60 ks, 742 cc Sve težine su wet weight (sa punim rezervoarom). Izvori: KTM:- http://www.ktm.com/990-Adventure.36.20.html?&detailview=2&cHash=da62385a81 - http://www.ridermagazine.com/output.cfm?id=1304173 BMW: - http://www.bmwmotorcycles.com/us/en/index.html Varadero: - http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Varadero Africa: - http://www.totalmotorcycle.com/motorcyclespecshandbook/honda/2003-honda-XRV750AfricaTwin.htm - http://www.bikez.com/motorcycles/honda_xrv_750_africa_twin_2003.php - http://www.motorbikes.be/en/Honda_XRV_750_Africa_twin_2003.aspx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Februar 25, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan ^ kakve su to chinjenice ;D ja ti nishta ne verujem.... moje odokativno mishljenje je validnije od zvanichnih podataka elem, juche sam se davio pilecim krilcima pa nisam stigao da prokometarishem novu teneru: 1. boli me uvo za upeglanu 3D animaciju.... dajte slike i film uzhivo.. kako ide to chudo van animiranog sveta... http://www.youtube.com/watch?v=lWZCKffV3Qc 2. koju kacigu nosi ovaj lik? : 3. a da.. predstavili su i neki motor: sedishte sa 1200 GS, hand guardovi sa Aprilia Caponord Rally Raid, vizir kao na V-Stromu,... debelo je bre ovo i inovativno kao indigo papir... shto ne ubacishe 990cc ili 750cc u malu teneru... to bi bio najbolji motor za ok pare.. ovako nek ga duvaju... kupio bih pre BMW umesto klavijature... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HILL 20 Napisano Februar 25, 2010 U prolazu, 62 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda XRV 650 Paprika Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tezine, mislim da je u pitanju tezina sa opremom, dakle ona dva aluminijumska kofera, drzaci, i sta jos vec ide uz nju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 25, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tezine, mislim da je u pitanju tezina sa opremom, dakle ona dva aluminijumska kofera, drzaci, i sta jos vec ide uz nju. Tesko. Fabrike obicno gledaju da u tehnickim podacima navedu sto manju tezinu, jer ce mnogi (kao mi) poreiti tezine konkurennih motocikala. Ako su dali tezinu sa koferima (u sta sumnjam) onda je to tezak autogol. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HILL 20 Napisano Februar 25, 2010 U prolazu, 62 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda XRV 650 Paprika Prijavi odgovor kao problematičan U specifikaciji pise da je u 2010 moze jedino da se naruci "first edition" koji dolazi sa svom tom opremom serijski. S obzirom da je to jedino sto sada nude, nije nemoguce da su bas za taj paket dali specifikaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Februar 25, 2010 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan U specifikaciji pise da je u 2010 moze jedino da se naruci "first edition" koji dolazi sa svom tom opremom serijski. S obzirom da je to jedino sto sada nude, nije nemoguce da su bas za taj paket dali specifikaciju. Moguce, ali opet mislim da bi to i napisali u specifikaciji tezine, ali opet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je uopšte teško podići 250+ kg kada sklizne u mestu? Na kosini ili mokroj travi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovo vrh sto se tice klase a i tezina je namerno velika jer sve sto je kvalitetno motra i da ima neku tezinu a i da se ne zajebe neko pa da pomisli da moze u off sa njom.Jasno i glasno kao i uvek kad je JAMAHA u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Februar 25, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan ...sve sto je kvalitetno motra i da ima neku tezinu aluminijum? magnezijum? carbon fiber? zar ne tezhe svi da olakshaju prevozna sredstva zbog ekonomichnije potroshnje ili performansi? i sama jamaha forsira kako je ova super tenera za sve, pustinju, brda, grad.. a na kraju su izbacili putni motor koji podseca izgledom na dakar motore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan ...sve sto je kvalitetno motra i da ima neku tezinu aluminijum? magnezijum? carbon fiber? zar ne tezhe svi da olakshaju prevozna sredstva zbog ekonomichnije potroshnje ili performansi? i sama jamaha forsira kako je ova super tenera za sve, pustinju, brda, grad.. a na kraju su izbacili putni motor koji podseca izgledom na dakar motore... Ma ok je sve to sto se tice lakih materijala ,mislim da se ovde prvenstveno radiloo ''LEZANJU'' na asfaltu,jer sa tom tezinom kad prilegne...naravno sad ce se javiti kriticari Jamahe ( a ljubitelji drugih marki ) da iznose protiv argumente i tako u beskraj ....ali zato i sluzi ovaj forum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio ubedjen da ce Yamaha da iskochi iz ovog shablona maxi, super, enduro motora i da napravi neshto nesvakidashnje. To sam ochekivao naravno pre novosti o izlasku 1200cc modela. Ali, ni manje ni vishe ona je postala predvodnica klase (jacha, tezha, verovatno i brzha...). Jednostavno pregolemo za moj ukus. I masom i gabaritima. Shteta shto se proizvodjachi ne bore oko manjih kubikazha i tu ulazhu svoju energiju i znanje (650-750 cc) kad su u pitanju super enduro motori. Ali ujedno i shvatam da je Americhko trzhishte ipak glavna krava muzara kojoj se treba dodvorit. U svakom sluchaju, "Long live moto beast". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Februar 25, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio ubedjen da ce Yamaha da iskochi iz ovog shablona maxi, super, enduro motora i da napravi neshto nesvakidashnje. To sam ochekivao naravno pre novosti o izlasku 1200cc modela. Ali, ni manje ni vishe ona je postala predvodnica klase (jacha, tezha, verovatno i brzha...). Jednostavno pregolemo za moj ukus. I masom i gabaritima. Shteta shto se proizvodjachi ne bore oko manjih kubikazha i tu ulazhu svoju energiju i znanje (650-750 cc) kad su u pitanju super enduro motori. Ali ujedno i shvatam da je Americhko trzhishte ipak glavna krava muzara kojoj se treba dodvorit. U svakom sluchaju, "Long live moto beast". Nisam 100 posto siguran , ali mislim da za sad Yamaha nema planove da jih prodaje u Americi ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6797 Napisano Februar 25, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan @rusic Kaciga je marke BYE.Baci oko na www.byehelmets.it Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...