dzolaja 89 Napisano Octobar 21, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Arai je TourX-3 kacigu razvio na osnovu cistokrvnog Off Road modela VX-3. Dodavanjem vizira i izvlaceceg spojlera na bradi Arai je stvorio "dual" koncept pruzivsi veci komfor i mogucnost kombinovanja razlicitih karakteristika u okviru off road-turing i supermoto uslova voznje. U skladu s'tim povecani dotok vazduha odnosno "duvanje" je karakteristika kojoj se takoreci tezilo. http://www.araihelmet-europe.com/2009/eng/index.php?page=tourxOR_tech I ako je uklanjanjem peak-a moguce povecati njenu aerodinamicnost ova kaciga ne predstavlja klasicnu touring kacigu. Prilikom njene kupovine zarad licnog zadovoljstva bitno je uzeti u obzir njene specificnosti i uslove u kojima ce biti koriscena. Insistiranje na bezkompromisnom pristupu po pitanju sigurnosti je razlog sto Arai zasad u ponudi nema Flip-Up kacigu. Porediti TourX-3 sa Flip-Up kacigama nije zahvalno posto se radi o dva razlicita koncepta. Nadam se da sam ti pomogao da resis svoju dilemu Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Octobar 22, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo i Shoei slika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
O l e g 118 Napisano Octobar 23, 2009 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Razlog zbog koga sam postavio ovu temu je dilema koju kacigu da odaberem. Jasno je da ove kacige pripadaju razlicitim vrstama i da su obe vrhunske tamo gde pripadaju. Dakle - odabir, a ne poredjenje. Moja dilema je bila Enduro kaciga sa vizirom ili Flip-up kaciga. Tour x3, BMW enduro, ili C3, odnosno, system 6 (bmw enduro i system 6 su se pojavile kao predlozi). Moj problem kod integralnih kaciga je osecaj klaustrofobije, koji se javlja kada stojim u mestu, narocito kada je velika zega. Kod Flip up kacige podignem prednji deo i nadisem se vazduha, kada krenem, spustim ga nazad. Kroz iskustva ljudi koji imaju bas te kacige, neke stvari su mi postale jasnije. Hteo sam da saznam vise pre nego sto udjem u izdatak od preko 500eura. Neki odgovori su mi zaista bili od velike pomoci. Hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3068 Napisano Novembar 4, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Neki odgovori su mi zaista bili od velike pomoci. Hvala svima. I meni. Takodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
O l e g 118 Napisano Mart 24, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena BMW System 6 kaciga, cini mi se da je super, nisam je jos probao preko 150. Ovih dana cu i to probati. Inace vrlo udobna i tiha kaciga. Za sada vrlo zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Mart 24, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena BMW System 6 kaciga, cini mi se da je super, nisam je jos probao preko 150. Ovih dana cu i to probati. Inace vrlo udobna i tiha kaciga. Za sada vrlo zadovoljan. nemoj zaboraviti okačiti neki kratak sažetak oko te kacige kada pređeš sa njom neku pristojnu kilometražu....naime to je moja sledeča kaciga u planu, kada riknu ove.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1949 Napisano Mart 29, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena BMW System 6 kaciga, cini mi se da je super, nisam je jos probao preko 150. Ovih dana cu i to probati. Inace vrlo udobna i tiha kaciga. Za sada vrlo zadovoljan. Napisi i gde si je kupio i posto je bila, pls, jer mozda, ko zna ... jednom ... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
O l e g 118 Napisano Mart 30, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Narucio sam je i kupio kod Radulovica. Cena je bila oko 450 eura plus 10 posto popusta, znaci negde oko 410 eura. To je veoma povoljno jer na svim sajtovima na kojima sam gledao cene, kostaju od 520 pa do 600 eura. U Delti je ista ta kaciga samo sa komplikovanijom sarom preko 500 eura. Ono sto je vazno, mada to verovatno vecina zna, jeste da se kaciga ne narucuje na slepo, nego da se taj model i velicina probaju pre. Ja sam je probao u prodavnici, pa sam onda narucio drugu boju. Napisacu za nekoliko dana svoje misljenje i utiske o njoj, ostalo je jos samo da je probam na duzoj distanci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Mart 30, 2010 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam na izboru, kaciga je fenomenalna. Po meni je lepsa od C3. Pogledao sam par sajtova i malo sam se iznenadio u vezi cena. Imas li neku ideju zašto je Schubert C3 skuplja od BMW System 6? Isti je proizvodjač, kacige su skoro identične (System 6 čak ima dodatak za aerodinamiku), isti sistem za provertavanje… ili sam prosto naleteo na pogresne sajtove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
O l e g 118 Napisano Mart 30, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam na izboru, kaciga je fenomenalna. Po meni je lepsa od C3. Pogledao sam par sajtova i malo sam se iznenadio u vezi cena. Imas li neku ideju zašto je Schubert C3 skuplja od BMW System 6? Isti je proizvodjač, kacige su skoro identične (System 6 čak ima dodatak za aerodinamiku), isti sistem za provertavanje… ili sam prosto naleteo na pogresne sajtove. Koliko znam cena ove dve kacige je veoma slicna ili ista. Od prodavnice do prodavnice. Isti je i proizvodjac koliko znam. Zasto je kod Radulovica bila toliko jeftinija, ne znam, mozda proslogodisnji model u smislu boja i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Mart 30, 2010 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan @oleg koje boje ti je kaciga? malopre sam na sajtu video skroz crnu i prelepa je. inace, imam x3, ali mi je crna system 6 malo picanskija. ustvari, ajd nam postavi neku fotku. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
O l e g 118 Napisano Mart 31, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan evo fotki: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Mart 31, 2010 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan unibody? kaciga je hit!!! svaka cast na izboru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...