p0peye 290 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ...trreba li ti kaciga + BT za testiranje? ( Nolan 103 + BT ) ;-) ... Hvala na ponudi, ali skupa je to igracka za mene. Nemam planove da je kupujem pa ce veza biti ipak zicana i obicne sluske+uradi sam laringofoni. Bez obzira, mozemo da se vidimo kad zavrsim projekat pa probamo kako radi sa sa tvojom kacigom. Šta misliš o ovome: - varijanta koja se čini mi se montira na kacigu: http://cgi.ebay.de/Helmsprechanlage-Helmgegensprechanlage-Intercom-Helm_W0QQitemZ300350066952QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item45ee425108 prednost što ne moraš svaki put da kačiš slušku na uvce, ali nisam siguran koliko će ti odgovarati kablovi koji stalno vise iz kacige, a nisam video da su stavili neki džek na par cm od sluške, da možeš kabl naknadno da udžekaš samo kada planiraš da ih koristiš, a inače da ne viri (smeta) ništa. Možda možeš to sam da uradiš? (a možda je i tako izvedeno, samo ja ne vidim na slici. U svakom slučaju - uvek možemo da pitamo prodavca) - ili varijanta koja ide oko uvceta - nema kabova koji vise iz kacige kada ne koristiš sluške - ali pitanje je da li će da žulja: http://cgi.ebay.de/Helm-Helm-High-Performance-Sprechanlage-mit-MP3-Eingang_W0QQitemZ220418505267QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item3351f77a33 http://cgi.ebay.de/Motorrad-Gegensprechanlage-Tronic-H-3167_W0QQitemZ170396857601QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item27ac71b501 Nisu skupe, a odmah imaš i ulaz za muziku, možeš i telefon da prikačiš preko istog konektora (bar sam na jednom modelu video da može...) Imaš pod kategorijom "Gegensprechanlagen" još svašta... Pretpostavljam da može i centrala da se (raskupusa i) ugradi u tvoje kućište... P.s. - ja mogu da ti pazarim preko e-Baya ako si zainteresovan a nemaš nalog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Druze, hvala na ponudi. Nije mi problem ebay, koristim ga odavno. Touch screen i GPS su kupljeni na ebay-u. Ovi kompleti nisu za mene jer mi je jako vazno da imam stereo muziku i da je zvuk solidan. Sistem u uvo mislim da je posebno nepraktican i neudoban. Planiram da uzmem neke kompjuterske komplete. Uglavnom imaju tanke drivere pa se moze lepo spakovati u kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 290 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Wow... Surround system unutar kacige... Sve interesantnije i interesantnije... p.s. - apropo "Cudno, ali ruka iznad GPS-a veoma utice na kvalitet prijema. Molim? " - Koliko se sećam prvobitno si probao sa prijemnikom "ispod" monitora - pretpostavljam negde pored monitora, i da je (metalno) kućište sa svih strana opkoliko prijemnik? Da li bi jedno od rešenja u tom slučaju moglo biti da iznad prijemnika isečeš metalno kućište (naravno ostaviš sa strane dovoljno konstrukcije za čvrstinu) i na kraju ga samo plastikom prekriješ? (pa plastično i jeste kućište prijemnika pa signal prolazi, zar ne?) P.p.s. - ako sam totalno omanuo sa primedbom - (imam ograničeni protok pa sada ne mogu da pregledam slike, a i nemam vremena da sada tražim po temi, ali rek'o da pitam ) - brišem i ovaj deo posta - prešlo mi u naviku... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Wow... Surround system unutar kacige... Nije surround vec najobicnije stereo. Imamo 2 uha pa nam prirodno trebaju bar 2 izvora zvuka. Ispod toga nema smisla ici. Da je samo komunikacija onda OK. p.s. - apropo "Cudno, ali ruka iznad GPS-a veoma utice na kvalitet prijema. Molim? " E, ovo ni meni nije jasno. ??? Nisam ranije imao nikavih iskustava sa GPS prijemnicima ali ovo stvarno nisam ocekivao! Ko zna, mozda su se u meni natalozili neki teski metali, mada heavy metal nikad nisam slusao. Koliko se sećam prvobitno si probao sa prijemnikom "ispod" monitora - pretpostavljam negde pored monitora, i da je (metalno) kućište sa svih strana opkoliko prijemnik? Ne, prvi test je bio na spoljnoj strani prozora, kad sam ugradio prijemnik u kuciste proverio sam da li windows komunicira sa GPS-om, ali ne i prijem. :-[ Da li bi jedno od rešenja u tom slučaju moglo biti da iznad prijemnika isečeš metalno kućište (naravno ostaviš sa strane dovoljno konstrukcije za čvrstinu) i na kraju ga samo plastikom prekriješ? ako pogledas slike tako je i uradjeno. Nosac display-a je isecen tako da antena viri a elektronika prijemnika (koja je fabricki oklopljena) je ispod ploce. Ovako montirano mi nije radilo. (pa plastično i jeste kućište prijemnika pa signal prolazi, zar ne?) Tako je, plastika ne pravi problem. U stvari, neka pravi neka ne. Prebacio sam komad neke tanke plastike nepoznatog porekla preko antene i primetio sam slabljenje signala. Nakon toga sam preko antene postavio stitnik za ruke od Transalpa koji je daleko deblji ali nije uopste uticalo na slabjenje signala. Zakljucak, koristiti iskljucivo originalne Hondine delove. Inace, kuciste je planirano od fiberglasa. Nakon ovih grubih eksperimenata nisam vise tako ubedjen da nece uticati na prijem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 290 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan e bre Fibro - kod tebe je sve transparentno - sada nema svrhe da editujem svoj post kada si ti lepo iScitirao sve moje (pogrešne) primedbe... p.s. - ono sa saraund zvukom je bila šala - zamisli jezdiš lagano kroz Vojvodinu (npr), jedna tamburica ti svira iza levog ramena, druga iza desnog, harmonika sa strane, ostatak orkestra kao da je zaseo na putu ispred tebe a Zvonko ti peva na uvce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan e bre Fibro - kod tebe je sve transparentno - sada nema svrhe da editujem svoj post kada si ti lepo iScitirao sve moje (pogrešne) primedbe... Ma, nije bitno, vazno da se diskutuje. Neka resenja ce proizaci iz diskusije. Lako se previde neke stvari. p.s. - ono sa saraund zvukom je bila šala - zamisli jezdiš lagano kroz Vojvodinu (npr), jedna tamburica ti svira iza levog ramena, druga iza desnog, harmonika sa strane, ostatak orkestra kao da je zaseo na putu ispred tebe a Zvonko ti peva na uvce... Dobro zvuci. Ali bez zezanja... video sam da postoje i surround sluske. Inace, licno mi vise odgovara manje ravan teren i eventualno Bora Dugic na uvce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ruka utice na prijem do te mere da moze da izgubi prijem satelita. GPS je generalno jako ostljiv i drvece smeta, najbolje je na poljani... Plastike ne znam da li smetaju, nisam probao, ali ako hoces pozajmicu ti moj bluetooth prijemnik, pa ga stavi na monitor, pored monitora, radi mu sta hoces meni nece trebati do februara, mozda ti je zgodno za dodatno testiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, nisu mi ipak ruke od zlata, pa da blokiraju prijem. Mozda nebi bilo lose, bar napraviti neko poredjenje osetljivosti na smetnje i kvalitet prijema. Aj, kad nabavim Bluetooth dongle pa se mozemo videti, za sad mi jos nista ne znaci. Hvala na ponudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dacu ti u kompletu i moj bluetooth dongle (neki krsic msi). Slobodno javi ako ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan OK ondak. Dogovaramo se na PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 25, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost, odustao sam od ugradnje GPS prijemnika u komp. Uspeo sam da dobijem bolje rezultate ali cinjenica da mi je prijem losiji samo zato sto je modul u kucistu mi ne da mira. Aluminijumska folija nije pomogla. :-\ Montiracu ga negde spolja. Postto sam morao da razjebem kuciste GPS-a, sad i njega moram da pravim. Bas me ovo razocaralo. Vidjao sam da su u ovakav isti asus ugradjivali GPS, ali niko nije pomenuo da asus utice na prijem. Verovatno im je bilo bitnije da bude sve zbudzeno unutra nego kvalitet signala. Pored ovog besuspesnog testiranja ucvrstio sam display i touchscreen i isekao prednju plocu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3528 Napisano Octobar 25, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5715 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Limena naprava skoro pa gotava? Jel imas neku kamericu da nakacis na to.Nisam vidio da si spominjao(mozda sam preskocio) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2054 Napisano Octobar 25, 2009 Teoreticar ..., 12120 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Gde ti planiras da namestis ovo cudo?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 25, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Limena naprava skoro pa gotava? Jel imas neku kamericu da nakacis na to.Nisam vidio da si spominjao(mozda sam preskocio) Ima jos da se radi... Kamera ce biti externa. Gde ti planiras da namestis ovo cudo?? Na upravljac najverovatnije. Sta, jel i tebi preveliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6518 Napisano Octobar 25, 2009 Svakom po zasluzi, 12485 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...ma niiiije ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 30, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam poceo sa pravljenjem modela za fiberglasiranje. Slepio sam dva komada stirodura zajedno, preneo konture i prvo grubo skalpelom oborio ivice sa 3 strane. Nakon toga sam smirglom sve zaobljavao. Lepo se da oblikovati ali me strah da ne preteram negde jer nisam siguran da moze da se zagituje pa popravi. Ostre ivice se lako ostete. Ovo nije konacan oblik... kao sto se na slikama vidi ima jos dosta da se trimuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 30, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skroz zaboravio da ti kazem da sam pitao drugara i da je bio voljan da uradi kuciste, sorry. Koliko vidim super je tebi ovo ispalo, ali ako naletis na prepreku mozemo da ga pozovemo. Izasao juce novi ubuntu, ima nova varijanta notebook remix, prilagodjen za manje rezolucije. Evo link: http://www.canonical.com/projects/ubuntu/unr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 31, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Super. Hvala. Videcu jos kako ce ovo ici i koliko finu povrsinu mogu da dobijem. Probacu da li i kako se git hvata na stirodur. Nije bitno da cvrsto drzi, ali bar da pokrije eventualne neravnine. Kako ti se cini Remix za ovu primenu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Novembar 1, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Posto model nije dizajniran u CAD-u i pravljen masinski vec rucno i od oka, bilo je neophodno uraditi jedan probni "odlivak". Najjednostavni metod koji mi je pao na pamet jeste tapete tehnika. Preko modela od stirodura sam postavio lepljivu plasticnu foliju za hranu koja ima ulogu odvajaca. Preko folije sam lepio trake od novinskog papira koji sam umakao u lepak za tapete. Nakon susenja se dobije dosta cvrst komad koji je veoma lagan i moze se obradjivati secenjem i smirglanjem. Dobro je sto sam uradio ovaj probni komad od papira pre fiberglasa jer su neophodne male korekcije modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Novembar 2, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...Izasao juce novi ubuntu, ima nova varijanta notebook remix, prilagodjen za manje rezolucije. Uh, citam sad ovo i mnogo mi se dopalo sta cujem: It cut boot time down to between 5-10 seconds and WiFi is already connected by the time the Desktop loads Vise treba vremena da se motor zagreje nego da se podigne sistem. Jesi mozda instalirao na svoj racunar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Novembar 2, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi mozda instalirao na svoj racunar? Nisam, ali instaliracu, cak mislim da stavim na SD da ne bi spucao windows koji mi treba za posao (eee najvise koristim za "kacenje" na ericsson tel. centrale, za to je idealan i sto je meni vazno staje i u tank torbu ), pa mogu da ti dam za probu. Ima varijanta sa KDE: https://wiki.kubuntu.org/Kubuntu/Netbook i sa gnome desktopom, i tu treba videti sta je bolje, ali KDE je jos u nekoj beta fazi, mada se meni vise svidja. Lako cemo za software, dodjes kod mene jedan dan pa probamo sve varijante Ono kuciste od papira je super ispalo, napravi finalni oblik, izgituj i izlakiraj pa ako nista drugo bar je ekoloski proizvod. Umesto gita mozes da premazes sa lepkom za drvo, svojevremeno sam premazivao papirne membrane za zvucnike, kada se ismirgla i izlakira dobije se idealna ravna povrsina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Novembar 2, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Jesi mozda instalirao na svoj racunar? Nisam, ali instaliracu, cak mislim da stavim na SD da ne bi spucao windows koji mi treba za posao. I ja bih voleo da ostavim XP jer mi je eee zgodan za druge stvari, ali bi bilo idealno kad bih mogao da koristim Linux dok je eee u moto rezimu. Pitam se samo koliko brzo se boot-uje sa SD kartice ali ovo 5-10min sa SSD-a mi zvuci sjajno. Lako cemo za software, dodjes kod mene jedan dan pa probamo sve varijante Dogovoreno. Ono kuciste od papira je super ispalo, napravi finalni oblik, izgituj i izlakiraj pa ako nista drugo bar je ekoloski proizvod. Heheh... prvi ekoloski moto kompjuter. Prigodno zvuci za ovo crno vreme odumiranja majke zemlje. Papir je odradio svoje. Kuciste je verifikovano i sledeci je fiberglas na redu. Cim prilegne plata cimam te da se vidimo sa drugom preparatorom. Umesto gita mozes da premazes sa lepkom za drvo, svojevremeno sam premazivao papirne membrane za zvucnike, kada se ismirgla i izlakira dobije se idealna ravna povrsina. Nisam bas siguran da je to dobra ideja. Promena tezine membrane mora da utice na zvuk pogotovo na dvosistemskim zvucnicima. OK znam, ima membrana i od kevlara i sl. ali verujem da su ti driveri projektovani za teze membrane. Mada, to je sad neka druga tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Novembar 6, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan fibro, jes napravio moto-tortu? srecan rodjendan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Novembar 6, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Slabo pravim te torte, ali ih dobro jedem. Hvala na cestitkama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5635 Napisano Novembar 14, 2009 Integrisan, 13444 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dokle ste stigli? Ja sam tek na trcoj strani shvatio sta se pravi. Jednu stvar nisam shvatio! Kako ces da ga postavljas i skidas. Rukama - kapiram. Milsim na mehanizam, bilo bi zahtevno da se srafi svaki put! A hteo sam nesto pametno da dodam i na temu nepromocivosti. Cak i ako nije apsolutno vodootporan mozes da mu skrojis neku "ciradu" za situaciju "POTOP". Ne mogu da zamislim da ces na provali oblaka da stojis i da slazes play listu. I poslednja pametna od mene - posto mrzim retrovizore mislim da bi jedna ovakva sprava trebala da ima i "retrovizor" kameru (dve, tri) prikopcane na sistem. S nestrpljenjem ocekujem nastavak sage! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...