Jump to content

Moto Zajednica

Šta posle Afrike Twin???

Recommended Posts

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

V-Strom 650 je zakon u odnosu cena/šta se dobije.... al' nije ono što Jager traži....

To bi trebalo da bude "hiljadarka" minimum ..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Ne znam kako se za motor od 650cc može reći da je idealan za *dugačka* putovanja sa *suvozačicom* i *prtljagom*.  Za solo putovanja, da.

Pa posto ja vozim trenutno bike od 650cc znam o cemu pricam kad su u pitanju duza putovanja. Ja za moj mogu da kazem da je idealan.Uvek je natovaren do 00 plus lepsa polovina samnom.

V-Strom 650 je zakon u odnosu cena/šta se dobije.... al' nije ono što Jager traži....

Koliko sam primetio on netrazi on vec vozi  ;D Pitanje je bilo sta posle Afrike ako sam ja dobro shvatio ???

Mnogo bolje se pokazao mladji brat 650 bar po testovima ljudi koji voze

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Mnogo bolje se pokazao mladji brat 650 bar po testovima ljudi koji voze

Tačno, to mogu i sam da potvrdim; probao sam oba, i oba mi se sviđaju, al' 650 malo više.  Al' čovek stalno putuje sa ženom, plus prtljag, plus dugački kilometri.... Mislim da će mu trebati više kubika ;)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pokusao sam nesto da nadjem na ovom forumu o ovoj hondi ali nisma nista nasao cak ni u temi vozili smo.

Potrazi pazljivije, ako o nekom motoru ima tema, o ovom ima!

[quote author=Motoholic link=topic=43176.msg645431#msg645431 date=1255538790

Tačno, to mogu i sam da potvrdim; probao sam oba, i oba mi se sviđaju, al' 650 malo više.  Al' čovek stalno putuje sa ženom, plus prtljag, plus dugački kilometri.... Mislim da će mu trebati više kubika ;)

Pa zasto vise kubika??? Pa ja vozim 650cc i ja i zena smo uvek natovareni kad idemo na duze ture i nevidim da imamo neki problem?Ja imam 86kg zena 61kg plus prtljag +sator i prede kao maca,a kad ga zavrnem nemuci se ni malo.Dakle....

• Zainteresovan, 726 postova

Ima i to nekoliko, čini mi se, tema ali mrzi me da se bakćem pretragom sada, kada smo pred raspletom misterije!

Imam ja ideju ali se sve nešto ustežem, da se tojkaši nebi naljutili na me i i na moje vitko, zmijsko telo...Posmatram ih na Tari pa kada videh par (000) sedih, kod Lalajka i Jagera a ne treniraju dečaci ništa, svatim ja ma nije njima frka zbog sedišta već tanka za gorivo, nemaju gde burage da smeste jer grbava je Afrika, grbava!!! Mora to pod hitno na dijetu...ma ne pomaže tu ni Varadero sa svim Bembama... ;D ;D ;D ;D

Zato mene ova moja nosi k'o đavo vetar kroz pustinju...ne fale mi ni konji ni burazi...(samo par desetina, žive vage)... :o :o :o

[quote author=Motoholic link=topic=43176.msg645431#msg645431 date=1255538790

Pa zasto vise kubika??? Pa ja vozim 650cc i ja i zena smo uvek natovareni kad idemo na duze ture i nevidim da imamo neki problem?Ja imam 86kg zena 61kg plus prtljag +sator i prede kao maca,a kad ga zavrnem nemuci se ni malo.Dakle....

Jel si probao da putujesh sa 1000+ kubika ? Ako nisi, mozda si malo subjektivan ..

Evo šta je tetka Scuba od Scube napravila po ubrzanoj kuri...sada se na motor vere sa sve još dvoje, trojea pre mesec dana...nije mogao sam. Znači, problem rešen a on nije u promeni tako rasne i matore nam Afrike... :'( :'( :'(

Važi se stari..

Vidi, Lalajko...postoji tema 'vozili smo' gde ima upitnik na koji se odgovori u par rečenica, šta su mane a šta vrline opisanog motora. Kada bi tako ovde dali primere, mislim da bi i Jageru lakše bilo kad i ako...Ja mu ipak želim nešto malo jače jer nije što razum traži , več srce što ište a badava sve pa i motor ako se srce ne zadovolji...Da oseti razliku a da ne bude preteška kao Varadero jer dvoje ih je, treba to savladati u nekoj frci, kada se pogreši..Ostaje mu ta Bemba i to baš ta1100GS i nema tu nekog prevelikog izbora. Pogotovo ne onu...Capnord!!

• Ne silazi, 5563 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ajd da se i ja nadovezem... R 1100 GS, Varadero, Caponord...i motor koji je do 00 za voznju, dosta jeftiniji od pomenutih, a moze na bas duga putovanja je TDM 900, provereno problem free bike, sa otklonjenim svim stvarima koje su smetale kod TDM 850. A da za duge ture, narocito u paru sa stvarima treba kubikaza, treba i te kako. Ako u danu treba da sagoris neku duzu deonicu, +-1000km autoputem, jer, jbg. niko nema dana na pretek pa da do unedogled ide lokalom, onda motor sa malom kubikazom satres. 150km/h i vise na 600ccm sa suvozacom i stvarima, i tako citav dan, jednostavno ne ide.

PS. ja se ne bih ustrucavao da uzmem bilo koji od pomenutih

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Huh!

Ubedljivo najuspelija tema koju sam otvorio na forumu ;)

Drago mi je da vas ne mrzi da pišete i prenesete svoja iskustva i zapažanja. Do sada ste mi pomogli tako da sam tek sada zbunjen ;) no, nemojte to shvatiti kao negativnu kritiku, NAPROTIV! Tu se sada spominju i neki modeli koje uopšte nisam ni uzimao u razmatranje, a još kako ih ima smisla pogledati i razmotriti.

Afrika, pogotovo ova moja 650-tka je apsolutno sjajan motor za uloženi novac. Bolje od toga za tako malo para stvarno ne može. Međutim ne bih se ljutio da ima 2 stvari bolje:

- Bar malo više snage, zaista nekada zatreba, pogotovo sa suvozačicom i gadno napakovan... za solo je sasvim dosta

- Veća udobnost

Sve ovo može da se dobije od podosta modela koji su tu nabrojani, a da sve to ne treba da košta kao levi bubreg. Recimo, ta 1100-tka u oglasima za malo ispod 4000 mi se čini razumna. Ok, to je skoro DUPLO više od onoga što ja mogu dobiti za moju RD03, sa svim dodacima koje imam na njoj...

Da li ta razlika vredi duplo? Ja mislim da vredi ;)

Novčaniku ne ali srcu vredi, srcu...to nije mala stvar....Prokleti smo od Boška za vjek, vjekov...jer srce upravo traži suprotno od razuma...

TDM 900...ispod 4000e, sumljam...noviji je to motor, nisam ga još ni video...idem potražiti!! :-\

• Lovely jubbly, 903 postova
  • Motocikl: CB 1300

test ekipa je spremna,

ovaj crvendac je preziveo.....sledeci molim

trio fantastikus  :D hmmmmmm, ko je tu koga testirao  ;D  :D

izuzetno zaniljiva tema. vidim da cu i ja kroz nju da filtriram neke vlastite nedoumice.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Vrlo zanimljivo, da se prikljucim diskusiji.

Nisam vozio ni jedan od gore pomenutih motora sem afrike.

Motor lezi coveku ako covek koristi motor za ono za sta mu treba, da se ispravi posto sam sam sebe zbunio :)

Znaci covek kupuje motor po svojoj potrebi i obavezno onoliko koliko mu je dzep dubok.

Ja bih voleo da vozim jednog GS1200 verujte mi da bih, a onda kad dodje vreme za registraciju....prodam auto registrujem motor.

Nemojte pogresno da me shvatite ali situacija kod nas za nas obicne smrtnike je vrlo nezgodna.

Motor poput Arfike je vrlo pozitivan za nas sto zbog odrzavanja sto zbog registracije potrosnje....

Recimo zamislite da se pokvari jedan gore pomenuti"?! ::) ::)::) ::) (podignem kredit da ga popravim)

JA gledam nesto u mojoj mogucnosti verujem i dosta nas .......

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

E jbg, sad ga pretera...  Tvoj motor em što ima 650cc em što je jednocilindrični – nije pravljen za put u dvoje nikako.  Đavola se ne muči.  Pa imam i ja jednocilindrični motor od 650cc i ne pričam napamet.  Da može – može.  Može brate i Vespa, al' nije pitanje da' može nego šta je bolje/lakše/udobnije.  Za dvoje sa pritljagom: minimum dva cilindra i oko 1000cc.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

E jbg, sad ga pretera...  Tvoj motor em što ima 650cc em što je jednocilindrični – nije pravljen za put u dvoje nikako.  Đavola se ne muči.  Pa imam i ja jednocilindrični motor od 650cc i ne pričam napamet.  Da može – može.  Može brate i Vespa, al' nije pitanje da' može nego šta je bolje/lakše/udobnije.  Za dvoje sa pritljagom: minimum dva cilindra i oko 1000cc.

To je sve subjektivno. Kad sjednes sa apenca na 650 cc, naravno da leti. Ako je covjeku dobro, nema potrebe da mu se odredjuje neki drugi minimum. Na kraju krajeva, ako ces postovati ogranicenje, mali Strom ti je vec previse....

To je sve subjektivno. Kad sjednes sa apenca na 650 cc, naravno da leti. Ako je covjeku dobro, nema potrebe da mu se odredjuje neki drugi minimum. Na kraju krajeva, ako ces postovati ogranicenje, mali Strom ti je vec previse....

Niko ne odredjuje nikome nishta, ne zna, ko nije probao i time je to subjektivno u startu  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja