Jump to content

Moto Zajednica

Neosvetljen Yugo kod Bubanj potoka

Recommended Posts

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Tesko je dokazati da nisu radila svetla na slupanom vozilu a mogu da zamislim kako izgleda Yugo posle udarca sa tom brzinom. Ako pri tom na uvidjaju utvrde da se motor kretao brzinom vecom od dozvoljene ode i dozvola. Ma samo nek  je glava na ramenima a sve ostalo se sredi  ;)

E, zapravo uopste nije problem vestacenjem utvrditi da li su svetla radila ili ne... 

Naravno, ako  su polupane sijalice u vreme kada su gorele, drugačije izgledaju od onih koje su polupane ugašene. To je bar jedan način, a sigurno ih ima više.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Tesko je dokazati da nisu radila svetla na slupanom vozilu a mogu da zamislim kako izgleda Yugo posle udarca sa tom brzinom. Ako pri tom na uvidjaju utvrde da se motor kretao brzinom vecom od dozvoljene ode i dozvola. Ma samo nek  je glava na ramenima a sve ostalo se sredi  ;)

E, zapravo uopste nije problem vestacenjem utvrditi da li su svetla radila ili ne... 

Naravno, ako  su polupane sijalice u vreme kada su gorele, drugačije izgledaju od onih koje su polupane ugašene. To je bar jedan način, a sigurno ih ima više.

Ako se desi udes u ovom slucaju udarac od pozadi i naravno razbije stop svetla,ako su sijalice gorele, komadici plastike od stop svetala se zalepe za sijalice jer su vruce, a u koliko nisu bile upaljene bice cisto staklo na sijalicama, bez komadica plastike.

Mnogo nesreca se desava po selima gde su traktori i ostala poljoprivredna vozila ne osvetljena.

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

Zelim mu da se sto pre oporavi, fizicki i psihicki.

Ja, licno, ne volim da vozim nocu motor, i posle ovog susreta sa Brzim samo mi se pojacalo predubedjenje oko nocne voznje.

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

poenta je da uvek postoje dve strane price... ali i takodje da se smanjivanjem brzine (prilikom slabijih uslova) znacajno smanjuje mogucnost udesa... i meni je milinko da ga razvucem na prazan put kad je lep suncan dan... 

Koliko ga razvuces?

Bas me interesuje o cemu misle ti ljudi u momentima kad takvo vozilo izvezu uvece u saobracaj.

evo ja cu ti reci

vidi ne radi mi pozicija

i pomisli ; " puca mi Q "

Ne vidi da mu ne radi pozicija.

Ne pomisli nista.

Kad bi pomislio ista, makar bi se iznervirao sto nesto ne radi... ovako ne zna... i ne zeli da zna... nesrece se desavaju drugima.

• Drug član, 1372 postova

Po nekima ce jos ispasti da je motorista kriv sto je ova (ne znam kako da je nazovem) vozila bez zadnje signalizacije na kolima ??? Pa sta ako je vozio 160kmh auto putem, i ja sam evo javno cu da kazem vozio pre prosle nedelje nocu 160kmh auto putem do Nisa i gle cuda citav sam! Sinoc sam se vracao busom iz KM i negde izmedju KG i Batocine liku na kineskom skuteru ladno nije radilo poziciono svetlo, vozac ga jedva uocio, sreca sto nije bilo vozila sa suprotne strane pa je imao prostora za manevar. I sad, ubijes takvu budalu i zbog njega lezis 5-6 godina u zatvoru ni kriv ni duzan jednostavno nisi imao srece. U pocetku, kada sam dobio dozvolu i kada bi putem uocili traktor bez signalizacije otvorimo prozor i lepo ga polijemo vodom pa nek se posle misli zbog cega je tako  :D. Primetio sam da nema policijskog vozila kome radi sva signalizacija, eto dokle je doslo...

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Dimac ne mozesh sve tako crno/belo da pishesh. Ako je ogranichenje 120 shto si ti vozio 160? I posle kazesh gle cuda citav sam. Pa naravno jer nisi naleteo na neosvetljen jugo. 120 ti je sasvim dovoljno. ok 130-140 negde malo u preticanju ili tako nesto. jednostavno morate da se pomirite sa tim da je prekorachenje brzine od 40kmh veci prekrshaj od neispravne signalizacije.

Ne izgiboshe svi oni silni motoristi u crnoj hronici zbog signalizacije nego zbog brzine (vecina).

Ona je kriva za udes on je kriv shto je do udesa doshlo. Eto reko sam! Ne znam bolje da ga srochim. Vozim motor koji ide okruglo 160 i vrlo dobro znam kolika je razlika izmedju 120 i 160.

u u vetru i u buci i u koncentraciji potrebnoj za tu voznju.

"Shta posejesh to cesh i da pozanjesh"

Dimac ne mozesh sve tako crno/belo da pishesh. Ako je ogranichenje 120 shto si ti vozio 160? I posle kazesh gle cuda citav sam. Pa naravno jer nisi naleteo na neosvetljen jugo. 120 ti je sasvim dovoljno. ok 130-140 negde malo u preticanju ili tako nesto. jednostavno morate da se pomirite sa tim da je prekorachenje brzine od 40kmh veci prekrshaj od neispravne signalizacije.

Ne izgiboshe svi oni silni motoristi u crnoj hronici zbog signalizacije nego zbog brzine (vecina).

Ona je kriva za udes on je kriv shto je do udesa doshlo. Eto reko sam! Ne znam bolje da ga srochim. Vozim motor koji ide okruglo 160 i vrlo dobro znam kolika je razlika izmedju 120 i 160.

u u vetru i u buci i u koncentraciji potrebnoj za tu voznju.

"Shta posejesh to cesh i da pozanjesh"

Daj ne budi smesan molim te, kako prekoracenje na auto putu moze da bude veci prekrsaj od neispravne signalizacije na vozilu?!  Bolje da vozim 160kmh levom trakom gde nema kolotraga i tih starih krseva bez signalizacije, veruj mi bezbednije je...

Ja se ne slazem. Kolotraga ima uglavnom na nizbrdicama i oko beograda. ja vozim levom stranom desne trake i pomeram se u desno kad me pretiche neko.

Pogledaj koja se cifra placa za signalizaciju a koja za prekorachenje  od 40 kmh. To ti je merilo. A u gradu da i ne pricham!

Ja samo kazem da je on vozio sporije (em je vozio brzo em je bila noc) nishta od ovoga ne bih bilo.

Da ne pomisle ljudi da branim ili poznajem devojku, umalo sam i ja jednom izgubio glavu kada sam naleteo u gluvo doba noci u krivini (nizbrdo) na BALU SENA. Ispostavilo se da je to bio pretovaren traktor sa senom! Chak se ni tochkovi od prikolice nisu videli!!!! Stvarno sam pomislio da bala sena stoji na sred puta. Da sam se zakucao u njega, da krivio bih njega 100%. Ali shta me je spaslo? Prilagodjena brzina uslovima puta. (i dobu dana  :) )

Cifra kazne nikako ne moze da bude merilo opasnosti koju neko moze da izazove! Sto se tice ovog "da je vozio sporije ne bi udario", mozes da kazes i ovo "da je debilka imala svetla sigurno se to ne bi dogodilo", razmisli malo bolje. Brzina nije uvek kjucni razlog zasto je doslo do nesrece. Za ovo "prilagoditi brzinu uslovima saobracaja" to je relativna stvar i ne moze se uvek tako gledati na neke stvari. Auto put i postoji da bi se sto pre stiglo uz minimalan rizik ali eto, desavaju nam se i ovakve stvari.

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Cifra kazne nikako ne moze da bude merilo opasnosti koju neko moze da izazove! Sto se tice ovog "da je vozio sporije ne bi udario", mozes da kazes i ovo "da je debilka imala svetla sigurno se to ne bi dogodilo", razmisli malo bolje. Brzina nije uvek kjucni razlog zasto je doslo do nesrece. Za ovo "prilagoditi brzinu uslovima saobracaja" to je relativna stvar i ne moze se uvek tako gledati na neke stvari. Auto put i postoji da bi se sto pre stiglo uz minimalan rizik ali eto, desavaju nam se i ovakve stvari.

Mislim da nisi u pravu, prevelika brzina - nocu - u SRBIJI, nije bas preporucljiva ni na auto putu. Nisam vozac ( nemam polozeno ni za 50ccm, ali sam se dosta vozio kao suvozac. U caletovom sluzbenom ML-u na 160km/h nema se bas orjentacija na nasim putevima gde mnoge stvari odvlace paznju, zamaraju, nocu. Sto rece neko od kamiona sa gabaritnim svetlima ima se utisak da su dva auta. A mogu da zamislim sta je na bajku, sa mozda malo zagrebanim vizirom ili musicama na viziru 160 na sat, posle ko zna kolko km u putu i ko zna kakvim farom, mislim da su te brzine ipak za obezbedjenu stazu, dnevno svetlo i odmornog vozaca...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

I da nije vozio, tj. da je stao, parkirao i nastavio pjeske, isto ne bi doslo do udesa.

@BigBad, lijepo je to sto ti zagovaras umjerenu voznju, ali (kao i obicno  ;D ) opet pretjerujes.

A sto se osjecaja tice, to ti je sve relativno. Drugacije je 160 na hayabusi, od 160 na (friziranom) MZ-u.

Kad se sa 300 spustis na 160, nema vjetra, nema buke, a koncentracija je shasha.  ;)

@Velja ts

Autoput je svuda isti. Sto se ostalog tice, na motoru imas prednost u odnosu na auto, kad je umor u pitanju (nisi zavaljen u toplom), ali te i na motoru stigne ako pretjeras.

Ghost mile ne preterujem. Moj zivot je samo jedan, a jedan od najgorih nachine je da ga izgubim zato shto sam hteo negde pre da stignem. ovako necu stici uopshte... Lik je imao vishe srece nego leba! Mogao je da udari u neki isto  tako neispravni fap 1314 pa ne bi bila ovako vesela rasprava nego Rip-ovanje (pu pu pu). o tome vam pricham. Vecina ovde samo pricha vozachi kola nas ubijaju a ovamo pun gas. Pa kad neko pogine onda svi najlepshe o njemu, bio dobar dechko i te stvari.

Poshtujem shto neko voli brzi voznju. i ja je volim. i ja da imam neku bolju mashinu i ja bi terao 160 na autoputu. Ne bih stalno ali bih. Problem je u tome shto je lik vozio uzbrdo 160 NOCU. I to je verovatno krivina bila poshto je celo brdo u krivinama...

Nisam ja neki policajac da stalno isterujem neku pravdu i nisam licimeran da kazem da stalno vozim po PS-u. Bash naprotiv. STALNO I REDOVNO nekad i namerno krshim pravila saobracaja. Ali uvek se trudim da maksimalno budem bezbedan!!! Za ostalo me zabole....

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

@Velja ts

Autoput je svuda isti.

Nebi reko.  Ti bar trba da znas kako bi prosao  vozac u Holandiji da se vozi bez signalizacije. Mislim da tamo retko ko to moze sebi da dozvoli. Samo sam hteo da kazem da ovde treba prilagoditi brzinu - Srbiji -  ( znaci putevima, kulturi, nervoznim ljudima, teh.neispravnim vozilima, dremanju saob.policije, ... )

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

OK, Bad, sve u dure. Argumenti ti stoje, samo eto meni se nekako cini da si pre-revnosan na brzinu, i to samo na brzinu.

Veljo, umoran sam vise od objasnjavanja da je Holandija isto planeta zemlja, sa ljudima koji piske i kake, isto kao i u Srbiji.

Imaju bolje puteve, ali im debila zasigurno ne fali. Oni su ipak najbrojniji medju nama, na svim kontinentima.

Evo ti jedan u Jaguaru bez svjetla i bez osiguranja, jer kako kaze "Pa sta? Ja vozim na svoj rizik."

Pa mu onda onaj debil od drota objasnjava "Sta ako nekog drugog razvalis? Ko ce da plati?" i pritom sav sija od srece sto je naletio na vecu budalu od sebe kojoj moze da pametuje.

Samo premotaj na 3:50 ....

http://www.youtube.com/watch?v=A3C-aHFXVPs

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

bigbad, covece uzmi neki r od 1000 kuba i sedi i vozi 160

to se bre ne oseti da si krenuo, zato

ne pricaj svasta a vozis vurunu...

sszgo, covece uzmi r1 pa idi na pistu, to se bre na auto putu slupa za cas :)

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Ja se ne bih slozio sa ovim, vecina izgibe zbog neiskustva  ;)

Konkretno, gorepomenuti ga je verovatno "neiskusno" toliko strpao na toj deonici gde su krivine, i verovatno neiskusno nije imao dugacka svetla upaljena, pa se isto tako i neiskusno spuco u auto na auto-putu otpozadi, bla bla  ..

Ali da je idiotluk shto auto nisu radile pozicije, idiotluk je ...

bigbad, covece uzmi neki r od 1000 kuba i sedi i vozi 160

Sa ovim bih se slozio .. 160 na hiljadarci, kao 90 na recimo nekom enduru ...

• Drug član, 1137 postova

nisam nesto preterano vozio na autoputu nocu, danju sam isao par puta od bgd do novog sada

tri trake i pravac, 200 je neki standard...

neki audi dzip mi se prosli put zabo u rep pa sam isao 10 minuta 250 da vidim hoce li se otresti, recimo da je to neka brzina koja mi je smetala najvise zbog vibracija, ali 200 a pogotovo 160 nije nikakav problem...

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys

nisam nesto preterano vozio na autoputu nocu, danju sam isao par puta od bgd do novog sada

tri trake i pravac, 200 je neki standard...

neki audi dzip mi se prosli put zabo u rep pa sam isao 10 minuta 250 da vidim hoce li se otresti, recimo da je to neka brzina koja mi je smetala najvise zbog vibracija, ali 200 a pogotovo 160 nije nikakav problem...

???A gde ti se zuri? Mislis da mozes da odreagujes refleksno  na toj brzini? Moj motor ne moze brze od 190 pa ne videh  puteve kod nas za tu brzinu. Potrebna je moto staza da vi " isterate kera" i da posle vozite normalno. I veliko je pitanje, koliko moze dugo da se vozi tim tempom bez pauze? Koliko km mozes preci u komadu bez odmora?

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Pitam se pitam zasto postoje ogranicenja na auto putu ???

Decku zelim brzo ozdravljenje ali ipak nocu 160 aloo?

A vidim ima ih jos koji voze "normalno" 200-250 i kao to je ok  ??? Pa cemu tolika zurba?

Na sve ovo dodacu jednu slicicu sa jednog panoa  koja je okacena na mnogim putevima nemacke.

A prevod bi bio odprilike "I trkaci zakoce negde"

post-8406-12879053375019_thumb.jpg

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

poenta je da uvek postoje dve strane price... ali i takodje da se smanjivanjem brzine (prilikom slabijih uslova) znacajno smanjuje mogucnost udesa... i meni je milinko da ga razvucem na prazan put kad je lep suncan dan... 

Koliko ga razvuces?

posto jos nemam motor mislio sam na kola... pa dok sam imao 123-ku dizela znao sam da ga razvucem bogami i 70-80km/h  ;D ;D ;D a sa trenutnom 124kom 230e sam isao do 200 nije mi se telo brze (mozda nije neka brzina al meni je auto 85 godiste :P ) ...

jedino sto sam zeleo da kazem je da nije najiskusnije resenje noću po Srbiji (znate to je ona zemlja de vozaci kola pravi nicim izazvana polukruzna, ne vide motoriste i najbolji su vozaci na svetu pogotovo kad popiju...) jel nije mala verovatnoca da naletis na auto, traktor, tenk, kombajn, avion koji nije osvetljen...

takodje je varijanta - sta ako joj jesu radila svetla ... onda nikom nista...

ne zauzimam strane, samo bi voleo da nema ovakvih dogadjaja... tj. da ih ima manje...

Vi koji mislite da nema gde da se vozi tolikom brzinom pricate kao da niste izasli izasli iz vaseg grada/sela. Nikad nisam rizikovao u preticanju ili prebrzo vozio po naseljenom mestu. Ljudi, pa o cemu vi pricate, pa ako na ibarskoj od KV do Raske moze da se vozi konstantno iznad 120kmh sto ne bi moglo da se vozi na auto putu BG-NS 200-250kmh uostalom covek ne vozi R1 da bi postovao ogranicenja na auto-putu koji je namenjen za te stvari! Pa meni je na auto-putu preko dana kad sam se vracao  pri 190 ablendovao passat da se pomerim jer je bio brzi. :D

PS. Sad ocekujem jos goru reakciju :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja