Jump to content

Moto Zajednica

Wiseco klip i karike

Recommended Posts

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ima li neko iskustva sa proizvodima americke firme Wiseco, konkretno me zanima klip koji dolazi u kompletu sa karikama, bolcnom i osiguracima bolcne. Na sajtu firme pise da su kovani i pruzaju visoke performanse. Dosta su jeftiniji od fabrickog klipa i karika, zanima me jesu li trajni kao fabricki ili imaju kraci zivotni vek ? 

Koliko bi iznela postarina iz SAD do Srbije za jedan klip ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3080 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Koliko znam, gotovosvi  trkacki, budzeni motori , posebno u Americi imaju Wiseco klipove. Sad, dal valjaju... ;) I meni su za Kawu preporucivali njih, ali bilo mi je prekomplikovano da ih dobavljam.

• Svrati ponekad, 303 postova

U agregat svoje Yamahe RD 350 sam ih ugradio presao 30ak hiljada KM i sve vreme je sve bilo OK !!!

Ako bi pravio neki Dobudz na motoru Wiseco bi bio u njemu !    ;)

• Svrati ponekad, 249 postova

Posto sam Covek bez mozga (barem si ti to rekao) ipak da ti kazem da firma Wiseco vazi za jednu od najacih u Svetu i da sam ih ja koristio na svim MX motorima (dvotaktnum),a kod nas mogu da se nadju za 4 takta klipovi firme Wossner koji su isti kao Wiseco!

• Zainteresovan, 763 postova

Posto sam Covek bez mozga (barem si ti to rekao) ipak da ti kazem da firma Wiseco vazi za jednu od najacih u Svetu i da sam ih ja koristio na svim MX motorima (dvotaktnum),a kod nas mogu da se nadju za 4 takta klipovi firme Wossner koji su isti kao Wiseco!

.. ali sa osetnom cenovnom razlikom , klip za suzuki rm 250  , voosner- 110 evra  , viseko- 65 us dolara  , pa ako im je kvalitet slican , bas je razlika.

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Poštarina zavisi od toga preko koga ti šalju paket i koliko brzo želiš da ga dobiješ. Računaj na 30-50$. Najjeftinije je preko USPS (državna pošta), ali nema osiguranja i ne možeš da pratiš paket kao recimo kod UPS-a koji je i dosta skuplji.Na sajtu UPS možeš da izračunaš tačnu cifru.

Ovde plaćaš carinu i ostale dažbine oko 33% na ukupnu vrednost paketa  (klip+poštarina), pa se preračunaj.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

kolko znam do 100dolara se neplaca carina,barem ja nisam placao za neke porudzbine,doduse bile su sitne... i slate su sa fizickog lica,mislim drzavnom postom,iz kanade 19dolarcica mi je bila postarina, a ta jakna i patike 34 $ ,doduse,,mesec dana im je trebalo da stignu do bgd a... :)

• Drug član, 1777 postova

za pakete je limit 20$ za carinu, a 100$ kad sam unosis u zemlju. Kada salje privatno lice stvari su malo drugacije, i tu nema pravila kako ce ko proci...

wiseco je u fullu ;D

• Marko, 229 postova
  • Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak

Jedan clan naseg kluba je uzeo Wiseco komplet za Z1000 Kawasaki.

Istina je da se Wiseco koristi na trkama, ali su to dva sasvim odvojena programa, za trke i za ulicu.

Paket je kompletan, salju i bolcne i sve ostalo uz klipove.

Najjeftinija varijanta je uzeti Wiseco preko ebay-a , jer daju u skoro upola cene velike mere (treca, cetvrta specijala). Ocigledno se to ne kupuje preterano, pa da im "ne stoji"...

Sa postarinom, carinom i svim troskovima, ovaj set (karike, klipovi), za Z1000 su ovde izasli oko 300e.

Originalna cena (da su kupljeni preko Wiseco sajta), je bila oko 500 dolara, bez troskova carine, transporta, itd.

By the way, pokazali su se dobro. Voze se na trkama bez problema.

• Enduraš, 6405 postova

Sad me vec nesto drugo brine. Wiseco klip ima kompresioni odnos 11:1 za razliku od fabrickog koji je 8,5:1. Kako ce se to odraziti na vremesnu masinu XL-a (83 god.), da li ce radilica, klipnjaca, lezajevi dozivljavati mnogo veci stres sa tako povecanom kompresijom ? Taj klip bi kupio iskljucivo zbog cene, a ne performansi. Nisam bas pri parama da radim kompletnu generalku, a za sada i nema potrebe.

• Drug član, 926 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Sad me vec nesto drugo brine. Wiseco klip ima kompresioni odnos 11:1 za razliku od fabrickog koji je 8,5:1. Kako ce se to odraziti na vremesnu masinu XL-a (83 god.), da li ce radilica, klipnjaca, lezajevi dozivljavati mnogo veci stres sa tako povecanom kompresijom ? Taj klip bi kupio iskljucivo zbog cene, a ne performansi. Nisam bas pri parama da radim kompletnu generalku, a za sada i nema potrebe.

Koliko se ja razumem u mehaniku ako ti zapremina kompresionog prostora ostane ista bice ista i kompresija tj. 8,5 : 1 u tvom slucaju. Sto ce reci da ako ugradis klip iste velicine kao originalni nema da brines, nisi povecao kompresiju...  ;) A to 11 je verovatno kompresija do koje je klip predvidjen da istrpi...

• Enduraš, 6405 postova

Gile gresis, kompresioni odnos je kao sto sam napisao, tj sa wiseco klipom je veca kompresija.

stampar, imas li neku ideju kako to da uradim, uzmi u obzir da je dihtung glave metalan, jako tanak, jedino da ubacim nekoliko komada, sta mi se ne isplati :)

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Nek ti u Oran2 u zemunu naprave dihtung glave od klingerita sa metalnim prstenom oko kompresionog prostora, bio moj matori pre neki dan i kaze da se covek razume, objasni mu problem, pravi i od bakra dihtunge i nije skup ( bakarni za drugarovu cvaju je napravio za 400 din.)

• Enduraš, 6405 postova

Compression Ratio - Actual:11:1

Displacement:589cc

Stroke:75.00mm

Notes:Radial Head

Tako pise na njihovom sajtu, a isti su podaci i na ebay-u preko koga ih takodje prodaju.

Klip je drugacijeg oblika, vislji je i ima ureze za ventile kako ventili ne bi udarali u klip prilikom otvaranja, original je malo udubljen i nema ureze za ventile na celu, vec je ravan.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

uz wiseco klipove,,obicno se kupuju i wiseco klipnjace,,,,

inace,,,naruci ti lepo samo karike,prehilznuj stublinu ako ima veliki ajzac, na stari klip ako je dobar, :) :) :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja