aca-pn 6459 Napisano Octobar 1, 2009 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa proizvodima americke firme Wiseco, konkretno me zanima klip koji dolazi u kompletu sa karikama, bolcnom i osiguracima bolcne. Na sajtu firme pise da su kovani i pruzaju visoke performanse. Dosta su jeftiniji od fabrickog klipa i karika, zanima me jesu li trajni kao fabricki ili imaju kraci zivotni vek ? Koliko bi iznela postarina iz SAD do Srbije za jedan klip ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 1, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan za budzenje boldora se inace kupuju wiseco klipovi itd,,,kazu da su medju najboljima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7266 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 3080 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam, gotovosvi trkacki, budzeni motori , posebno u Americi imaju Wiseco klipove. Sad, dal valjaju... I meni su za Kawu preporucivali njih, ali bilo mi je prekomplikovano da ih dobavljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Octobar 1, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan U agregat svoje Yamahe RD 350 sam ih ugradio presao 30ak hiljada KM i sve vreme je sve bilo OK !!! Ako bi pravio neki Dobudz na motoru Wiseco bi bio u njemu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Octobar 2, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam Covek bez mozga (barem si ti to rekao) ipak da ti kazem da firma Wiseco vazi za jednu od najacih u Svetu i da sam ih ja koristio na svim MX motorima (dvotaktnum),a kod nas mogu da se nadju za 4 takta klipovi firme Wossner koji su isti kao Wiseco! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Octobar 2, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam Covek bez mozga (barem si ti to rekao) ipak da ti kazem da firma Wiseco vazi za jednu od najacih u Svetu i da sam ih ja koristio na svim MX motorima (dvotaktnum),a kod nas mogu da se nadju za 4 takta klipovi firme Wossner koji su isti kao Wiseco! .. ali sa osetnom cenovnom razlikom , klip za suzuki rm 250 , voosner- 110 evra , viseko- 65 us dolara , pa ako im je kvalitet slican , bas je razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Octobar 2, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Poštarina zavisi od toga preko koga ti šalju paket i koliko brzo želiš da ga dobiješ. Računaj na 30-50$. Najjeftinije je preko USPS (državna pošta), ali nema osiguranja i ne možeš da pratiš paket kao recimo kod UPS-a koji je i dosta skuplji.Na sajtu UPS možeš da izračunaš tačnu cifru. Ovde plaćaš carinu i ostale dažbine oko 33% na ukupnu vrednost paketa (klip+poštarina), pa se preračunaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 2, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kolko znam do 100dolara se neplaca carina,barem ja nisam placao za neke porudzbine,doduse bile su sitne... i slate su sa fizickog lica,mislim drzavnom postom,iz kanade 19dolarcica mi je bila postarina, a ta jakna i patike 34 $ ,doduse,,mesec dana im je trebalo da stignu do bgd a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan za pakete je limit 20$ za carinu, a 100$ kad sam unosis u zemlju. Kada salje privatno lice stvari su malo drugacije, i tu nema pravila kako ce ko proci... wiseco je u fullu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Wiseco klipove mozes naci i u italiji: http://www.motocrossmarketing.com/new/ita/main.asp?pagina=chi Inace glavno sediste za evropu se nalazi u Holandiji Nieuw-Vennep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1348 Napisano Octobar 3, 2009 Marko, 229 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan Jedan clan naseg kluba je uzeo Wiseco komplet za Z1000 Kawasaki. Istina je da se Wiseco koristi na trkama, ali su to dva sasvim odvojena programa, za trke i za ulicu. Paket je kompletan, salju i bolcne i sve ostalo uz klipove. Najjeftinija varijanta je uzeti Wiseco preko ebay-a , jer daju u skoro upola cene velike mere (treca, cetvrta specijala). Ocigledno se to ne kupuje preterano, pa da im "ne stoji"... Sa postarinom, carinom i svim troskovima, ovaj set (karike, klipovi), za Z1000 su ovde izasli oko 300e. Originalna cena (da su kupljeni preko Wiseco sajta), je bila oko 500 dolara, bez troskova carine, transporta, itd. By the way, pokazali su se dobro. Voze se na trkama bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano Octobar 3, 2009 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sad me vec nesto drugo brine. Wiseco klip ima kompresioni odnos 11:1 za razliku od fabrickog koji je 8,5:1. Kako ce se to odraziti na vremesnu masinu XL-a (83 god.), da li ce radilica, klipnjaca, lezajevi dozivljavati mnogo veci stres sa tako povecanom kompresijom ? Taj klip bi kupio iskljucivo zbog cene, a ne performansi. Nisam bas pri parama da radim kompletnu generalku, a za sada i nema potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1873 Napisano Octobar 3, 2009 Drug član, 926 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Sad me vec nesto drugo brine. Wiseco klip ima kompresioni odnos 11:1 za razliku od fabrickog koji je 8,5:1. Kako ce se to odraziti na vremesnu masinu XL-a (83 god.), da li ce radilica, klipnjaca, lezajevi dozivljavati mnogo veci stres sa tako povecanom kompresijom ? Taj klip bi kupio iskljucivo zbog cene, a ne performansi. Nisam bas pri parama da radim kompletnu generalku, a za sada i nema potrebe. Koliko se ja razumem u mehaniku ako ti zapremina kompresionog prostora ostane ista bice ista i kompresija tj. 8,5 : 1 u tvom slucaju. Sto ce reci da ako ugradis klip iste velicine kao originalni nema da brines, nisi povecao kompresiju... A to 11 je verovatno kompresija do koje je klip predvidjen da istrpi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano Octobar 3, 2009 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Gile gresis, kompresioni odnos je kao sto sam napisao, tj sa wiseco klipom je veca kompresija. stampar, imas li neku ideju kako to da uradim, uzmi u obzir da je dihtung glave metalan, jako tanak, jedino da ubacim nekoliko komada, sta mi se ne isplati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 131 Napisano Octobar 3, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan Prijavi odgovor kao problematičan Nek ti u Oran2 u zemunu naprave dihtung glave od klingerita sa metalnim prstenom oko kompresionog prostora, bio moj matori pre neki dan i kaze da se covek razume, objasni mu problem, pravi i od bakra dihtunge i nije skup ( bakarni za drugarovu cvaju je napravio za 400 din.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano Octobar 3, 2009 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Compression Ratio - Actual:11:1 Displacement:589cc Stroke:75.00mm Notes:Radial Head Tako pise na njihovom sajtu, a isti su podaci i na ebay-u preko koga ih takodje prodaju. Klip je drugacijeg oblika, vislji je i ima ureze za ventile kako ventili ne bi udarali u klip prilikom otvaranja, original je malo udubljen i nema ureze za ventile na celu, vec je ravan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 4, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan uz wiseco klipove,,obicno se kupuju i wiseco klipnjace,,,, inace,,,naruci ti lepo samo karike,prehilznuj stublinu ako ima veliki ajzac, na stari klip ako je dobar, :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...