grof 651 Napisano Septembar 30, 2009 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Prošlog petka idem za mostar i pre granice sa RS u selu Lešnice opštna Loznica na ulazu kolina se vuče 40km/h ograničenje naravno 60, meni se žuri dug je put a ja po običaju kasnim dobrano u polasku. Ceo put od Novog Sada gužva radari na ulazu u svako selo, negde i na izlazu, kolone izd. Ja konstantno u prekoračenju brzine ali me niko ne dira .... do Lešnice. Nakon obilaska gore pomenute kolone koja se vukal na put ispred mene izlazi policajac sa lizalicom i pokazuje mi da stanem, kontam ili radar ili kolona (u kojoj je izmedju ostailh bio i policiski pežo) brza kalkulcija o davanju gasa, kontam bežanija nema smisla, izleteće mi šerif da blokira put na izlazu iz sela ili kad se pojavim na granici eto sexa. Stajem, policajcu dajem dokumenta i on mi saopštava da dodjem da mi kolega saopšti preko stanice što su me zaustavili. Preticanje kolone, ok, Izvinjava se i kaže da mora da piše prijavu, reko nema veze ali samo bato požuri dug me put čeka. Prvo me je iznenedila kultura ophodjena , a onda izvinjavanje, i kao šlag na tortu čovek mi reče gde su još 2 radara do granice. Lepo od njega. E sad, ja razmišljam, koliko sam kilometara prešao sve obilazeći kolone, konstantno u prekoračenju brzine i to ne za 10 već mnogo više km/h pa red je bio da me jednom i zaustave, ne kažem da će me to sprečiti da i dalje tako vozim dok mogu. Jbg. kad nam jednog dana (nadam se u dalekoj budućnosti) uvedu kamere i stacionarne radare mislim da ću prestati da vozim jer prosto ne umem da vozim po ograničenjima brzine. Imali neko pojma kolika je kazna za obilazak kolone? Imali i neko od vas osećaj da kad vas zaustave su u potounosti u pravu i da je ok da vam nekad naplate to malo mangupisanja po putevima? Znam da je bilo na ovom forumu puno diskusije o policiji ali ja u zadnjih par godina zaista sa njima nemam nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imali i neko od vas osećaj da kad vas zaustave su u potounosti u pravu i da je ok da vam nekad naplate to malo mangupisanja po putevima? Ja imam osecaj da toga ovde ne bi bilo da su kazne kao u usa ja sam bio ove godine u floridi i popio kaznu od 300$ za prekoracenje brzine jbg rentirao sam corvetu od 7000ccm3 i zaustavili me na auto putu sa 6 traka u jednom smeru dok sam isao 240km/h pandur kaze da je kazna za to 1000$ + zatvor ali video da sam turista pa mi smanjio tj ja sam se pravio lud kao u fazonu mislio sam da kod njih mena ogranicenja brzine... Pitanje: Da li bi vozio kao sto si vozio da znas da su kazne od 300 pa do 1000$ i to samo za speeding, ne pricamo o obilasku kolone preko pune i slicno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Octobar 1, 2009 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan E ovako.Drugar mi sljaka nesto pri panduraciji pa sam se za sebe nesto raspitivao i kazne su ti od 5000 do 25000.Kaze da u praksi niko ne dobije 5 a ni 25 tako da se uvek nadje neka cifra izmedju zavisno od prekrsaja. Iskreno ti zelim da dobijes sto manje mada iskreno imaju pravo da te oderu bar po onome sto si napisao . poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3293 Napisano Octobar 1, 2009 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo Grofe naleteli na istu patrolu. ;D Ja sam prosli petak isao u Loznicu, kolima na zalost, i zaustavila me patrola u centru Lesnice, bas ta koja je i tebe. Razlog, navodno preticanje na punoj liniji. Kazem navodno, jer to nisam uradio. Trazio sam da dodje kolega koji se oglasio radio stanicom i rekao koji sam prekrsaj napravio i posle krace rasprave su mi ipak pisali prijavu, a od kolege koji je 'video' prekrsaj ni traga, ni glasa. Na kraju, nisam hteo da potpisem prijavu, pravdajuci se da imam 2 svedoka u autu koja mogu potvrditi da sam obilazenje zapoceo kada se puna linija zavrsila. Videcemo sta ce na kraju biti... Kada si prosao kroz Lesnicu? Mene su zaustavili nesto posle 18h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam prosli petak isao tim putem...usput sam prosao ali minimum pore 7-8 patrola...sreca uglavnom su bili zauzeti vec nekim koga su zaustavili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Octobar 1, 2009 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan @uff: Kad nam kazne budu takve , t.j. sistemi za hvatanje prekršilaca ću verovatno prestati da vozim bilo šta sem bicikla. :-\ @ zeljamp: pa tu negde,kad i ti oko 18h, t.j. sad gledam prijavu u 17 i 35 Ali mislim da je licemerno govoriti da ne činimo prekršaje, jer svi ali apsulutno svi koje znam voze motore preko ograničenja brzine i pretiču kolone koje kuda. I ubr. gde sam ja preticao je isprekidana linija i pravac od makar 3 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1455 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan i kao šlag na tortu čovek mi reče gde su još 2 radara do granice. Lepo od njega. Jeli bre, a što to meni nisi rekao? A ja sve gledam šta se koji Q vučeš po onolikom pravcu...više puta sam hteo da te obiđem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Octobar 1, 2009 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan @Djeneral: navlačim te bato, pa što da ja budem usamljen kod sudije za prekršaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kissellii 1 Napisano Octobar 1, 2009 U prolazu, 66 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Duke 2 Prijavi odgovor kao problematičan Imali i neko od vas osećaj da kad vas zaustave su u potounosti u pravu i da je ok da vam nekad naplate to malo mangupisanja po putevima? Ja nikad nemam osecaj da su u pravu mada me na motoru jos nikad nisu zaustavili ali u kolima zbog arhaičnih ogranicenja brzine u gradu jesu nekoliko puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam osecaj da toga ovde ne bi bilo da su kazne kao u usa ja sam bio ove godine u floridi i popio kaznu od 300$ za prekoracenje brzine jbg rentirao sam corvetu od 7000ccm3 i zaustavili me na auto putu sa 6 traka u jednom smeru dok sam isao 240km/h pandur kaze da je kazna za to 1000$ + zatvor ali video da sam turista pa mi smanjio tj ja sam se pravio lud kao u fazonu mislio sam da kod njih mena ogranicenja brzine... Pitanje: Da li bi vozio kao sto si vozio da znas da su kazne od 300 pa do 1000$ i to samo za speeding, ne pricamo o obilasku kolone preko pune i slicno? Nisu u USA bas nesto ogromne kazne. Sve zavisi od drzave do drzave. Sve preko 30+mph mogu da te hapse i oduzimaju vozilo ali poso si turista i posto im je papirologija mnogo velika jednostavnije je da pise kaznu od 300 dolara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Octobar 1, 2009 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Mene su pre nekoliko meseci lovili radarom na nekoj njivi u okolini Jagodine. Normalno stanem mada ne secam se da su me zaustavljali:) Mesovita patrola. Zenska pucala. Pandur mi rece da je uci da rukuje radarom. Pita da li zna koliko sam isao. Kazem da znam i da mislim da nikoga ne ugrozavam jer sam sam na putu a da u naseljenom mestu usporim. Kaze mi da smanjim brzinu zbog sebe i pusti me Pitao sam ga i da mi pokaze kako radi pistolj zbog onih tkz. prevara sa istim ali na ovom to nema sanse. Pokazivao je vreme i nije imao STNDBY dugme. Takodje imam i prijavu za neregistrovan motor. Registrovao sam skuter i bio 100% ubedjen da mi je motor ok. Naravno da umalo se nisam onesvestio kada mi je rekao da mora da skida tablice jer je istekla registracija pre vise od 4 meseca. Nije skinuo, napisao je da je nitovana. Sve u svemu za sada opravdana zaustavljanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano Octobar 1, 2009 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan Mene su pre nekoliko meseci lovili radarom na nekoj njivi u okolini Jagodine. Normalno stanem mada ne secam se da su me zaustavljali:) Mesovita patrola. Zenska pucala. Pandur mi rece da je uci da rukuje radarom. Pita da li zna koliko sam isao. Kazem da znam i da mislim da nikoga ne ugrozavam jer sam sam na putu a da u naseljenom mestu usporim. Kaze mi da smanjim brzinu zbog sebe i pusti me Pitao sam ga i da mi pokaze kako radi pistolj zbog onih tkz. prevara sa istim ali na ovom to nema sanse. Pokazivao je vreme i nije imao STNDBY dugme. Takodje imam i prijavu za neregistrovan motor. Registrovao sam skuter i bio 100% ubedjen da mi je motor ok. Naravno da umalo se nisam onesvestio kada mi je rekao da mora da skida tablice jer je istekla registracija pre vise od 4 meseca. Nije skinuo, napisao je da je nitovana. Sve u svemu za sada opravdana zaustavljanja. +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2807 Napisano Octobar 1, 2009 Braveheart, 707 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan trebao si mu dati jednu crvenu i teraj dalje... nego ovako sad ima da das min. 5 crvenih .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Grofe, propustas gradivo, kadi ti stigne prijava, skeniraj je i baci mi na pp, vraticu ti zalbu ima da se useru ;D Nema nista od toga... Ako te osude, a slusao si mene, ja placam kaznu Pisao sam o toj tematici u vise navrata... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9498 Napisano Octobar 1, 2009 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @uff: Kad nam kazne budu takve , t.j. sistemi za hvatanje prekršilaca ću verovatno pretsti da vozim bilo šta sem bicikla. :-\ Procitah negde komentar naseg gastarbajtera iz Sve'ske na ogromne kazne u saobracaju (npr. ako si parkiran duze nego sto si platio, kazna je 60 EUR). Kaze covek 'ekonomska diktatura'. Stvarno mislim da je to i nama neophodno. Dok god ja u novcaniku uvek drzim odvojene 'samo' tri crvene za 'dogovor' (sto kaze moj drug - nisu moje, samo ih drzim kod sebe) necu se mnogo obazirati na 'nebulozne' propise. A, kad policajac (na bilo koji nacin) ne bude mogao i/ili smeo da primi jednu ili sve tri kao potvrdu dogovora, i kad to bude bar 10 puta vise, onda cu verovatno i ja da vozim npr. 40, a nigde skole/vrtica u blizini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 1, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan @uff: Kad nam kazne budu takve , t.j. sistemi za hvatanje prekršilaca ću verovatno pretsti da vozim bilo šta sem bicikla. :-\ Procitah negde komentar naseg gastarbajtera iz Sve'ske na ogromne kazne u saobracaju (npr. ako si parkiran duze nego sto si platio, kazna je 60 EUR). Kaze covek 'ekonomska diktatura'. Stvarno mislim da je to i nama neophodno. Dok god ja u novcaniku uvek drzim odvojene 'samo' tri crvene za 'dogovor' (sto kaze moj drug - nisu moje, samo ih drzim kod sebe) necu se mnogo obazirati na 'nebulozne' propise. A, kad policajac (na bilo koji nacin) ne bude mogao i/ili smeo da primi jednu ili sve tri kao potvrdu dogovora, i kad to bude bar 10 puta vise, onda cu verovatno i ja da vozim npr. 40, a nigde skole/vrtica u blizini... Mudro zboris. Mada za brzine do 40 mi ne treba auto, trcim toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Octobar 1, 2009 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Kazne su već visoke u poredjenju sa platama. Švedu 60e nije katastrofa (daleko od toga da je prijatno) kad ima platu 2000e, a srbinu kad od 20000din plate pauk odnese auto i to mu naplate 5500din e to je već udarac. Druga strana medalje su naravno naši čuveni dogovori sa policijom, ja se najčešće uspem dogovoriti na licu mesta, ali ovaj put mi to nije pošlo za rukom. A mrtav sam ozbiljan kad kažem da ću prestati da vozim onog momenta kad nam uvedu kamere i sva te svetska čuda-muda. Pa ja retko po gradu vozim 40 kad je ograničenje 40 i 60 u ostalim situacijama, odnosno 80 na magistralnim putevima, ne vozim ni 150 po gradu ali najčešće je to 70-80-90 a magistrale 100 i više , jbg putevi u Vojvodini su katastrofano dosadni. Ovo nije poziv drugima da slede moj primer već samo osvrt na 17godna na motoru i 15 u autu i milionsku kilometražu pod gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9498 Napisano Octobar 1, 2009 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Kazne su već visoke u poredjenju sa platama. Švedu 60e nije katastrofa (daleko od toga da je prijatno) kad ima platu 2000e, a srbinu kad od 20000din plate pauk odnese auto i to mu naplate 5500din e to je već udarac. E ovde ne mozemo da se slozimo. Naime, ovo je verovatno jedna od najmanjih kazni u Svedskoj. Mozda ima neko na forumu ko zivi tamo da opise sta se desava pri recimo prekoracenjima brzine? Nordijske zemlje su cuvene po ogromnim kaznama u saobracaju. U Finskoj se kazna odredjuje prema primanjima, pa je pre 6-7 godina u svim svetskim medijima bila vest kako je neki baja milioner osudjen da plati 100,000 US dolara zbog prekoracenja brzine!!! No, to cak i na stranu. Sustina velike kazne nije u tome da se nekom to naplati, vec da te/me u startu odvrati od pravljenja prekrsaja. Prosle godine je u mojoj okolini na tri-cetiri mesta prakticno stalno stajala policija sa radarima. Zavisi iz kog pravca idem, ogranicenje mi je bilo 80 ili 60 km/h (nije saobracajna nebuloza, nego sam se na razlicitim mestima iskljucivao sa Ibarske). U to vreme, kako izadjem na Ibarsku, dostignem dozvoljenu brzinu, palio sam cruise control da ne bih ni razmisljao o tome. Bilo bi mnogo da se svaki dan 'dogovaram'. Od pre pola godine, iz pravca Beograda ih vise skoro nikad nema, i sad jako retko vozim ispod 100. Kad idem s druge strane, jos uvek drzim 60. E sad, kad bi postojala realna mogucnost da mene 110-120 km/h kosta 20-30,000 din, veruj da bih i pored Orlovace vozio 80. Jedino gde bez obzira na policiju pazim na ogranicenje je u okolini skola, ali, iskreno nazalost, nisam siguran da sam tako razmisljao i pre nego sto sam dobio svoju decu. BTW, je l' ti voznja profesija kad predje milion(e) km za te godine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Octobar 1, 2009 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost 10 godina sam profesionalno vozio, i od onda imam naviku da ni do wc-a ne idem peške . P.S. Nisam se dobro izrazio, hteo sam reći da sam do sada na 2 i 4 točka prešao sigurno preko milion kilometara. Sorry za pogrešno izražavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9498 Napisano Octobar 1, 2009 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan ... i od onda imam naviku da ni do wc-a ne idem peške . To postujem. Meni voznja nije posao, ali ispod 30,000 godisnje ne ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jezda 24 Napisano Octobar 2, 2009 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ja to rešavam ovako:piši, a meni neće nikad stići! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da mi naplatis kaznu 100,000$ zato sto imam veca primanja od nekog drugog to nije ok takvim ljudima ne treba pisati kazne vec poene pa kad ih skupi dovoljno oduzimanje dozvole a kad ga uhvate da vozi bez dozvole onda zatvor i to bez uslova za kauciju mislim da smo se svi slozili da kad bi kazne bile jos vece vecina bi prestali da prave prekrsaje e sad problem nije u zakonu vec u njegovom nesprovodjenju tj bile bi dovoljne i ovakve kakve su kad ne bi bilo "dogovora" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mjoe 60 Napisano Octobar 3, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Niko od ljudi na motoru koje znam (a znam ih dosta) ne vozi apsolutno po propisima. Dakle samo je pitanje vremena kada ce ih zaustaviti i da li ce im tada pisati kaznu. Ja sam vozio bez A kategorije "ne smem da kazem koliko" godina i uspeli su da me uhvate 4 puta, kada sam naravno platio kaznu (i to finu, bezanje plus prekrsaj). Kada saberem te 4 kazne pa podelim sa "toliko" godina, cifra je smesna. Inace od kako sam polozio pre dve godine, uopste me nisu zaustavljali. Mozda banda zna da sam polozio, dobro smo se upoznali jureci se po BGu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Octobar 3, 2009 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Kada saberem te 4 kazne pa podelim sa "toliko" godina, cifra je smesna. E o tome pričam, i delim takvo realno gledište na stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 4, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imali i neko od vas osećaj da kad vas zaustave su u potounosti u pravu i da je ok da vam nekad naplate to malo mangupisanja po putevima? Ja Uvijek imam osjecaj da nisu u pravu, jer ja se nikad ne mangupisem. Ja preticanje kolone ne smatram mangupisanjem, cak sta vise, kad se vozim s nekim, pa on stane u red na semaforu, pa i ja stanem zbog njega, osjecam se nekako glupo, nelagodno.... Ja (ne od)uvijek vozim odgovorno, jer imam djecu (do kojih mi je stalo) i ona su mi najveca motivacija. Sta je kazna od 200 eura ili 1000 eura, naspram toga? Ako ga negdje odvrnem po gasu, to radim gdje se moze, na otvorenom i tad sam maximalno odgovoran. Mogu da nadrljam, da padnem, proklizem, ili jos gore, ali je sansa mala da jos neko drugi nahebe. Moram i da zivim jbga. Kad me zaustave da sam vozio prebrzo pored skole ili kroz neko selo i slicno, gdje nije odgovorno, rado cu ih pohvaliti, platiti kaznu i jos im dati za pivo. Medjutim oni me love po nekim pustinjama, gdje sav normalan svijet vozi 300..... Zadnju kaznu sam platio 180 eura za 78 kmh (gdje moze 50), tri trake, ja sam (u srednjoj), sa svake strane jos tri trake trave, a onda lijevo jos tri za suprotan smjer, suncan dan i jedan semafor u daljini, iza kojeg se sakrio drot sa laserom. Tu se u tom trenutku moglo odgovorno voziti 200 kmh bez problema, ali meni je motor bio hladan.....;D, a sto je najironicnije jest cinjenica da bih ga vjerovatno primjetio da sam planirao da odvrnem gas, a ovako nisam gledao jer sam isao "polako". Pitao sam ga koliko on vozi ovuda (marsovac), a on se nesto sapleo da mi kao objasni kako je to opasno, ali mu nesto ne ide.... Jedan mi je drugom nekom prilikom pricao o kravama koje bi mogle da izadju na cestu (u nekoj pustinji) pa ja sa 113 na sat ne bih stigao da odreagujem (put kao igla, livada kao tepsija sa obe strane). Kako da imam osjecaj da su u pravu? Pa tu se moglo voziti 500. Pitanje: Da li bi vozio kao sto si vozio da znas da su kazne od 300 pa do 1000$ i to samo za speeding, ne pricamo o obilasku kolone preko pune i slicno? Kazne su i vece, a odgovor nije "vozio bih", nego vozim. Ne mogu brate da stanem sa motorom u red iza auta. Osim toga to je opasno po zivot. Kad ne vidi kamion ispred sebe, kako ce vidjeti mene? A da vozim na preglednom putu 40 ili 60, nije opasno po zivot, ali je opasno po psihicko zdravlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...