Jump to content

Moto Zajednica

Lalajkove krivine

Recommended Posts

• Zainteresovan, 726 postova

Lalajku skidam kapu a preostaje mi, posle svega što sam pročitao o njemu, da ga prvom prilikom kada stanem na noge pozovem na mali đir oko Zemuna, pa na Kej ili Široku stazu na smuđa na žaru!

Ovu stazu cu memorisati negde u hipotalamusu, ne bi li je ikada odvozao!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 4_tocka_i_karoserija, 1922 postova
  • Motocikl: -

Lalajko,

s obzirom da verovatno znas sve te krivine napamet, mozda ni ne primecujes, ali da li su i dalje krivine mahom 'nenajavljene' saobracajnim znacima?

Elem, kad sam prolazio, ono malo novog asfalta sto je bilo, vuce coveka da vozi brze, ali me na dve prilicno gadne krivine spasilo samo to sto imam naviku da gledam u GPS.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pravo da kazem, ne secam se da ima nekih znakova za opasne krivine. Znam da nedaleko od moje kuce postoji jedna koja meni nikad nije "lezala" - ima promenjljiv poluprecnik, kontra nagib, i pre asfaltiranja, dosta zakrpa i spjeva asfalta bas na idealnoj putanji (ako ona postoji za ovu krivinu). Do sada sam dosta kolega vodio ovim putem, i mogu da se setim dvojice koji su i pored upozorenja proklizali i malo je ispravili :)

Sem te krivine, nema nekih opasnih delova i put je bas za uzivanje jer je pretezno pust i dobrom delom ide kroz nenaseljena podrucja.

BTW, evo je u Busmanovom putopisu:

LK17.jpg

• Integrisan, 8365 postova

Upravo sam se vratio sa voznjice koja je vecim delom isla bas ovom vasom/Lalajkovom rutom. Od Bg avalskim putem, pa u Djurincima skretanje ka Sopotu i dalje do Rogace. Od Rogace do Arandjelovca je sada potpuno nov asfalt (vozio sam istu rutu pre 2 meseca i bio je stari put!). To cini da, sa izuzetkom kratke deonice po Bukulji, od Bg do jezera Garasi ima TACNO 100km krivina pod savrsenim putem. Sve se nastavljaju jedna na drugu. Kada je vreme kao danas i kada put nije opterecen, kao sto danas uglavnom nije bio, osmeh ne silazi sa lica ;).

A onda ka Belanovici opet krivine :D. E, u Belanovici sam skrenuo sa ovde opisane rute i vozio lokalnim putem na Rudnik. Taj put izlazi tacno u mestu Rudnik (odmah kod pumpe pored kamenoloma). Jooj ljudi kakva lepota, cistih 25km savrsenstva. Nov asfalt, krivine (vrlo kratke i ostre doduse), Rudnik je u ovo doba mozda najlepsa planina u Srbiji (treba videti te boje: zelena, crvena, braon, zuta, plavo nebo, pejzazi... prosto neverovatno). Ovo definitivno vredi posetiti u nekom drustvu sledeceg vikenda ponovo!

U povratku sam testirao i tu kafanu kod Ljiga ;). Sta reci - Lalajkove preporuke za klopu su uglavnom dobre, ali ova je bas, bas dobra (sifra: kolenice ispod sacha :D :D).

Mnogo lep krug. Tacno 250km oko Bg... Kad se krene malo ranije (a ne ui podne kao ja danas :D) moze odlicno i da se kombinuje sa Rajcem (opet fenomenalne krivine).

• Bandolerosi, 816 postova
  • Motocikl: Suvozačica na TDM-u

Provozasmo se i mi tuda sa Lalajkom naravno na čelu kolonice a etno selo tada već završeno pravi raj! Krivine milinica... :moto3:

Šta piše ovde u trećem redu?

LK87.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja