Jump to content

Moto Zajednica

pad na organizovanom putu Beograd Arandjelovac (opet ja po ko zna koji put)

Recommended Posts

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Obecao sam da cu napisati sta se desilo tog 20. septembra pa da pocnem.

Vreme idealno, drustvo josh bolje, put super lep za voznju. Sve vreme brzina u krivinama do 50-60 svi lepo obaramo motore nema guzve, mi ne divljamo, znachi ne moz lepse. Posle Sopota nailzimo na jednu krivinu (neobelezena, mada to nije opravdanje) ja lepo oborim motor, countersteering (ili kako se vec pishe), znachi uso sam tacno kako treba i cap u jednom trenutku sam motor ispravio i dao malo gasa, a krivina nije bila zavrsena. Shto pojma nemam, 100 puta sam u glavi analizirao situaciju i dalje ne znam. Tada sam nastavio pravo i poceo da prelazim u suprotnu traku, onda sam se nesto zbunio i umesto opet da nagnem motor ja sam poceo da kochim. Naravno doboshi nisu stigli da urade posao video sam da motor ide u kanal i krenuo sam da se odbacim od njega. Epilog je slomljen zglob koji spaja shaku i podlakticu. Ostalo je oprema uspela da zastiti za sve pare :).

Savet koji da dam ne znam, jedino zamenite doboshe sa diskovima ako imate mogucnosti i uvek budite koncentrisani.

Hvala vam svima koji ste se na bilo koji nacin aktivirali oko mene smotanog :) (mnoooogo vas je pa da ne nabrajam jer mogu kucam samo jednom rukom :) ) i samo da napomenem da su svi ostali, pocev od drugova u plavom , doktora kao i lokalnih zitelja bili veoma voljni da pomognu. Samo polako i sa uzivanjem. Pozdrav i vidjamo se na prolece i ako bog da ranije.

I samo da napomenem nemojte da mi dovozite skutere nije mi jasno kako te masine rade bez kvacila ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Marko aj daj slike opreme da vidimo sta te sacuvalo. pozdrav

I da raspitaj se koga mozes daa tuzis posto je krivina neobelezena a ti nisi vozio preko ogranicenja!

• Drug član, 1372 postova

Ovo sto ti se desilo lici mi na strah. Mnogo puta smo pisali o tome da tu gde gledas tu motor i ide. Ti si se verovatno uplasio i umesto da nastavis da gledas kraj krivine ti si gledao samo pravo i poceo da kocis. To se u pocetku svima nama dogadjalo, nisi jedini. Sledeci put gledaj prema izlazu iz krivine i naravno nema straha, strah je nesto najgore sto moze da se desi. U svakoj situaciji moras da budes hladan, to je jedini nacin da izbegnes kriticnu situaciju. To ti je moj savet.  ;)

Nadam se da ces se sto pre oporaviti pa ponovo na motor!  ;)

Pozdrav!

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

A to kad kaže uplašio to je više usr`o  ;D

:D :D :D

Marko Djurovicu, odlicn....hocu reci, ipak si dobro prosao. Mislim, mogao si i bez tog loma zgloba, ali moglo je i da te nema. (pljuc pljuc)

Ja sam se ljetos zablenuo u neko sisato cudoviste i previdio "kraj pravca"...

Srecom imao sam diskove pa sam stao tik nakon napustanja asfalta. (i nije bio strah u pitanju, nego mi mozak nije mogao da isprocesira i sise i krivinu u jednom threadu  ;D)

pozdrav i brz oporavak

• Zainteresovan, 984 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA

Heh kakav pad, totalno neocekivano - bas kao i svaki drugi  :)

Dobar si, samo polako sa rukom i opet do Arandjelovca i do iste krivine, ali da izadjes kako valja  :)

Pozdrav :)

• Drug član, 1392 postova

upravo to , ono kad sam reko "zbunio se" vise je bilo uplasio :)

fala na zeljama

pa da sledeci put kad ti se ponovi slicno i u krivini predjes u tudju traku ti se nemoj uplasiti..

i ako vidis sleper koji pegla 100tku ka tebi ti i dalje pogled u kraj krivine i bez straha u blagom naginjanju

pa sta iako te udari - neces nista osetiti tako da nema razloga za strah  :D

ako hoces mozemo da vezbamo to - ima moj ortak autobus (nije kamion ali posluzice)

;D

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

I nije baš bilo 50-60 ali ajde..  :)

Delom smo i mi, prvi deo ekipe krivi jer smo malecno ubrzali.. Tek posle desetak kilometara divnih krivina smo shvatili da nema ostatka ekipe pa smo krenuli nazad..

Prvi deo puta smo stvarno išli jako sporo, do 60. Drugi deo puta je Oblivion ubrzao na zahtev ekipe i tempo je bio odličan. Krivine 80-90, pravac do 110km/h, skroz opušteno i fino.

marko, želim ti brz oporavak, nije ti ništa brzo ćeš na motor  :)

ps. povratak je bio jako zajeban, dosta rizle na putu što Žiletova kaciga može da potvrdi - Bandit je bacao ćifte  ;D

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Prvi deo puta smo stvarno išli jako sporo, do 60. Drugi deo puta je Oblivion ubrzao na zahtev ekipe

Jbg, izvinjavam se, kad mi ne radi brzinomer pa je tesko proceniti brzinu na otvorenom putu.

Prvi deo puta smo stvarno išli jako sporo, do 60. Drugi deo puta je Oblivion ubrzao na zahtev ekipe

Jbg, izvinjavam se, kad mi ne radi brzinomer pa je tesko proceniti brzinu na otvorenom putu.

Vožnja je bila super, ja se ne žalim!  :)

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

A to kad kaže uplašio to je više usr`o  ;D

:D :D :D

Marko Djurovicu, odlicn....hocu reci, ipak si dobro prosao. Mislim, mogao si i bez tog loma zgloba, ali moglo je i da te nema. (pljuc pljuc)

Ja sam se ljetos zablenuo u neko sisato cudoviste i previdio "kraj pravca"...

Srecom imao sam diskove pa sam stao tik nakon napustanja asfalta. (i nije bio strah u pitanju, nego mi mozak nije mogao da isprocesira i sise i krivinu u jednom threadu  ;D)

pozdrav i brz oporavak

hahahahaha u takvoj situaciji se svi zabaguju.

....a ti pustio brzinu i eto,nađi brzinomer od stare Škode...

ej bre ne offujte mi po temi :P

fala na zeljama

pa da sledeci put kad ti se ponovi slicno i u krivini predjes u tudju traku ti se nemoj uplasiti..

i ako vidis sleper koji pegla 100tku ka tebi ti i dalje pogled u kraj krivine i bez straha u blagom naginjanju

ako hoces mozemo da vezbamo to - ima moj ortak autobus (nije kamion ali posluzice)

;D

fala na zeljama

;D

vazi uffe druze, al aj ovo vezbanje odlozimo jedno 80 godina nesto imam bolove, nego odma da popijemo pice na uscu :)

I nije baš bilo 50-60 ali ajde..  :)

Delom smo i mi, prvi deo ekipe krivi jer smo malecno ubrzali.. Tek posle desetak kilometara divnih krivina smo shvatili da nema ostatka ekipe pa smo krenuli nazad..

Prvi deo puta smo stvarno išli jako sporo, do 60. Drugi deo puta je Oblivion ubrzao na zahtev ekipe i tempo je bio odličan. Krivine 80-90, pravac do 110km/h, skroz opušteno i fino.

marko, želim ti brz oporavak, nije ti ništa brzo ćeš na motor  :)

ps. povratak je bio jako zajeban, dosta rizle na putu što Žiletova kaciga može da potvrdi - Bandit je bacao ćifte  ;D

e bas je bilo 50-60 :D

Ccc lažeš ovde ljude po forumu, Dexy zamalo da ostane bez BMW-a, ulaziš u krivinu na zadnjem točku..  ;D  ;D

Šta je sledeće  ;D  ;D  ;D

ps. kako je ruka?  :)

• Svrati ponekad, 251 postova

Nisu krive samo kocnice. Moras da shvatis sa taj motor po konstrukciji,i gumama koje nosi,nikako nije za obaranje po asfaltu. Prodaj ti to lepo i kupi pravi motor ( moj  ;D ;D ;D).

• Drug član, 1392 postova

Izgleda da ce ipak za pocetak biti neki gs500,a Marko druze,tebi cu da napravim specijalnu cenu koju ne mozes da odbijes  ;)

koju?

polomices mu i drugu ruku ako ne kupi?  :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja