Jump to content

Moto Zajednica

prodajem hondu cx 500

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: HONDA VFR 800 Fi

Ma i ja sam u istoj situaciji, i ja prodajem motor koji svi hvale a niko ne kupuje, pa rekoh, da malo pomognem, da neko umesto lepih reci ponudi neki evric, vidim to se vec i zaboravilo kako se radi.

A i sto se hvalenja tice, pokusao sam samo da pomognem, ispuca se hvaljenje u dan ili dva, a motor osta neprodat.

Pa onda na zalost pocnu Akcije samo danas, pa samo do prvog itd... pogledajte samo sve ove nase oglase, jedna grupa prodaje, druga grupa da moralnu podrsku, a one trece grupe, svima nama tako potrebne, nigde nema...

Pozdrav i Sretno sa prodajom !  I meni se ovaj motor svidja, onako nedeljom, da celo selo zavidi, eh..

Vidi, i za jedan i za drugi na zalost vazi da je cena po kojoj su ponudjeni prilicno visoka obzirom na godiste. Tvoja Afrika je bez konkurencije najlepsa ( i najbesprekornija) koju sam video, ali je cena takva da za nju moze da se kupi 10-ak godina mladji V-storm. I sa CX-om isti slucaj-motor je super, ali ima preko 25 godina...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Pogledao i provozao motor. Prekidač stop svetla na ručici kočnice ne radi (nožna je OK). Kofere koji se nude s motorom nisam video.

SVE ostalo je u perfektnom, neverovatno dobrom stanju, nevezano za godište.

• I N S T R U K T O R, 1208 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Eto, kao sto sam i rekao, svi ga nahvaliste za jedan dan i ovakav lep motor ode u zaborav.

Meni je zao sto nisam u situaciji da ga kupim, ali pusti mene ja kad bih mogao imao bih ih bar 100 komada, jbga, svi mi lepi, a pogotovo ovako lep i ocuvan primerak, pa lep polozaj volana, lepo se sedi na njemu...

Sretno sa prodajom i jedva te nadjoh u oglasima.

Meni je samo cena problem. Nisam spreman dati preko 1500 e za motor stariji od 20 godina.

• U prolazu, 75 postova
  • Motocikl: Pan european 1300

Dobro odrzavan motor uvek ce naci kupca bez obzira jel ima 10 ili 30 god.Tacno je da sada ima gomila novijih motora ali niko ne gleda da je vecina tih motora iz uvoza i da su presli mnogo vise nego sto pise,jer bi im u suprotnom cena bila mnogo veca.Niko ne pomislja sem retkih da na zapadu dobar motor kosta i da po dolasku ovde sigurno ne bih bio jeftin sem ako nije lupan,sa vracenom kilometrazom i dr.Dzaba ako je i 95-to,98 ili 2000 godiste ako nije odrzavan i ako je  promenio gomilu vlasnika veliko je pitanje jel to bolja kupovina od redovno servisiranog motora{sem sto je noviji}.

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Piaggio Skipper st125

Dobro odrzavan motor uvek ce naci kupca bez obzira jel ima 10 ili 30 god.Tacno je da sada ima gomila novijih motora ali niko ne gleda da je vecina tih motora iz uvoza i da su presli mnogo vise nego sto pise,jer bi im u suprotnom cena bila mnogo veca.Niko ne pomislja sem retkih da na zapadu dobar motor kosta i da po dolasku ovde sigurno ne bih bio jeftin sem ako nije lupan,sa vracenom kilometrazom i dr.Dzaba ako je i 95-to,98 ili 2000 godiste ako nije odrzavan i ako je  promenio gomilu vlasnika veliko je pitanje jel to bolja kupovina od redovno servisiranog motora{sem sto je noviji}.

Upravo tako!

Dobra devojka, pardon  motor, svuda vredi sa manjom kilometražom i boljim održavanjem, bez šminkanja... ;)

• U prolazu, 75 postova

Samo u vezi uvoza motora jos da napomenem da uvezen i odrzavan motor iz inostranstva drzi cenu od 700 do 1000 eura vecu od cene takvog istog ovde,jer kako sam napomenuo napolju dobra stvar kosta.Pa niko nije lud da uveze nestoi dobro i da pukne pare ovde,a cinjenica je da dobar deo tih motora bude havarisan ili sa nekom falinkom i zato im je cena takva,odnosno niza.Uvezao sam ekstra motor i znam koliko to kosta, pa govorim iz licnog iskustva.

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400

Ja ne znam dali je ovaj motor prodat ili ne , mada vidim da prodavac nigde nepominje da jeste zato bih vam ispricao  pricu od pre 2 nedelje u vezi ovog motora.

Kontaktiram ja prodavca u vezi  motora da mi da zadnju cenu jer sam ozbiljan kupac.On mi porukom posalje da je 1700 i ja bez cenkanja pristanem , to je bila sreda30.09.Dogovorimo  se da u nedelju on dotera motor do Cacka sa svojim drugarom koji ce da ide za njim kolima i da ja snosim trosak benzina i za njega i za drugara.Ok  motor mi se svidja pristanem ja na sve dogovoreno i dam podatke da se urade kupoprodajni ugovor i ovlascenje.Dodje dugo ocekivana nedelja po dogovoru iz Beograda trebalo bi da krenu oko 09h i kod mene da budu oko 11h. Kuci vec spremno meze kako dolikuje prsuta ,sir , jaja domaca rakijica mora se docekati novi clan kako dolikuje. Zvoni tel. javlaju mi da je drugar zezno stvar i da ce krenuti tek u 11h iz N.Sada. Ok mislim se nema veze ionako nigde nisam planirao da idem. Oko 14h zvoni tel. javljaju mi se da su na ulasku u Cacak , ja im objasnjavam da cu ih cekati na putu jer mi je nedaleko odatle kuca.Ne, oni insistiraju da dodjem tu na parking gde me cekaju da nebi lutali.Sta je tu je sedam na  motorcic 125ccm i za2 minuta sam na pomenutom parkingu , vidim "moj" motor vec izdaleka i razvucem osmeh od uva do uva. Stanem , rukujemo se i kazem hajdemo odmah kod mene . Decko koji prodaje motor mi rece " Ima nesto sto je iskrslo u vezi motora da vam kazem" Ja odmah pomislih nesto se usput dogodilo.  Znate mi smo usput u Ljigu stali i tamo nam covek daje 2000 evra , pa ako hocete za tu cenu rece on. Naravno posle je usledila polemika , ja sam pricao moju pricu da je dogovor vec postignut i da sam mu preko tel. rekao da racuna da je motor prodat. Njegov otac mi pokazuje kupoprodajni ugovor  koji su uradili na moje ime i da su oni ozbiljni ali iskrsla je usput bolja prilika. Komentar je bio "neide mlada kod mladozenje nego on njoj" Zao mi je bilo decka koji je prodavao motor jer  par puta sam mu rekao gledaj me u oci i reci sta smo se dogovorili. Nije mu bilo prijatno ali pod uticajem oca morao je da se slozi sa njegovom pricom.

Na kraju su mi ponudili cenu 1900evra pa ako hocu za tu cenu da ga uzmem ako ne onda propada dogovor. Naravno okrenuo sam se i otisao jer posle 10 minuta price sve bi bilo suvisno. Eto tako to je ta prca , a bas mi se svideo motor :'(

I sta na kraju reci , ja ostao bez motora oni zaradili 300 evra preko planiranog , rec i dogovor vise nista nevaze sve se bacau vodu cim moze nesto da se usicari. Mozda ce neko izvuci neku pouku iz ove price. Pozdrav.

• U prolazu, 44 postova

Da nisam video danas da nick  boss  koji je prodavao ovaj motor normalno komentarise u ovoj temi kao da se nista nije dogodilo ne bih mozda  ni  pominjao ovaj slucaj.

A ja se sada pitam ako  nije prodat znaci sve je bila smisljena predstava da bi se izvukao jos koji evro na kvarno, a ako jeste zasto to ne kaze nego i dalje vodi pricu o motoru i dovodi u zabludu neke mozda potencijalne kupce.

Zao mi je sto je kod pojedinih ruka, rec,dogovor,obraz nazovite ga kako hocete postalo tako jeftino.

Voleo bih da cujem vase misljenje kako bi ste vi postupili. Nemogu ni dan danas da prezalim taj motor jer on je vec bio u mojoj garazi i sve je nestalo u trenutku i postalo jedan ruzan san.

• U prolazu, 75 postova

Kao prvo da napomenem kao vlasnik motora da je tacno ovo sto je Damir napisao,ali motor se svideo coveku iz Ljiga{mesto pre Cacka},gde smo usput stali da popijemo kafu.Ja sam mu rekao u cemu je stvar i da ga vozim kod novog vlasnika,ali mi je on ponudio vecu cenu i rekao da je stvarno ozbiljan jer je motor odlican a dao mi je i odmah 100 eura kao kaparu i da kazem tome kome vozim motor da je nesto iskrslo i da je motor prodat.Ja nisam hteo da zovem momka iz Cacka preko telefona,nego sam licno otisao kod njega i nasli smo se na pomenutom parkingu.Ispricao sam mu sta se desilo i da mi covek daje 300 eura vise,a drugo bih bilo da je motor vec bio kaparisan,sigurno bi otisao njemu,ali 300 eura nije malo,tako da smo se posle 10 min. stvarno razisli i bilo mi je neprijatno ali nista nikome nisam obecao,pa ne vidim sto se doticni naljutio ako sam imao bolju ponudu.Na sve to po povratku u Ljig covek,tj buduci kupac kaze da se preracunao i da ima samo 1500 i da ostavim motor a ovih 500 ce mi dati za nekoliko dana.E onda sam ga skoro oterao u p.... materinu,jer me zeznuo,a posle sam odmah krenuo kuci.Ovom prilikom bih hteo da  kazem Damiru da nisam hteo nista da usicarim i da izvucem jos koji euro,pogotovo da je nesto od ovoga izmisljeno, nego eto imao sam bolju ponudu i to je to.Na kraju mi je ostala kapara od 100 eura i neprijatna situacija koje svakako ne zelim da se secam.

• Drug član, 874 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Ne mogu da se suzdrzim da ne prokomentarisem ovakav bezobrazluk, jer sam ja jos kao klinac izigran na isti nacin za svoj prvi motor i znam kako sam se grozno osecao tada..  >:(

... ali nista nikome nisam obecao...

Jbt, kako nisi obecao kad si poterao motor da ga PRODAS coveku?!?

Na sve to po povratku u Ljig covek,tj buduci kupac kaze da se preracunao i da ima samo 1500 i da ostavim motor a ovih 500 ce mi dati za nekoliko dana

Takvi kao ti i ne zasluzuju bolje!

Ne treba puno dramiti i moralisati. Po meni, kupac je ozbiljan kada da kaparu. Ozbiljan onoliko koliku kaparu da. Ako kaparišeš sa 100 evra, a prodavac nađe bolju ponudu, dužan je vratiti dvostruku vrednost kapare (200 evra) i to je to. Ako kupac odustane, kapara ostaje prodavcu.

Treba biti strpljiv i tražiti pravi motor po ceni koja odgovara. Tražim dugo motor i prodavci (a i kupci kad sam prodavao stari) se predomišljaju. To je jednostavno tako i treba se pomiriti s tim. Nađe se prava stvar na kraju.

Meni Boss deluje kao sasvim ispravan momak, a motor je zaista odličan.

• Zainteresovan, 599 postova

To je tako kada sin hoda u tatinim cipelama,one vece par brojeva,saplice se o sopstvene noge,reci,itd. Odrastanje podrazumeva i povremen gubitak materijalnih i drugih stvari, i na tome se izvlaci nauk,odrasta se. Ne moze tata ocekivati da sin odraste tako sto ce gaziti njegovu rec koja vredi 300 evra.  Uostalom, kraj price je vrlo poucan. Nema 2000 evrica a rec je devalvirala sa 300 na 100 e.

Moj tekst neka ne pogodi sina,ne pita se on mnogo. Voleo bih da tata procita ovo.

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

To je tako kada sin hoda u tatinim cipelama,one vece par brojeva,saplice se o sopstvene noge,reci,itd. Odrastanje podrazumeva i povremen gubitak materijalnih i drugih stvari, i na tome se izvlaci nauk,odrasta se. Ne moze tata ocekivati da sin odraste tako sto ce gaziti njegovu rec koja vredi 300 evra.  Uostalom, kraj price je vrlo poucan. Nema 2000 evrica a rec je devalvirala sa 300 na 100 e.

Moj tekst neka ne pogodi sina,ne pita se on mnogo. Voleo bih da tata procita ovo.

E svaka ti cast skoro nisam nista bolje procitao,mislim da si pogodio u samu srz

Pozdrav

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

E svaka ti cast skoro nisam nista bolje procitao,mislim da si pogodio u samu srz

Pozdrav

definitivno je sve recerno sa gore napisanim textom i mislim da dalje nebi trebali da raspirujemo jazz koji je nastao .

• U prolazu, 95 postova

"Kao prvo da napomenem kao vlasnik motora da je tacno ovo sto je Damir napisao,ali motor se svideo coveku iz Ljiga{mesto pre Cacka},gde smo usput stali da popijemo kafu.Ja sam mu rekao u cemu je stvar i da ga vozim kod novog vlasnika,ali mi je on ponudio vecu cenu i rekao da je stvarno ozbiljan jer je motor odlican ..."

Pa onda ste, kao posteni ljudi, mogli da uzmete telefon tog potencijalnog kupca iz Ljiga,pa mu se javite u povratku, za par sati, ako slucajno Damir iz nekog razloga odustane, sto je malo verovatno, jer je sve bilo dogovoreno.

Ali ne, otvorila se mogucnost dodatne kinte, i onda ni rec, ni dogovor vise nisu vazni.

Ja sad razmisljam ovako: ako su slagali coveka oko prodaje, da li mozda lazu i u vezi ostalog, npr. kilometraze, nekih skrivenih mana i slicno?

• U prolazu, 44 postova

Ako vas je covek u Ljigu ispalio, zasto me niste nazvali i doterali motor ponovo u Cacak . Prodali bi ga po dogovorenoj ceni+ 100 evra i svi bi bili zadovoljni.A sto se tice kapare o njoj nije bilo ni reci prilikom naseg dogovora , tako da bih verovatno i nju dao da je to bio preduslov za dolazak do Cacka , to sam ti rekao vec tamo na parkingu. Ovako izgubili ste ceo dan u kojekakvim raspravkama sto sa mnom sto sa doticnim kupcem i potrosili goriva za tih 100evra.

Jako mi je zao sto je sve tako ispalo ali svaka se skola placa.

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Od prvog se kupca ne bezi!Ne bih ga ja vise kupio u zivotu!MALER ili ko zna zasto je to dobro!

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: super tenere 750

Nadam se da mi necete zameriti ,posto sam ja otvorio temu,tj dao oglas umesto vlasnika(problemi sa racunaraom) ja cu je zakljucati.napljuvaste coveka(jbg nije ispao fer i ne branim ga)ali Boss nije ni olos ni muljara ,tako je jednostavno ispalo.ko sta hoce da mu kaze neka mu posalje PP.Nema ljutnje

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

U Novome Sadu izgleda velika kriza, kada malo-malo neki prodavac motora ne odrzi,tj.pogazi rec.

I ja sam nedavno tako prosao sa cuvenom Africom za 1500 eura. Sto kaze Vladica 69 , sreca pa nisi naleteo na nekog sremca ili tvrdjeg kupca.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja