Jump to content

Moto Zajednica

Honda CB 750F - sta li je to

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Honda VFR 750F RC24

pri svakom prvom paljenju rade mi samo drugi i trci cilindar, i posle nekih 20-30 sekundi prorade i prvi i cetvrti i tako radi jedno vreme i onda u toku voznje pocne ponovo da  me zezaju ti cilindri ko da ne baca varnice, karburatore sam sredio, rezervoar sam sredio isto jer je bio korozirao sa unutrasnje strane, ali to sa strujom me jos zeza.... jel ima neko neku ideju sta to moze da bude... Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 140 postova

Ja imao takav problem...menjao svecice ,stelovao karbove svasta nesto pokusavao ..i bobine menjao...

na kraju skinuo glavu i...izgoreli izduvni ventili...na 2 cilindru,,jbg,..

nemora da znaci da je isto probaj jos malo da se poigras sa strujom i karburatorima mozda si nesto prevideo...

• Zainteresovan, 762 postova

Pa najbanalnije bi bila buksna na jednoj od dve bobine , skini  ocisti , mozda i kabl od pickapa do bobine u delimicnom prekidu pa ima-nema kontakt ???

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Mesto slicno je imao i moj prijatelj na Yamahi pre 20-tak godina. Na kraju ispao bezvezan kvar, jedna od zica koje su isle na bobinu za problematicne cilindre se bila izgulila i padala na masu . Proveri zice - narocito tamo gde mogu da budu nazuljane .

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Juce smo pregledali komplet struju..

Ocistili sve kontakte ali problem i dalje postoji ... probali smo i sa novim svecicama ali nije pomoglo...

sta dalje? ??? :(

• Zainteresovan, 457 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

Decaci, ovako:

zahvaljujuci Bokilicu koji je resio moju masinu, ako Bog da i Arsinu cemo. Skini bobine sa Sergiove masine, i namontiraj na Arsinu. Ako radi - eto resenja, ako ne radi, skinite karburatore sa Sergiove masine i probajte Arsinu. Ako radi onda je to, a ako ne radi onda zovite da dolazimo da se zezamo zajedno...

Pozz.

Jbg, to mi je posao, a i Bokilic je tako resio moj motor.

Metoda probe i greske je NAJLAKSA, samo pod uslovom da imas ono sto je SIGURNO ispravno. Kako Sergio ima ispravnu masinu a Arsa ne, a i poznaju se, a i druze se, eto resenja. Ako ne rese to njih dvojica, dobrovoljno se javljam za rostilj-majstora dok neki drugi majstor resava problem...  8)

A?  ::)

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Pa zamenicemo bobine, nije problem .... neko je spomenuo da postoji rizik da se onda zeznu i moje bobine al' meni to nema logike, tako da cemo ipak pokusati :)

A sto se tice rostilja, ja se prijavljujem na mesto degustatora :D

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Honda VFR 750F RC24

Verujte mi da ce roztilj biti u svakom slucaju ali tek kad sredim motor...... od samog starta sam imao problema sa njim, vecinu sam sredio ali jos obo da sredim i onda MISLODJIN No.2..... ;)  ;)  ;)

Sta to radis sinak?

Jel imas jos onih mudrijaskih knjiga?

Pa jel ima nesto novo? Radi, ne radi? Oce, nece?

Ajde momci, ode cumur....

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZRX 1200 R

Arso,dok je ta boldorka bila kod mene,imao sam cesto takve probleme,koji su se pojavljivali pri prvom paljenju i problem je bio u karburatorima.Imao sam tri garniture karburatora,probavao sam svasta,menjao iglice,dizne primarne i sekundarne,vodjice iglica,vakuum membrane....Desi se da jednostavno mnogo goriva zapljusne svecice i ta svecica pocne da probija svuda samo ne na elektrodu i taj cilindar je mrtav.U motoru sam uvek nosio barem jednu rezervnu garnituru svecica.NGK svecice su jako osetljive na bogatu smesu,pogotovo pod saugom,tako da sam stavljao i Champion i na kraju iz Bosne iz Tesnja porucio BOSNA svecice koje mi je poslao neki ing. i to 5 komada,jos jedna mi je ostala nova nekoriscena.Sa njima je taj problem nestao,inace sa NGK nisam mogao proci ni 200 km a da ih ne menjam.Struja je bila u ocajnom stanju,s obzirom da sam elektricar mnogo sam nepotrebnih zica uklonio,kupio original bendiks jer je bio traktorski,budzeva koliko hoces.Doveo sam je u top stanje,ulozio puno para i vremena i sve je bilo ok. vozio sam je svakodnevno,prodao je u Suboticu i dalje ne znam.Pozdrav.

Posten covek, nema sta. I mene zezaju ponekad NGK svecice, pojedine ne mogu da predju ni 500km. Razmisljam o zameni istih, tako da ... ako ima predloga narode - izvolte u PP da ne spamujem temu, a inace KAD CE TAJ ROSTILJ???

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Meni Joca sinhronizovao karbove pre 3 godine i od tada nemam "3 pa 1 cilindar" problem ;)

Moje iskustvo je da saug oće da zajebava i još ako pritom daješ gas ima karbovi da presisaju na 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja