laband 162 Napisano Avgust 4, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan pa rekoh ti ja uzmi ventil od plinske instalacije za auto,sluzi za prekidanje goriva. Skoro da je tačno, samo nije Potreban je elektro-magnetni ventil za benzin a ne za plin. Ima subotom da se kupi na Bubanj potoku iliti srpski E kupuj Bre pa zar nije Wice rekao da prekida benzin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Avgust 4, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan upravo sam to rekao a prvi deo posta se odnosio na vakumsku slavinu ali svejedno bitno je da je problem resen.... ja sam uzimao el ventile koji su prilicno mali,vidi se na pocetku teme kako izgledaju i zadovoljan sam a bio je oko 500 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan E sad posto sam ja 600km od bubanj potoka, pa se pitam jel' moze nesto ovako da posluzi? http://cgi.ebay.at/BMW-E36-Elektro-Ventil-Abgasklappe-323ti-323i-328i-1-/320547388446?cmd=ViewItem&pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item4aa21cfc1e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Avgust 4, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Taj je odlican, na jednom motoru sam imao skoro isti, super je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Jaaaaaooj, kako mi treba ona mala lepa plasticna Y racva. Zna li neko gde to kod nas moze da se nadje? Ja sam probao sa T racvom (akvarijumskom), ali nesto ne stima. Neravnomerno ide ulje od nje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6109 Napisano Septembar 28, 2010 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A da napravimo od dve bakarne cevi? Lepo isečemo pod uglom i zalemimo. Ugradio sam na jedno motorče dvostruku ceFku koja podmazuje sa obe strane lančanika i nije nešto epohalno. Jedina prednost, uz nekoliko slabosti je što malo brže podmaže i onu drugu stranu lanca. Moj lanac ima jednu kapalicu i traje...traje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Sprint Princu napravio sa dve bakarne cevcice. Uzeo sam kapilare koje se koriste za rashladne uredjaje ali najvecu, mislim da je 0.8mm, one za frizidere su bas male. Samo sam uvukao od crevce od akvarijuma, ubacio lepak, iskrivio cevcice da lepo legnu na lancanik i zategao za zadnju viljusku sa dve vezice. Drugi kraj prikacio na posudicu za ulje, izmedju slavinica i kraj price. Pola sata posla, mozda i manje. Elektro ventil nisam stigao da ugradim, prodao sam motor. Sa podmazivecem sam presao 9000 km, palio ga po potrebi, obicno van grada na duzim voznjicama. Lanac je uvek bio dobro podmazan i redje sam ga dotezao u odnosu na normalno, rucno podmazivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 28, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Sprint Princu napravio sa dve bakarne cevcice. Uzeo sam kapilare koje se koriste za rashladne uredjaje ali najvecu, mislim da je 0.8mm, one za frizidere su bas male. Samo sam uvukao od crevce od akvarijuma, ubacio lepak, iskrivio cevcice da lepo legnu na lancanik i zategao za zadnju viljusku sa dve vezice. Drugi kraj prikacio na posudicu za ulje, izmedju slavinica i kraj price. Pola sata posla, mozda i manje. Elektro ventil nisam stigao da ugradim, prodao sam motor. Sa podmazivecem sam presao 9000 km, palio ga po potrebi, obicno van grada na duzim voznjicama. Lanac je uvek bio dobro podmazan i redje sam ga dotezao u odnosu na normalno, rucno podmazivanje. presao si 9000 km i "redje si ga dotezao"? ??? Ja sam presao 15000 i nisam ga ni jednom dotegao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kineski motor, manji lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 29, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan A da napravimo od dve bakarne cevi? Lepo isečemo pod uglom i zalemimo. Ugradio sam na jedno motorče dvostruku ceFku koja podmazuje sa obe strane lančanika i nije nešto epohalno. Jedina prednost, uz nekoliko slabosti je što malo brže podmaže i onu drugu stranu lanca. Moj lanac ima jednu kapalicu i traje...traje.... Ma izgrunfovacemo nesto. Dobro je ono sto su Mrgud i Fibra odradili... mislim, ako se ne zale. Sa bakarnim cevcicama je kruta veza pa ne znam kako ce kalaj da drzi u off-u. Plastika ipak ima elasticnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Septembar 29, 2010 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Jaaaaaooj, kako mi treba ona mala lepa plasticna Y racva. Zna li neko gde to kod nas moze da se nadje? Ja sam probao sa T racvom (akvarijumskom), ali nesto ne stima. Neravnomerno ide ulje od nje. Bre, Ratko, uopšte mi nije jasno, koj` će ti dve kapilare za podmazivanje, kad je jedna dovoljna... Ali, obzirom da si zapeo, nisam imao srca da pređem preko ovoga, pa sam ti napravio od bakra fi 6mm, "švajsovano" srebrom, Y račvu. Seci višak bonsekom ili nožićem za bakar. Samo, ne znam kako da ti dostavim, o tom može i na PP. Pozdrav od mene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 30, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan :o :o Au Sale, pa zar sam te toliko iznervirao !? ;D ;D Mozda me neces nikad razumeti , ali sve je pocelo kada sam nastelovao protok na jednu kap u minuti. Felna, pa cak i guma su bile masne sacuvaj Boze. O slivanju ispod prednjeg lancanika da i ne pominjem. Vremenom sam zavrtao protok i stigao do dva minuta za jednu kap i sada ne prska nista po felni i gumi. Mazana strana lanca je namascena taman koliko treba, ali je druga suva. Dodjoh do zakljucka da je bolje imati kapalice sa obe strane, a da kaplje sporije. Eto. Malo je reci hvala !! Saljem ti PP da zalijemo racvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6109 Napisano Septembar 30, 2010 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sale je drugar na qb! Kako bre Rade jedna strana nauljena a druga suva? Sa SAE90 kod mene je optimalno vreme između kapljica minut i 45 sekundi i onda nema mnogo ulja ispod prednjeg lančanika. Jedino kad je kiša odvrnem slavinicu za 1/4 kruga, lanac se sija sa svih strana a onda se pojavi nešto više ulja napred. Uostalom, sasvim je normalno da se ulje pojavi dole na skid-plate-u zato što je tu centrifugalna sila veća i baca ulje sa lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Septembar 30, 2010 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Sale je drugar na qb! Kako bre Rade jedna strana nauljena a druga suva? Sa SAE90 kod mene je optimalno vreme između kapljica minut i 45 sekundi i onda nema mnogo ulja ispod prednjeg lančanika. Jedino kad je kiša odvrnem slavinicu za 1/4 kruga, lanac se sija sa svih strana a onda se pojavi nešto više ulja napred. Uostalom, sasvim je normalno da se ulje pojavi dole na skid-plate-u zato što je tu centrifugalna sila veća i baca ulje sa lanca. Kako Rakiša reče, nema teorije da ti lanac bude sa jedne strane suv, a to da je prednji lančanik umuzgan je normalno i nema pomoći, sa koje god strane ti mazao lanac. Po meni, bolje da je vlažno, nego suvo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6109 Napisano Septembar 30, 2010 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, mora malčice da prska i po felni i da malo kvasi ispod prednjeg...lakše je to obrisati kad znaš da vek lanca produžavaš bar duplo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 30, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Sale je drugar na qb! Kako bre Rade jedna strana nauljena a druga suva? Sa SAE90 kod mene je optimalno vreme između kapljica minut i 45 sekundi i onda nema mnogo ulja ispod prednjeg lančanika. Jedino kad je kiša odvrnem slavinicu za 1/4 kruga, lanac se sija sa svih strana a onda se pojavi nešto više ulja napred. Uostalom, sasvim je normalno da se ulje pojavi dole na skid-plate-u zato što je tu centrifugalna sila veća i baca ulje sa lanca. Sale je drugar na QB x QB! A ja ocem da dovedem situaNciju do perfekcije. ;D Znaci, necu umazanu felnu i gumu, i stitnik lanca. Kod malog lancanika nema pomoci jer negde mora da spadne, ali se sa tim slazem jer ne utice na bezbednos`, a i ne primecuje se toliko. Dakle, spreman sam na razno-razne epitete, al` ce ga opravim. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 17, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan I ja da se upisem ovde pre neki dan sam uradio ceo sistem stim sto imam problem da mi negde vuce vazduh posel el mag ventila za plin pa ulje curi i kad stoju u mestu iako je zatvoren ventil to moram da sredim inace kapanje sam uspeo da spustim na 1min i nesto posle pola sata mucenja u garazi sad cekam da sklopim ostatak pa da ga isprobam po snegu Ako neko ima predlog zasto mi vuce taj fals vazduh iako sam ga zatego zicama na svim spojevima ne pomaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Decembar 17, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan moraš baš baš dobro da zadihtuješ svaki sastav i rešićeš problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Decembar 18, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan I ja da se upisem ovde pre neki dan sam uradio ceo sistem stim sto imam problem da mi negde vuce vazduh posel el mag ventila za plin pa ulje curi i kad stoju u mestu iako je zatvoren ventil to moram da sredim inace kapanje sam uspeo da spustim na 1min i nesto posle pola sata mucenja u garazi sad cekam da sklopim ostatak pa da ga isprobam po snegu Ako neko ima predlog zasto mi vuce taj fals vazduh iako sam ga zatego zicama na svim spojevima ne pomaze Stavi slavinicu u polozaj zatvoreno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 19, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ventil je u zatvorenom polozaju ako je on zatvoren onda ulje ne curi iz posude 100% je losi dihtunzi cim stignem cu da ih lepo zadihtujem. Inace koliko bi trbealo kapi u minutu da curi neka optimalna vrednos. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6109 Napisano Decembar 20, 2010 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sa SAE 90 koje ja koristim negde oko 1.5 minuta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ventil je u zatvorenom polozaju ako je on zatvoren onda ulje ne curi iz posude 100% je losi dihtunzi cim stignem cu da ih lepo zadihtujem. Inace koliko bi trbealo kapi u minutu da curi neka optimalna vrednos. čekaj samo da se razumemo, električni ventil treba da bude na OFF (onda je zatvoren a pušta ulje samo kad dobije struju tj. kontakt što je i poenta da ti podmazuje lanac dok se voziš) a ako je na ON onda stalno pušta. Sa obzirom da kažeš da si lepo spojio creva to ti je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 20, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan KAd je ventil na off iscuri ulje sto je u crevima posle ventila ne pre tj ko posude. Izgleda da sam lose spojio creva Znaci 1kap na 1.5min. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan onda može da bude i da imaš rupu na tom crevu pa odatle vuče falš vazduh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 20, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Za vikend idem da majstorisem oko toga do tad sam do kolena u skoli Ako krenem na to onda cu opet ceo motor da gledam a to nikako nece na dobro da izadje kad je vrme u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...