Arakis 5769 Napisano Januar 8, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sportauto, cevi su uvek pune ulja, od bočice, preko ventila, slavinice do brizgaljke - kapalice. Međutim, kad je el. ventil zatvoren, nema atmosferskog pritiska pa ulje ne curi. Čim se ventil otvori, ulje počinje da curi zato što boca ima rupicu na vrhu i atmosferski pritisak gura ulje kroz sistem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Januar 8, 2010 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ok,ali je promer cevi nepromenjiv i ako on utice na protok,razlicito ce uticati zavisno od gustine ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Ala vi s'ebaste temu... Ima'l neko rešenje bez struje i tih ventila...recimo boca,plastično crevo, slavinica i bakarna cev kao kapalica... Ima, lepo je to opisao MladeR na prvoj strani, ali mi trazimo idealno resenje! ;D U toj MladeR-ovoj varijanti ima elektroi ventil... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Januar 8, 2010 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moze i bez elektro ventila, ali onda moras rucno da ovaras/zatvaras protok ulja, a nekad ces garant da zaboravis, pa ce lepa fleka ulja da se saceka kod motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Ala vi s'ebaste temu... Ima'l neko rešenje bez struje i tih ventila...recimo boca,plastično crevo, slavinica i bakarna cev kao kapalica... Ima, lepo je to opisao MladeR na prvoj strani, ali mi trazimo idealno resenje! ;D U toj MladeR-ovoj varijanti ima elektroi ventil... Elektro ventil samo otvara i zatvara protok ulja u zavisnosti da li je motor upaljen ili ne, da ti se ne bi pravila barica svaki put kad parkiras motor. A kolicinu protoka regulise akvarijumska slavinica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Misim da ta varijanta sa uključivanjem el. ventila na određene intervale neće raditi kako treba. Kad se ventil otvori ne krene ulje istog momenta već mu treba neko vreme 1-2 minuta da krene. Ja sam iskoristio ventil za hidrauliku koji se može vrlo precizno dozirati. Postavio sam cevi od 8mm pošto je na el. ventilu taj prečnik, ali mislim da ću ih zamenuti manjim od 4mm zbog promene gustine ulja usled promene temp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan kod mene ventil okida 0,2 sekunde i dok on okine ulje krene malo,ne padne kapljica istog trenutka na lanac,ali padne posle sekundu dve i jako je bitno da nema nigde vazduha u sistemu i da svi spojevi cvrsto dihtuju na prethodnoj slici mislim da se taj vazduh da pravi problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5322 Napisano Januar 8, 2010 Integrisan, 13018 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i bez elektro ventila, ali onda moras rucno da ovaras/zatvaras protok ulja, a nekad ces garant da zaboravis, pa ce lepa fleka ulja da se saceka kod motora Arakis se zezao u nekoj sličnoj temi da bi moglo da se poveže sa lampicom za ler pa kad staneš naprava se isključi. Možda može bez zezanja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Ala vi s'ebaste temu... Ima'l neko rešenje bez struje i tih ventila...recimo boca,plastično crevo, slavinica i bakarna cev kao kapalica... Ima, lepo je to opisao MladeR na prvoj strani, ali mi trazimo idealno resenje! ;D U toj MladeR-ovoj varijanti ima elektroi ventil... Elektro ventil samo otvara i zatvara protok ulja u zavisnosti da li je motor upaljen ili ne, da ti se ne bi pravila barica svaki put kad parkiras motor. A kolicinu protoka regulise akvarijumska slavinica. Dali bi taj prekid dovoda mogao da se reši tako da kada sednemo na motor svojom težinom aktiviramo mehanički prekidač za dovod ulja na kapalicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Januar 8, 2010 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moze i bez elektro ventila, ali onda moras rucno da ovaras/zatvaras protok ulja, a nekad ces garant da zaboravis, pa ce lepa fleka ulja da se saceka kod motora Arakis se zezao u nekoj sličnoj temi da bi moglo da se poveže sa lampicom za ler pa kad staneš naprava se isključi. Možda može bez zezanja? Probao sam to, bez neke dodatne elektronike ne moze jer je struja koja prolazi kroz prekidac neutrala suvise slaba da otvori ventil. Verovatno moze da se odatle uzme samo signal, a preko releja da se salje jaca struja za ventil. Mislio sam to da nabudzim, ali je dobitak mali ili nikakav da bi se zazao sa tim. Ne volim da imam suvisnu elektroniku/elektriku na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam struju doveo sa pozicionog svetla, pošto se svetla pale čim daš kontakt, a ventil troši samo 11w, bar tako piše na njemu. Razmatrao sam opciju da uzmem vakum ventil za gorivo od kineskih skutera, košta ~600 din, ali mi se nije svidelo da sečem creva na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i bez elektro ventila, ali onda moras rucno da ovaras/zatvaras protok ulja, a nekad ces garant da zaboravis, pa ce lepa fleka ulja da se saceka kod motora Arakis se zezao u nekoj sličnoj temi da bi moglo da se poveže sa lampicom za ler pa kad staneš naprava se isključi. Možda može bez zezanja? Mislim da je to nepotrebno, jer nikad ne stojis duze u leru od minuta, mozda samo kada ga grejes ujutru, ali i tada par kapi ulja vise ne predstavlja nikakav problem... Nego lepo navezes elektro ventil na kontakt bravu, em je lakse, em prakticnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Ala vi s'ebaste temu... Ima'l neko rešenje bez struje i tih ventila...recimo boca,plastično crevo, slavinica i bakarna cev kao kapalica... Ima, lepo je to opisao MladeR na prvoj strani, ali mi trazimo idealno resenje! ;D U toj MladeR-ovoj varijanti ima elektroi ventil... Elektro ventil samo otvara i zatvara protok ulja u zavisnosti da li je motor upaljen ili ne, da ti se ne bi pravila barica svaki put kad parkiras motor. A kolicinu protoka regulise akvarijumska slavinica. Dali bi taj prekid dovoda mogao da se reši tako da kada sednemo na motor svojom težinom aktiviramo mehanički prekidač za dovod ulja na kapalicu... Naravno, samo u tom slucaju Arakis bi morao da ugradi i neki merac tezine (citaj: vagu) i numericku tastaturu za fino bazdarenje u odnosu na gabarite vozaca. Jbt, pa to uopste nije losa ideja! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 11, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda moja varijanta namašćivača lanca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda profi! Gde si nabavio ovu slavinicu na trecoj slici i od cega je? Od cega ti je ova cevcica sto ide do lancanika (kapalica) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 11, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Slavinica je pneumatski ventil za crevo od 4mm i može jako precizno da se dozira, a kapalica je od Scotoiler oriđinale ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan hahahah imas istu posudicu kao i ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 382 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 1457 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Joooj kad se bacim na posao,ma zajebacu original ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 11, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan hahahah imas istu posudicu kao i ja Više volim rusko g0vno od američke torte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan takodje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Januar 11, 2010 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Slavinica je pneumatski ventil za crevo od 4mm i može jako precizno da se dozira, a kapalica je od Scotoiler oriđinale ;D Gde se kupuje pneumatski ventil? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 382 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 1457 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Slavinica je pneumatski ventil za crevo od 4mm i može jako precizno da se dozira, a kapalica je od Scotoiler oriđinale ;D Gde se kupuje pneumatski ventil? + ventil za hidrauliku ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 11, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Na najlonu nedeljom... ili u nekoj firmi koja se bavi pneumatikom ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan He he, na tom vasem najlonu samo oca i majku ne mozes da kupis! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 382 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 1457 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Slavinica je pneumatski ventil za crevo od 4mm i može jako precizno da se dozira, a kapalica je od Scotoiler oriđinale ;D Koliki je unutrasnji precnik cevcice?Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...