Jump to content

Moto Zajednica

Dokle vise ovi problemi

Recommended Posts

• U prolazu, 20 postova

Pa da pocnem znaci vozim se nekih 50 km i odjednom mi skazaljka sa 5000 padne na 0 i ugai se motor,stanem sa strane zaverglam upali i opet isto posle nekih 2 km par puta i nije se vise ponovilo stignem kuci ugasim motor pokusam da ga upalim posle nekih 20 min nece ni da zavergla ok skinem ja anaser odnesem kod elektricara da pogleda sredi ga on radi anaser postavim ga o5 nece da zavergla pretiskam ja  start i odjednom zavergla,pustim dugme i probam ponovo nista pogledam osigurace isprskam sa kontakt sprejom ali opet nista ajde nekako lupkam sve po motoru zavergla i upali opet sa nekih 3000 samo padne skazaljka na 0,jer imao neko slicno iskustvo i sta da mu radim da ga sredim jos malo dok moze da se vozi.Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 20 postova

Prekidaci nisu svi rade lepo,a na copku isto nije pokazivala bi lampicu i da je do njega nebih mogao da upali nikako,ali nzn jer moze to da bude zbog akumulatora nisam pametan. ??? ??? ??? ???

• U prolazu, 15 postova

imao sam ja taj problem na mojoj hondi,proveri sve spojeve koji idu od plus kleme,meni je bio korodirao taj spoj i nisam imao dovoljnu struju i upravo mi se to dešavalo što opisuješ.Samo sve kontakte isprskaj wd sprejom,par puta ih ukopčaj i iskopčaj i to bi trebalo biti to.Ja sam takođe mislio da je pitaj Boga šta,međutim banalna stvar  ;D

• U prolazu, 20 postova

Eh sta sve moze da se desi ako neznas kao ja stojao mi motor 14 dana zbog jednog bednog dzeka koji se izvukao malo i nije imao dobar kontakt znaci to je bio problem hvala svima.

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Eh sta sve moze da se desi ako neznas kao ja stojao mi motor 14 dana zbog jednog bednog dzeka koji se izvukao malo i nije imao dobar kontakt znaci to je bio problem hvala svima.

Koji dzek?

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Nije to nista. Ja ih znam koji su nov motor shlepali autom da ga upale na guranje, pa danima punili akumulator, da bi na kraju nekom palo na pamet da proba da "ukljuci" crveni sigurnosni prekidac :D :D

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007
Sve je za ljude  ;D ;D ;D ;D ;D

Možda crveni sigurnosni prekidač nije! Meni se desilo ali sam ubrzo (posle 2 verglanja) provalio. Sada sam počeo konstantno da ga koristim da mi se ne bi ista glupost ponovila.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Ako sam ja dobro razumeo tvoje pisanije ti imaš 2 problema koji su totalno nezavisni jer motor ne može da ti se ugasi u pokretu ako ti ne valja anlaser!!

Problem anlaser

Sa obzirom da si proverio anlaser kod majstora možemo da kažemo da je to u redu ali ništa lakše nego proveriti da li radi anlaser ili ne stiže komanada do njega da zavrti.Pronađi ispod plastika + kabal od akumulatora gde ide na jedan kružni rele gde sa druge strane tog relea opet ide debeli kabal koji sada odvodi + direktno na anlaser.Provera komande starta motora se radi tako što kraj kabla koji odlazi prema anlaseru direktno staviš na plus i tada mora da zavergla ako je anlaser ok  kao i kontakt gde se taj + kabal vezuje na anlaseru.

Obavezno proveri i - kraj baterije gde se vezuje na motor da li ima dobar kontakt.

Ovako ćeš uraditi eleminicaju da znaš zašto motor neće da vergla.

Problem gašenja u pokretu

Ovde može da bude svašta zavisno da li je motor FI ili karburator.

Kada proveriš gore ove mase koje se vezuju za početak možeš sam da poskidaš sve plastike sa motora i rezervoar i da raskačiš i pogledaš sve spojeve, konektore da li ima nešto interesantno ili se neki greje kada motor radi. Run prekidač koji pušta struju prema bobinama možda je oksidirao pa se još i greje a to može da se desi ako se motor pere kao auto odozgo puškom ili je motor stalno napolju na kiši i slično. Otvori prekidač pored komande gasa

Ovo moraš da uradiš da bi prešao na korak br2.

Ako je FI onda je dovoljno da TPS ima problem a to se gleda kroz dijagnostiku na displeju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja