Мали Ћаћа 9555 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Osmog augusta je odrzana 7 runda WMRC sampionata i kao sve prthodne na stazi Mission Raceway Park.Vremenske prognoza za ceo vikend je da ce padati kisa.Panika me hvata jer nemam kisne gume ,a lokali snadbevac trkacih Pirelli pneumatika nema moje velicine na lageru.Dan pred trku sam dosao do nekih polovnih Michellinovih guma cista da se nadje ako pocme da pada kisa.Motor je bio spreman i ovog puta sam odlucio da prednju gumu Prielli SuperCorsa SC1 zamenim sa SC0 koj je jos meksa.A razlog ovoj odluci je bio sto sam stupio u kontakt sa glavnim mehanicarem od jendog medju najboljim timovima u Word Supersport Sampionatu i malo smo pricali o gumama.Ja sam ga kroz pricu priupitao koji pritisak u gumama oni koriste kad je guma vruca .Kad mi je reko ja sam zamalo pao sa stolice,ali posle razmisljam i kazem sam sebi pa oni imaju najbolje ogibljenje i neogranicem broj setova guma za viken u odnosu na mene. Ali ja nebi bio ja da nisam probao naravno na polovnim na jutarnje treningu.Tu nisam uocio nikakvu prednos ili nista brze vreme u odnosu na pre.Ali kako je dan odmicao i trke se redjale ja sam shvatio da se motor skroz ponasa drugacije na kocenju i izlasku iz krivine.Nekako mi je mnogo stabilniji i laksi za ispravljanje bilo koje greske. Tako da sam u subotu i prvoj SuperBike trci bio sesti ,a u 600SS bio peti.Borba je bila velika ali ja nisam moga bolje od petog mesta.Sto mi je dalo nade da jos bolje odvezem drugu Superbike trku.Druga SuperBike trka je trajala za mene svega 4-5 krugova kad sam polse greske u trecoj krivini izgubio vreme i grupa od cetiri vizaca mi je malo odmaka.Pokusavajuci da nadnoknadim izgubljeno bukvalno nisam kocio za petu krivinu koje je osta krivina u desno.I tu gresku sam platio ali padom.Proklizao prednji tocak i prevrcuci se po asvalti gledao sam motor kako odmice od mene klizeci na boku i zaustavljajuci se u sljunki pored staze.Ustajem i pritrcavam motoru da ga podignem,ali nemogu da ga odguram jer je prednji tocak zablokirao.Pri padu motor je bukvalno rucicom prednje kocnice zarijo u sljunak koji se zaglavio i potiskao klip kocione pumpe i samim tim zablokirao prednju kocnicu.Kad se trka zavrsila pozajmio sam kljuce od kuce od sudije s krivine i iscackao komadice sljunka da bi odveo motor u boks. Trebalo mi je da operem motor od prasine skoro sat vremena,a da se sanira steta svega 20 minuta.Tako sam zavrsio prvi od dva trkaca dana.Sabiruci utiske tog predvecerja dosao sam do zakljucka da sutra jos malo podesim pritisak u guma i da stavim zadnju novu gumu jer prednja SC0 se drzi dobro i izdrzace dva dana bez problema. August 9 2009 zadnja osma runda WMRC Sampionata Tog jutra oblaci su se nadvijali na Mission Raceway Parkom i izgledalo je kao da ce pasti kisa.Pozivi stizu iz Vankuvera da kisa pljusti u gradu i dali ekipa da krene da me bodi.U Missionu nije pala nijeda kap do sada ,a bilo je veoma toplo tako da se ekipa ipak uputila pravac staze. Sabiruci utiske od jucerasnjeg pada i polako sam pregledao motor jos jednom i usput obrisao prasinu.Moj motor je bio spreman kao i ja, ali Tom je imao dva pada juce i ja sam proveo dobar deo dana smirijuci Toma i popravljauci njegovu Daytonu. Tom je u trci kao i ja prosle godine da osvoji dva sampionata u Amaterskoj 600 SS i Amaterskoj Open Supersport klasi i juri drugo mesto u Amaterskoj Superbike klasi. Tom je pedestogodisnjak koji nema strpljenja kad stavi kacigu na glavu.Jednostavno je takav tip trkaca koji kad stavi kacigu na glavu kao da mu se istog momenta prebaci neka sklopka i zeli da pobedi trku u prvom krugu.I kad padne na trci pa se vrati u boks kao da je kraj sveta sav je uzmiren i razocaran svojim padom.Pa sam morao da ga smirujem i ubedjuejm da ako padne jos jednom da nece da se trka vise tog dana jer smo ostali na samo jednom paru trkacih nogostupa.Juce je Tom upotrebio moja dva para i jutros je morao da otpakuje svoje nove,a ja sam ostao samo na jednom paru posle mog jucerasnjeg pada. Prva Superbike trku sam krenuo dobro sa starta ,ali nisam moga da pratim dva Suzukija GSXR1000 i Yamahu R1 vise od tri kruga.Tako da sam usamljen zavrsio trku na petom mestu. Supersport trka je vec bila malo zanimljivija od Superbike trke jer sam imao odlican start i pratio prvu trojicu trkaca puna cetiri kruga gde sam na kocenju u trecoj krivini napravio gresku i izgubio malo na vremenu.Trebala su mi naredna dva kruga da ih stignem,ali na moju nesrecu ja sam koristio tekstilni umetka u kacigi protiv zamagljuvanja vizira.Koji je ucvrscen pomocu cicka na unutrasnjem delu kacige je kad sam poceo da malo brze i dublje disem se jednostavno odlepio sa tog cicka i zacepiom mi nos.A ja na punom kocenju u prvoj krivini malo panicno neznam sta cu.U tom trenutku sam izgubio ritam disanja jer sam morao da disem na usta,a tim nacinom disanja mi nije ostajalo dosta vazduha u plucima pa sam mora da se zadovoljim cetvrtim mestom. Druga Superbike trku sam imao odlicna start i bio sam treci prvih par krivina odma iza dva GSX1000R ali malo kasnije pred zavrsetak drugog kruga me prestigla R1 jer ipak je to motor sa mnogo vise snage.I tu trku sam zavrsio kao cetvrti sto me je obradovalo da zavrsim sezonu na domah podijuma.Tom je pao jos jednom tog dana i to u zadnjem krugu na izlazu iz prve krivine.Vratio se nazad u boks sav utucen misleci da je izgubio prvo mesto u toj klasi. Ja sam morao da mu budem stariji brat opet i da sa malo povisenim glasom pricam s njim.Da bi mu opravio motor i spremio za zadnju trku dana. Na kaju Tom je Sampion u Amaterskoj 600 Supersport i Amaterskoj Open Supersport kao i treci u Amaterskoj Superbike klasi.Tom je svojim trkacim motorom Triumph Daytona 675 pao u svoje dve trkace seozne skoro 30 puta.A motor radi pa radi,usput smo promenuli dva seta trkacih okopla,zadnju viljusku jer se sraf zalomio na tefloni koji je bio prohromski i Tom pokusao da ga izbusi i upropastio viljusku,dva ili tri prednja vizira,jendo cetiri seta trkacih nogostupa i par setova teflonskih klizaca za ram. Nadam se bolje uspehu u narednoj sezoni i vise srece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...