Jump to content

Moto Zajednica

Touring/Variotouring???

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

Planiram da za par dana uzmem novi vizir za motor. E sad, odmah sam naisao na dilemmmu. MRA touring ili MRA Variotouring?? Cena prvog je 80e a drugog 120e. Interesuje me sta se stvarno dobija onim "krilcetom" na Variotouring viziru? Da li je i koliko bolji od touring varijante?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Koje ti je godiste Transalp?

Zavisi od godista Transalpa,model Variotouring posle 1994 je dosta kratak tj, iste visine kao fabricki samo krilce malo izviri. Ja ga imam i nije neka preterana razlika u odnosu na fabricki. Po meni, najbolja opcija bi bila imati krilce na Touring modelu koji je dosta visi, ako se vec montira da bi se zastitio od vetra.

post-4412-12879047898619_thumb.jpg

@TA96 

Motor je 2004 godiste. Znaci ako sam dobro razumeo touring vizir je dosta visi od variotouring-a? Negde sam procitao da krilce dosta smanjuje vrtloge i turbulencije oko glave i to mi je odmah privuklo paznju. Jel' to tacno??

@aspirinikus

Gledao sam i Kappa vizir. Dobar je ali ima samo touring varijanta, pa u slucaju da vario otpadne kappa ulazi u moguci izbor! Hvala na preporuci ;)

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Napravi vizir kod Ivana za 3000 dinara, visinu izaberes sam, ove ostale varijante su definitivno preskupe, a razlike nema.

Citao sam da su neki viseg stasa vozaci imali problema sa turbolencijom narocito kod najviseg modela Givi vizira i da su neki resavali montiranjem krilca a neki su pak vracali kratak vizir.

Ako se odlucis za MRA prosstudiraj prvo dimenzije njihovih vizira i uporedi sa serijskim pa onda odluci. M1losh je odradio kod Ivana i on je veoma zadovoljan sa njegovim, ali ako si povisok u svakom slucaju ces imati problem sa vetrom ali kazu da je ipak bolje da duva u glavu nego da te turbolencije samaraju.

http://www.mrashop.de/mrashop/mra/catalogNavigationAction.do

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Ja sam na AT probao vario a imao sam obican poviseni... oseca se definitivno razlika sa "krilcem", na bolje naravno, ali na kraju sam uradio kod Ivana i to mi je ispalo bolje nego MRA. Naglasavam da ovo nije reklama za Ivana jer sam imao 120e za bacanje i hteo sam da kupim bilo sta sto ce mi zaista zavrsiti posao s obzirom da sam skoro 2 metra nadmorske visine  ;D

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Ćao ljudi,

jel' može mala pomoć za ljude koji ne znaju Ivana niti čime se bavi, a naslućuju... da pravi vizire.

Sad - jel' dečko pravi i za druge motore, ili..?

Može li neki kontakt telefon, link, adresa...?

Hvala, pozdrav

Hvala svima na odgovorima! Za Ivanov rad sam citao ovde na forumu i vidim da su svi generalno zadovoljni. Definitivno cu razmisliti o toj varijanti. Sto se MRA tice, trenutno mi nije frka za lovu( uletele mi neke pare od kojih sam se davno oprpstio) tako da obe njihove varijante su mi isto u opticaju. Visok sam oko188-189cm i mislim da ce mi svaka varijanta biti bolja od fabrickog vizira.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

Ćao ljudi,

jel' može mala pomoć za ljude koji ne znaju Ivana niti čime se bavi, a naslućuju... da pravi vizire.

Sad - jel' dečko pravi i za druge motore, ili..?

Može li neki kontakt telefon, link, adresa...?

Hvala, pozdrav

Ivan (Viziri)

064/28-47-847

• Svrati ponekad, 112 postova

Zavisi od godista Transalpa,model Variotouring posle 1994 je dosta kratak tj, iste visine kao fabricki samo krilce malo izviri. Ja ga imam i nije neka preterana razlika u odnosu na fabricki. Po meni, najbolja opcija bi bila imati krilce na Touring modelu koji je dosta visi, ako se vec montira da bi se zastitio od vetra.

Ja sam vec mnogo vizira isprobao, ali kod MRA Variotouring nije nista kraci od Touring vizira. Takoreci Variotouring je Touring vizir na kome je jos dodato krilce .

Ja sam vec mnogo vizira isprobao, ali kod MRA Variotouring nije nista kraci od Touring vizira. Takoreci Variotouring je Touring vizir na kome je jos dodato krilce .

Moram da te demantujem  www.mra.de

Kod Transalpa XL600V od 94-99 godiste

Serijski je visine 330mm

Touring 455mm

Variotouring 345mm

Kod Transalp XL650V

Serijski je visine 375mm

Touring 450mm

Variotouring 385mm

Dobar rad nema sta!! Zanima me jedna stvar. Jel bi morao da idem do Ivana da mi "uzme meru" ili on vec ima gotov kalup, pa samo da mi posalje na kucnu adresu?? Milose koja je visina tvog vizira?

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Dobar rad nema sta!! Zanima me jedna stvar. Jel bi morao da idem do Ivana da mi "uzme meru" ili on vec ima gotov kalup, pa samo da mi posalje na kucnu adresu?? Milose koja je visina tvog vizira?

On nema gotov kalup, vec ti radi na licu mesta, i to sve traje 2 sata (bar za moj motor nije imao kada sam ja radio pre 2 godine, za sada ne znam)

Nemam pojma koja je visina, jer je radjen odokativno, tj. ja sam sedeo na motoru, i pokazao mu koliku visinu vizira zelim, a on je takav napravio, i mislim da je zbog toga najbolje da odes kod njega.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

miloshe odlicno je ovo ...

i meni treba nesto tako,nemam bre gde da se sakrijem

ispod ovog fabrickog...

pozdrav!

On nema gotov kalup, vec ti radi na licu mesta, i to sve traje 2 sata (bar za moj motor nije imao kada sam ja radio pre 2 godine, za sada ne znam)

Nemam pojma koja je visina, jer je radjen odokativno, tj. ja sam sedeo na motoru, i pokazao mu koliku visinu vizira zelim, a on je takav napravio, i mislim da je zbog toga najbolje da odes kod njega.

Razumeo! Hvala Milose ;)

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kod Ivana na "klocne" i biće mnogo bolje :D

On je na Medakoviću, ne šalje poštom već ugrađuje na licu mesta uz podešavanje, radi i ta "krilca"...tel. 064-2-847-847

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja