GhostMile 4614 Napisano Avgust 26, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nabacio sam neki oklop za predstojecu zimu, ali je tamno smedje boje, pa me brine vidljivost. Htio bih da ga ofarbam u bijelo. Apsolutno mi nije bitno da izgleda dobro, ali ne bi bilo lose da se moze lako oprati i da se ne guli farba. Ja sam mislio nesto u ovom pravcu, pa ko zna neka ukaze na propuste: - oprati / odmastiti - neki 500 - 1000 smirgl, pa malo posmirglati - opet oprati sad ne znam da li treba temeljna ili ne? - eventualno temeljna (sprej) + susenje - bijeli lak (sprej) da li treba i bezbojni? - eventualno bezbojni lak i da li je to onda to ili treba jos nesto? Hvala unaprijed. Kacim slike cijelog procesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Avgust 26, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan male su sanse da sprejom ofarbas dobro vecu povrsinu. Kako god da uradis vidljivi su potezi, pogotovo kod bele koja slabo pokriva. Podloga - spric git u spreju je loseg kvaliteta i desi se da potklobuci kada ides bojom preko njega. Mozda ti je jednostavnije i jeftinije da uzmes auto foljiju, koja je rastegljiva i da zalepis preko oklopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Avgust 26, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan To sto se uradi sprejom je samo problem za buduceg majstora da oguli sve to. Za cenu protracenog vremena i sprejova moze se kodnekog skromnijeg majstora prespricati u jednu boju. Sprej i kada ispadne dobro traje manje od jedne sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 27, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... vidljivi su potezi... ...od sprejeva jedino mat crni i to ne svaki... Hvala na sugestijama, ali cini mi se da nisam bas dobro objasnio "context". To je naime oklop koji sam dobio za flasu rakije, a ugradjujem ga na motor koji vrijedi 2 flase rakije. Svrha farbanja je da budem uocljiviji, posto zimi idem na posao po mraku i vracam se po mraku (jbga radim od mraka do mraka ;D). Znaci nema veze ako se vide potezi ili ako nije bas 100% pokrilo. Bitno je da izdrzi godinu - dve, da se ne oguli i da se ono crnilo koje sleperi nabace relativno lako moze oprati. Folija je odlicna ideja. Meni su pale samoljepljive tapete na pamet, ali mi se cini da bi se guzvale. Kakva je "rastegljiva" folija i zasta se primarno koristi? (da znam da potrazim) BTW, nije mi ni palo na pamet da bijela "slabo pokriva". Eto, covjek uci dok je ziv.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan male su sanse da sprejom ofarbas dobro vecu povrsinu. Kako god da uradis vidljivi su potezi, pogotovo kod bele koja slabo pokriva. Podloga - spric git u spreju je loseg kvaliteta i desi se da potklobuci kada ides bojom preko njega. Mozda ti je jednostavnije i jeftinije da uzmes auto foljiju, koja je rastegljiva i da zalepis preko oklopa. Gde u Bg ima da se kupe auto folije i koliki je izbor i dali se tesko lepi ( sam bi da experimentisem ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Avgust 27, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Potrazi na youtube uputstva za postavljanje. Sva dostavna vozila su izlepljena tom belom folijom, koja je naravno odstampana. Ima je u prodavnicama folija. Treba krenuti od manjeg dela zbog vezbanja. Rasteze se kao zvaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 27, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo u potrazi za foliom naletih na ovo: BMW - od crnog u bijeli bez farbanja Elem, ovo kosta 600 eura, a meni treba nesto jeftinije od spreja. Ima li neka marka te (jeftine) elasticne folije, pa da je izguglam? poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Avgust 27, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan kosta 600e zato sto su ruke 500. Folija nije vise od 7e/kvadrat. Stampana moze da se nadje po 10, 14 u max rezoluciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Septembar 3, 2009 Integrisan, 13052 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Na Engleskom se to zove wraping, ako budes trazio video uputstva. Ja sam video neka za automobile, deluje izvodljivo uz dosta drndanja. A ako se vec drndas onda fluo narandzasto to se najbolje vidi. I stavis onaj prsluk ko djubretarski sa refleksijom, ima da ti se sklanjaju s puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 3, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Farbanje je zavrseno. Osmirglao malo, pa sprej-kit, pa bijeli lak, pa zuti fluo tu i tamo, pa preko svega bezbojni lak. Nisam koristio nikakve trake i maskiranje, a susenje svakog sloja je trajalo oko 24h. Ispalo je bas kao sto meni odgovara, a vidjet cemo koliko ce izdrzati. Koristio sam razne sprejeve sto sam nasao po garazi. Prifalilo mi malo jednog, pa sam nastavio s grugim i tako. (naucio sam da jedan sprej moze da ofarba strasno malo povrsine) Nije za divljenje iz blizine, ali mislim da sluzi svrsi. Slike cu okaciti kad sve bude gotovo... ono before-after ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Septembar 3, 2009 Integrisan, 13052 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam da vidim, opis je zvucao obecavajuce!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 13, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Before: Dakle malo smirglanja: pa spricgit: Pa malo rasturanja: Pa malo sjeckanja (originalni nosac odrezao, pa zasarafio na novi) After: Ako ovo ne pomogne, sledece zime stavljam, krov,vrata i pomocne kotacice.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 13, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma mogo si jednostavnije-parkiraš se u neki haustor i komšije ti ofarbaju.... Lepo si odradio i naradio se vidim(zanemario sam da tamo imate i špric-git u spreju-jbg.beli svet sve ima)...izgleda vrlo pristojno.... Hvala na komplimentima, zato sam ga i uslikao odmah, dok je jos pristojan. ;D Spricgit sam kupio za jedan drugi projekt, ali sam onda odustao, pa mi je ostao. Jedan sprej je 15-20 eura i to je najskuplji "dio" cijele prerade. ;D BTW, malo mi dole oklop pipa izduvnu granu, ali nisam imao vise vremena da to malo recnem. Nadam se da necu glumiti buktinju sutra na autoputu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6800 Napisano Septembar 13, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Samo jos da legne "cevka" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Septembar 13, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Sad ličiš na pandure! ;D A i kod vas može na ulici (ispred kuće-zgrade) da se radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 13, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad ličiš na pandure! ;D A i kod vas može na ulici (ispred kuće-zgrade) da se radi? Pa to i jeste bio jedan dio cijele ideje. Onako u spiglu kad ovo vide prvo se istinktivno sklone, pa pogledaju koliko idu, pa onda tek skontaju, a u medjuvremenu ja otisao .... Sto se tice rada na ulici, to je naravno strrrogo zabranjeno, ali ovih par metara je private property (pod debelom hipotekom naravno) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Septembar 15, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan Ma mogo si jednostavnije-parkiraš se u neki haustor i komšije ti ofarbaju.... Lepo si odradio i naradio se vidim(zanemario sam da tamo imate i špric-git u spreju-jbg.beli svet sve ima)...izgleda vrlo pristojno.... polako i mi idemo u "jevropu",ima i kod nas da se kupi u spreju spric-git :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...