Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako početi....pa valjda od početka... Krajem maja meseca krenusmo porodično, nas četvoro za Minhen kod naših dragih kumova na svadbu – udaju ćerke. Moja žena joj je krštena kuma a ćerka će biti kuma na svadbi. Svadba k’o svadba, Srpsko – Grčka (mladoženja je sa Krfa poreklom), lepa i skupa ali o tom nešto malo na kraju ovogprvog dela, nazovimo ga „Putopisa“. Na aerodromu Nikola Tesla spazimo poznata lica: našeg Šejtana – mladoženju i njegovu mladu, krenuli na svadbeno putovanje u Španiju. Izljubismo se, popismo kafu i taman se lepo ispričali o svadbi, Gremlinu i Bendžiju kao umetničkoj ekipi, Zlaji kao ludom drajveru veselih mladenaca i tako to...do polaska aviona. A u avionu bi mi bilo dosadno da nisam poneo svog vernog GPS Cryptona, koji mi je u kabini pokazivao trenutnu brzinu, visinu leta i ulice i gradove iznad kojih smo leteli. Samo da znate, koridor Beograd – Minhen prati autoput do Subotice, uđe u Mađarsku pa zaokrene levo, pa preko Austrije u Minhen. Malo mi je čudno zašto nismo leteli najkraćim putem preko CRO i Slovenije? Još jedan detalj koji nam je zagorčao let...sa nama je putovala ukrajinska ekipa bodi-bildera, naravno svi u majicama „brutalkama“ koji su tako nesnosmo smdeli, da, baš smrdeli svi od reda na pokvarena jaja ili nešto slično da je u avionu bilo neizdržljivo! Tek kasnije su mi objasnili da svi ti steroidi kojima se kljukaju izazivaju jak miris koji koža ispušta a u kombinaciji sa znojem je užas! Hvala Bogu sletesmo ubrzo da se dočepam svežeg vazduha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Meni lično je ovo prvi put da dolazim u Minhen na 12 dana, bio sam nekad ali samo na po jedan dan (čuvene „šoping-galop ture“ ili nešto službeno, na brzinu), tako da sam imao dovoljno vremena da obiđem ceo grad i bližu okolinu, za šta sam dobio na korišćenje jedan BMW X6 pošto i mlada i mladoženja rade na dosta visokim mestima u BMW-u, jel’te... Minhen je za prosečnog Srbina jako...dosadan grad. Radnim danima pre podne nigde nikog na ulicama, nema gužve, svi uredno idu 30, idu 50 km/h kako piše na ograničenjima, nema proletanja kroz „narandžasto“, nema sviranja, nervoze...Jedina kolika-tolika gužva je na stanicama podzemne železnice, njihovog „U-bahn“-a koju svi koriste mnogo više nego sopstvena vozila, ma kakva ona bila. Motorista na svakom ćošku i u velikim količinama, voze se sve vrste motora, naravno najviče sam video BMW ljute mrcine. Zapamtio sam lika na R1200GS Adv koji se sa sve manjerkama tako slatko provlačio između automobila da sam se odmah setio Beograda i naše gužve i provlačenja...majstori su svugde isti. Kraljevi svih ulica, oni na koje moraš da paziš kao na oči u glavi i koji UVEK imaju prednost su....biciklisti!. Ima ih kao mrava, špartaju i ulicama i svojim obeleženim trakama na trotoarima i ne daj Bože da im se kao pešak nađeš na putu, ljute se, zvone, mlataraju rukama...čim zagaze na kolovoz svi se sklanjaju, puštaju im prvenstvo...čudni neki ljudi. Većina ima na zadnjem delu pričvršćene antene od 2m na kojima su crvene zastavice, da bi se videli iza automobila koji ih zaklanjaju, a često vuku male prikolice u kojima sede dečica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gužvu u centru prave isključivo turisti svih boja kože i nacija koji opsedaju Marien Plac – glavni trg u gradu. Arhitektura oduševljava. U nekoliko pivnica u blizini neopisiva gužva koju čine veseli turisti i Bavarci u kratkim kožnim pantalonicama. Pitanje časti za svakog starosedeoca Minhena je zakupljeno mesto za sedenje po separeima i posebno mesto za svoju kriglu u nekoj od pivnica. Krigle su izuzetan umetnički rad, predivno oslikane, stare preko 100 godina i koštaju u specijalnim prodavnicama i preko 1000 evra, zato stoje zaključane u policama na zidovima. Konobarica Mara koja prodaje perece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je čuvena Bavarska bela kobasica koja je poseban specijalitet i služi se uz pivo. Ukus? Pa kao neka velika viršla...bljak! Veseli Bavarci: Na ulicama je puno uličnih orkestara kojima se turisti veselo pridružuju u pevanju i igranju. Tu u centru smo malo švrljali po radnjama, slikali znamenitosti, jeli perece – dakle ponašali se kao svaki turista koji dođe u centar Minhena. Nađe se i po koja veštica... Na pijaci nas uplašila krava, prodaje sirOve: Morao sam da slikam „čudnog“ Poršea Kareru, moj omiljeni u čistoj Ferari boji?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Najveća i jedna od najlepših ckvi je velika Bogorodičina crkva koja se nalazi u blizini Marien Plac-a, jako lepo oslikana iznutra a svi turisti dolaze da vide „đavolovu stopu“ ocrtanu na podu u kamenoj ploči. Po legendi, đavo je ušao u crkvu, prešao nekoliko metara i kad je video raspeće Isusovo počeo da propada u kamen pa je morao da pobegne... Kuma kaže da je gre’ota ako ne odemo u dvorac kralja Ludviga, koji se pre 100 godina nalazio na zelenim poljima 25 km daleko od centra a sada je okružen urbanim Minhenom. Dvorac je ogroman sa velikim brojem fontana, kanala, izuzetno održavan, sa oslikanim sobama i slikama na zidu neprocenjljive vrednosti. Naravno da je slikanje unutra zabranjeno, ali... Najčuvenija je izložba carskih kočija i saonica koje su sve presvučene pozlatom. Nekadašnje plemstvo je baš znalo da uživa. Ima još dosta mesta na kojima smo bili, dosta slika koje smo snimili ali bojim se da će biti previše za ovaj put... Uglavnom, svadbu smo kumovski obavili u sreći i veselju, prvo je obavljeno crkveno venčanje u grčkoj pravoslavnoj crkvi pa posle se išlo u hotel...bilo je i srpske i grčke muzike, svi sve znaju i da igraju i da pevaju, naravno da je bilo bar 4 ture od po 20 razbijenih tanjira...Sve na nivou i kao što je red, način i običaj. Hotel Meriott Resort odavno nije video ovako vesele goste. U sledećem nastavku bajkerske teme... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 20, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan A kad će nastavak? BMW welt? BMW-ovi, Louis, Head... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kad se naćeram ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 20, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Kukuuuu, Radosave... valjda će biti dok smo još mladi :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6073 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si se setio da napises putopis . Pa znas kad bih one pozlacene sanke isterao na sneg... Stvarno su bili ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo interesantnijim, bajkerskim temama: BMW Welt Minhen je prestonica nemačke pokrajine Bavarske i sedište BMW multinacionalne korporacije, koja u svom vlasništvu ima takve robne marke kao što je „Rols Rojs“, „Mini“ i bavi se još mnogim drugim poslovima vezanim za auto-moto industriju. U samom Minhenu ima 8 kompleksa, od kojih su najpoznatije „4 kule“ koje izgledaju kao četiri motorne stubline spojene zajedno. Tu se nalazi administracija koja daje podršku kompletnom BMW-u dok su razvojni centri (posebno za automobile, posebno za motocikle, „RR“, „Mini“...) posejani po Minhenu uz, naravno, minibus koji stalno cirkuliše između njih i gomila test vozlila koja su na raspolaganju zaposlenima. Glavni centar za inovacije, gde rade kumovi Andreas i Dragana: BMW garaža za zaposlene: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko želite da kupite BMW automobil u Minhenu, otići ćete u „BMW Welt“, ultra moderno zdanje koje je dobilo više arhitektonskih nagrada. Tu je sve objedinjeno: istorija BMW automobila, stalna izložba automobila i motocikala (slobodno možete da uđete u svaki automobil i da ljubazne prodavce pitate šta god vas interesuje), tu je i BMW Sauber F1, tu su svi agregati – motori koji se ugrađuju u BMW automobile...dva restorana i tri kafića, kao i prodajni deo gde možete kupiti automobil i izabrati svu opremu koju želite. Liftom ćete se popeti na vrh zgrade, sačekati malo da iz drugog lifta izađe vaš novi BMW koji će biti baš onakav kakav ste želeli, opran, sa punim rezervoarom i registrovan...vaše je samo da ga odvezete. Malo slika izložbenih „eksponata“... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ovo na slici je prototip uređaja za prikazivanje važnih podataka na pilotskim šlemovima...dobro sam sve osmotrio i videću preko zime da tako nešto ugradim u svoju kacigu ;D Pravi takmičarski: Mala prodavnica BMW suvenira BMW F1 Sauber...ogromno čudo i savršenstvo tehnike: Na jednom od izlaza nalazi se plato gde su parkirani svi BMW motocikli koji se trenutno proizvode i za njih isto važi: možete sedeti na njima ceo dan i probati (u mestu) kako vam „pasuje“, možete čačkati šta god hoćete na njima, oni su tu parkirani kao igračke na igralištu da bi se bajkeri sladili... Za kupovinu važi isto kao za automobile...Možete zamisliti koliko sam vremena proveo premeštajući se sa GS-a na R-a, pa malo na F800 sa „manjerkama“, pa ’ajd da probam „autobus“ LT...koliko sam se kezio usta su me zabolela... San svakog gnjurca (naročito Scube ;D ;D K1300R...strava: Može bez kacige, ne mrdam ja nigde odavde Brembo Ovakvo bi mi nešto trebalo Interesantno mesto za regler BMW i lanac?...Bljak! Kako bi mi pasovao, jooooj! Sledeći nastavak: BMW centralna moto - prodavnica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 20, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan HEEEEEEEE... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan BMW centralna prodavnica motocikla i opreme, glavni servis ...to je prava turistička destinacija za mene...Velika zgrada u staklu gde je sa jedne strane ulaz za posetioce a sa suprotne strane veliki ulaz u servis i ujedno mesto gde će vam isporučiti vašeg BMW-a, novog ili polovnog. Polovnog? naravno, kada jednom kupite novi BMW motocikl, možete u istoj prodavnici da ga zamenite uz doplatu za glanc novi model a vaš „stari“ motocikl se prodaje u posebnom delu, kompletno servisiran, kao nov (iskreno, nigde nisam video cene bilo kog „polovnog“ ispod 6000 evra...) Ulaz u servis: 9500 E 8000 E Kumi Dragani se baš svideo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 20, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Da li ja to vidim pepeljaru? UŽASSSSS!!! a čemu služi taj mali kućni aparat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Servis unutra: Na samom ulazu su izloženi modeli starih BMW-a, zajedno sa svim delovima koji postoje za njih u servisu-prodavnici. U prizemlju je 10 stolova gde sede prodavci i gde možete da se informišete o svim opcijama plaćanja, o svoj opremi koju želite da „natrpate“ na svoj novi BMW i što je lepo, trpaju ti u ruke gomile kataloga (jedva ih je avion povukao za Bgd u povratku...). I naravno, lep kafić tako da ceo dan čovek može da gleda izložene motore, čavrlja sa prodavcima, popije kafu i gleda kroz ogromne staklene prozore rad servisera na motociklima... Nadam se da ćete prepoznati modele i da ćete videti cene: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jedva sam izašao odatle i popeo se stepenicama na gornji nivo gde se prodaje oprema za BMW motocikle kao i kompletna moto-odela, jakne, pantalone, torbe, koferi, rukavice...Naravno da na policama stoji više raznik top case kofera, što aluminijumskih što plastičnih, raznih sportskih fuzastera, plastičnih „noseva“ raznih dužina...praktično sve što je u BMW proizvodnom programu. Ženski komplet od 1400 E: Delovi i oprema: BMW Zumo – 760 E Ovo bi bilo dobro za Gremlina: Pribor za gume Postoji jedan manji deo gde su izložene mašine za „oranje“, „Husqvarne“, zajedno sa kompletnom kros opremom za krosiste. Cene BMW opreme...brrrr...verujte da sam sve detaljno pregledao i našao samo neku drveno-staklenu vitrinu gde piše „Restposten“ i tu je bilo nekoliko pari rukavica (najjeftinija 80E), nekoliko malih torbica (50E)... Inače jakne su od 700 do 900 evra, pantalone nisam našao ispod 450 evra, majice sa BMW znakom su 100 evra...ludnica. Verujem da je kvalitet na nivou ali propelerski znak ipak mnogostruko povećava cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
versys.v.b 3 Napisano Avgust 20, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Samo ovaj je dovoljan..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan bio jednom jedan transalp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Avgust 20, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj da promenim portiklu jer sam zabalavio, pa teraj dalje ;D ;D ;D p.s. a što si stavljao slike moje garaže kao servis BMW-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan U sledećem nastavku moto prodavnice za prosečne Srbe - Polo, Louis, Hein - Gericke...ali biće sutra, za danas mi je dosta, otpalo mi d*** od sedenja u fotelji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ko dete u prodavnici slatkisa,bas ti zavidim matori! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan U sledećem nastavku moto prodavnice za prosečne Srbe - Polo, Louis, Hein - Gericke...ali biće sutra, za danas mi je dosta, otpalo mi d*** od sedenja u fotelji. Premesti se u krevet, pa nastavi...ni jedna slika GS ADV i tebe na istom ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jadni transalp. gleda ga ko da je došo iz švaleraja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan jadni transalp. gleda ga ko da je došo iz švaleraja. Ma kakva svaleracija, bila Gordana sa njim sve vreme nije mogao di da pisne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...