Jump to content

Moto Zajednica

Udario zenu i pobegao

Recommended Posts

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

E vidite, zato je tekovina 6 hiljada i kusur godna ljudske civilizacije sud.

Da ne bi bilo kadija te tuzi, kadija ti sudi, a da isto tako ne bi bilo da krivci ostanu nekaznjeni.

U sudu radeci, covek shvati 1 stvar, a to je da zivot pise price, i da je zivot uvek ispred zakona, tj propisanih prekrsaja i krivicnih dela, zato se zakoni i menjaju, dopunjuju a stari, losi brisu ili menjaju u skladu sa vremenom i novim izazovima i tehnologijama.

Mi coveka maltene osudismo na smrtnu kaznu.

Dobro.

Ali...

Sta ako mu je osa usla u kacigu 2 sekunde pre udara?

Sta ako mu je roditelj preminuo 2 minuta pre udara?

Sta ako mu je dete umrlo 2 minuta pred udara?

Sta ako su ga kriminalci drzali 4 dana u podrumu i on uspeo da pobegne?

Sta ako je seceras, dijabeticar, pao mu sistem halucinirao, i uplasio se samog sebe i situacije koju je napravio.....

Da li je ta osoba i dalje ziva?

Da li dakle postoje i olaksavajuce okolnosti?

A sta ako je gospodja iskocila ispred motora trceci? Jel znamo brzinu kretanja motorcikliste? Ne znamo...

Da li smo svi zaista toliko dobri ljudi?

Pa nismo. Srbi nisu najbolji, najradniji i najposteniji narod na svetu. I nemojmo biti licemerni.

Srbi znaju da ratuju i da se biju.

Poneki i da uce skolu.

Ostalo tek treba da naucimo.

Dakle gospodo, kada na sudu klupko dogadjaja pocne da se odmotava, i dokazi se prezentiraju, porodicne prilike, koriscenje opojnih sredstava i slicno, tu onda mnogo toga ispliva, i tada se kako kaze vecina donose nepravedne presude.

Tacno, kao i svuda, postoje potkupljive sudije, postoji spora pravda, ali u tom sudu sedi masa cestitih ljudi koji posteno rade svoj posao uprkos nocnim pozivima i pretnjama.

Krivce za kaznenu politiku mozete traziti i u tuzilastvu, zasto samo u sudu?

A politicari..?

Dakle, pretpostavimo da je momak ili devojka koja je udarila gospodju idiot, sto verovatno i jeste, ali hajde da budemo u svojim reakcijama i realni i pomalo uzdrzani. I da sacekamo malo da vidimo sta ce da se utvrdi...

I ja bih najradije bacio flasu na glavu, idiotu koji prolazi pored kafica i odjednom zavrne na 10.000 obrtaja da pola naroda dobije infarkt. I idiote na skuterima koji zuje oko kola kao muve.....Ali sam to video, i znam da je idiot. Ali ne znam i da li je psiijatrijski slucaj. I onda ga treba skloniti sa ulice. Ali to sve mora da se utvrdi..I uvek ce medju nama biti ovakvih i onakvih, tablica ispod repa ili bez, ali dok vecina odredjuje pravila, tako je kako je. To su ljudi..

Sustina price je da je vo skoro izvesno krivicno delo, a od okolnosti zavisi da li ce i kako biti kaznjen.

U svakom slucaju, zelim da ga sto pre uhvate i da se situacija razjasni, da zena dobije lepu nadoknadu za povrede i strah;) Niko joj ne moze nazalost nadoknaditi sok, ali zato postoje pare. Zakon je jasan i ako je cista situacija, ceka ga i uz minimalnu zatvorsku kaznu bajbokana. A gospodji zelim brz oporavak;)g

Mala digresija, ne zamerite, ja uzivam da vidim razlicita misljenja, i stavove, i da se oko njih sporimo i dogovaramo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Lancia88, jeste, tacno, poenta price je udaljavanje sa mesta nesrece nekog ko je tu nesrecu prouzrokovao.

...to je u sklopu cele price i otezavajuca okolnost ali za nekog ko nije pravnik.

... i posebno je krivicno delo takodje. Samo sto je kazna za njega mala, a za nanosenje teskih telesnih povreda 2-12 godina i sl. A to je ono sto je prethodilo bezanju.

Ja razmisljam kao pravnik, a ti kao nepravnik, i to je potpuno normalno.

A te babe, dede, ose i ostale okolnosti nisu za podsmevanje, nego mu mogu doneti mnogo manje godina kazne nego sto bi ih dobio da ih nema, uoliko one zaista postoje, a ukoliko se utvrdi da je bio neuracunjiv, nema nista od kazne nego mere bezbednosti, ustanove, lecenje i tako dalje. A to moze da znaci da je bio lud kada je udario ali da je bio lud i kada je bezao.

Dakle ja razvrstavam posledice po tezini, i ne trccim pred rudu.

No, postujem svacije misljenje  ;)

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

mi ovde redje treba da razmisljamo kao pravnici iako to ne treba zaobilaziti sigurno, vec da svojim razmsljanjima i stavovima kreiramo atmosferu boljeg i sigurnijeg saobracaja, sa prilicno jasnim kodeksom u koji apsolutno spada ne samo ne-bezanje sa mesta nesrece, vec i apsolutno pomaganje, obezbedjenja mesta udesa i slicne aktivne radnje koje bi pomogle da se delom umanje posledice udesa.

Oko ostalog se slazem, ali mi tu nemamo uticaja i nema cak ni svrhe da o tome na forumu diskutujemo, iako uopste nije lose znati sta se desava "iza scene". U tom nekom smislu, mozda bi bila korisna zasebna tema o postupcima, posledicama, pravnom leku, mogucnostima i slicnom zasnovanom na praksi. Moguce da cemo jednog dana imati potencijal i za takvu temu.

Ja licno itekako dosta stvari u zivotu, a posebno u poslu posmatram upravo pravnicki, ali to nam je de facto udaljavanje od teme.

Ja mislim da je odmah vreme i za pravni pogled na stvar, vreme je vrlo zrelo, zasto da ne, to nam je svakodnevica.

Ja samo pokusavam da ukazem i na drugi aspekt price.

Naime ja sam Blicu kao neki spoljni saradnik odmah dostavio informaciju o obaranju i zao mi je sto Hitmanova fotka sa lica mesta nije odmah bila dostupna da i nju bacim. Upravo zbog ozbiljnosti situacije.

Ali pokusavam da prezentujem i drugi deo price a to je epilog koji ce tek uslediti i koji ne znamo kakav je. Prica ima pocetak, sredinu i kraj. A kraj cemo saznati, mozda, ako dodje do suda.

Naime zivot pise price, i ja kazem da ne mora neophodno da sve bude losa namera. Ukoliko je u pitanju vrlo specificna situacija, mnogi od nas ovde na forumu bi se uplasili i takodje otisli sa lica mesta. Dakle, zivot je cudo. I najhrabriji i najposteniji od nas mozda ponekad posustanu.

Ja sam posle udesa kolima kad sam imao 18 godina i tek dobio dozvolu, a vala vozim od 14te, oduvao nepropisno parkiranu Dijanu 100m u park sa raspalim Ficom, negde 90ih....Jer su mi neki delovi na vozilu bili neispravni. Sta sam uradio? Pobegao sam kuci. Ujutru rekao majci, ispostavilo se da je zena vlasnik vozila zvala moju majku sutradan u vezi stete, jer je radila tada u O.D.Dunav, i tako se na najcudnovatiji nacin ispostavilo da je naletela upravo od 2.000.000 ljudi na osobu koja je stetu pricinila. Da li sam bio kreten, kriminalac, los covek? Ne, bio sam kao i sada, normalan, posten, ali stravicno preplasen...Klinac...

U normalni okolnostima to je uzasno sto se dogodilo, i naravno da je za osudu. Ali treba na stvari gledati i sire.

U principu se slazemo, sto je najbitnije, treba zagovarati prave vrednosti.

E sada ti nesto kazi pa da drug koji 2x ponavlja tvoje reci i po 3ci put ponovi da bolje razumemo mi koji imamo poteskoca sa citanjem ;)

Zena mi cita post i upravo mi kaze da bih mogao manje da kakim  ;D To je valjda zato sto spremam hebeni pravosudni....

A rasplet cemo tek cuti.... Ako je to uradio bez osa dece babe strina i slicno, ja bih mu prvi dao max zatvorsku kaznu! I da vise nikada ne sedne ni na motor ni u auto ni na traktor ni na trotinet....

Pozz.

• Drug član, 3076 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ima generalno jedan problem sa novinama/novinarima. Retko kad u javnost dospe informacija o raspletu takvih situacija. Pune novine, naslovne strane, bruji televizija o necemu sto se desilo, o raznim hapsenjima, sve po nekoliko dana, a onda, izmedju ostalog i zahvaljujuci presporom sudstvu, kad dodje do raspleta posle godinu, dve, pet, malo koje novine ga objave, a i to na nekoj duboko unutrasnjoj strani. To je stara vest i samim tim ne dize tiraz, ima novih nesreca o kojima se raspreda. Jedan od retkih slucajeva kada je ispraceno od pocetka do kraja je nesreca Dace Ikodinovica. Steta, jer za mnoge druge ozbiljne nesresrece/kazne, nikada javnost ni ne sazna.

Jeste upravo tako, treci dan se raspravljamo oko ovoga i na kraju sam popustio, jbg  ;)

Ne koristi rec "cut" kao vi somborci doduse  :D, nego neke suptilnije argumente koji me odmah razoruzaju...

• Svrati ponekad, 115 postova

E sada ti nesto kazi pa da drug koji 2x ponavlja tvoje reci i po 3ci put ponovi da bolje razumemo mi koji imamo poteskoca sa citanjem ;)

Prijatelju, poslusaj zenu. Ovde se radi o ljudskom aspektu, a ne pravnom. Ako polazes pravosudni ispit, zelim ti srecu. Ja te ne bih oborio, cak i da mogu(nisam pravnik).

Odosmo u off...

Ja opet ponavljam, mi ne znamo sta ce osobi koja je na zenu naletela desilo pre udesa. A to ce se utvrditi u tom pravnom delu price. Ali neka bude sa se ovde diskutuje o samom postupku izolovanom od svega ostaloga, pre i nakon toga.

Hvala na lepim zeljama za ispit, bice nadam se do kraja meseca;)

Lepa i konstruktivna diskusija, a to je bitno, da se u obzir uzmu svi faktori.

Pozz.

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

cuo sam pre 20 min ... kazu da je dosta krvi izgubila ....

ne znam zasto ali svi koriste vojislavac da izdivljaju ....  >:(

Ne znam ni ja al ih čujem skoro svako veče i idu mi na k...c neverovatno, posebno neki bilmez os 23-4 godine

koj se kurči raspalim gsxr-om iz kasnih devedesetih i u 9-10 uveče uredno vozi sa naočarima za sunce  :o :o

Pre godinu dve je svako malo prolazio i točkirao neki moron na ktm-u sa otvorenim izduvom pa si mogao da ga čuješ

od ATŠ-a do Krsta. Dal je skršio sebe il motor ne znam ali više ga nema

Još se meni učinilo sumnjivo danas, ogromna lokva krvi, papuče na ulici leže, murija je na uviđaju a nigde auta koji je lupio ženu

ovde primecujem temu...primetio sam da svi ti r-ovci (mamini i tatini sinovi divljaci) imaju oko 23-24...uvek su tu negde sa godinama...

• Svrati ponekad, 423 postova

Ako jos i spadas u zagradu, nagrabusio si  ;)

Ne zapocinjite medjusobno... Jasno je sta je u2020bullet hteo da kaze.

;) ma sve ok nisam hteo da idem u off samo mi smetaju predrasude tipa svi su oni takvi kao da r-ovi nisu motori...Pratim redovno temu i nadam se da ce doticnog uhvatiti strasno je sto se ovakve stvari desavaju i sto postoje ljudi koji mogu da odu a da se ne okrenu a da ne pomognu drugome..To mi je jednako ubistvu

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Samo da dodam da smo chuli u komshiluku da je zena imala dwe operacije na glawi, da je u komi i ima 10% sanse da se izwuche, inache je majka dwe maloletne dewojchice ...  Narawno o pochiniocu ni rechi .. :(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja