Alekre 13272 Napisano Februar 10, 2024 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas se uveliko radi i sprema se leto. Danas je sređen nosač kofera. Prvo je palo pranje ploče. Moje pravilo je, da se sve što se montira, prvo mora da bude čisto pa tek onda montaža. Razlog zbog čega se bavim nosačem jesu bile dve pukotine. Odmah iza kačenja za donji deo repa. Seba mi je to zavario ponovo. Inače je nosač fabrički. Potom plastifikacija. Našli smo specifičnu boju, tzv. bronze gold. Inspiracija za ovu boju je boja rama na prvim serijama TDM 900. Malooo je tamnija, ali izgleda skladno kao "ceo paket". Mogao sam i crnu ali ovo mi je eksluzivnije. Nema šta, 10/10. Ovo su elementi za vezivanje ploče i nosača. Kappa / Givi, imali su neki bezveze crni farbani finiš. Ovo se ne vidi ali sam ih isto osvežio jer bilo šta da radim, mora sve u paketu da bude odrađeno. Evo i kako izgleda vezivanje. Napomena, ovi leptiri nemaju istu levu i desnu stranu. Različite su visine. Tako da možete da obuhvatite deblje i tanje profile. Kao što je slučaj ovde. Inače imbus šrafovi koji su došli sa pločom su katastrofa. Imbusi, toliko fest da ključ jedva ulazi unutra. Hteo sam ovo da završim večeras a radnje su zatvorene. Inače bih otišao i kupio normalne imbuse. Druga stvar, da stavim ploču, pazeći da ne ogrebem rukohvate na Yamahi, skontam da unutrašnji leptiri ne mogu na ovoj poziciji. Šrafovi udaraju u rukohat. Odvrći pa prebacuj unutra. Dupli posao. Junior, što dalje od telefona i televizora. Vodim ga u garažu redovno. Nema ni dve godine ali naučio sam ga da koristi nasadni ključ i malu račvu. Na dva šrafa ispod ide plastični poklopac. Gotovo fiksiranje. Sad prelazimo na zaštitu plastične ploče. Za ovu namenu, profi sredstvo. Imamo punu policu raznih bočica za sve i svašta Masti, voskovi, ulja, klineri ovi oni, pene, sve ima. Posle premaza, kao da je juče izašla iz radnje. Ostaje da na proleće sačeka detaljno opranu i zaštićenu Maksiju 3. Toliko za večeras, sutra bi trebalo da se pozabavimo centralnim štenderom i maglenkama. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 13 Napisano Februar 11, 2024 U prolazu, 60 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan Другари постоји ли могућност да се уграде ове аијалице на тдм што мислите о томее јел покушавао неко јер ми се не свиђа она жута баш искреном Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 847 Napisano Februar 11, 2024 MK Obrenovac, 571 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nastavak radova Svaki dan po malo pa dokle se stigne . Za pocetak skidanje poklopca ventila i provera ventila ! Za divno čudo svi ventili su bili u toleranciji sem jednog usisnog koji je bio malo pretegnut , umesto 0.15 bio je 0.12. Sledi vađenje spanera i bregastih jer je u planu i zamena lanca bregaste U pomoć mi je priskočio drugar koji ima alat za spajanje lanca a ima i pločice za stelovanje ventila. Tako da smo prvo spojili lanac bregaste a posle istim alati. I pogonski lanac. U suštini prijatno sam iznenađen u kakvom je stanju motor, polako sređivanje i biće kao grom 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22691 Napisano Februar 11, 2024 Integrisan, 9712 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 2. 2024. at 22:12, NIKOLA 1 je napisao: na montažu novog volana E takav mi podizac treba! Gde si pazario? Kupio sam neki koji samo u vis ide (30mm) ali sajla kvacila bas bas knap. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13272 Napisano Februar 11, 2024 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Boga mi, cveta tema, radi se! Došao na red i nosač maglenki koji je montiran sa prethodnim modelom maglenki kao privremen i tako ostao. Predugačak šraf, nosač bespotrebno veliki. Umesto njega, spojnica za profile. Plastificirana u crno. Koštala nešto tipa 80 dinara komad. Sad izgleda mnogo lepše, skladnije, kulturnije. Ostaje kad ubacim akumulator da podesim snopove i zategnem šrafove. Da, znam da granama treba ljubav. Njih ću kompletno da demontiram i sredim ali pre toga da naručim nove zaptivke, matice, itd. O tom po tom. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bata_Pan 47 Napisano Februar 11, 2024 Svrati ponekad, 46 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Апис1903 je napisao: Другари постоји ли могућност да се уграде ове аијалице на тдм што мислите о томее јел покушавао неко јер ми се не свиђа она жута баш искреном Ja montirao slicne evo 4 godine , odlicne. Mnogo lepse . Stavio sam dugo kratko, poziciju, stop svetlo. Odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 847 Napisano Februar 11, 2024 (promenjeno) MK Obrenovac, 571 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, N.F.S. je napisao: E takav mi podizac treba! Gde si pazario? Kupio sam neki koji samo u vis ide (30mm) ali sajla kvacila bas bas knap. Ove distancere sam dobio na poklon od drugara. Inače u pitanju su SW motec distanceri. Ja ih prebacuje sa motora na motor. Ali ja mislim da sam viđao na Aliexpresu slicne Promenio Februar 11, 2024 član NIKOLA 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 13 Napisano Februar 11, 2024 U prolazu, 60 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Bata_Pan je napisao: Ja montirao slicne evo 4 godine , odlicne. Mnogo lepse . Stavio sam dugo kratko, poziciju, stop svetlo. Odlicno. Можеш ли даа ми пошаљеш сликее које си конкретно узео и да ли треба да се мењају џекови Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 570 Napisano Februar 13, 2024 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Poklanjam uputstvo za TDM 3VD - Prodajem - BJBikers Forum R.TAPATALK.COM Ostalo mi od TDM-a odštampano uputstvo. Poklanjam nekom vlasniku TDM-a. Preuzimanje licno u BG, SU, KG ili JA. Sent from my SM-S911B using Tapatalk Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 847 Napisano Februar 18, 2024 (promenjeno) MK Obrenovac, 571 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Opet se malo srafilo. Na red je došla provera kvačila ! Prvo demontaža Činjenično stanje je sledeće: Osovina , zubčanik i potisni ležaj deluju odlično, kao i sama korpa koja ne pokazuje neke velike tragove korišćenja, tj deluje kao nova, peraja nisu pojedena od lamela.... Lamele i potisne ploče imaju lepu boju, nemaju tragove spaljivanja , sve su premerene i sve su u gornjoj granici tolerancije. Jedino što je bilo za zamenu su opruge kvačila. Koje su se vremenom sabile i omeksale tako da su po dužini ispod donje granice tolerancije. Tako da je usledila zamena. Gornje su stare a donje svetlucave su nove opruge. Nakon svega ovoga što se tiče kvačila trebalo bi da sam miran barem dok motor bude kod mene ( jedino što sam poznat po tome da često menjam motore ) Promenio Februar 18, 2024 član NIKOLA 1 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mana_PI 11 Napisano Februar 22, 2024 (promenjeno) U prolazu, 6 postova Lokacija: Pirot Motocikl: TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Ima li neko iskustva sa MICHELIN ANAKEE ADVENTURE? i da li može na 4XT pozadi 180-55 R17? Hvala unapred Promenio Februar 22, 2024 član Mana_PI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 597 Napisano Februar 22, 2024 Zainteresovan, 565 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da 4tx ima istu felnu kao 3vd u prevodu max sirina je 150, cak i 160 nekako cudno izadje. javice se vec neko ko je bolje upoznat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1250 Napisano Februar 22, 2024 BJB Maxi scooter club, 1676 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Mana_PI je napisao: Pozdrav svima. Ima li neko iskustva sa MICHELIN ANAKEE ADVENTURE? i da li može na 4XT pozadi 180-55 R17? Hvala unapred Sa sirinom,trebalo bi i smanjiti PROCENTE visine da bi se dobio isti 'obim' kao org. dimenzija. Izracunaj na kalkulator dimenzija guma koliko bi bila 'viša' i dal uopste upada pozadi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mana_PI 11 Napisano Februar 22, 2024 U prolazu, 6 postova Lokacija: Pirot Motocikl: TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak idem na originalnu dimenziju 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Februar 22, 2024 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan On 2/18/2024 at 1:07 AM, NIKOLA 1 said: Tako da je usledila zamena. Gornje su stare a donje svetlucave su nove opruge. @NIKOLA 1 Drugar, gde si uzeo opruge? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7797 Napisano Februar 22, 2024 Drug član, 2971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja na svom kuburim takodje sa pronalazenjem opruga, zvao sve po Bg jedino mi Barel potvrdio da moze nabaviti za 15, 20 dana uz avans po cijeni od 900 i nesto dinara po komadu. Ipak pronadjem kod nekih prodavaca iz Sente za 2000 sve plus postarina.Mislim da su iste za 3VD i 3LD MEF 117Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 847 Napisano Februar 23, 2024 MK Obrenovac, 571 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Opruge sam kupio u Luisu , tj drugar mi uzeo. Cena kompleta je oko 20e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anakin 52 Napisano Februar 26, 2024 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav dali je ovo normalna temperatura na kojoj pali ventolilator? Tdm 3vd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15233 Napisano Februar 26, 2024 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Da a kada ugasis svetla jos malo padne. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Februar 28, 2024 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 2. 2024. at 20:53, anakin je napisao: Pozdrav dali je ovo normalna temperatura na kojoj pali ventolilator? Tdm 3vd Najnormalnije. Isto je i na 4TX i na 900. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1022 Napisano Mart 3, 2024 Ol' dirty bastard, 638 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan +1 tdm850 na forumu, samo da se prijavim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13272 Napisano Mart 3, 2024 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nam došao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1022 Napisano Mart 7, 2024 (promenjeno) Ol' dirty bastard, 638 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Kad dam kontakt - svetli stop svetlo, iako su svetla iskljucena. Jel tako na vasim motorima fabricki? ...ili se neko zaigrao sa ovim. Kum negde nasao(u nekom uputstvu) da je to fabricki, "auxilary light"...??? Promenio Mart 7, 2024 član Djokic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13272 Napisano Mart 7, 2024 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne svetli ako ne uključim poziciju. Ja imam model bez automatskih svetala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1022 Napisano Mart 7, 2024 Ol' dirty bastard, 638 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Ovde svetli samo zadnje. Nisam naglasio, u pitanju je 850 iz 92-ge.Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...