Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 710 postova
  • Motocikl: Tdm 900

Ljudi da li crvena lampica ima veze sa temperaturom ili kolicinom antifriza? Sinoc sam upalio i ostavio u mestu da radi dok sam se ja oblacio, proslo sigurno 5 minuta dok nisam krenuo i tek onda se ugasila. Ulja ima. To mi se povremeno desava. Sta moze biti u pitanju?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
5 hours ago, salem said:

Ljudi da li crvena lampica ima veze sa temperaturom ili kolicinom antifriza? Sinoc sam upalio i ostavio u mestu da radi dok sam se ja oblacio, proslo sigurno 5 minuta dok nisam krenuo i tek onda se ugasila. Ulja ima. To mi se povremeno desava. Sta moze biti u pitanju?

Kolega, ako misliš na crvenu lampicu u obrtomjeru ona ima veze samo s uljem, ne sa temperaturom i antifrizom. Znači ili fali ulja, (a rekao si da to nije) ili indikator nivoa ulja zajebava. TDM na žalost nema indikator pritiska ulja, što mu je jedna od rijetkih ozbiljnih zamjerki, pa nemožemo znati radi li se o nekom problemu u sistemu podmazivanja.

• Hvala 1

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Tdm 850

Ali postoji šema na internetu kako se uzradjuje i koji delovi se ugradjuju. Pa onda dobijamo senzor pritiska ulja. 

Samo nažalost nisam dovoljno stručan da to uradim :(

• Sviđa mi se 2

11 minutes ago, Milos_DMM said:

Ali postoji šema na internetu kako se uzradjuje i koji delovi se ugradjuju. Pa onda dobijamo senzor pritiska ulja. 

Samo nažalost nisam dovoljno stručan da to uradim :(

Znam, imao sam to u planu pa nikako...Ovo je rješenje za XTZ i 850, ali princip je isti i za 900.

http://www.angelofarina.it/Public/SuperTenere-XTZ750/Manuali/SToilswitchpressure.pdf

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Prva faza je završena. Ovakve motore više ne prave. TDM je sklapan u Japanu i kvalitet se vidi na svakom delu motora. 

Ostao je još da se ispolira vizir i zadnji blatobran. Sve što je moglo je presvučeno keramikom.

Sad ostaje da se neki delovi plastificiraju tipa nosači dodatnih svetla, šelna prekidača istih i tako neke sitnice. Da se doda od opreme nema šta više. Jedino me čeka ugradnja ketridža u prednje vile napred ali to je malo poskupa investicija pa mora da sačeka.

IMG-0bbddf696ab5e22dff59f62e3c085874-V.j

IMG-0daa1a481faf70d751e94bf14228fd28-V.j

IMG-1502b4339dbd4324604269fb9d115061-V.j

IMG-35dc1da06213f7ba46480d78cdece9ef-V.j

IMG-4ae804fc449999dbea7cdda122b0df5b-V.j

IMG-612329f3b459f904c3d94d290a0d38b9-V.j

IMG-633dd3ad9ead60cb355d6941eebc9067-V.j

IMG-86b7febe0e07e8b79279301ad8656587-V.j

IMG-95b5be4dbe2906d54fb82526eae73c16-V.j

IMG-aa798845700fdd248884a9544556437e-V.j

IMG-cca183dcb30012b29ac2ac945b20123b-V.j

IMG-cd4e06a91e2e35894f3185615aac9c50-V.j

IMG-cfe7267206628931035a5059dff0617f-V.j

IMG-e5773de24e260c817e2a286d92076e2a-V.j

IMG-e9f2d9b863f8f8afcd6a7998063c13c9-V.j

• Sviđa mi se 15

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS
On 12/2/2023 at 12:39 PM, shoyyka said:

Ja sam lako skidao pa šmirglao na TDMu,dve cevke pa ide, možda bi moglo i bez skidanja, sa Bluing removerom, probaj.

Hk53iEM.jpg

Ja sam ovo kupio (imao sam baš promenu boje na granama u plavo), probao i ništa bukvalno. Na kraju sam ispolirao grane i kao nove su.

Kod mene je taj preparat bio samo KEŠ remover :)

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ја док сам имао тдм гране сам прво лепо опрао, после тога циф и кухињски сунђер, после тога 2000 водена и на крају свега тога аутосол паста, сјаји се само тако.  Чим видим да крену да патинирају, то обично после неке кише, натопим крпу са Вд40, и све лепо обришем и поскидам патину, одмах се врати сјај и траје до следеће кише😆

• Drug član, 3393 postova
  • Motocikl: Blackie
Pre sat vremena, Mr. No je napisao:

Ja sam ovo kupio (imao sam baš promenu boje na granama u plavo), probao i ništa bukvalno. Na kraju sam ispolirao grane i kao nove su.

Kod mene je taj preparat bio samo KEŠ remover :)

Evo, samo sa Bluingom

DCxJmNA.jpg

Naravno, zavisi od stanja cevki, ako su malo više nagrižene šmirglanje, tek posle, sledeći put(a i brže će biti)može Bluingom ili Autosol metal polishom. 

Ne znam, meni su isto pokisle:) skoro, ništa promenjeno drastično, blago žutilo moraju dobiti ali ravnomerno i dalje lepo izgledaju. 

QXO9mM9.jpg

Jeste off ali... 

• Sviđa mi se 1

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Evo kako je bilo kod mene kada sam probao sa tom bluing remover hemijom - minimalna razlika pre i posle (čitaj nema razlike).

Druga slika je posle kraćeg poliranja....
2eb4a5bbcd1a3accedf37080803936ef.jpgdc02026e07e3d8cb24077eb6a349092b.jpg

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Samo ja izgleda radim nešto ovde :D

Vlasnici TDMa su uglavnom pedantni ljudi i čuvaju svoje mašine pa očekujem da se ostali uključe :D

Uvek može bolje. Slažem se. Posle detailinga ima još par sitnica koje treba da se adresiraju.

Ovaj nakaradni nosač maglenki. Dugo vremena jurim neki normalan a da nije tipa 100 evra par.

20231207-203815.jpg

Nađem nešto zanimljivo. Ide na plastificiranje u crno. Šrafove da skratim i biće full.
20231207-204530.jpg

Ovo je vidno, udara u oči iako je sitnica. Šrafovi idu novi i šelnica ide na plastificiranje u crno takođe. Nabavio sam i kapice za navoje retrovizora.

20231207-205226.jpg

Ispod sedišta čisto sve. Oduševljava me kod TDMa što je bukvalno sve od aluminijuma. Nema čeličnih šipki nigde. Zato i dan danas ima impresivno malu težinu spram gabarita i kubikaže.

20231207-205930.jpg

Akumulator ide napolje da prezimi u toplom.

20231207-210338.jpg

Ispod gde je predviđeno da stoji alat i sitnice ima ove gumene trake da ne landara. Lep detalj iz vremena kad se nije štedelo.
20231207-210539.jpg

Spakuješ sve i nema da zucne. Miloš koji je radio detailing oprao i torbicu za alat i set za čepovanje. Čovek institucija. Nas dvoje se razumemo u dve reči. Zna i on da ima posla sa pedanterijom.

20231207-210723.jpg

Ostaje neki dan da se demontira i štender za plastifikaciju. 

20231207-210858.jpg

Za sada toliko. Imam tu još neka posla oko nosača centralnog kofera ali to ćemo zasebno kasnije.

• Sviđa mi se 8

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX

Zavidim na normalno smeštenom akomulatoru. Na TDM 850 Akku je tragikomično rešen, ne isplati mi se da rasturam pola motora da bi ga skinuo preko zime...

• Haha 1

• Zainteresovan, 710 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 17 sati, Alekre je napisao:

Samo ja izgleda radim nešto ovde :D

Vlasnici TDMa su uglavnom pedantni ljudi i čuvaju svoje mašine pa očekujem da se ostali uključe :D

Jbg ja nisam jedan od tih al mnogo volim da vozim. 

Mislim voleo bih ja da mi motor tako izgleda ali nemam zivaca ja za to. 

Kuci imam 5 - 6 brusilica i sve otvorene zbog cetkica... pogubljeni delovi, srafovi... odem kupim novu masinu.

Bojim se ako nesto skinem sa motora bice ista prica a ne mogu da odem i kupim drugi motor 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4
  • Podržavam 1

Trudim se da ne radim više stvari istovremeno. Npr. sad radim plastifikaciju pojedinih delova. Sve delove sortiram i držim ih u ostavi. Kad završim to, onda radim nešto drugo. Doduše sve što radim, radim u celini. Npr. kad sam radio prednje vešanje, bukvalno sam sve izmenjao i proverio. Neko samo zameni semeringe, novo ulje i to je to. Ja sam zamenio sve klizače, osigurače, podloške itd.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2146 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Pre 3 sati, Alekre je napisao:

Trudim se da ne radim više stvari istovremeno. Npr. sad radim plastifikaciju pojedinih delova. Sve delove sortiram i držim ih u ostavi. Kad završim to, onda radim nešto drugo. Doduše sve što radim, radim u celini. Npr. kad sam radio prednje vešanje, bukvalno sam sve izmenjao i proverio. Neko samo zameni semeringe, novo ulje i to je to. Ja sam zamenio sve klizače, osigurače, podloške itd.

I posle,tako održavan motor,svrstavaju u istu cenovnu grupu sa nekim polomotinama.......i uvek kažu,eeeee nerealna cena.

• Sviđa mi se 5

7 hours ago, goshy said:

Zavidim na normalno smeštenom akomulatoru. Na TDM 850 Akku je tragikomično rešen, ne isplati mi se da rasturam pola motora da bi ga skinuo preko zime...

Pretpostavljam da misliš na smještaj akumulatora na 850 3 VD?

Istina, zakomplicirali su to maksimalno, ali ni kod 4 TX nije puno bolje rješenje :D, koliko god takva pozicija spuštala težište motora.

Na 900 je puno bolje smješten nego na 850, ali prava stvar bi bila tek da nije polegnut.

Ovako automatski otpada opcija "običnog" akumulatora, što se kod zamjene itekako osjeti financijski.

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 33 minuta, gebee&co je napisao:

I posle,tako održavan motor,svrstavaju u istu cenovnu grupu sa nekim polomotinama.......i uvek kažu,eeeee nerealna cena.

Нажалост али тако је. Од 95% купаца који хоће добар и одржаван мотор са историјим за мале паре, само онај мали део одмах ће препознати и неће цепидлачити око цене…

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja