Alekre 12887 Napisano Novembar 27, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee nisam. Trebao sam da stavim od Tracera. Nisam utvrdio da li imaju isti prihvat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Novembar 29, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi da li crvena lampica ima veze sa temperaturom ili kolicinom antifriza? Sinoc sam upalio i ostavio u mestu da radi dok sam se ja oblacio, proslo sigurno 5 minuta dok nisam krenuo i tek onda se ugasila. Ulja ima. To mi se povremeno desava. Sta moze biti u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Novembar 29, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Idemo u detalj ove godine Salem, lampica za ulje se ne gasi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Novembar 29, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, salem said: Ljudi da li crvena lampica ima veze sa temperaturom ili kolicinom antifriza? Sinoc sam upalio i ostavio u mestu da radi dok sam se ja oblacio, proslo sigurno 5 minuta dok nisam krenuo i tek onda se ugasila. Ulja ima. To mi se povremeno desava. Sta moze biti u pitanju? Kolega, ako misliš na crvenu lampicu u obrtomjeru ona ima veze samo s uljem, ne sa temperaturom i antifrizom. Znači ili fali ulja, (a rekao si da to nije) ili indikator nivoa ulja zajebava. TDM na žalost nema indikator pritiska ulja, što mu je jedna od rijetkih ozbiljnih zamjerki, pa nemožemo znati radi li se o nekom problemu u sistemu podmazivanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_DMM 8 Napisano Novembar 29, 2023 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ali postoji šema na internetu kako se uzradjuje i koji delovi se ugradjuju. Pa onda dobijamo senzor pritiska ulja. Samo nažalost nisam dovoljno stručan da to uradim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Novembar 29, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Milos_DMM said: Ali postoji šema na internetu kako se uzradjuje i koji delovi se ugradjuju. Pa onda dobijamo senzor pritiska ulja. Samo nažalost nisam dovoljno stručan da to uradim Znam, imao sam to u planu pa nikako...Ovo je rješenje za XTZ i 850, ali princip je isti i za 900. http://www.angelofarina.it/Public/SuperTenere-XTZ750/Manuali/SToilswitchpressure.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Decembar 2, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prva faza je završena. Ovakve motore više ne prave. TDM je sklapan u Japanu i kvalitet se vidi na svakom delu motora. Ostao je još da se ispolira vizir i zadnji blatobran. Sve što je moglo je presvučeno keramikom. Sad ostaje da se neki delovi plastificiraju tipa nosači dodatnih svetla, šelna prekidača istih i tako neke sitnice. Da se doda od opreme nema šta više. Jedino me čeka ugradnja ketridža u prednje vile napred ali to je malo poskupa investicija pa mora da sačeka. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Decembar 2, 2023 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Cevke sad bodu oči... ooooj peče... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Decembar 2, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da otkačim kompletan sistem od cilindara do kraja pa da ispoliram sve. Fali mi neki alat ali o tom po tom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Decembar 2, 2023 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam lako skidao pa šmirglao na TDMu,dve cevke pa ide, možda bi moglo i bez skidanja, sa Bluing removerom, probaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Decembar 4, 2023 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan On 12/2/2023 at 12:39 PM, shoyyka said: Ja sam lako skidao pa šmirglao na TDMu,dve cevke pa ide, možda bi moglo i bez skidanja, sa Bluing removerom, probaj. Ja sam ovo kupio (imao sam baš promenu boje na granama u plavo), probao i ništa bukvalno. Na kraju sam ispolirao grane i kao nove su. Kod mene je taj preparat bio samo KEŠ remover Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2657 Napisano Decembar 4, 2023 Drug član, 1520 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sonom kiselinom i celicnom kuhinjkom zicom. Kasnije sinta smirgla i poliranje, izgledaju kao ogledalo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Decembar 4, 2023 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ја док сам имао тдм гране сам прво лепо опрао, после тога циф и кухињски сунђер, после тога 2000 водена и на крају свега тога аутосол паста, сјаји се само тако. Чим видим да крену да патинирају, то обично после неке кише, натопим крпу са Вд40, и све лепо обришем и поскидам патину, одмах се врати сјај и траје до следеће кише Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Decembar 4, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Grane su bile super sve do momenta kad smo se vraćali iz Rumunije po jakoj kiši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Decembar 4, 2023 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Mr. No je napisao: Ja sam ovo kupio (imao sam baš promenu boje na granama u plavo), probao i ništa bukvalno. Na kraju sam ispolirao grane i kao nove su. Kod mene je taj preparat bio samo KEŠ remover Evo, samo sa Bluingom Naravno, zavisi od stanja cevki, ako su malo više nagrižene šmirglanje, tek posle, sledeći put(a i brže će biti)može Bluingom ili Autosol metal polishom. Ne znam, meni su isto pokisle skoro, ništa promenjeno drastično, blago žutilo moraju dobiti ali ravnomerno i dalje lepo izgledaju. Jeste off ali... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Decembar 4, 2023 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ево пробај са овим Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Decembar 4, 2023 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako je bilo kod mene kada sam probao sa tom bluing remover hemijom - minimalna razlika pre i posle (čitaj nema razlike).Druga slika je posle kraćeg poliranja....Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Decembar 7, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ja izgleda radim nešto ovde Vlasnici TDMa su uglavnom pedantni ljudi i čuvaju svoje mašine pa očekujem da se ostali uključe Uvek može bolje. Slažem se. Posle detailinga ima još par sitnica koje treba da se adresiraju. Ovaj nakaradni nosač maglenki. Dugo vremena jurim neki normalan a da nije tipa 100 evra par. Nađem nešto zanimljivo. Ide na plastificiranje u crno. Šrafove da skratim i biće full. Ovo je vidno, udara u oči iako je sitnica. Šrafovi idu novi i šelnica ide na plastificiranje u crno takođe. Nabavio sam i kapice za navoje retrovizora. Ispod sedišta čisto sve. Oduševljava me kod TDMa što je bukvalno sve od aluminijuma. Nema čeličnih šipki nigde. Zato i dan danas ima impresivno malu težinu spram gabarita i kubikaže. Akumulator ide napolje da prezimi u toplom. Ispod gde je predviđeno da stoji alat i sitnice ima ove gumene trake da ne landara. Lep detalj iz vremena kad se nije štedelo. Spakuješ sve i nema da zucne. Miloš koji je radio detailing oprao i torbicu za alat i set za čepovanje. Čovek institucija. Nas dvoje se razumemo u dve reči. Zna i on da ima posla sa pedanterijom. Ostaje neki dan da se demontira i štender za plastifikaciju. Za sada toliko. Imam tu još neka posla oko nosača centralnog kofera ali to ćemo zasebno kasnije. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Decembar 8, 2023 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan Zavidim na normalno smeštenom akomulatoru. Na TDM 850 Akku je tragikomično rešen, ne isplati mi se da rasturam pola motora da bi ga skinuo preko zime... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Decembar 8, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Onda je dobra stvar da se "izvuče" utičnica. Namestiš je eksterno i sve je na klik. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Decembar 8, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Alekre je napisao: Samo ja izgleda radim nešto ovde Vlasnici TDMa su uglavnom pedantni ljudi i čuvaju svoje mašine pa očekujem da se ostali uključe Jbg ja nisam jedan od tih al mnogo volim da vozim. Mislim voleo bih ja da mi motor tako izgleda ali nemam zivaca ja za to. Kuci imam 5 - 6 brusilica i sve otvorene zbog cetkica... pogubljeni delovi, srafovi... odem kupim novu masinu. Bojim se ako nesto skinem sa motora bice ista prica a ne mogu da odem i kupim drugi motor 1 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Decembar 8, 2023 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Trudim se da ne radim više stvari istovremeno. Npr. sad radim plastifikaciju pojedinih delova. Sve delove sortiram i držim ih u ostavi. Kad završim to, onda radim nešto drugo. Doduše sve što radim, radim u celini. Npr. kad sam radio prednje vešanje, bukvalno sam sve izmenjao i proverio. Neko samo zameni semeringe, novo ulje i to je to. Ja sam zamenio sve klizače, osigurače, podloške itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Decembar 8, 2023 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Alekre je napisao: Trudim se da ne radim više stvari istovremeno. Npr. sad radim plastifikaciju pojedinih delova. Sve delove sortiram i držim ih u ostavi. Kad završim to, onda radim nešto drugo. Doduše sve što radim, radim u celini. Npr. kad sam radio prednje vešanje, bukvalno sam sve izmenjao i proverio. Neko samo zameni semeringe, novo ulje i to je to. Ja sam zamenio sve klizače, osigurače, podloške itd. I posle,tako održavan motor,svrstavaju u istu cenovnu grupu sa nekim polomotinama.......i uvek kažu,eeeee nerealna cena. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Decembar 8, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, goshy said: Zavidim na normalno smeštenom akomulatoru. Na TDM 850 Akku je tragikomično rešen, ne isplati mi se da rasturam pola motora da bi ga skinuo preko zime... Pretpostavljam da misliš na smještaj akumulatora na 850 3 VD? Istina, zakomplicirali su to maksimalno, ali ni kod 4 TX nije puno bolje rješenje , koliko god takva pozicija spuštala težište motora. Na 900 je puno bolje smješten nego na 850, ali prava stvar bi bila tek da nije polegnut. Ovako automatski otpada opcija "običnog" akumulatora, što se kod zamjene itekako osjeti financijski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Decembar 8, 2023 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, gebee&co je napisao: I posle,tako održavan motor,svrstavaju u istu cenovnu grupu sa nekim polomotinama.......i uvek kažu,eeeee nerealna cena. Нажалост али тако је. Од 95% купаца који хоће добар и одржаван мотор са историјим за мале паре, само онај мали део одмах ће препознати и неће цепидлачити око цене… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...