Alekre 13187 Napisano Decembar 18, 2020 Ne silazi, 7482 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na čemu. Ako je prva pumpa trajala 15 godina, sada će ovako remontovana još 15. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 18, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Znači, spisak potrebnih delova za kompletan remont vodene pumpe izgleda ovako: brojevi 3 na slici - o-ring na vodenoj pumpi - 93210-33133 - o-ringovi (2 komada) na mostu (cevki broj 4) - 93210-21190 - o-ring na cevi do cilindra (cevka broj 5)- 93210-357A2 broj 2 na slici - podloška na osovini vodene pumpe - 90201-127E1 Druga slika: brojevi 9, 8 i 4 idu u kompletu - 11H-12438-10-00 zaptivke na vratilu (moze da ne prepozna, onda probati 11H-12438-00-00) broj 6 - semering - 93101-12173-00 broj 5 - ležaj - 93306-00105-00 broj 10 - o-ring poklopca vodene pumpe - 3LD-12439-00 broj 2 - zeger prsten - 99009-12400 To je to... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Decembar 18, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio TDM 900 dve godine. Svaki put kad se pojavi neko nov sa ovim motorom na forumu, kreću iste priče: niski obrtaji, često kvačilanje, nervozan JE, štelovanje CO vrednosti, klapne, žice, sranja.... Da ti kaže nešto tvoj drug. Ništa od toga nemoj da radiš, odličan je to motor. Za neke stvari. Za one druge nije, i ako se ne "nađete" mora da leti u oglase. Uživaj! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okramovski 15 Napisano Decembar 19, 2020 U prolazu, 75 postova Lokacija: Glibovac Motocikl: CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, WoodyRider said: Ja sam vozio TDM 900 dve godine. Svaki put kad se pojavi neko nov sa ovim motorom na forumu, kreću iste priče: niski obrtaji, često kvačilanje, nervozan JE, štelovanje CO vrednosti, klapne, žice, sranja.... Da ti kaže nešto tvoj drug. Ništa od toga nemoj da radiš, odličan je to motor. Za neke stvari. Za one druge nije, i ako se ne "nađete" mora da leti u oglase. Uživaj! Zato tema i ima 600+ strana ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao je i produžetak od Ivana... @shoyyka Evo i mere rupa. Napomena: mereno je preko vizira, nije direktno pravolinijski: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10472 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 3402 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega, tako, tako, kasnije ću da premerim na Bandi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano Decembar 19, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, mnogo je ružan ovaj produžetak. Možda znači ali,ružan baš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je baš sa fabričkim vizirom ko ćosav... Baš su okratili taj fabrički vizir, nikakvu funkciju nema, a i ružan tako. Ne kažem da je ovaj produžetak neki lepotan, ali definitivno će značiti barem što se zaštite od vetra tiče. Sutra će biti probna vožnja pa ću baš testirati učinak sa ovim produžetkom... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okramovski 15 Napisano Decembar 19, 2020 U prolazu, 75 postova Lokacija: Glibovac Motocikl: CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Jel imao ko iskustva sa povisenim vizirom sa slike? Cena? Da li mnogo klati i da li mozda Ivan moze da napravi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4883 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, IvanByk said: Iskreno, mnogo je ružan ovaj produžetak. Možda znači ali,ružan baš Slazem se 100%. Radije bih ga terao bez vizira nego sa ovim produzenim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih ja žrtvovao zaštitu od vetra zarad izgleda, nema šanse... Slažem se da je redovan povišeni vizir lepše rešenje od ovog produžetka, ali u odnosu na učinkovitost , ovaj produžetak odnosi ubedljivu pobedu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10472 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 3402 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno... mene su na svakom motoru ubadali insekti pa juri u hitnu, na TDM-u nijedan (pu, pu... da ne ureknem)...u kombinaciji sa štitnicima zaštita ekstra, samo tuku u vizir, kacigu...plus što može da se vozi i po hlaaadnom vremenu, na golaćima ne može, obučeš se ti lepo ali ipak bridi 'ladnooo... Vizir na kacigi skoro uvek čist... To je kolegi dobrodošlo jer primećujem da ide i motorom na posao... Nije sve u lepoti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10625 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 1546 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini da se ovaj povišeni vizir savršeno uklopio u siluetu TDM-a, i sigurno će više uživati u vožnji sa njim nego bez njega. Pun pogodak! Ivan zna svoj posao. Mislim i da će stajati čvrsto, bez uvijanja pri većim brzinama, za razliku od onih deflektora koji se dodaju i ne ulivaju poverenje. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1216 Napisano Decembar 20, 2020 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, ThePainkiller said: Ne bih ja žrtvovao zaštitu od vetra zarad izgleda, nema šanse... Što se zaštite tiče, ništa nije preče od toga, to mu je i svrha. Vizuelno, tako visoki vizir mu pomalo daje "Scooter look". Moj dodatni vizir izlazi 10 cm iznad fabričkog (vidi se na slici žutog u šumi , iznad). Nisam ja stavljao, tako je kupljen, ali ako bih probao pa mi se svidi razlika, možda bi i promenio.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam malko provozao motor po gradu, nisam imao vremena negde dalje da ga vozim. Za prvi dojam, ovaj produžetak savršeno radi posao. Za neki konačan sud o tome se ipak moram malo provozati i van grada, pa kad bude otvoren put i više vetra, da vidim šta će onda da kaže... Sviđa mi se i činjenica da uopšte ne osećam kofer pozadi. Iako mi je delovalo da će njegova veličina da utiče na ponašanje motora, uopšte ga nisam osetio da ga imam pozadi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 849 Napisano Decembar 20, 2020 Drug član, 877 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Sa starim od 0-200 nije menjao ponasanje na volanu, kapiram da je do tegova, pored podrazumevanog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Decembar 20, 2020 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan On 18.12.2020. at 19:43, ThePainkiller je napisao: Ja kupio TDMa (po 4. put), vratio se u temu i odma nastao haos, a tako je lepo zamrla tema zadnjih par meseci... Nego, da se mi vratimo TakoDobromMotor-u i to mom (a kojem bi drugo)... Danas uhvatio (najzad) malo vremena da sredim vodenu pumpu, tj. da zamenim semering, gumice i sve što mi je dato za tu rabotu od kolege od kojeg kupih motor, jer je antifriz kap po kap slinio niz telo vodene pumpe. Prvo je ispušten antifriz, pa otkačeno crevo sa hladnjaka i skinuta je vodena pumpa sa dekle. Ulje neće curiti jer ga nema u toj količini u karteru da bi curilo skidanjem pumpe. Obratiti pažnju i na to da se povratni uljni vod takođe mora odšrafiti i skinuti jer vodena pumpa ne može da se skine dok se ne otkači vod koji smeta. Ni tu neće poteći ulje jer je to povratni vod i on ide na vrh uljne posude pa ga nivo ulja ne dohvata. Ovako izgleda kad se skine vodena pumpa: Delovi koji su potrebni za ovu operaciju: Skinuta pumpa: Zamenjen semering: pa i ležaj: Na kraju treba ubaciti osovinu nazad. Obavezno preko nazubljenog dela na osovini prelepiti izolir traku da se ne ošteti semering prilikom vraćanja osovine u ležište: I sklopljena vodena pumpa: Gumice obavezno namazati motornim uljem ili ja koristim litijumsku mašst da lakše upadne u deklu i da se ne ošteti prilikom upasivanja pumpe nazad u ležište. Pumpa na svom mestu: Sledi sipanje antifriza. Antifriz mora biti na bazi etilen glikol-a, ja koristim G12+ (ima ga u svakoj prodavnici auto delova). Meša se sa demineralizovanom (destilovanom) vodom u odnosu 50:50 (nipošto neki drugačiji odnos). U hladnjak ide 1,7 L antifriza, a u rezervnu posudu još oko 0,3 L. sad si kupio avec servisi veliki ..joj dolazi kod mene posto smo ponovo braca ...po tdm ..u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @demro.st Nije to veliki servis, samo sređivanje vodene pumpe jer je malko flisovao antifriz na semering... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 118 Napisano Januar 7, 2021 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, prijatelj prodaje TDM-a u dobrom stanju. Postavio sam oglas u sekciji Prodajem, ako nekog zanima može da se čuje sa vlasnikom. Motor je u Subotici, uvek garažiran i održavan. On je kupiio drugi motor, ovaj je višak, tako da zamena ne igra ulogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aku 11 Napisano Januar 17, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: BG Motocikl: TDM 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav starom drustvu, posle 10 godina vracam se u sedlo i mogu vam reci da jedva cekam sezonu. Pridruzujem vam se sa 4tx verzijom, kupljenom pre nedelju dana (cekaju se papiri za prenos, pa registracija). Za pocetak mi treba par odgovora: -Kome u Bg da dam da mi pretrese motor. Neke stvari vidim sam ali nisam dugo jahao pa sam ispao iz fazona. - Gde nabavljate vecinu delova? - Da li se i dalje okupljate pa da vam se pridruzim kad pocne sezona. Hvala, zivi i zdravi bili. Evo slike nove ljubavnice. Promenio Januar 17, 2021 član Aku 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13187 Napisano Januar 17, 2021 Ne silazi, 7482 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Okupljamo se, vozimo se Od delova, zavisi šta? Potrošnih uvek ima od jeftinih do skupljih. Za sve ostalo, Yamaha original. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aku 11 Napisano Januar 18, 2021 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: BG Motocikl: TDM 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak, a nadam se i na duze vreme, samo potrosni materijal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 804 Napisano Januar 21, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne izdržah juče. Čim se malo sneg i led sa ulica sklonio ja pomislih "idem pa makar izgin'o.." Dva nagla kočenja po mokroj podlozi i srećom oba puta bez pada. Evo kako je izašao iz garaže a kakav se vratio: Nego zabrinuo me je neki jak miris izgorele gume/plastike iz predela kokpita, tj. ovih instalacija ispod njega. Učinilo mi se i u toku vožnje da sam ga osetio ali posle kad sam stao definitivno se odatle osećalo. Ima li neko ideju šta je to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1790 Napisano Januar 21, 2021 Drug član, 1355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ne izdržah juče. Čim se malo sneg i led sa ulica sklonio ja pomislih "idem pa makar izgin'o.." Dva nagla kočenja po mokroj podlozi i srećom oba puta bez pada. Evo kako je izašao iz garaže a kakav se vratio: Nego zabrinuo me je neki jak miris izgorele gume/plastike iz predela kokpita, tj. ovih instalacija ispod njega. Učinilo mi se i u toku vožnje da sam ga osetio ali posle kad sam stao definitivno se odatle osećalo. Ima li neko ideju šta je to?Možda ti se čini jer gori blato na izduvnim granama pa se oseća kao spaljena plastika, hoće to kad je vlažno, ako smrdi i po suvom onda već nije do toga.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15002 Napisano Januar 21, 2021 moto merkat °°, 4943 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Marek1987 proveri regler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...