ProMaster 8942 Napisano Februar 12, 2020 Drug član, 1896 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Sta je Fj-09 ?To je američki naziv za Tracer 900..C c c, Aco, gradivo se mora znati.A predstavljas se za Yamahistu.. Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 12, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Mt-09 Tracer , koliko ja znam. Mada ja ne znam bas puno, istina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Februar 12, 2020 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, ThePainkiller je napisao: Kad bi pored TDM-a doterali CB1000 Big One, delovao bi kao i te trkalice naspram TDMa. Big One nije bez razloga dobio to ime... Ogroman motor... a ja razmisljam o njemu izmedju drudih ...motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 12, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, demro.st je napisao: a ja razmisljam o njemu izmedju drudih ...motora ...a nisi ni otišao da ga vidiš uživo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Februar 12, 2020 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, ThePainkiller je napisao: ...a nisi ni otišao da ga vidiš uživo... ako odem nece imati ko da vozi kola natrag....... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 12, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, imam još jedan set glupih pitanja za vas, iskusne TeDeeMaše: 1. Ulje, Motul, 10W40, ali, dal' 5100 ili 7100? Znam da je 7100 bolje, al' da li je 50% bolje pošto je toliko skuplje? Kontam da ću godišnje obrnuti 8-9000km, to je skoro ceo servisni interval. 2. Jel' uljni filter menjate na svaku zamenu ulja ili k'o što ćitap kaže, na svaku drugu? 3. Antifriz, ima li smisla davati novce za neki Motocool i slično ili je dovoljno uzeti običan G12 ili G12+ antifriz za kola? 4. Menjate li ulje u kočnicama k'o što ćitap kaže? Znate li koliko ulja ima u sistemu? Jel' može to samo da se gore sipa i dole ispušta pa dok ne krene bistro ili ima neka druga procedura? Ako ima neko volje da piše fala mu ko bratu, a pivo se podrazumeva, kad se sretnemo na nekom moto susretu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 12, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, shoyyka said: Ok ali mislim da ne bi bila baš tolika razlika,visok je TDM... a što sam se razočarao u CBF 1000, beži bre, TDM k'o vita Jela naspram njega, ja koji sam 180 pa mi deluje nisko, kamoli višlji... A možda je u pitanju i navika!? Ja sam se ložio na tu CBF 1000, lep motor, pa još Honda, moja prva ljubav, a onda sam seo na nju i ta se romansa završila. Doduše, slična je priča i sa većinom mojih telefona, al' to ovde nije tema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12815 Napisano Februar 12, 2020 Ne silazi, 7395 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 29 minutes ago, stoka said: Ljudi, imam još jedan set glupih pitanja za vas, iskusne TeDeeMaše: 1. Ulje, Motul, 10W40, ali, dal' 5100 ili 7100? Znam da je 7100 bolje, al' da li je 50% bolje pošto je toliko skuplje? Kontam da ću godišnje obrnuti 8-9000km, to je skoro ceo servisni interval. 2. Jel' uljni filter menjate na svaku zamenu ulja ili k'o što ćitap kaže, na svaku drugu? 3. Antifriz, ima li smisla davati novce za neki Motocool i slično ili je dovoljno uzeti običan G12 ili G12+ antifriz za kola? 4. Menjate li ulje u kočnicama k'o što ćitap kaže? Znate li koliko ulja ima u sistemu? Jel' može to samo da se gore sipa i dole ispušta pa dok ne krene bistro ili ima neka druga procedura? Ako ima neko volje da piše fala mu ko bratu, a pivo se podrazumeva, kad se sretnemo na nekom moto susretu. 1. 7100 je jedno od najboljih ulja za ulicu. 5100 nije ništa posebno. 2. Novo ulje, nov i filter. 3. Nema razlike između antifriza za kola i motocikl. Kupi samo neki kvalitetniji. Petronas, Total, itd... 4. Ulje u kočnicama na svake dve godine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10307 Napisano Februar 12, 2020 Drug član, 3386 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan U mom je već drugo menjanje 7100 10w50 i veoma sam zadovoljan, dok ga budem vozio to će biti... filter menjam kad i ulje, svaki put... Mahle je bolji filter od Hifla ali mu je gumica, gornja malo deblja pa mora zamenska da bi lepo legao, samo zbog toga sam mu stavio Hiflo, za sledeći put nabavljam gumice... Ostalo ti je kolega napisao... Slab sam sa pivom, može limunada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Februar 12, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc, kupio sam led migavce sa ugradjenim relejom, tj potrebna im je samo konstantan napon i rade kako treba. Kako izbaciti relej? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 12, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, Alekre said: 4. Ulje u kočnicama na svake dve godine Koliko od prilike ide ulja u sistem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 12, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, shoyyka said: U mom je već drugo menjanje 7100 10w50 i veoma sam zadovoljan, dok ga budem vozio to će biti... filter menjam kad i ulje, svaki put... Mahle je bolji filter od Hifla ali mu je gumica, gornja malo deblja pa mora zamenska da bi lepo legao, samo zbog toga sam mu stavio Hiflo, za sledeći put nabavljam gumice... Ostalo ti je kolega napisao... Slab sam sa pivom, može limunada Zašto 10W50? Nije kod nas toliko toplo? Ja sam od filtera do sada koristio isključivo Champion, i da budem iskren, ne znam kako se bude zadovoljan ili nezadovoljan filterom za ulje. Nisam siguran da na moto skupovima ima limunada, ako ima nije problem, ako nema napravićemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10307 Napisano Februar 12, 2020 Drug član, 3386 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je neka moja pretpostavka o gustini, da bude optimalno i na vrućini i ono drugo, dobro je i 10w40...Champion dobar, nisam našao kad mi je trebalo... Za limunadu ćemo lako... I skini service manual, sve ti piše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Februar 13, 2020 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, shoyyka je napisao: Mahle je bolji filter od Hifla Kako prepoznas koji je filter bolji od kog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 13, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, shoyyka said: I skini service manual, sve ti piše Imaš neki link do pravog Service Manual-a, ja sve što sam našao je ili samo jedan deo ili je na ruskom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 13, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, stoka said: Ljudi, imam još jedan set glupih pitanja za vas, iskusne TeDeeMaše: 1. Ulje, Motul, 10W40, ali, dal' 5100 ili 7100? Znam da je 7100 bolje, al' da li je 50% bolje pošto je toliko skuplje? Kontam da ću godišnje obrnuti 8-9000km, to je skoro ceo servisni interval. 2. Jel' uljni filter menjate na svaku zamenu ulja ili k'o što ćitap kaže, na svaku drugu? 3. Antifriz, ima li smisla davati novce za neki Motocool i slično ili je dovoljno uzeti običan G12 ili G12+ antifriz za kola? 4. Menjate li ulje u kočnicama k'o što ćitap kaže? Znate li koliko ulja ima u sistemu? Jel' može to samo da se gore sipa i dole ispušta pa dok ne krene bistro ili ima neka druga procedura? Ako ima neko volje da piše fala mu ko bratu, a pivo se podrazumeva, kad se sretnemo na nekom moto susretu. 1. 7100 jeste bolje, da li je 50% bolje , pa iskreno. Mislim da nije. Motul je kao i Coca Cola, iPhone i McDonalds, marketinski izuzetno pokriven brend. Licno ga ne volim, Radije sipam Silkolene, Shell,Eneos,Total,Elf. 2.Servisno uputstvo kaze na svaku drugu zamenu ulja, postujem uputstvo. Ne vidim problem. 3. Ne nasedaj na propagandu, kao sto ti je Alekre rekao, samo kupi kvalitetan G12. 4. Na svake 2 godine. A trebao bi i klipove ocistiti. Ulje mozes sipati gore pa dole zakaciti vakuum pumpicu i izvlaciti a gore dosipati. Pazi da ti ne povuce vazduh gore, uvek mora biti ulja u posudi. 0.5L ti dosta za obe kocnice. Koristi Dot4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 13, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Hitmanle016 said: Treba mi pomoc, kupio sam led migavce sa ugradjenim relejom, tj potrebna im je samo konstantan napon i rade kako treba. Kako izbaciti relej? Hvala Daj neku sliku /semu. Ne kapiram kako migavci imaju rele u sebi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10307 Napisano Februar 13, 2020 Drug član, 3386 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, stoka je napisao: Imaš neki link do pravog Service Manual-a, ja sve što sam našao je ili samo jedan deo ili je na ruskom? 2002 Yamaha TDM900 – Owner's Manual – 110 Pages – PDF OWNERSMANUALS2.COM Ovo je sažetiji... Imaš i onaj pravi sa šemama, potraži... Ukucaj godište tvog motora, mada isto je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 13, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, Astral said: 1. 7100 jeste bolje, da li je 50% bolje , pa iskreno. Mislim da nije. Motul je kao i Coca Cola, iPhone i McDonalds, marketinski izuzetno pokriven brend. Licno ga ne volim, Radije sipam Silkolene, Shell,Eneos,Total,Elf. 2.Servisno uputstvo kaze na svaku drugu zamenu ulja, postujem uputstvo. Ne vidim problem. 3. Ne nasedaj na propagandu, kao sto ti je Alekre rekao, samo kupi kvalitetan G12. 4. Na svake 2 godine. A trebao bi i klipove ocistiti. Ulje mozes sipati gore pa dole zakaciti vakuum pumpicu i izvlaciti a gore dosipati. Pazi da ti ne povuce vazduh gore, uvek mora biti ulja u posudi. 0.5L ti dosta za obe kocnice. Koristi Dot4 To što su ti brendovi medijski ispostavljeni na znači da su loši, osim McDonald's-a koji je sranje u odnosu na konkurente. Motul mi uliva poverenje zato što su posvećeni motociklizmu, slično kao Metzeler. Drugo, ovde ga svi diluju pa mu je i cena relativno niska u odnosu na druge. Trenutno je u Louis-u akcija na 7100 pa ćemo to probati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 13, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, shoyyka said: 2002 Yamaha TDM900 – Owner's Manual – 110 Pages – PDF OWNERSMANUALS2.COM Ovo je sažetiji... Imaš i onaj pravi sa šemama, potraži... Ovo je Owners Manual, taj imam, onaj servisni ne mogu da nađem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10307 Napisano Februar 13, 2020 Drug član, 3386 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Kucaj po slici, ne dozvoljava kopiranje linka... ovaj prvi, cz ali je na Engleskom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 13, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Taj sam takođe skinuo ali nije kompletan. Dobio sam upravo od kolege Nikole. Hvala na pomoći u svakom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 13, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, stoka said: To što su ti brendovi medijski ispostavljeni na znači da su loši, osim McDonald's-a koji je sranje u odnosu na konkurente. Motul mi uliva poverenje zato što su posvećeni motociklizmu, slično kao Metzeler. Drugo, ovde ga svi diluju pa mu je i cena relativno niska u odnosu na druge. Trenutno je u Louis-u akcija na 7100 pa ćemo to probati. Hej, tvoj motor, tvoje ulje.Tvoja stvar. Zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 13, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, stoka je napisao: To što su ti brendovi medijski ispostavljeni na znači da su loši, osim McDonald's-a koji je sranje u odnosu na konkurente. Motul mi uliva poverenje zato što su posvećeni motociklizmu, slično kao Metzeler. Drugo, ovde ga svi diluju pa mu je i cena relativno niska u odnosu na druge. Trenutno je u Louis-u akcija na 7100 pa ćemo to probati. Motul nije loš, naprotiv, ali da li njegova (previsoka) cena opravdava taj kvalitet, e to je pitanje. Pogotovo što sad ima toliko drugih proizvođača koji su jednako dobri, a ne koštaju ˝malo bogatstvo˝... Ja ne želim da ˝robujem˝ brendovima, kupujem neku srednju klasu i ono što sam video da mom motociklu najviše prija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Februar 13, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, ThePainkiller said: Motul nije loš, naprotiv, ali da li njegova (previsoka) cena opravdava taj kvalitet, e to je pitanje. Pogotovo što sad ima toliko drugih proizvođača koji su jednako dobri, a ne koštaju ˝malo bogatstvo˝... Ja ne želim da ˝robujem˝ brendovima, kupujem neku srednju klasu i ono što sam video da mom motociklu najviše prija.. Kao što već napisah, Motul je ovde OK sa cenom, 5100 je 30€+-1-2€ u zavisnosti od prodavnice, 7100 je 50€, u Louis-u na trenutnoj akciji 45€ sa dostavom. Silkolene i Liqi Moly su osetno skuplji. Ja se potpuno slažem sa tvojom filozofijom, i sam sam takav, samo treba znati na čemu se isplati štedeti a na čemu ne. A kad nemaš ličnog iskustva pitaš na forumu. (Pretpostavljam da ću) dogodine i ja znati šta paše mom motoru, a do tada, kontam nema smisla da ponavljam nečiji zajeb kad smo se već ovako lepo okupili ovde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...