vidakn 1788 Napisano Februar 4, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas tako, Eisenstein je zacetnik teorije filma i modern, za to vreme montaze. Bavio se dosta tehnickim stvarima, ali Aleksandar Nevski i Ivan Grozni su mu neprikosnovena dela. Jednostavno niko nije bazira svoje filmove na takav nacin. Steta sto je kratko zive, bilo bi zanimljivo pratiti ga uz razvijanje filmske tehnike posle IIWW. Bunjuel je druga vrsta umetnika, koji jeste poprimio Sergejeve nacine izrazavanja, ali sa vise izrazaja. Duga je tema, ali lepa za razgovor a i nije za ovde. Sorry, povuklo me. Pricacemo uz pivo i radzu. Sent from my iPhone using TapatalkNe znam ni ja ništa o tome ali sam gledao Nacionalnu klasu!Sent from my SM-G900F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13134 Napisano Februar 4, 2019 Ne silazi, 7461 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav potencijal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1788 Napisano Februar 4, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Imam dilemu oko izbora zadnjeg štendera za tdm 850. Vidim ima tu raznih tipova prihvata zadnje viljuske koji odabrati mislim da je u obliku slova L idgovarajuci ili gresim?Od ovog prodavca bih uzeo Motocikli | Oprema i delovi : Prednji i Zadnji stender 14.01.2019 - ID 31199363 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Komplet stendera za napred i pozadi. Za zadnju viljusku ... a moze i neka preporuka za drugi stender za slicne pare ili kritika ovoga koji je jeftin a mozda i nije dobar.Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 4, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, vidakn je napisao: Imam dilemu oko izbora zadnjeg štendera za tdm 850. Vidim ima tu raznih tipova prihvata zadnje viljuske koji odabrati mislim da je u obliku slova L idgovarajuci ili gresim? Od ovog prodavca bih uzeo Motocikli | Oprema i delovi : Prednji i Zadnji stender 14.01.2019 - ID 31199363 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Komplet stendera za napred i pozadi. Za zadnju viljusku ... a moze i neka preporuka za drugi stender za slicne pare ili kritika ovoga koji je jeftin a mozda i nije dobar. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Kontaktiraj @KTibor za centralni stender. On je meni pravio i ja sam zadovoljan. Pusti ove garazne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1788 Napisano Februar 5, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj [mention=40300]KTibor[/mention] za centralni stender. On je meni pravio i ja sam zadovoljan. Pusti ove garazne E da jel ga zavrsio do kraja?Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 5, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, vidakn je napisao: E da jel ga zavrsio do kraja? Sent from my SM-G900F using Tapatalk Nije još, čekamo lepše vreme da mogu oterati motor do njega, ali nema sumnje da će biti dobro. On i sada radi odlično, jedino je teže podići motor na štender zato što je viši za 2 cm. Kada to sredi biće taman kako treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 5, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Centralni stender na motociklu je nezamenljiva stvar. Ako za isti novac kod Tibora uzmes centralni,to je pun pogodak. Ako se pak odlucis ipak za ove garazne, ovaj Milan iz Arandjelovca pravi odlicne. Za prednji deo prihvat na stapove sa donje strane treba da bude siljati pin koji ce uci u one rupe na stapovima. Za zadnju viljusku ide standardni ravan L prihvat. Za prednju viljusku ovo je mnogo bolje resenje od prvo predlozenog Ne znam dali ga Milan pravi,pitaj. Malo je skuplji sigurno ali je jako praktican. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1788 Napisano Februar 5, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nije još, čekamo lepše vreme da mogu oterati motor do njega, ali nema sumnje da će biti dobro. On i sada radi odlično, jedino je teže podići motor na štender zato što je viši za 2 cm. Kada to sredi biće taman kako treba...Sačekaću onda da zavrsi pa da javiš utiske.Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1788 Napisano Februar 5, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Centralni stender na motociklu je nezamenljiva stvar. Ako za isti novac kod Tibora uzmes centralni,to je pun pogodak. Ako se pak odlucis ipak za ove garazne, ovaj Milan iz Arandjelovca pravi odlicne. Za prednji deo prihvat na stapove sa donje strane treba da bude siljati pin koji ce uci u one rupe na stapovima. Za zadnju viljusku ide standardni ravan L prihvat. Za prednju viljusku ovo je mnogo bolje resenje od prvo predlozenog Ne znam dali ga Milan pravi,pitaj. Malo je skuplji sigurno ali je jako praktican.Super objasnjeno, hvala.Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AleksaDeda 13 Napisano Februar 5, 2019 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nekada Kawasaki ZZR 600 i Kawasaki ZZR 1100 a sada Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan TDM-asi, potrebna pomoc ... !!! Da li neko ima da prodaje korman sa tegicima i prekidac stop svetla za 3VD??? Nisam bio tu nekoliko nedelja, i jutros zateknem oboren motor u garazi ... Hvala unapred !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Februar 5, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko ubacivao veci akumulator od standardnog (10ah) u 4tx model, tj.da li moze da stane? Treba da kupim a ako vec moze veci da se upakuje, verujem da mu nece nista smetati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1788 Napisano Februar 5, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko ubacivao veci akumulator od standardnog (10ah) u 4tx model, tj.da li moze da stane? Treba da kupim a ako vec moze veci da se upakuje, verujem da mu nece nista smetati... Ovo su opcije koje mi je poslao ovaj Motocikli | Oprema i delovi : Akcija VARTA akumulatora , najpovoljnije cene od 2000 21.01.2019 - ID 44862446 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Najpovoljnije cene VARTA MOTO akumulatora! Preuzimanje liÄ�no u prodavnici ... prodavac akumulatora:Varta Powersports – AGM 24 MESECA garancije, bez održavanja, crno kućište, pakovano zajedno sa akum. kiselinomYT12B-4; YT12B-BS 12Ah L+ 215A dim(DxŠxV) 151x70x131 5300dinExide Bike – AGM Do 24 MESECA garancije, bez održavanja, crno kućište, pakovano zajedno sa akum. kiselinomET12B-BS / YT12B-BS 10Ah L+ 160A dim. (DxŠxV)150x70x130 5557dinLandport – AGM Do 24 MESECA garancije, bez održavanja, crno kućište, pakovano sa akum. kiselinomYT12B-BS 10Ah L+ 180A dim(DxŠxV)151x70x130 3962dinIsto pitanje imam i ja.Ta prva varta je od 12ah i znacajno jace udarne snage od ostalih ali je i 1cm sira i jedan cm vislja od ostalih, po vartinom katalogu odgovara za tdm 850, a neka se javi neko ako ima licnog iskustva koliko ima lufta i da li je montirao taj akumulator.Sent from my SM-G900F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Februar 5, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan @vidakn hvala za info, razmisljam za Vartu, kad vec moze da stane, a opet brend je pa ce i trajati duze...nadam se... Ovaj stari prebacio 3. sezonu i gotov, a zaboravih koji je, kad sam kupio motor te zime ga skidao i kad sam video koja zezancija, od tada se nismo videli vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 6, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije isti prostor za akumulator kod 4 tx-a i kod 3 vd-a. Najbolje da izvadiš stari pa premeriš dimenzije kutije da li može da stane. Verovao ili ne, kutija akumulatora se najlakše skida kada skineš zadnji amortizer Kod mene su neki idioti sekli tu kutiju za akumulator pa sam ja morao da je dorađujem i vraćam u prvobitno stanje. Takođe sam se patio kao Isus da izvadim kutiju akumulatora napolje i skontao sam da je poprilično lako prići celom tom sklopu kada izvadiš zadnji amort. Skineš zadnji blatobran (drže ga 4 šarafa, po 2 sa svake strane), amortizer drže 2 šarafa, drugo ništa ne moraš da skidaš i prilaziš akumulatoru bez ikakvih problema. Motor mora biti ili na centralnom štenderu ili na nekoj dizalici, panju ili slično da se podmetne pod mašinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Februar 6, 2019 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan To je i meni rekao sam prodavac kad sam kupovao aku, mnogo ima reklamacija a gotovo su najskuplji. Ako ima mogućnosti uzmi exide ili yuasa Sent from my BBD100-1 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
staripocetnik 7 Napisano Februar 6, 2019 U prolazu, 23 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Društvo znam da je već bila tema , interesuje me kako se vama pokazao MRA Touringscreen tdm 4tx .Visok sam 183-4. Vizir iz louisa cena67.22.Trenutno imam standardni.Pozdrav..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Februar 6, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan @ThePainkiller hvala na savetu, nisam do sada skidao amortizer bas iz razloga sto sam mislio da se tesko skida, ali posto imam stender, pokusacu onda tako... svakako cu morati kad tad da ga skidam... @bocca_bastard nisam znao za Vartu tu informaciju, hmm... dobro mi reče... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1788 Napisano Februar 6, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Yuasa je najljuca kina. Ni u tragovima stari kvalitet a skupa kao otrovPa dobro koji je taj sto si ti ugradio od 12ah da staje u tdm 850, posto si zadovoljan, (mislim na konkretne oznake modela) pa da i mi pazarimo.Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Februar 6, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Februar 6, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Sad skinuh akumulator i Unibat je (9ah) klasican, sa odrzavanjem (ima cepice), ali suv kao barut, tako da sam mu dolio dest.vodu i stavio na punjac pa cemo videti...ali mi ne gine nov svakako, dobro i ovako dogurao, inace moja greska sto nisam proveravao nivo kiseline, mada sumnjam da bi vise i pregurao... A merio sam ono kuciste i dimenzije su: 150mm duzina, 70mm sirina a visina mislim da je plafon 140mm, zbog onog otvora za kablove da mogu da prodju... tako da su to gornje granice za dimenzije samog akumulatora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 6, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam, akumulator za 4tx-a bi trebao da bude "bez odrzavanja" tj. zatvorenog tipa, ili gelski. Taj kiselinski sa oduskom je neko bzvz stavio, samo da ima neki. Cak mislim da je fabricki 10Ah... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Februar 6, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako... kupio sam ga sa tim akumulatorom, ali svakako je odsvirao svoje... kupujem definitivno 12ah, bez odrzavanja, AGM, ako sam dobro se informisao, al samo da vidim sta ima kod nas u ovoj nasoj skromnoj ponudi po prodavnicama pa cu se odluciti vec za neki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 6, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Unibat (a i druge marke akumulatora) možete nabaviti i u MRG Shop-u. Cene su pristupačne. Slanje kurirskim službama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Februar 6, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je za akumulator vazno, da crvena ide na +, a crna na - Ondavradi. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Februar 7, 2019 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Pavke_88 je napisao: Sad skinuh akumulator i Unibat je (9ah) klasican, sa odrzavanjem (ima cepice), ali suv kao barut, tako da sam mu dolio dest.vodu i stavio na punjac pa cemo videti...ali mi ne gine nov svakako, dobro i ovako dogurao, inace moja greska sto nisam proveravao nivo kiseline, mada sumnjam da bi vise i pregurao... A merio sam ono kuciste i dimenzije su: 150mm duzina, 70mm sirina a visina mislim da je plafon 140mm, zbog onog otvora za kablove da mogu da prodju... tako da su to gornje granice za dimenzije samog akumulatora Kolega, i ja sam dobio motor sa Unibat 9 Ah, to je nedovoljno i kratko zivi. Na 3VD (stariji) je predvidjen kao sto kazu gelski, bez ikakvog odrzavanja, oznaka YTX12BS od 10 Ah. Ta slova mu odredjuju dimenzije i tip (duz.x sir.x vis. - gel, amperaza....). U moj motor veci aku i nije moguce uglaviti, samo taj propisani ili manji neodgovarajuci, takva mu je korpa. Zato mi je prethodni vlasnik ubacio neodgovarajuci a mogao je da stane samo slabiji. Pristup je samo i jedino ako se skine sve, i rezervoar. Na 4TX pasuje akumulator oznake GT12B-4 a kutija mu je smestena drukcije, moze se pristupiti od zadnjeg amortizera. Mozes potraziti Yuasa GT12B-4, ili Exide GT12B-4, ili Landport GT12B-4, ili koji bilo ta oznaka GT12B-4 mu je definicija dimenziona i svaka druga, polozaj klemni, amperaza.... sve. Kupio sam Exide gel po fabrickoj oznaci, i nemam nista sa njim 2 godine. U nedelju sam verglao anlaser da upalim posle valjda 2,5 meseca zaborava, (cele zime sam nesto bolestan) motor upalio prvo jedan pa oba cilindra. Anlasovao dugo sa pauzama. Nikad nije ni prikljucivan na mali punjac za 2 godine, proslu zimu sam celu vozio osim po snegu. Dobar Exide gel, kostao je oko 4800 din. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...