Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD
Gde si uzeo alat? Uzeo bih ga ja.
Ево линка, ако си са југа Србије, могу да ти позајмим. Мислим могу и овако, али мислим да се не исплати поштарина

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Gde si uzeo alat? Uzeo bih ga ja.
Колега, не узимај овај алат, врло су мекани навоји, вероватно врши посао за мање ланце, за 525 је мука

• Drug član, 792 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ја сам пре две године узео Униоров алат за ланац у кутији, нема грешке са њим. Чак раде и за Лоиус, има на њиховом сајту. Има јефтинија варијанта да се поручи, све исто али нема метални кофер, само сунђерасти уложак…

IMG_5014.jpeg

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
1 hour ago, Немања said:

Ја сам пре две године узео Униоров алат за ланац у кутији, нема грешке са њим. Чак раде и за Лоиус, има на њиховом сајту. Има јефтинија варијанта да се поручи, све исто али нема метални кофер, само сунђерасти уложак…

IMG_5014.jpeg

Je da je poprilična cijena, ali traje doživotno i nema što nemože napraviti. Unior je Unior.:takoje:

• Drug član, 792 postova
pre 3 minuta, Gato je napisao:

Je da je poprilična cijena, ali traje doživotno i nema što nemože napraviti. Unior je Unior.:takoje:

Па онако, мој сет тада је коштао 13.000 у мет.коферу а 11.000 био без, али ја увек волим и кад могу да купим квалитетан алат и да не размишљам, пошто је увак на крају баладе јефтиније…

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 3025 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
10 minutes ago, Немања said:

Па онако, мој сет тада је коштао 13.000 у мет.коферу а 11.000 био без, али ја увек волим и кад могу да купим квалитетан алат и да не размишљам, пошто је увак на крају баладе јефтиније…

Loš alat je ubedljivo najskuplji. Provereno toliko puta... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 792 postova

Наравно, поготово што то одузме много времена, живаца, и на крају пара+плус што са лошим алатом можеш да направиш већи проблем уместо да га решиш..

Promenio član Немања

Just now, Немања said:

А да ли то важи за афтемаркет делове у односу на оем уградњу?

U zavisi šta je u pitanju. Neki delovi su bolji zamenski. Neki delovi su neopravdano skuplji original u odnosu na zamenske.

O čemu pričamo?

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 792 postova
pre 2 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

U zavisi šta je u pitanju. Neki delovi su bolji zamenski. Neki delovi su neopravdano skuplji original u odnosu na zamenske.

O čemu pričamo?

Ја генерално када увек могу да досегнем до оем делова, што у проналажењу што у парама увек гледам да то набавим, ако не могу онда гледам што квалитетније. Баш јуче причам са другом, он нашао за Версиса 1000 филтер ваздуха за 1.500+ дин а ја мој платио 6.000, филтер уља 300+ дин а ја мој 25е..:) али зато волим да не размишљам..

• Drug član, 1879 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

25e za filter ulja i 50e za F. Vazduha je neopravdano dranje. 

Ok, ne bih kupio F. Ulja od 300.din, ali vrlo kvalitetan (ako ne isti kao OEM samo u proizvođačkom pakovanju)može da se uzme za 600,700.

• Sviđa mi se 1

8 minutes ago, Немања said:

Ја генерално када увек могу да досегнем до оем делова, што у проналажењу што у парама увек гледам да то набавим, ако не могу онда гледам што квалитетније. Баш јуче причам са другом, он нашао за Версиса 1000 филтер ваздуха за 1.500+ дин а ја мој платио 6.000, филтер уља 300+ дин а ја мој 25е..:) али зато волим да не размишљам..

Hm... Filtere neko pravi za sve proizvođače i to je za mene bacanje para. 

Vozim drugi tip motora u odnosu na TDM i za mene je OE filter vazduha lošiji od TwinAir jer se vozi off i tu OE ne radi posao, mora da bude periv. Za filter ulja, traži Mahle, Mann, Hengst, pre nego bilo šta... Hiflo je kod nas popularan i koristim ga nisam imao probleme.

• Drug član, 792 postova
Upravo sada, ProMaster je napisao:

25e za filter ulja i 50e za F. Vazduha je neopravdano dranje. 

Ok, ne bih kupio F. Ulja od 300.din, ali vrlo kvalitetan (ako ne isti kao OEM samo u proizvođačkom pakovanju)može da se uzme za 600,700.

Јбг, тако је код овлашћеног, преко би ти исти коштали бар 25-30% јефтиније али ко нас пита…Хифло прави одличне филтере али нажалост за Версис не, једино филтер уља, а ја сам узео у Барели пошто је иста цена и код њих и у мото Каћ 3 комада по 700дин, тако да слњдече мењање иде тај..

• Drug član, 792 postova
pre 1 minut, Andrej_Hotstepper je napisao:

Hm... Filtere neko pravi za sve proizvođače i to je za mene bacanje para. 

Vozim drugi tip motora u odnosu na TDM i za mene je OE filter vazduha lošiji od TwinAir jer se vozi off i tu OE ne radi posao, mora da bude periv. Za filter ulja, traži Mahle, Mann, Hengst, pre nego bilo šta... Hiflo je kod nas popularan i koristim ga nisam imao probleme.

Ја у ауту стављам Махле, Кнехт или Манн све зависи пта нађем код добављача. Могао би и за мотор да нађем преко али ме је срамота колико цимам друга за остале ствари да ми јури и филтере…један  савет , да ли имаш искуства са Miewa филтерима, бидим да се продају код нас а никада их нисам користио?

Nisam ni ja ali ne vidim zašto bi imali sumnje u njih, to je Japanski brend, a gde se proizvode nemam pojma... (Ne znam ni za Hiflo)

Promenio član Andrej_Hotstepper

• Drug član, 792 postova

У суштини, најбитније је редовна замена уља и филтера, основа добре и очуване машине:takoje:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2138 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Pre 6 sati, Stole_018 je napisao:

Колега, не узимај овај алат, врло су мекани навоји, вероватно врши посао за мање ланце, за 525 је мука

Uzeh isti alat koji kažeš da nije dobar.Sastavljena Enuma 535,bez ikakvih problema.Dobar alat vredi,ali za nešto što ćeš iskoristiti u 5 godina 2 ili 3 puta perfektno radi posao.

Promenio član gebee&co

Uzeh isti alat koji kažeš da nije dobar.Sastavljena Enuma 535,bez ikakvih problema.Dobar alat vredi,ali za nešto što ćeš iskoristiti u 5 godina 2 ili 3 puta perfektno radi posao.
Верујем да је ту прича како се коме заломи, овај је толико мекан (мислим на све делове) да имам осећај да ћу ноктом да га огребем. А треба испресовати онај пин/нитну како ваља.. морао сам да се помогнем чекићем јер је јак челик у питању

• Ne silazi, 2138 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Upravo sada, Stole_018 je napisao:

Верујем да је ту прича како се коме заломи, 

Ima istine i u tome.

11 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Nisam ni ja ali ne vidim zašto bi imali sumnje u njih, to je Japanski brend, a gde se proizvode nemam pojma... (Ne znam ni za Hiflo)

Hiflo koristim dugi niz godina i nikad nikakvih problema, a cijena cca 5 eur za HF 145 koji ide u TDM. 

WWW.HIFLOFILTRO.COM

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7375 postova
  • Motocikl: TDM 900

Što ja mrzim kad menjam filter, ne mogu da demontiram onu deklicu a da ne umažem sve okolo. Pa pazim da mi ne ispadnu čaure, one šrafove i deklice sve to moram da obrišem da bude suvo.

Fali mi neki kilo ključ tipa od 20nm pa na više. Baš npr. za oba šrafa za ispuštanja ulja. Imam mali do 24nm ali treba još jedan srednji. Ne znam koliko su dobre ove varijante? Naravno to je neprihvatljivo za rad na agregatu i sl. mada za ostalo?

WWW.ALATIIMASINE.COM

Digitalni moment ključ PCE-DTA 1 PCE (prodato) - 018/576-705 - Poručite brzo i sigurno u Internet prodavnici AlatiiMasine.com

Promenio član Alekre

• Drug član, 792 postova
Pre 5 sati, Alekre je napisao:

Što ja mrzim kad menjam filter, ne mogu da demontiram onu deklicu a da ne umažem sve okolo. Pa pazim da mi ne ispadnu čaure, one šrafove i deklice sve to moram da obrišem da bude suvo.

Fali mi neki kilo ključ tipa od 20nm pa na više. Baš npr. za oba šrafa za ispuštanja ulja. Imam mali do 24nm ali treba još jedan srednji. Ne znam koliko su dobre ove varijante? Naravno to je neprihvatljivo za rad na agregatu i sl. mada za ostalo?

WWW.ALATIIMASINE.COM

Digitalni moment ključ PCE-DTA 1 PCE (prodato) - 018/576-705 - Poručite brzo i sigurno u Internet prodavnici AlatiiMasine.com

То је знак да си зрео да мењаш мотор:P

• Haha 1

• Ne silazi, 7375 postova
  • Motocikl: TDM 900

Imao sam ih ja neko vreme. Još uvek imam demontirane. 

Lepo mu stoje i znače puno. SW Motech Kobra. Doduše bejaše i skupe.

22 hours ago, salem said:

Ljudi jel neko stavljao stitnike ruku na 900, da li to lici na nesto i koje stitnike traziti i gde traziti?

Stavljao ja na prošli i na ovaj TDM 900. Original pašu od starog Stroma uz njegove utege upravljača i šarafe za montažu. Ja sam međutim napravio šarafe kod tokara i on mi je napravio utor na mojim utezima u koje usjedaju krajevi štitnika. Ima negdje na Internetu (ne znam više gdje) objašnjenje kako se montiraju ti Stromovi na TDM. Inače, dobro dođu i odlično mu stoje.:takoje: Kupio polovne na e-Bayu.

Promenio član Gato

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja