Best 10417 Napisano Septembar 24, 2019 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan On 23.9.2019. at 23:22, Sachmo je napisao: Sent from my iPhone using Tapatalk Samo ti probaj . . ali ništa bez TDM-a . . videćeš . . . . . nije džabe T(ako)D(obar)M(otor) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Septembar 24, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti probaj . . ali ništa bez TDM-a . . videćeš . . . . . nije džabe T(ako)D(obar)M(otor)Bas sam komentarisao sa nekim drugarima. Sto vise probam druge motore, to mi se TDM vise svidja i pravi razliku medju ostalim mitorima. Osto mi samo jos CBF 1000 i Crossrunner da probam, ali definitivno TDM je best bay motor. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Septembar 24, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam komentarisao sa nekim drugarima. Sto vise probam druge motore, to mi se TDM vise svidja i pravi razliku medju ostalim mitorima. Osto mi samo jos CBF 1000 i Crossrunner da probam, ali definitivno TDM je best buy motor. Sent from my iPhone using TapatalkSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Septembar 25, 2019 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Sachmo je napisao: Bas sam komentarisao sa nekim drugarima. Sto vise probam druge motore, to mi se TDM vise svidja i pravi razliku medju ostalim mitorima. Osto mi samo jos CBF 1000 i Crossrunner da probam, ali definitivno TDM je best bay motor. Sent from my iPhone using Tapatalk Mene bas interesuju kakvi ce utisci biti za CBF1000.Ja nemam neko iskustvo vozio sam TDM 850 2-3meseca i prodao zbog odlaska u inostranstvo.CBF je jedan od motora koji mi se svideo(a tu je VStrom i jos par motora) i svakako cu razmisliti kada dodje vreme za novu kupovinu a do tada citam utiske i misljenja ljudi koji su ih vozili i koji imaju vise iskustva..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12799 Napisano Septembar 25, 2019 Ne silazi, 7392 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam odakle fasciniranost CBF-om. Agregat poreklom iz Fireblade mora se priznati odličan po pitanju pouzdanosti. Plastične oplate i kokpit, prosečan u najboljem slučaju inače ume da lupka i vibrira. VFR je na primer mnogo kvalitetnije "zapakovan" u tom aspektu. Ima malu bateriju i ceo sistem punjenja mu nije baš najbolji. Vešanje napred i nazad je najveći hendikep tog motora. Ne kažem da je loš motor, daleko toga ali ni približno ne zaslužuje pažnju koju uživa. Posle TDM-a, ko hoće da promeni motor i da stvarno može da se pohvali i da napreduje, to mora biti naredna generacija motora: Nov Strom 1000, Tracer 900, R1200GS, XTZ1200, Versys 1000, itd. Sve ispod toga je više lični utisak i afiniteti. 1 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Septembar 25, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene sa jednom lepom slicicom, pozdrav za kolege. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Alekre je napisao: Ja ne znam odakle fasciniranost CBF-om. Agregat poreklom iz Fireblade mora se priznati odličan po pitanju pouzdanosti. Plastične oplate i kokpit, prosečan u najboljem slučaju inače ume da lupka i vibrira. VFR je na primer mnogo kvalitetnije "zapakovan" u tom aspektu. Ima malu bateriju i ceo sistem punjenja mu nije baš najbolji. Vešanje napred i nazad je najveći hendikep tog motora. Ne kažem da je loš motor, daleko toga ali ni približno ne zaslužuje pažnju koju uživa. Posle TDM-a, ko hoće da promeni motor i da stvarno može da se pohvali i da napreduje, to mora biti naredna generacija motora: Nov Strom 1000, Tracer 900, R1200GS, XTZ1200, Versys 1000, itd. Sve ispod toga je više lični utisak i afiniteti. Ja sam Tracer-a 900 prodao, seo na TDM-a. Tracer 900 2015.god. Mane> wobling na brzinama 187+, siri guvernal - komande malo nedostupne, takodje ako se stavi prekidaci za maglenke na desnu bocicu uvek skrece pogled sa puta u voznji ako zelite da se upale ili promene stepen snopa svetala, problem sa korozijom zadnjeg amortizera, pucaju ukrasne plastike ispod sedista, eh sad, neko bi dodao u mane Ja u vrline a to je da je prgav u svakoj brzini, ima modove i u A mogu ide kao nevreme, bolji odziv na gasu, ne prasta greske. 116ks za njega TOP, okretan, vozi se kao biciklo, uopste nije komplikovan za gradsku voznju od na primer Versysa 1000, Strom-A1000 koji su za grad ubistvo Ali TDM je pravo odusevljenje, jedino posle njega Tracer 900 GT, poboljsan dosta od obicnog, ili BMW S1000XR ali on je ziva vatra tek i po meni nije Touring motor uopste, ko je probao ZNA o cemu pricam, priguseni s1000rr i stalno te vuce u sport. Izvinjavam se ako sam ovde pisao o stvarima koje mozda nisu za ovde, samo sam izneo svoje misljenje o Motoru koji sam imao, O motoru kojui sam probao i o Motoru koji imam (TakoDobarMotor) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10297 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Prgav u svakoj brzini? Znači kupujem Tracera... ovaj dosadan, ubrzava ravnomerno, do 4000 obrtaja baka, a posle momčina... ne bole ruke ni noge, jedino guz'ca utrni pa 'oće odmor... volim što je visok pa praviš dugačke amplitude pri lezanjima... CBF 1000 je dosta niži, jedino zbog ta 4 cilindra i što neki vole što je ' onda... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan eeeh da.... šta posle TDM-a? Vozim ga već 5 godina. Stvarno je motor za sve i svakog. Nekako je, usudiću se reći, prosto savršen. E sad, posle toliko vremena, ne mogu reći da ne gledam druge motore i da ne razmišljam o promeni. I tako, vodeći sa za novom idejom a gledajući u novčanik kao i šta se sve dobija a šta gubi, probao sam BMW GS1200 2010. god, zaključak: nije loš, lepo se vozi, lepo izgleda, puno para, ali me iznerviralo kad se ugledao koroziju koje kuda svud po njemu i tako neke glupe sitnice za koje bih rekao da motor takve reputacije ne bi smeo imati. Gledao sam više njih i svi sa korozijom na istim mestima. Pretpostavljam da nije do vlasnika a možda i grešim. Zatom sednem na novu afriku - tuga. Prelep motor ali slab odziv gasa, kočnice nikakve, težak motor a o automatskom menjaču i da ne govorim (kakva glupost). Ovo sa menjačem možda i ne bi bila mana da je malo agilniji. Na kraju, sasvim slučajno ničim izazvano, probam BMW1000xr... ovo ja zovem iznenađenjem i kad sam sišao s njega nisam prestao da se cerim tri dana... fantastičan motor, šteta što ga neću moći kupiti još dugooo sa akcentom na ooo. Ne znam zašto ali se opasno ložim na multistradu, valjda zato što jedino taj motor može da se kupi za manje od 8000e. Nisam je probao još jer verujem da me neće skinuti s nje kad sednem. I tako... da zaključim. Nemam pojma šta posle TDM-a. Predlažem da pišemo peticiju Yamahi da nastavi sa proizvodnjom... samo malo udobniji sic i malo bolju zaštitu od vetra sa napravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Septembar 26, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih, kad malo stanem na noge posle saobraćajke (kombijem, ne motorom), menjao TDM za BMW F800GS. Ako ima TDM-ovaca koji su ga probali voleo bih da iznesu svoje utiske. Zapravo, meni nikakav bolji motor od TDM-a 900 ni ne treba, nego bih da zanovim malo, a i nešto da promenim. Mislim da je OK sa težinom, približan TDM-u. Isto je paralel twin, 86 KS. Trebalo bi da je sposobniji za van asfalta, a da opet s druge strane nije skrndelj na auto putu.... Hm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Hitmanle016 je napisao: Evo i mene sa jednom lepom slicicom, pozdrav za kolege. Kako mu lepo stoji taj kratki auspuh i taj kratak (redovan) zadnji blatobran... uh. Meni baš ružan ovaj moj produžetak zadnjeg blatobrana (nekako mi ˝ubabilo˝ motor), ali ga smatram izuzetno korisnim i iz tog razloga ga ni ne skidam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12799 Napisano Septembar 26, 2019 Ne silazi, 7392 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @DarkoČa To je jedan od dva najjača utiska koji sam stekao o Traceru. Agregat je huliganskog karaktera i neočekivan u toj klasi motocikla. Svaki vlasnik TDM-a bi ostao zatečen Drugi utisak je rep motocikla.... Ima manju nosivost i fizički je manji od TDM-a. Ko ima suvozača od 50 - 60 kg no frx. Ako je vožnja u dvoje učestala, možda treba razmisliti o drugom motociklu. @WoodyRider Vazda, F800 mu dođe solidan naslednik. Maaalko jači agregat u TDM. Veći hod vešanja i napred 90 90 21. To se osetno drugačije vozi i ponaša u odnosu na 120 70 18. Te karakteristike mu omogućavaju da zaista gazi van puta za razliku od TDM-a koji je za asfalt. Čak iako nemaš nameru da voziš F800 van puta, odlično je što nikada ne moraš da mariš za rupe, ležeće, grbine, uvale.... Samo držiš gas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Septembar 26, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Padao je meni na pamet i 1200 GS i 1200 Super Tenera. Ali realno, to su konjine, preteške, koje se ne pale ako nećeš ozbiljnu turu da odvozaš. I onda bi se taj motor kod mene nastajao.... Ovako, manje nešto, pa i po gradu, do sela, dnevne ture.... A može i oko sveta (ja gledao na Youtube) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Septembar 26, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Alekre je napisao: Ima manju nosivost i fizički je manji od TDM-a. Ko ima suvozača od 50 - 60 kg no frx. Ako je vožnja u dvoje učestala, možda treba razmisliti o drugom motociklu Neki od podataka koje sam našao je da je nosivost Tracera MT-09 180kg a TDM-a 201kg. Ja konkretno uvek oko 100kg, supruga do 60kg, ali plus motooprema plus tri kofera... U TDMa se uklapam ali u Tracera baš teško. I to je nešto što me je odbilo od njega. Prošle godine stajem na Mokru Goru u Drvengrad i dva Tracera MT-09 parkirana sa BIH tablama. Stao pored, nije to neka velika razlika, mogu da se zamislim na njemu, ali realno ta nosivost me malo koči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Imam dilemu ovih dana, hocu da promenim motor... Gledam, kombinujem sta i koji... sa mojih 190cm i u cenovnom rangu do 3000-4000e jedino TDM 900 i Varadero zvuci kao dostojna zamena za moj TDM 850 4tx. Sviđa mi se i F650GS onaj od 800cm3 ali ne znam nista o tom motoru. Malo je slabasan samo 71ks...Još je i BMW ... Ne znam... Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14541 Napisano Septembar 26, 2019 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Tiii razmisljao o BMW??? Da nemas temperaturu, groznica neka ... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Siquera 5 Napisano Septembar 26, 2019 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, Rešio sam da prodam svog TDM-a... Uzeo sam drugi motor i greota da stoji Za sada samo ovde, nisam postavljao oglas nigde. Tako da je ovaj oglas ponovo aktuelan: https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/117827-yamaha-tdm-850-4tx-1997/ Samo od tada ima par hiljada km više, potpuno nove gume koje su prešle jedva 900km, novi xenon... i drugi broj telefona za informacije: 061 6052585 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12799 Napisano Septembar 26, 2019 Ne silazi, 7392 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je izgubio Versys na vrednosti prosto ga je nemoguće ne uzeti u obzir. Za ove pare... https://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/kawasaki-versys-1000-syke-schnepke/281461813.html?action=homeRviReco 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je izgubio Versys na vrednosti prosto ga je nemoguće ne uzeti u obzir. Za ove pare... https://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/kawasaki-versys-1000-syke-schnepke/281461813.html?action=homeRviRecoPaaaa.... dok dođe ovde bice 7000e e onda za te pare bih uzeo pre supertenere 1200 2010-11...Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Tiii razmisljao o BMW??? Da nemas temperaturu, groznica neka ... Sanjao i da ga teram na servis i to pogodi kod koga!!!! Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Septembar 26, 2019 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, vidakn je napisao: Sanjao i da ga teram na servis i to pogodi kod koga!!!! Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Pa gde bi inace vozio bmw? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1408 Napisano Septembar 26, 2019 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Koliko je izgubio Versys na vrednosti prosto ga je nemoguće ne uzeti u obzir. Za ove pare... https://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/kawasaki-versys-1000-syke-schnepke/281461813.html?action=homeRviReco Trenutno najbolja kupovina u Srbiji. Godiste, oprema, sve. Steta sto nemam para sad. Suzuki V strom 1000 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Suzuki V strom 1000, 2015. godište, Touring, vozilo prešlo 30000 km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Septembar 26, 2019 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Pazario pre mesec dana R1100RT,ali se TDMa ne odricem za sada. Deset godina se TDM i ja druzimo bez vecih popravki i problema.Poslednjih 2-3 godine je problem u meni odnosno bolu u donjem delu ledja i dupetu posle neprekidne voznje od 2-3 sata,verovatno zbog krstenice (51god).Na RT nemam tih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 27, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan On 26.9.2019. at 21:39, Vlada malinoa je napisao: Pazario pre mesec dana R1100RT,ali se TDMa ne odricem za sada. Deset godina se TDM i ja druzimo bez vecih popravki i problema.Poslednjih 2-3 godine je problem u meni odnosno bolu u donjem delu ledja i dupetu posle neprekidne voznje od 2-3 sata,verovatno zbog krstenice (51god).Na RT nemam tih problema. Kazu da to 30.godine ti mucis telo i organizam a da od 30.godine telo i organizam muce tebe Meni na TDM-u tek posle 1,5 - 2 sata prija voznja, stopim se sa njim i udi samo u gutanje kilometara P.S. Ne daj se kolega i lepo je cuti da neko toliko poseduje TDM-a bez nekih kvarova, RESPECT Uzdravlje da te sluzi BMW i uvek nasmejanog kuci vrati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10297 Napisano Septembar 27, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Danas na Bukulji: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...