KTibor 23 Napisano Septembar 3, 2018 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam fabrički prenos na 3vd-u,100km\h na 3500 obrtaja.Ujedno i ja da pitam,i ja razmišljam već jedno vreme o zameni prednjeg lancanika, stavio bi 17 zuba.Jel ima ko neka iskustva? I pošto je lancanik? PozzzSent from my D6633 Dual using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Septembar 4, 2018 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Zato su bajsevi zakon, u sekundi biraš broj zubića napred i nazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nadjoh meni prihvatljivo resenje za plastiku oko km sata (za neupucene, naprsla prilikom srafljenja), tu je opet Honda pobedila u deteljisanju, imao sam ih preko nekoliko i svaki sraf ima potreban distancer, 1mm kraci od debljine plastika, stezes koliko hoces bez bojezni.. Elem, plastika prvo okrpljena valjano pa sa obe strane uhvacena u "sendvic" od 1mm prohroma (pocetno poliranje nocas odradjeno, danas ce biti ogledalo). Limovi prvo zalepljeni na plastiku crnim silikonom, na sraf umetnuta 3mm caura, steze se valjano i estetski prihvatljivo. Isto odradjeno i na levoj strani simetrije radi! Plastika polovna na KP oglasima je od 70 do 110eura...Informacije radi. Skuplji smo od ebay i karbon odlivaka.:D free image uploading site Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Septembar 4, 2018 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, djolji je napisao: Zato su bajsevi zakon, u sekundi biraš broj zubića napred i nazad I ne trose ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo po dnevnom svetlu, jos poiranje picupload 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1521 Napisano Septembar 4, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. za ovu naprslinu cena barem 150e dole Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan A proKrom nista? Stavicu zlatnih 24k listica na podloske... U vrednosti od 150e ako treba A cena plastike da se slogiras! Dal" ovi nasi nakupci i dovlakaci furde i krseva misle da smo ovce i majmuni? Pa pre bih sa ebay narucio skuplje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duk27 87 Napisano Septembar 4, 2018 U prolazu, 65 postova Lokacija: kladovo Motocikl: Yamaha TDM 850 4 tx Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda! Nisam primecivao moje srafove dok nisam poceo da pratim ovu temu.Covece pa mene ceka ozbiljna zamena srafova. Prvo srafovi na zadnjem disku zardj ali. Drugo srafovi od vizira su pvc Trece Cetvrto itd Posto sam ja nov u zamini istih gde i kome da se obratim da pazarim takve srafove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 4, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Imas puig upakovane srafove za vizir od nerdjajuceg celika ili aluminijuma. Imas sve takve srafove i na Aliexpress-u, a imas i u prodavnicama nauticke opreme nerdjajucih srafova tako da imas puno opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13025 Napisano Septembar 4, 2018 Ne silazi, 7438 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan SVE SAM VAS POKARABASAO I ZARAZIO 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ahm, ahmmm (Tihi kasalj :D) Prasinu izbegavam vise od 15god, baru kada vidim penjem se na trotoar motorom... Prohrom je sada lako kupiti, pre 10god sam jedva strugara nasao da mi srafove odradi, odrao me je zbog upropascenih nozeva... Pokojni otac nosio u cipeli sraf po sraf na bruniranje u "Zastavu oruzje", rizikovao posao ali moj gs1000g je bio kao nov. Sada, samo tri klika i eto srafova! Eto dodatne opreme, kalup maske smo pravili od purpene i stiropora pa negativ u gipsu... Inace 36 mi je godina, da ne pomisle da sam neki metuzalem, ali vozi se 20... Datiram iz perioda kada si kod "majstora" kraickom oka gledao kako se paljenje steluje. Service manual, zapisivao odmah da ne zaboravim do kuce. U ovom modernom vremenu lako je napraviti i cafferacer od gotovih delova iz kine, nema truda ni unikatnosti, jedino je cena zadrzana, kao da si turpijom rucicu pravio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 4, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 2.9.2018. at 14:58, bdada je napisao: Reci koju o ciklistici, kocnicama ... Evo kao sto rece @bdada da koju napisem o mom zapocetom, a ne zavrsenom projektu TDM 850 4CN koji sam zapoceo presle godine u septembru mjesecu. Na Moto skupu u Tuzli se nadjem sa drugarom koji se bavi popravkom, prodajom polovnih motocikla i dijelova za iste. Posto sam vec vidio na Netu dosta fotografije gdje su na TDM-u bila zamjenjena prednja kociona kljesta, felge i cak ovjes, upitam ga da li ima slucajno on sta od tih dijelova potrebnih za osvjezenje i poboljsanje TDM-a? Na moje iznenadjenje rece da ima sve sto mi treba, samo da mu tacno napravim spisak sta bih uzeo i da ce mi obezbjediti sve potrebno, sto jos vise uzburka u meni zelju da pocnem sa projektom. Prvo sto mi je bilo na pameti za zamjenu su bila prednja kociona kljesta od R1 koja sam vidio na fotografijama. Vec sljedeci vikend sam bio u Tuzli kod njega u radionici i usljedilo je skidanje starih kljesta i montaza novih od R1 sa plocicama i zamjenom kocione tecnosti. Sve je montirano veoma brzo posto sve odgovara 1/1 na TDM-ovu cizmu. Tako da je prvi zahvat izgledao ovako: U startu se osjetila razlika u kocenju dok jos plocice nisu legle na diskove. Kasnije je to bilo sve bolje i bolje do trenutka kad vise nisam smio pomisliti da zabodem kocnicu kao prije, vec osjecajno i dozirano jednim prstom. Predlozio mi je da promjenim diskove i stavim 310 umjesto 295, ali su standardni diskovi bili dovoljno veliki. Zadovoljan ucinjenim nastavio sam preradu TDM-a kupovinom izduvnog topa od Suzuki-ja GSXR 600-750 K9 u Austriji za neke smijesne novce ( to se desi jednom i nikad vise ), toliko smijesne da mi je u trenutku bilo nelagodno. Naravno top sam uzeo preko sina koji je u Becu i drugara koji je isti donjeo u Bijeljinu. Montaza topa je trajala toliko da sam mogao napraviti nov, ali sta da se radi kad date da vam to uradi drugar u radionici punoj motora koji cekaju red za popravku i farbanje, a meni se ne zuri, pa mi je ta radionica posluzila kao zimovnik za motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepo i pedantno deluje masina kolega Kakav je zvuk? Imas li snimak neki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Septembar 4, 2018 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, KTibor je napisao: Ja imam fabrički prenos na 3vd-u,100km\h na 3500 obrtaja. Ujedno i ja da pitam,i ja razmišljam već jedno vreme o zameni prednjeg lancanika, stavio bi 17 zuba. Jel ima ko neka iskustva? I pošto je lancanik? Pozzz Sent from my D6633 Dual using Tapatalk Ja imam na 4tx '99 god.17 zuba napred i teram ravno 100 na 3400 obrtaja, pozadi su mi 42, e saad, nadjoh odavno ovde na forumu da je neko pisao bas o tim "zubima" i evo skrin šota: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam na poklon 16 zuba za tdm 900, 17 sam vec darivao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 4, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, N.F.S. je napisao: Bas lepo i pedantno deluje masina kolega Kakav je zvuk? Imas li snimak neki... Imam negdje, ali vjeruj mi ( posto je dvocilindras) kad je postavljen top i upaljen motor, otac drugra je cuo u drugoj prostoriji, dosao i pitao: Odakle Haley u radionici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duk27 87 Napisano Septembar 4, 2018 U prolazu, 65 postova Lokacija: kladovo Motocikl: Yamaha TDM 850 4 tx Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, N.F.S. je napisao: Ja imam na poklon 16 zuba za tdm 900, 17 sam vec darivao... Da li odgovara na 850 4 tx? Precnik rupe! Sigurno beko zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da slikam ujutru ako nesto znaci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duk27 87 Napisano Septembar 4, 2018 U prolazu, 65 postova Lokacija: kladovo Motocikl: Yamaha TDM 850 4 tx Prijavi odgovor kao problematičan Vazi.taman i ja da premerim sutra kod mene pa da probamo da ga opravimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo dimenzije od 900, ovaj sa slike je 15zuba ali tebe osovina zanima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 4, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 4.9.2018. at 19:09, Branko je napisao: Evo kao sto rece @bdada da koju napisem o mom zapocetom, a ne zavrsenom projektu TDM 850 4CN koji sam zapoceo presle godine u septembru mjesecu. Na Moto skupu u Tuzli se nadjem sa drugarom koji se bavi popravkom, prodajom polovnih motocikla i dijelova za iste. Posto sam vec vidio na Netu dosta fotografije gdje su na TDM-u bila zamjenjena prednja kociona kljesta, felge i cak ovjes, upitam ga da li ima slucajno on sta od tih dijelova potrebnih za osvjezenje i poboljsanje TDM-a? Na moje iznenadjenje rece da ima sve sto mi treba, samo da mu tacno napravim spisak sta bih uzeo i da ce mi obezbjediti sve potrebno, sto jos vise uzburka u meni zelju da pocnem sa projektom. Prvo sto mi je bilo na pameti za zamjenu su bila prednja kociona kljesta od R1 koja sam vidio na fotografijama. Vec sljedeci vikend sam bio u Tuzli kod njega u radionici i usljedilo je skidanje starih kljesta i montaza novih od R1 sa plocicama i zamjenom kocione tecnosti. Sve je montirano veoma brzo posto sve odgovara 1/1 na TDM-ovu cizmu. Tako da je prvi zahvat izgledao ovako: U startu se osjetila razlika u kocenju dok jos plocice nisu sjele na diskove. Kasnije je to bilo sve bolje i bolje do trenutka kad vise nisam smio pomisliti da zabodem kocnicu kao prije, vec osjecajno i dozirano jednim prstom. Predlozio mi je da promjenim diskove i stavim 310 umjesto 295, ali su standardni diskovi bili dovoljno veliki. Zadovoljan ucinjenim nastavio sam preradu TDM-a kupovinom izduvnog topa od Suzuki-ja GSXR 600-750 K9 u Austriji za neke smijesne novce ( to se desi jednom i nikad vise ), toliko smijesne da mi je u trenutku bilo nelagodno. Naravno top sam uzeo preko sina koji je u Becu i drugara koji je isti donjeo u Bijeljinu. Montaza topa je trajala toliko da sam mogao napraviti nov, ali sta da se radi kad date da vam to uradi drugar u radionici punoj motora koji cekaju red za popravku i farbanje, a meni se ne zuri, pa mi je ta radionica posluzila kao zimovnik za motor. Dok je TDM cekao na postavljanje novog topa, nabavljena je prednja felga 3.50x17", a donator je bila Yamaha FZR 1000. Na felgu pasu diskovi i sve ostalo da se ista satvi bez problema u viljusku od TDM-a. Ubrzo po postavljanju topa motocikl sam prevezao u moju garazu i montirao novu felgu sa Brigeston gumom 120/70x17" na motocikl. Fotografija losija posto je fotkano stabilnim telefonom. U kompletu sa montiranim kljestima to izgleda ovako. Posto je sada prednji tocak 17" bio nesto manji u obimu od tocka 18" zbog estetike je prednji blatobran spusten prokromskim distancerima. Posto se sve radilo polako i detaljno tako je docekana sezona 2018. i TDM je stavljen u pogon. U medjuvremenu zadnja felga 5.50x17' ( donor GSXR 750 PW ) je cekala na red za ugradnju u hodniku moga stana. Na zalost ona nije ugradjena, posto je TDM prodan, pa je ista ostala i dalje kod mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duk27 87 Napisano Septembar 5, 2018 U prolazu, 65 postova Lokacija: kladovo Motocikl: Yamaha TDM 850 4 tx Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, N.F.S. je napisao: Evo dimenzije od 900, ovaj sa slike je 15zuba ali tebe osovina zanima... Hvala najlepse ali ne odgovara na 850. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ono kada si covek od stila Da i plocica bude u skladu sa celjustima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13025 Napisano Septembar 5, 2018 Ne silazi, 7438 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si platio? Trebalo bi da su oko 40? Koga interesuje, orig. šraf bočnog panela je 480 dinara, damper čopave 650 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22269 Napisano Septembar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za oba diska sam platio 5000din, drugar za r6 kupio a u medjuvremenu ga prodao... P.S. ovo su "gg" to je valjda polusinter, "hh" je sinter... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...