Astral 6236 Napisano Jul 13, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Primetices da je viljuska asimetricna,ja nisam uspeo naci referentnu tacku,centrirao po crticama , i na oko sto bi se reklo. Ako nadjes sistem,javi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 13, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, uzeo sam iz Louisa DID lanac i lancanike po specifikaciji sa sajta. Oni ne pisu da li je 520, 525 ili 530, ali pisu broj linkova i za koliki je broj zuba, a to je 16/43. To sam i uzeo. A na lancu mi i pise 525 VX Taj lanac imam i ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 13, 2016 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, uzeo sam iz Louisa DID lanac i lancanike po specifikaciji sa sajta. Oni ne pisu da li je 520, 525 ili 530, ali pisu broj linkova i za koliki je broj zuba, a to je 16/43. To sam i uzeo. A na lancu mi i pise 525 VX Ne pisu zato sto je lanac 4TX-a 42E, a sto je u odnosu na lanac za 4CM jeftinije za 92E kod kojeg sve pise. Pa ti sad vidi sta si kupio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 13, 2016 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan ....Vidis da je izabran motor u tabeli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13962 Napisano Jul 13, 2016 moto merkat °°, 4873 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, uzeo sam iz Louisa DID lanac i lancanike po specifikaciji sa sajta. Oni ne pisu da li je 520, 525 ili 530, ali pisu broj linkova i za koliki je broj zuba, a to je 16/43. To sam i uzeo. A na lancu mi i pise 525 VX Oznaka prednjeg lancanika je JTF520.16 za lanac 525,kod mene neko stavio lancanik 525 pa je lanac sedao knap na lancanike,kod tebe ne bi trebalo biti posto si uzeo set ali proveri ti cika Luisa,za svaki slucaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13962 Napisano Jul 13, 2016 moto merkat °°, 4873 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dobra garaza za one sto turiraju cim upale,odma je na radnoj temp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jul 13, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan А и мане Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3049 Napisano Jul 13, 2016 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Primetices da je viljuska asimetricna,ja nisam uspeo naci referentnu tacku,centrirao po crticama , i na oko sto bi se reklo. Ako nadjes sistem,javi.. Pazi, da imam dva lasera ona kineska mala mogao bih da uradim sistem za centriranje pomocu referentnih tacki i malo geometrije, samo da oslobodim jedan (jedini) zid u garazi. Mozda odem do kineza danas da vidim koliko kostaju ti lasercici Crtice na zadnjoj osovini TDM-a su tolerancije plus minus jebemliga. Ako zadnji točak nije centriran, bar meni se dešavalo, kad se umorim krenem da pravim male osmice po putu. To je u oštrijoj vožnji neprimetno, ali na pravcu zna da veoma nervira i zamara. Takođe u krivinama, ako je neravan put, zadnji kraj pleše. Isto u krivini prilikom obaranja mora da se vrši korekcija jer prednji kraj suviše ulazi u krivinu. Sve ovo, ako vam se dešava, se reši "optikom" zadnjeg točka. Ne trebaju nikakvi laseri, već običan konac i šubler - ili ti metar. Dakle motor se stavi na štender. Sa prednje strane se veže konac (onaj šnajderski, tanak) za nešto teže, recimo stolicu. Pruži se do zadnjeg točka - oko zadnjeg točka, pa pored prednjeg i veže za drugu stolicu, na nekih metar od motora. Konac bi trebao da bude horizontalan i da dodiruje samo zadnji točak. Pomeranjem stolica postavimo konac da tek ovlaš dodiruje prednju ivicu zadnjeg točka. I leva i desna strana. Time smo dobili pravac zadnjeg točka. Šublerom merimo rastojanje od konca i prednje i zadnje ivice prednjeg točka (4 dimenzije). Zakretanjem prednjeg točka podesimo da imamo sa leve strane isto rastojanje od gume do konca i napred i nazad (merimo samo prednji točak). Dalje se izmeri i sa desne strane. Ove 4 dimenzije moraju biti iste. Ako je desna strana dalje od konca od leve, zadnji točak se mora okrenuti u levo, i obrnuto.Potrebna preciznost je - recimo 1 mm. Posle svake korekcije moraju se podesiti i stolice. Ako je nekom komplikovano, nek se provoza do NS-a. Cena - sitnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3049 Napisano Jul 13, 2016 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan To je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naime, napisao sam negde, a pojma nemam gde. Lanac mi je bio pretegnut. Ja sam covek jednostavan (gnusna laz), bukvalista, i kad neko napise da se chain slack meri tako sto pritisnes lanac na gore, pa na dole i premeris razliku, ja sam lepo shvatao to kao da zalegnem na lanac i vidim dokle moze. Naravno, nije tako. Tako da sam ja sve svoje motore vozio sa lancem zategnutim na gornjoj granici, a poslednjih 2-3 nedelje mog TDm-a sa bas pretegnutim lancem. Sada kad sam to odradio kako treba da se odradi (stvarno bi bilo lepo da je fabrika napisala kojom silom u recimo kg/cm2 pritisnuti lanac), nestali su skoro svi moji problemi. Pistanje na potezu od 3000-4000 rpm, zujanje kad u voznji pritegnem kvacilo, zadnji tocak koji se lose vrti kao da ga zadnja kocnica koci, traljavost pri ubrzavanju, lenjost u velikim brzinama. Jedino sto nije nestalo jeste krckanje kod prednjeg lancanika kada zagrejan i ugasen motor guram. Lanac je dobar, nema mrtve linkove, obilato je podmazan, lancanici su kao novi. Zadnji tocak sam centrirao po onim zarezima na.... "swingarm". Ne znam nas izraz. Medjutim kako to cesto nije precizno probacu danas drugom metodom da proverim zadnji tocak. Posto sam jedan covek razni konci i slicno nece biti opcija, lajsne ne posedujem, tako da cu videti da merim od zadnje osovine do neke referentne tacke napred. Ako neko ima bolju metodu, recite, ili ideju zasto ovo krcka, jerbo cu da izludim Hvala na paznji Ja centriram zadnji tocak tako sto mjerim shublerom duzinu sarafa spanera, tj. koliko su izasli van plocice na kraju viljuske, koliko je i to tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa morali bi biti posto je to odlivak u kalupu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3049 Napisano Jul 13, 2016 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pravilan način je meriti rastojanje od zgloba viljuške (ili kako se već zove) do osovine točka. Prave ljudi i posebne dodatke za ovo, na primer: Po meni je najpreciznija "konac" metoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo po onoj narodnoj mjerenje pomocu stapa i kanapa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 13, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @thepainkiller I ja sam kupio TDM za jednu sezonu ( 2010. ), pa je kod mene vec sest godina. Ajde TDM-asi nadjite jenu dobru prednju gumu 110/80x18 za moj TDM. Znam da je rijetka pojava, ali se mozda moze naci. Naravno da kupim, a ne na poklon. Znaci nigdje nema da se nadje jedna prednja guma za moj TDM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 14, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Branko jel juris polovnu ili novu?? Novu mogu pitati tamo gde sam ja kupio, a polovnu, to ce malko teze ici.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Jul 14, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan @thepainkiller I ja sam kupio TDM za jednu sezonu ( 2010. ), pa je kod mene vec sest godina. Ajde TDM-asi nadjite jenu dobru prednju gumu 110/80x18 za moj TDM. Znam da je rijetka pojava, ali se mozda moze naci. Naravno da kupim, a ne na poklon. Znaci nigdje nema da se nadje jedna prednja guma za moj TDM. oces polovnu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kowalski 359 Napisano Jul 14, 2016 Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova Lokacija: NBgd Vamos - U Romingu Tamos Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!! Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Bokili,CARE........ .Tako rade pravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 15, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @thepainkiller I ja sam kupio TDM za jednu sezonu ( 2010. ), pa je kod mene vec sest godina. Ajde TDM-asi nadjite jenu dobru prednju gumu 110/80x18 za moj TDM. Znam da je rijetka pojava, ali se mozda moze naci. Naravno da kupim, a ne na poklon. Znaci nigdje nema da se nadje jedna prednja guma za moj TDM. oces polovnu na poklon,a nije cak ni losa Hvala Boki, cim prvi put naidjem na tu stranu vidimo se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aksentije73 32 Napisano Jul 18, 2016 U prolazu, 32 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za društvo!!! Pređoh i ja iz KLE sekte u TDM. Kupio sam meni zaista lijep primjerak TDM-a 900 g.p. 2002. i za sada sam prilično zadovoljan. Pročitana je kompletna tema (nije bilo lako ) . Neću biti previše pričljiv jer nemam šta pametno za reći ali sam gotovo svakodnevno na temi. Imam i malu molbicu. Da li neko zna koje lule idu za mog TDM-a? Kod nas ne mogu da se kupe, u HR košta jedna 15 evra pa bih naručio iz Louis-a ali ne znam koje odgovaraju. Toliko za sada i pozdrav još jednom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 18, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan aksentije73, cestitam na kupovini! Prelepo motorce! Neka te sluzi puno bezbednih kilometara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jul 18, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Одличан. Са срећом да га возиш Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 18, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju da se vozis! Sto se tice lula, vidi na wemoto sajtu sta kaze pretraga u 99% ubode tacne delove i oznake a povoljne su cene, odbiju ti pdv (vat) a to je lagano, pa postarina nece biti strasna. Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3049 Napisano Jul 18, 2016 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad ostali ne smeju da pitaju, evo ja ću - a šta su to "lule"? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 18, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Lule za svecice.. Kape il kako god. Bar sam ja tako razumeo Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aksentije73 32 Napisano Jul 18, 2016 U prolazu, 32 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Tačno tako. Lule ili kape za svjećice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...