SSRETENOVIC 71 Napisano Avgust 11, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra izgledaju ovo koferi još crn motor baš se uklopilo. Nego kako se ponašaju koferi mislim osim što su lepo kako deluje kvalitet. Nisam ih nikad video uživo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 12, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan lepo je ispalo,jer si sam vario nosace ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enzo 21 Napisano Avgust 12, 2015 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan sjedi 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10224 Napisano Avgust 12, 2015 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da okacim slike mog TDM-a sa kineskim bocnim koferima kupljenim kod Lucky Vladana. Zapremina kofera je 42l, po komadu. Zadnji,repni kofer je Givi 46l. Nosac je Wingrack, koferi stoje cvrsto, bez da landaraju. Staje dovoljno stvari mojih i zeninih za put od 10-ak dana. Koristim ih 2 godine. Ja sam skroz zadovoljan! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Avgust 12, 2015 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Bre, Best, da na poslednjoj slici nije ove trave pored, mislio bi da si slikao crno-belim aparatom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Avgust 12, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje za vas TDM ekipu, planiram uskoro i ja da postanem "drug clan" zapravo ima još nekoliko motora koji su mi u opticaju ali TDM 900 im je ozbiljan konkurent. E sad pitanjce: El moguće da se kod nas baš toliko malo vozi TDM 900 , na forumu ne vidim mnogo ljudi sa njim, veoma slabo se i komentarise ili ja možda preko telefona ne mogu da nadjem. Pozdrav ekipi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Avgust 12, 2015 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ih, ali ne toliko koliko 850-ica. Drugo, ko uzme 900-tku, najcesce i ostane na njoj, jer nema nista slicno, a bolje - drugi su ili tezi, ili mnooogo skuplji, ili nezgrapniji, ili sporili, ili losije koce... Kad sam ja birao motor, kriterijumi su bili: sto laganiji (zbog manevrisanja u mestu), sto jaci (moj prethodni motor je imao 107 ks), bez mnogo savijanja kolena, sa bar nesto oklopa (full oklop po mogucnosti). Ja razmisljam da promenim motor, ali SAMO zbog prostranijeg sedista i mogucnosti da se vise natovari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2710 Napisano Avgust 12, 2015 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan To sto nema na forumu neznaci da ih nema. Stvar je prosta "ovi motori (TDM) se ne kvare kao ostali na forumu. tu I tamo neko ima sitni problem. Ja sam naprimer moj kupio sa "kao" 35H predjenih 2007. Obisao sam krug (nama nema sest cifara) I sada je na 42H. Osim cestih zamena ulja I filtera, jednom emulzione tube, kao I par lanaca (dva puta na bregastoj) I guma nista drugo nisam menjao. sve osim auspuha (sad je dva u jedan I tako sam kupio) datira od prvog dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Avgust 12, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prateći ovaj forum kao i neke strane i par tema koje su me zanimale saznao sam dosta stvari o tim motorima i problemima koje su neki imali ali isto tako i o vama. Mislim od svih zasebnih društava nekako mi ovo TDM deluje kao naj interesantnije. Što se tiče motora moje verovanje je da svaki motor ima svojih prednosti kao i mana neki manje neki više e sad gde se ko nadje, mislim svi imamo svoju filozofiju što je i normano. Što se tiče TDM mislim da je sa njim tesko. Što bi reko Manda u Lepa sela lepo gore "može na igranku a može i u grad" . E a kako stoji stvar sa tim satom na 900 njemu je digitalan i jel isto broji samo 5 cifara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Avgust 12, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da kažem da je sa TDM-om teško pogresiti nego kucam sa mob pa gresim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strider 333 Napisano Avgust 12, 2015 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: NBGD Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste tesko sa TDM-om. hocu da promenim motor ali nemam ni jedan validan razlog I kod mene isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10224 Napisano Avgust 12, 2015 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Bre, Best, da na poslednjoj slici nije ove trave pored, mislio bi da si slikao crno-belim aparatom... Ma lepi su ovi TDM-ovi! Cak i ovi creveni, namenjeni zenskoj populaciji vozaca motora. Samo nisam znao da se moze i na oranje sa TDM-om!? Ali kad videh ovaj PLUG iliti RAONIK na ovom crvendacu . . . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Avgust 12, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Prateći ovaj forum kao i neke strane i par tema koje su me zanimale saznao sam dosta stvari o tim motorima i problemima koje su neki imali ali isto tako i o vama. Mislim od svih zasebnih društava nekako mi ovo TDM deluje kao naj interesantnije. Što se tiče motora moje verovanje je da svaki motor ima svojih prednosti kao i mana neki manje neki više e sad gde se ko nadje, mislim svi imamo svoju filozofiju što je i normano. Što se tiče TDM mislim da je sa njim tesko. Što bi reko Manda u Lepa sela lepo gore "može na igranku a može i u grad" . E a kako stoji stvar sa tim satom na 900 njemu je digitalan i jel isto broji samo 5 cifara? Vozim TDM900 5 a ... godina i sebi ne vidim za sada dok ne budem imao da dodam ... bolji motor cak i kad kupim Teneru opet ona ne moze da pridje voznji TDM900 u nekoj ostrijoj voznji . Preudoban ...ko voli i zna vozi se i ko R ...potrosnja od 90 do 120 sa zenom i sva 3 kofera 5 do 5.5 u zavisnosti od saobracaja a bez kofera najmanje sto sam izmerio ali bukvalno peta ... sesta vrh gasa do Zlatibora 4.3 ... Mane su mu sto u Srbiji nema ko ili ne zeli a nadasve ne ume da se napravi i nadje poviseni vizir koji baca vetar bocno kao sto ima po Grckoj da se vidi jel ako niste znali TDM zajednica je najveca u Grckoj ...zako da cu sad kad budem isao na more kupiti i to. Valjalo bi da se stavi sira guvernala ...ja je imam i znaci dosta .ali ni fabricka nema gresku. Od guma najbolje sto se moze staviti je Dunlop RoadSmart 2 . Ja volim malo ostriju voznju i ona lepi za asvalt cak i na temperaturama oko 0 . Jedina stvarna fabricka mana TDM900 je spaner lanca od 2002 do 2004 god. posle toga su to resili i nema problema sa novim spanerom .Slabo ih ima u Srbiji jel su na ceni a i sto ima preko da se nadje sa mnogo km . Ne znam dali sam ti pomogao ali ukratko to je to ako sta treba pitaj . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitar76 4 Napisano Avgust 13, 2015 U prolazu, 28 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha TDM 4tx 2000g Prijavi odgovor kao problematičan Kineski koferi, kineski migavci, ne znam da li ima još nešto kinesko na motoru. Pa OK su rade posao. Sam sve radim oko motora, mada se to kod nas i ne ceni baš kako bi trebalo. Kad uradiš nešto a na to nešto ne piše Givi ili sl. onda si seljak, a svuda u svetu su Handmade (DIY) varijante svega i svačega cenjene i poštovane. Gde smo mi a gde je svet. Skoro sam napravio BLOG o TDM-u https://yamahatdm.wordpress.com , za sada samo 850 4tx (za početak nešto sam morao) pa kad god stignem nešto napišem o svojim DIY stvarima, neke informacije koristim sa ovog našeg foruma koji je i dalje najbolji izvor informacija i mesto za druženje TDM-ca, nadam se da ne kršim neka pravila (upozorite me na vreme). Da se pohvalim za dve nedelje ima 160 pregleda, ej bre 160. Pa da iskoristim da pozovem sve TDM-ce da mi se pridruže u pružanju informacija, sličica i sl, da baš ne moram da listam 90 i kusur strana samo ove teme, Idem bre da spavam dva sata je posle ponoći, mada je mnogo ubavo na terasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Avgust 13, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan E a to što si pomenuo za Spaner lanca na 2002 do 2004 sam pročitao negde ali nisam skontao šta ih muči. Mislim kad se zamene šta se dešava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Avgust 13, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Desava se da zategne bolje lanac i ne moze doci do prezubljivanja u leru sto se desavalo sa starim ...sreca da u voznji ne moze sem ako neko nije kidao motor pa istegao mnogo lanas bregaste.Lanac brergaste se menja na 50 K po servisnoj knjizi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Avgust 13, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo pa se zanimajte http://www.jbx9.16mb.com/index.php?page=TENS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Avgust 13, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Panco KV. Hvala na info dobro je znati te stvari unapred. Kako sam skontao taj "cam chain tensioner" Im je faktički problematičan a Kad se zameni stavi se novi sa novijeg modela i taj problem se otklanja trajno,što je već dobra vest. Usput kako se taj deo "cam chain tensioner" zove na srpskom zna li neko? Bukvalan prevod "breg lanca kaisa" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Avgust 13, 2015 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Po naski je "automatski zatezac lanca" (tension na engleskom znaci napetost, tenzija...) Cam shaft je po naski bregasta osovina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Avgust 13, 2015 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Oo hvala. Slab sam sa mehanikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Avgust 13, 2015 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Spaner lanca.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Avgust 13, 2015 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan @Best i ostale koji ne znaju (ako takvih ima ): Crveno je Zvezdina boja, uocljivije je (bezbednije), na radost, na ljubav a (usput budi receno) svojevremeno su se bordo kola najbolje prodavala. Ono sto ti zoves ralica se u stvari zove spojler, i to se koristi na brzim vozilima. Sto se raonika tice, znam neke koji, da su ga imali, bi mozda bolje kocili. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 879 Napisano Avgust 13, 2015 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Panco KV Bilo koji test sport turing guma citas, RS II od 5 ili 6 testiranih guma ne moze bolje od cetvrtog mesta. Jest odlicna ali u tom segmentu ima i boljih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Avgust 13, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan njihov test i voziti u realnim uslovima je druga dimenzija,ja sam je isprobao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 879 Napisano Avgust 13, 2015 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Izvini...stvarno nisam znao, da je forumas Panco prava referenca, a ne grupa profi vozaca, koji testiraju u svim uslovima i sa vise tipova motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...