elektromica 10 Napisano Avgust 25, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Citam temu ali postoji neki spisak tih kaciga koje nisu prosle atest. Skoro sam u ovome a vec sam kupio kacigu KW pise sama sa unutrasnje strane S velicina i nista drugo dali treba ili je to jos jena kineska kopija placena je 4K Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Avgust 26, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kako radim za uvoznika koji uvozi skutere i kacige iz Kine, informacija od pre 2 dana koja je potekla od inspektora. Zabranjena je prodaja kaciga koje nemaju homologaciju, tacnije koje ne zadovoljavaju evropski standard. Kineske kacige, koje mi posedujemo, imaju evropski standard su u slobodnoj prodaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.mtu.gov.rs/cms/?p=351 Dali neko zan tacne oznake za dozvoljene homologacije.Naprimer ovde pise E9 ja sam video i neke druge brojke sta je dozvoljeno a sta ne dali ima negde spisak sta je dozvoljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Avgust 28, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan E znaci da ima evropski standard, a broj npr. 4 oznacava zemlju, u ovom slucaju Spaniju. Broj 9 ne znam koju zemlju oznacava, npr. Srbija je broj 10. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan E znaci da ima evropski standard, a broj npr. 4 oznacava zemlju, u ovom slucaju Spaniju. Broj 9 ne znam koju zemlju oznacava, npr. Srbija je broj 10. Odlicno bas cu da proverim odakle su mi kacige. Ako neko zna sve brojke neke pise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene E14 ili ti Svajcarska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E1 Germania - E2 Francia - E3 Italia - E4 Paesi Bassi (Holandija) E5 Svezia - E6 Belgio - E7 Ungheria - E8 Cecoslovacchia E9 Spagna - E10 Jugoslavia - E12 Austria - E13 Lussemburgo E14 Svizzera - E16 Norvegia - E17 Finlandia - E18 Danimarca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sledeci broj posle oznake zemlje pokazuje kvalitet kacige po ECE odnsno crash testiranja 05 je poslednji 04 predposlednji, pa 03. Znaci da je kaciga sa oznakom 05 prosla najstrozija testiranje. Primer: (E3) 052236/P-004453 E = Evropska unija 3 = Italija 05 =posledhnji crash test P =znaci da kaciga ima zastitu brade (NP znaci nema zastitu brade a J da je Jet kaciga) 004453 =je progresivan boj matrikole proizvodjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Finasijska policija u Italiji je zaplenila 7.000 kaciga italijanskih proizvodjaca "Stoneline" i "Stone" sa oznakom E24 050006 .Homologaciju su odradili u Irskoj ali je pronadjeno da postoji greska i mole se svi vlasni istih kaciga da ih predaju najblizoj stanici Finasijske Policije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BooM_BaSStiC 0 Napisano Octobar 19, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: subotica Prijavi odgovor kao problematičan Da li to znaci da cemo morati nositi i papire od kacige sa sobom? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Octobar 19, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ne, vec kacige na sebi imaju potrebnu oznaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 20, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ta etiketa se vremenom obriše a uostalom, ko garantuje da nije obično našivanje iz domaće radinosti.Video sam i kacigu koja ima pozadi nalepnicu, mislim čak sa prešpricanim lakom preko nje.To će verovatno raditi nesavesni prodavci ili čak proizvođači i uvoznici.Interesuje me da li je prodavac dužan da pokaže meni ko kupcu važeći dokument o kvalitetu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Octobar 20, 2009 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Etiketa se ne može napraviti u kućnoj radinosti jer se materijal na kom se štampa nema gde kupiti, a i etiketu mora da prati papir o poštovanju ECE normativa koji je na zahtev kupca prodavac dužan da pokaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 20, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja a i većina običnih kupaca ne zna kako treba da izgleda prava etiketa tako da nam se svašta može podmetnuti.Ali, ako moraju da imaju sertikat na papiru, sigurno ću ga tražiti pri kupovini.Na tv snimku, prikazali su da su i neke IXS kacige bile zabranjene što mi nikad ne bi palo na pamet.Verovatno se radi o lažnjaku al kako da to čovek razlikuje.Oprez pri kupovini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Octobar 20, 2009 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost kinezi su dokazali da mogu da naprave sve za šta im se donese uzorak, e sad naravno ,ne prave po 1 komad već imaju neke svoje minimaline količine. Jedini dobar savet je kupiti kacigu kod uvoznika ili nekog od njihovih dilera u svom gradu. Uvoznicima se ne isplati da gube licencu da bi uvalili 100tinak falš kaciga, makar se nadam. U uredbi (ako sam pogrešio pravni termin izvinjavam se) postoji kakva treba da bude deklaracija o poklapanju sa ECE normativom, a drugo što obezbedjuje sigurnost je uvozna deklaracija jer ako je zemlja uvoza bilo gde u EU onda najverovatnije da kaciga poštuje ECE normativ jer je on u EU obavezan i ima se kako proveriti dali je autentičan (što kod nas nažalost nije slučaj) a i kazne za prodaju moto opreme koja ne podleže ECE normativu (sem ako to nije izričito naglašeno) su drakonske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Octobar 20, 2009 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Da li to znaci da cemo morati nositi i papire od kacige sa sobom? ??? NE na svakoj kacigi na zadnjoj strani je nalepnica a na kaišu za vezivanje je "deklaracije, znači nikakvi dodatni papiri ti nisu potrebni ali će ti verovatno policajac moći tražiti do pogleda delkaraciju na kacigi :-\. Kako će cela stvar funkcionisati verovatno ćemo videti sledeće sezone kad zaživi novi ZOBS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kinezi mogu da prave dobru a mogu i losu robu,zavisi sta se od njih trazi.Naprimer odneses im mobilni kao uzorak i kazes da hoces da prodajna cena bude 50e i oni ce takav da naprave a kvalitet jbg.Isto tako mozes da kazes 200e i dobijes extra kvalitet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Octobar 24, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan za to si u pravu :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lucky82 0 Napisano Octobar 27, 2009 U prolazu, 14 postova Lokacija: sremcica Prijavi odgovor kao problematičan U mojoj radnji su se prodavale kineske kacige,i da,inace sve su povucene iz prodaje skoro. Mada sam ja licno kupio KEEWAY cross kacigu i deluje mi zaista kompaktno i pristojno odradjeno(mada nije bas ni jeftina bila,nekih 5000 dinara). Ima homologaciju na traci za bradu E9 051112/P-8923701,a pozadi nalepnicu ECER22-05 i teska je nekih 1450 grama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Octobar 28, 2009 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahaha, a hoce i most da im daju da prave,hahahah,ja cu i dalje Pancevackim da prelazim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 28, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Biće obavezne i koneske kacige za prelazak preko kineskog mosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Octobar 28, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan eto sad,meni nista nije jasno,cale i keva su nosili kineske kacige,citam temu i resim da im narucim iz louisa druge kacige kako nebi imali problema sa murijom,i uzmem probiker mtr s6 ,i kada su stigle vidim da nema nikakva oznaka na kaisu,i sta sad? :-( a siguran sam da je daleko kvalitetnija od kineza koje su imali pre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Octobar 28, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako kaciga ima oznaku E ( pa neki broj ) to znaci da ima homologaciju i da nikakvih problema necete imati sa tom kacigom, a ako nema nikakvu oznaku ili pise samo DOT (znak za americku homologaciju) onda su problemi moguci. Nije bitno cija je kaciga, vec je bitno da je prosla homologaciju. Sve kineske kacige koje su povucene iz prodaje, nisu imale homologaciju, one kineske kacige koje su imale homologaciju su i dalje u redovnoj prodaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Octobar 28, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan koji bedak,na ovoj nema nista... u pitanju je ova http://www.louis.de/_40f0a1c34009dba260a30273bad03d7393/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=203523&anzeige=0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Octobar 28, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidi se kaciga na linku, izbaci samo Louisov sajt, skini fotku pa je direktno okaci ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...