gio 140 Napisano Avgust 9, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima neko ko se malo bolje razume u struju i voljan je da pomogne sutra u Beogradu. Motor mi stoji kod Horneta u garazhi,vozali se danas ceo dan i seli na cugu i samo nije hteo da pali.. Znachi dam kontakt nema snage da vergla,ni da pali svetla a radi pozicija,stop svetlo i zmigavci.. Upalimo ga na gurku i radi sve lepo,chim stanem krene da brljavi i da se gasi.. Pa ako je neko voljan da pomogne,hvala unapred... Pozdrav svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Avgust 9, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da stavis drugi akumulator.Probe radi.Ili ga vezi kablovima za nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Avgust 9, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan A ne verujem da je akumulator jer kontam da onda ne bi radio ni shtop ni zmigavci.. mada probacemo svakako... Ajde ljudi,niko voljan da pomogne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3289 Napisano Avgust 9, 2009 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih vrlo rado pomogao ali se ne razumem... Ako ti bude trebala pomoc u nekom drugom smislu, da te odvezem, dovezem, prevezem... imas broj pa se javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 9, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A ne verujem da je akumulator jer kontam da onda ne bi radio ni shtop ni zmigavci.. mada probacemo svakako... Ajde ljudi,niko voljan da pomogne? probaj receno, bar da eliminises jedan moguci razlog (ili da resis stvar) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 9, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan akumulator bre ako ti radi sve ok kad je pod gasom, znaci da puni strujom imas dovoljno struje da drzis svetla i sl upaljena jer oni malo trose a nemas dovoljno da zavergla menjaj akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano Avgust 9, 2009 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan probaj stvarno akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Avgust 10, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Povezali smo ga juche na kablove od kola i sve radi perfektno,tako da je izgleda stvarno akumulator.. Napunicemo ga onda danas jedno pola sata i valjda ce izdrzati do NS a bez svetala.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nema šta, akumulator je 100%...da sam ranije, pre par dana video ovaj post, uputio bih te do Zemuna u BH servis koji pobuđuju i polovnjake ako nije baš riknula čelija! ul Prvomajska br 36, prodavnica auto delova a pozadi servis, otprilike, blizu 'Navipa'! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juzni.ts2000 86 Napisano Avgust 18, 2009 BMWbmwBMWbmw, 90 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da znaci da je akumulator. Pogleda da li ti je masa cvrsto vezana. Ako nije (ima mali kontakt), radice ti sve samo nece moci da upali, osim na gurku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Avgust 18, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li merio napon u instalaciji, da li radi regler? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan U servisu je,danas idem po njega,pa cu videti shta je bilo na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li merio napon u instalaciji, da li radi regler? Druže imam instrument, znam da ga koristim samo ne znam šta treba da očitavam i kakva očitavanja treba da dobijem kada kontrolišem ispravnost akumulatora i reglera! Jer i moj slučaj je istovetan, palim ga pod gasom da bih uspeo iz prve jer posle sve slabije ima snage da zavrti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator i neki osiguraci valjda,nisam razumeo to drugo.. Kontam da su me klepili kao magarca za akumulator.. 3300 kinti exide ov.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Avgust 18, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je već nekoliko puta objašnjeno na forumu, ali u kratkim crtama: Izmeriš jednosmerni (DC) napon na akumulatoru kad ne radi motor, treba biti oko 12.6 - 12.7V. Na leru napon treba biti oko 13V a na najmanje 3 ooo 1/min oko 14.5V. Ovi naponi ti pokazuju da ti sklop regler - alternator rade dobro. Nisu navedeni naponi kod svih motora isti ali je ovo neki standard. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno...Hvala a potražio sam preko pretrage ali verovatno nisam baratao sa dobrim rećima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Avgust 18, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Probaj pa javi da mozgamo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Vec mi drugi put kažu da mi je sumljiv zvuk na KLEu, i da bi trebao očistiti karburator i vakumirati ga (30e). Uradio sam mali ali kompletan servis sa svim filterima jedino što nisam očistio sito na rezervoaru (ne znam) a ponekad imam osecaj da mi motor prosto jurne...sada, da li je zagušen ili mu kabal za svečicu u prekidu (one su obe nove skoro zamenjene) ne znam...Kada ga palim moram sa dodatim gasom jer samo tako uhvati iz prve...ako ne, posle se pomučim da zaverglam kao da nekad hoće a nekad nece da zavergla a ne da samo verglanje gubi na snazi. Gubi malo, što je normalno ali ne baš da više ne može da okrene! Mislim da mi je akumulator malo oslabio ali da može još potrajati...da treba da promenim kablove za svecice i servisiram karburator. Jedno po jedno i srediću ga jer bivši nije baš ulagao u njega! Sutra cim premerim javljam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Avgust 19, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je dobar napon tebi u otisle cetkice na alnaseru (zamena cetkica ,biksna i obrada rotora na strugu ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 20, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Potrudicu se u toku dana da pronađem malo vremena da proverim napon...trebao sam to još juče da uradim.... Javiću šta sam uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 20, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Upravo kuršlus u glavi...naime, izmerim napon pre paljenja motora (nisam odkačio potrošaće, ne znam da li to ima veze) i napon mi 18.7V...upalim, napon ode na cca 25V, dam 3000o/m, ne reaguje, ostaje napon 25V ...odem na 6000o/m takođe...!?! Instrument, nov kineski za 400din, digitalac! Odem do auta bez paljenja 17-18V kada sam ga upalio prešao 20V.... Nešto mi govori da sa instrumentom nešto nije u redu...moracu da sačekam komšiju koji ima profi! Još nešto...da li moram sa plusa otkačiti kabal za potrošače kada merim voltažu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Avgust 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne moraš da otkačiš kablove, meri u takvom stanju. A instrument baci ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 20, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ma digla mi se kosa na glavi...ali srećom, setih se da imam i auto pa, hajde da proverim...inace bi arlaukao do zore. Ostaje mi da sačekam komšu, sa posla pa da pregledam ali zbunjen sam jer je njemu njegov riknuo pa koristio moj par dana dok nije sebi ponovo kupio neki za 70e, profi jer on se bavi elektronikom! Kako da mi nije napomenuo da mi voltmetar na DC ne radi tačno...ko zna...jbg, pitaču ga pa vam javljam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano Avgust 20, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba da otkacis potrosace kada meris napon na akumulatoru, a normalno je i da napon bude veci kada je motor upaljen. Sto se tice instrumenta...baci ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Avgust 20, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj, elektroničar pregledao i ako se ne bavi elektrikom...konstatacija je, da je voltaža i akumulator u redu a pravi kapacitet može da vidi jedino da se skine pa napuni punjačem, pa tek onda.... da alternator puni i da me alnaser ponekad zeza i da su najverovatnije četkice ali da još uvek solidno 'hvata' tako da pričekam sa servisiranjem ako mi nije o glavu. Tek kada bude prvi put 'zaglavio' tada da ga nosim na servis! Bili ste svi u pravu, što se kvara tice(alnaser) a i što se instrumenta , takođe tice. Necu ga bacati jer mogu sa njim barem ispitivati prekid (Omi). Hvala vam, lakše se diše... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...