N e g r o 307 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Tema je otvorena. Planiram da ga napravim, e sada ako neko ima ideje, skice, sve je dobrodoslo. Pazario sam Givi E45 monolock, jos nisam siguran da li cu da kupujem plocu ili cu sam da napravim i izvarim da moze da se montira i demontira, ali to je samo detalj. Ajmo ako neko ima predlog. Kofer je pogolem, odnosno ima zapreminu 45l tako da nije za zezanje, sa strane do suvozaca (suvozacice) imam naslon koji je dosao uz kofer. Za pocetak sam razmisljao ovako: Sa slike Ideja 1 se vidi inicijalna zamisao. Znaci tacke vezivanja za ram su gornji sraf zadnjeg amortizera, a druga tacka je zadnji sraf niklovanog drzaca za suvozaca. LM, odatle bi isla platforma iza suvozaca na koju bi se kacio kofer, dok bi napravio ucvrscenje po dijagonali. Ideja 2 je da je to malo pa da treba da se pojaca sa jos jednom cevi sa donje strane koje ce ici ispod migavca (zuta boja) i koja ce dodatno ojacati zadnji kraj konzole. Glavno pitanje: u konsultacijama sa "majstorima", dobio sam imformaciju od jednog da je bolje napraviti nosac od flaha npr. 20mmx6mm ili tome slicno, ali da je to sigurnije i pouzdanije nego cetvrtasta ili okrugla cev jer su njima debljine zidova 1.2 - 1.5mm sto je dosta manje od 6-7mm flaha. Jeste da mozda cev lepse izgleda, ali mene konkretno interesuje pouzdanost i trajnost. Slede slike, pa izvolte.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Avgust 7, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja bih ovako nemas potrebe onoliko pomerati nosac pozadi... zeleno ojacanje mozes uklopiti i pod drugom uglom ja sam sebi za cbr radio od cevi fi 166 ,zetu za kavu er5 isto i nemamo problema imam samo ovu sluku kako je ispalo na hondi ali se ne vidi najbolje slikacu pa cu okaciti. stim sto sam ja imao i drsku iza sedista koju sam iskoristio kao dodatno ojacanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako, mozda i imam potrebe da povucem nosac pozadi ili u vis jer mi se sediste odsrafljuje malo ispred amortizera, a zub kojim se hvata za okvir je kod rezervoara, tako da moram ako skidam sediste da ga odsrafim, podignem zadnji deo u vis i izvucem pozadi da bi ispao sa zuba. E sada mozda moze i da se malo povuce pozadi da sidje sa zuba a onda izvuce napred, moram da probam u svakom slucaju. I vise mi se svidja tvoja skica, nekako mi pravilnije izgleda. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 7, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan negro, okači praznu vežbanku pa da mož da se crta. npr ovako: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 7, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan negro, okači praznu vežbanku pa da mož da se crta. npr ovako: Evo da i ja probam biti od pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Avgust 7, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan lepo, neupadljivo i jednostavno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Avgust 7, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan palo mi je na pamet bas nesto ovako kao sto je farbach okacio,recimo da ti kosina tj ugao cevi ka ploci prati onu sare na plastici repa.... rekao sam ti za pomerenost ka pozadi iz razloga da je bolje da bude sto vise napred zbog ciklistike,kada je previse pozadi i kada stavis stvari u kofer onda se olaksava prednji kraj i dosta je tezi tj klizaviji za voznju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 7, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan palo mi je na pamet bas nesto ovako kao sto je farbach okacio,recimo da ti kosina tj ugao cevi ka ploci prati onu sare na plastici repa.... rekao sam ti za pomerenost ka pozadi iz razloga da je bolje da bude sto vise napred zbog ciklistike,kada je previse pozadi i kada stavis stvari u kofer onda se olaksava prednji kraj i dosta je tezi tj klizaviji za voznju TopCase nije "kipa od kamiona" i svaki proizvodjac deklarise kolika je nosivost. :o Ako se pridrzava deklaracije proizvodjaca nece narusiti ciklistiku. Konkretno ja imam Hepco&Backer od 40l i proizvodjac je deklarisao opterecenje od 5kg i brzinu motocikla do 130km/h.Sve preko je na sopstvenu odgovornost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Avgust 7, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan nisam ni ja mislio da tovari cement u kofer.i ja ne pretovaram kod mene,ali kada sam prvi put napravio nosac morao sam pomeriti kofer 5cm ka napred i razlika je ogromna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan negro, okači praznu vežbanku pa da mož da se crta. npr ovako: Slika n2 ti je prastara, ali nema veze. Moze i tako za vezbanku. Nemojte da se svadjate oko pretovara, za to je zaduzena moja draga. Ako nam je kofer 45l, mislim da ce spremiti stvari za barem 65 a da cu ja ipak upakovati sve to u 45. Ne zvao se ja Lorimer, a i ne zovem se tako. ;D Sve u svemu, dobra je ova sugestija za polozaj da bude sto vise napred. @farbach: palo mi je i to na pamet jer sam video da Peky trazi isto to. Lepo cu da osmotrim da ispratim rep, samo me interesuje koliko je to stabilno!!! usled vibracija? Ipak, po horizontali dolazi jedna cevka na koju se postavlja ploca, ta cevka je pod stalnim opterecenjem sto centrifugalnih i centripetalnih sila, to i pod dejstvom inercije, ubrzanja, ... Samo me to muchi. Ja sam razmisljao na temu da se posadi i jedno ukrucenje na donji nosac na koji je nakacen i auspuh i ostalo, on je dovoljno cvrst za sve, ali mozda me hvata i paranoja, a? ??? Ko bude najblizi konacnom izgledu ima pivo, a ko ne bude najblizi opet ima pivo. Ko ne pije pivo, taj je moj kalibar, onda cemo da pijemo rakiju i vino. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Avgust 7, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa najcvrsce bi bilo da ima i tacki oslonca sa gornje strane,ali je mozda glipo da pravos otvor na repu da bi prosao nosac.. mislim da se drzati i ovo dobro sto je farnas okacio ,ako je rep na mestu kacenja dovoljno cvrst Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 7, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je kupiti originalni nosac i ne zezati se,ali valja se rastati sa cca 100 ojra pa na vise. ??? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je kupiti originalni nosac i ne zezati se,ali valja se rastati sa cca 100 ojra pa na vise. ??? :o Dragi prijatelju, vrlo rado cu prihvatiti sve donacije za nosac! Salim se, zasto je to najbolje? Uopste se ne slazem. Polazim od sebe. Ja sam prakticar. Volim da nesto uradim i da posle toga mogu da pogledam u to sto sam uradio i puno mi je srce. Tako sam krenuo sa raznim stvarima i ne mogu da sedim miran. Tacna je sledeca konstatacija: NAJLAKSE je kupiti originalni nosac. To je cinjenica. @wice: necu sigurno da busim rep da bih montirao nosac sa donje strane. Rep je na mestima kacenja sigurno dovoljno cvrst, tu su nakaceni i drzaci za suvozaca, sa jedne strane ga imam a sa druge ne sto se vidi i na slikama. LM, mogu umesto toga da nosac iskoristim kao drzac ujedno. Da ne razvodnjavamo temu, mislim da su konstruktivni predlozi pali, ako neko ima nesto protiv neka napise, a ako nema opet moze da napise. Uskoro krecemo u akciju pravljenja, verovatno ne sutra jer cu mozda na Zlatibor, ali mozda u nedelju da, jer ce kisa u svakom slucaju a sta raditi po kisi osim biti u garazi i "grunfovati", zar ne ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 7, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je kupiti originalni nosac i ne zezati se,ali valja se rastati sa cca 100 ojra pa navise. ??? :o Dragi prijatelju, vrlo rado cu prihvatiti sve donacije za nosac! Salim se, zasto je to najbolje? Uopste se ne slazem. Polazim od sebe. Ja sam prakticar. Volim da nesto uradim i da posle toga mogu da pogledam u to sto sam uradio i puno mi je srce. Tako sam krenuo sa raznim stvarima i ne mogu da sedim miran. Tacna je sledeca konstatacija: NAJLAKSE je kupiti originalni nosac. To je cinjenica. E vidis i ja sam htjeo "grunfovati" sam nosac, ali stanujem u zgradi, nemam garazu, nemam alat, nemam znanje iz varenja, nemam znanje iz brusenja, znaci moram sve platiti. :o Da ne pominjem sikiranciju oko zajebancije sa majstorima i onda odradise papir i olovka, tj. matematika. Na kraju ispade da je najeftinija opcija "Kupi i Zasharafati". ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan E tu sam u prednosti i to ogromnoj. Jedino sto nemam od navedenog je aparat za varenje i znanje istog, sto me dovodi u situaciju da cu majstoru da platim da mi to odradi. Uvek si dobrodosao u moju garazu ako hoces da "grunfujes". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Avgust 7, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Matori evo jedne extra sličice sa rešenjem koje verujem zadovoljava i estetstke i eksploatacione uslove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Fancy. Samo moram jos da odlucim da li cu da sam pravim sistem za kacenje kofera ili ce to da odradi ploca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 7, 2009 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako je kod mene reseno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 7, 2009 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Dajem mustru za ladno pivo ;D A moze i ceok da napravi za 40 ajvara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Avgust 8, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Au bash se sad borim sa ovim problemom. Do dushe na CB400N, ali chini mi se da je isti taj zadnji deo rama. Hocu da zadrzim taj grip sa strane koji je orginal, a samo da dodam trougao koji se oslanja u 2 tachke... medjutim bash sam se izzezao oko toga i joshuvek nisam nashao adekvatno reshenje. Ram ide jedno 15cm iza amortizera, a dalje se nastavlja neki lim koji chini rep i na koji se kachi zadnji far... E zadnji deo gripa se drzi za taj lim, i ako tu oslonim nosach on dosta radi... Dakle moja preporuka da obavezno kachish samo za ram direktno. Ova tvoja varijanta 3 mi se najvishe svidja od ponudjenih. Aj bash ako napravish neshto stavi da vidimo kako je ispalo jer me extremno zanimaju ideje Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 10, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Ipak cu da pravim sa kacenjem za Givi. Mozda samo napravim posebnu demontaznu plocu sa 2 klina i jednim zubom, nisam jos resio a i konsultovacu se sa majstorom. LM, na slici je otprilike ideja da se isprate linije repa. Naravno, ni slika nije najbolja pa ni izgled, ali mislim da ce tako ici. E sada jos da se cujem sutra sa majstorom i vidim kada cemo moci da se igramo sa tim, u sredu ja ne mogu, u cetvrtak posle posla rasturam prednje vile da zamenim semeringe i nalijem novo ulje i rasturam prednje kocnice da sredim, u subotu smo na putu, znaci ostaje mi sutra ili petak popodne. Javljam desavanja a evo i slike. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Avgust 11, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Držimo fige da ispadne sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Avgust 11, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Alo,sugradjanin,javi se Djuri Kermeciju i nemas problema.Vec ima iskustva sa pravljenjem nosaca a ovo tvoje je dosta lako i pristupacno. Kod tebe ima 4 tacke oslonca sto je optimalno. Sve u svemu 2-3h rada sa plastificiranjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 307 Napisano Avgust 11, 2009 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Imas neku zicu od njega? Da pitam coveka kad moze, da se izdogovaramo i tako dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Avgust 11, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Imas neku zicu od njega? Da pitam coveka kad moze, da se izdogovaramo i tako dalje. o641330708 , 8224-252 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...