Jump to content

Moto Zajednica

Povređen motociklista kod "Ušća"

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova

Beograd -- Oko tri sata posle ponoći kod šoping centra "Ušće" u Novom Beogradu dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je teško povređen vozač motora.

Do nesreće je došlo, kada je vozač motocikla udario u automobil, koji se kretao iz suprotnog smera. Vozač automobila - "zastave 128", odlučio je da skrene u Bulevar Mihajla Pupina, gde je skretanje na levo zabranjeno. Kako B92 saznaje, vozač zastave bio je i u alkoholisanom stanju.

Od siline udara, "zastava" se okrenula za 180 stepeni i udarila u stub, a vozač motocikla odleteo je 50 metara dalje.

Pa dokle vise???  >:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 95 postova

Da li neko zna momka, kakve su povrede?

Opis (verovatno agencijski) je malo nejasan, na toj raskrsnici iz svakog smera moze da se skrene ulevo (naravno, kad niko ne dolazi iz istog pravca).

• Walter Sobchak, 115 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 Evolution 500

Синоћ сам прошао поред места несреће, заиста страшан призор. Надам се да ће се возач преживети.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Ovo stvarno preti da izmakne kontroli. Procitao sam komentare na ovu vest na B92 sajtu i od 14 komentara bar 10 komentara su prakticno poziv na linc motorista i to povodom vesti gde je pijan vozac automobila skrivio nesrecu :o :-\ >:(

Pod hitno moramo da pokrenemo bilo kakvu akciju po medijima jer definitivno postajemo META ZA ODSTREL.

Nisam mogao a da ne napisem svoj komentar. Moderator ga je naravno "uredio" adekvatno uredjivackoj politici - da ne kazem CENZURI. Izbacio mi je iz teksta deo gde polemisem sa likom (ciji je komentar naravno pustio) a koji je u svom komentaru "izracunao" da je: sudeci po 50 metara koje je telo motoriste preslo nakon pada on vozio najmanje 200km/h ???.

Izbacio mi je iz teksta napomenu da to sto se zastava okrenula za 180 stepeni moze da bude i zbog (zakasnelog) kocenja vozaca, zbog njegovog naglog trzaja volanom, zbog udara u stub koji se pominje u vesti...a ne zbog "koliko je vozio motorista kad je udarac motora okrenuo auto za 180 stepeni".

I na kraju izbacio mi je iz teksta link na

koji sam hteo da ostavim u komentaru kako bi posetioci sajta B92 mogli da ga vide.

Ako nista drugo, ajde da se aktivnije ukljucimo u druge forume, bar one najposecenije. Ja nisam na Facebook-u ali sam od cerke i sina trazio da ovaj video-clip tamo postave i prosire ga...ajde da pokusamo bilo sta jer ovi komentari su me bas dotukli.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=374423#hrono

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS, Aprilia Shiver 750

B92 je u nekom problemu sa Youtubeom, obzirom da su nedavno skinuli njihov video sa sajta, zato sad koriste blip.tv i verovatno stoga nisu pustili link..

Inače, mislim da su vrlo objektivna institucija a raspoloženje u državi je takvo kakvo je.

• Svrati ponekad, 427 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Mi jos uvek neznamo ko je mladic na motoru i koji je motor u pitanju i da li je imao opremu. Posle toga bice sve jasnije.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Ma mene brine to sto iz tih komentara tamo ne vidim da je komentarisana vest nego zagovaranje stava: udariti kolima motoristu, pod bilo kojim okolnostima, je opravdano.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

Ma mene brine to sto iz tih komentara tamo ne vidim da je komentarisana vest nego zagovaranje stava: udariti kolima motoristu, pod bilo kojim okolnostima, je opravdano.

Bravo Koco, to je poenta oko koje se sukobljavam vec duze vreme na skoro sve strane. Ista stvar kao is a mojim zagovaranjem podeljene odgovornosti inace ce vozaci automobila usled ovakvim komentarima izazvanih predrasuda biti unapred abolirani od gledanja u retrovizore, lose procene, oduzimanja prednosti i slicno i cuvace se u saobracaju samo jacega od sebe.

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ako legitimnim sredstvima ne moze da se postigne nista pametno, tu je liveno sikirce iz komada... Ionako sam prosle nedelje tri puta jedva ostao na tockovima, bukvalno !

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Vozim kola 15 godina bez ikakvog kiksa, priznajem dugo godina mi je trebalo da se naviknem da covek na motoru nije samo "leteci far", koji moze da se zanemari prilikom skretanja, prestrojavanja, ukljucivanja, preticanja, a pogotovo sto moze da se pojavi niodkuda. Motor vozim ni dve godine, ali svaki dan imam osecaj da vise ljudi hoce da me ubije svojom nepaznjom ili bahatoscu, ili losom procenom. Napominjem da kao prilicno neiskusan motorista vozim motor od 200cc koji ne ide preko 80kmh.  Gledajuci vozace vidim Ljude koji su umorni, nervozni zbog guzvi, cena goriva, porodicnih problema, posla, nedovoljno iskusni, bahati, itd i svest o tome da je motorno vozilo smrtonosno oruzje nestaje, dok se ne desi tragedija, nebitno da li je to Ikodinovic, ili tamo neki deda u 128ici, poenta je da je ovoj zemlji sve na:"lako cemo", mogu da vozim 200 po gradu, mogu da vozim pijan, nema problema, mogu da napravim polukruzno bez gledanja, nije strasno da proletim na roze, sto bih pustio motor kad ima prednost, jaci sam od njega nek koci... Dok narod ne prihvati da je motora u saobracaju sve vise, voleli to ili ne i dok ne shvatimo da svaki dan baratamo napunjenom puskom koja kat tad opali, ovakve stvari ce se desavati.

Kao sto neko rece: da je isao brzo, isao je, da je deda bio pijan bio je, stara prica.

• Drug član, 2087 postova

Neznam dokle vise ovako. Jeste li gledali emisiju na B92 pre neki dan o saobracajnim nesrecama na motorima , gosti su bili policajci i mislim neki saobracajni inzinjer. Strasno ljudi. Trebamo svi lepo da napravimo futrolu za bejzbol palicu i ako nas omase ili prezivimo lepo palicu u ruke pa udri, drugacije nemoze uvek je morotras kriv i za zene sa parkinga, i za pijane kretene i za doktore koji gaze motorase na ulicama. Nadam se da je decko sad dobro i da ce se oporaviti i naravno da je imao kacigu i barem jos i jaknu. (za ove bez opreme me i nije puno zao sami su krivi)

• U prolazu, 61 postova

Malopre sam procitao komentare na b92 i toliko sam besan da nemam pojma sta je pametno raditi. Prvo sam hteo da im se naj*bem keve ali znam da bi mi obrisali komentar. Ejjj bre, pijani kreten skrece levo gde je skretanje zabranjeno i sudara se s motorom a gomila idiota napada motocikliste i boli ih k*rac za motociklistu. Samo se nadam da ce biti sve u redu s njim a sto se tice ovih kretena stvarno nisam pametan sta raditi.

• Zainteresovan, 830 postova

Nadam se da gresim, ali meni se cini sledece:

pocetkom sezone imao sam utisak da su se neke stvari pomerile na bolje d anas vise propustaju, da obracaju paznju na nas. Medjutim sada mislim da je to bilo samo zato sto je to bio pocetak sezone, vozacima smo "nedostajali" preko zime, pa nisu bili naviknuti na nasu pojavu u saobracaju. Sad polovinom sezone su se iskulirali, ne vide me vise.

Vozim Supertenere, sa oba upaljena duga svetla, visok sam 207 cm, majku mu pa vidljiviji sam od prosecnog putnickog auta duplo! Ne bre, idem Vojislava Ilica, auto koji je parkiran, propusta kola koja su 7 m ispred mene i onda bez migavaca krece pred mene, ja ne verujem, kocim, prolazim mu sa leve strane, u fazonu; Je l ti mene zahebavas ili sta???? A on ne gleda u mene, samo pravo. Ok reko uplasio se! JOK!!! On daje levi migavac i saseca me preko pune i ode u sporednu ulicu. E jbg, parkiram motor, sednem u kafic i narucim kafu, ne vredi, necu vozim bar pola sata!

Slicne situacije mi se desavaju svakodnevno, ljudi nas prosto ne hebu ni za suvu sljivu! Veci motor od mog nema, tako da to nije caka.

Sta je resenje?

Unapred se izvinjavam onima koji ne misle ako, ali meni se cini da je respect koji cemo dobiti u saobracaju proporcionalan strahu koji izazivamo kod vozaca! Nije tu samo stvar u motorima, prosto, Forest kad je vozi peglicu, morao je da bezi od kurte i murte jer se ljudi malih kola ne plase. Americki bajkeri su iznegovali kulturu mracnog i divljackog Outlaw izgleda i ljudi ih itekako respektuju, ne vole, ali respektuju. Mislim da je to nacin  na koji se mozemo izboriti za svoje mesto na asfaltu, NAZALOST jedini!

• Braveheart, 707 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Nadam se da gresim, ali meni se cini sledece:

pocetkom sezone imao sam utisak da su se neke stvari pomerile na bolje d anas vise propustaju, da obracaju paznju na nas. Medjutim sada mislim da je to bilo samo zato sto je to bio pocetak sezone, vozacima smo "nedostajali" preko zime, pa nisu bili naviknuti na nasu pojavu u saobracaju. Sad polovinom sezone su se iskulirali, ne vide me vise.

Vozim Supertenere, sa oba upaljena duga svetla, visok sam 207 cm, majku mu pa vidljiviji sam od prosecnog putnickog auta duplo! Ne bre, idem Vojislava Ilica, auto koji je parkiran, propusta kola koja su 7 m ispred mene i onda bez migavaca krece pred mene, ja ne verujem, kocim, prolazim mu sa leve strane, u fazonu; Je l ti mene zahebavas ili sta???? A on ne gleda u mene, samo pravo. Ok reko uplasio se! JOK!!! On daje levi migavac i saseca me preko pune i ode u sporednu ulicu. E jbg, parkiram motor, sednem u kafic i narucim kafu, ne vredi, necu vozim bar pola sata!

Slicne situacije mi se desavaju svakodnevno, ljudi nas prosto ne hebu ni za suvu sljivu! Veci motor od mog nema, tako da to nije caka.

Sta je resenje?

Unapred se izvinjavam onima koji ne misle ako, ali meni se cini da je respect koji cemo dobiti u saobracaju proporcionalan strahu koji izazivamo kod vozaca! Nije tu samo stvar u motorima, prosto, Forest kad je vozi peglicu, morao je da bezi od kurte i murte jer se ljudi malih kola ne plase. Americki bajkeri su iznegovali kulturu mracnog i divljackog Outlaw izgleda i ljudi ih itekako respektuju, ne vole, ali respektuju. Mislim da je to nacin  na koji se mozemo izboriti za svoje mesto na asfaltu, NAZALOST jedini!

Upravo tako !!!  Nestalo mi je vise ono uzivanje kad sednem na motor,sad mi ostaje samo prezivljavanje ...

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver 750
Neznam dokle vise ovako. Jeste li gledali emisiju na B92 pre neki dan o saobracajnim nesrecama na motorima , gosti su bili policajci i mislim neki saobracajni inzinjer. Strasno ljudi. Trebamo svi lepo da napravimo futrolu za bejzbol palicu i ako nas omase ili prezivimo lepo palicu u ruke pa udri, drugacije nemoze uvek je morotras kriv i za zene sa parkinga, i za pijane kretene i za doktore koji gaze motorase na ulicama. Nadam se da je decko sad dobro i da ce se oporaviti i naravno da je imao kacigu i barem jos i jaknu. (za ove bez opreme me i nije puno zao sami su krivi)

+1

U nekoj temi na forumu sam procitao obicaj da u Francuskoj ako ne ostavis mesta da prodje motor izmedju leve i desne trake, ode retrovizor. Meni se skoro desilo na autoputu pre gazele da decko mojih godina pokusa da me obori namerno. Provlacio sam se izmedju leve i desne trake i isao ne brze od 10 km/h brze od kolone (mozda 30). Imam naviku da svirnem cisto da me ljudi vide u retrovizorima, da ih ne iznenadim. Tako ja prilazim doticnom, svirkam, on gleda u retrovizor i kao da me cilja. Bio je u levoj traci, znaci ja mu dolazim sa desne u mrtvi ugao, u tom trenutku pocinje da vijuga kao formula 1 kad zagreva gume. Dotakao sam ga levim kolenom i jedva uspeo da usporim izbegnem siguran pad. Naravno lezem na sirenu psujem, nista decko ne staje, smeje se i gleda me u retrovizor i nastavlja da greje gume. U trenutku se oslobadja desna traka, ulazim pored dodajem gas i udaram rukom po retrovizoru i bezim. Ne znam da li sam ga slomio, uvek nosim rukavice, nije ni bila neka brzina, tresao me adrenalin jedno pola sata nakon toga. Nikako da se smirim. Naravoucenije, nije ni da nas ne vide uvek, nekad jednostavno proradi ego, "vidi ovog, sto je on pametniji od mene pa moze da se provuce, a ja ovde u guzvi da se cvarim na plus 40, e nece moci, ako ja ne mogu da prodjem nece ni on..." pa vi vidite gde mi vozimo.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Ma jok, gledam po mom bratu, kad obuce crnu fantomku+cvike+nazzi shlem, izgleda kao necastivi, svi se useru kao grlice ;D

Jedno vece je dosao kod mene kuci tako, samo upao na vrata, a moj klinac u soku, kaze: A, sta si ti? ;D

Ja cu da  nabavim podkapu kao El Muerte i nece biti problema... ;D ;D ;D

• U prolazu, 24 postova

Nije mi radio net pa nisam postavio temu...Vracao sam se sa splavova i naisao na nemilu scenu,panduri vrse uvidjaj,polupana Yamaha bele boje,starija,rekao bih 90 i neko godiste,jos joj radi stopaljka,osmica udarena bocno sa desne strane ka zadnjem tocku a kaciga otprilike 20 m od udarca desno u travi,crna fullface...Likovi na skuteru mi kazu da je bajker preziveo,a ja mu od srca zelim brz oporavak...Nisam mogao da zaspim to jutro,strasno...

Neka nam je Bog u pomoci...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja