mitri 1847 Napisano Jul 26, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da se prebrojimo i da razmenjujemo iskustva . Što se mojih iskustava tiče - tu sam tanak , jer sam tek 2 dana/300km na ovom motorinu , pa još nemam šta da razmenjujem ... ali me interesuje sve o njemu ... Trenutno su mi najinteresantnije gume (hm , zadnja guma 120 , a na TA600 je 130 ??? ) . Treba da stavim nove a nemam pojma koje ... voleo bih neke koje su dobre i za makadam (neasfaltirane puteve različitog kvaliteta , ali pretežno suve , bez blata , vlažne trave i sl. ) . Koje bi mi preporučili ? Drugo , primetio sam da bi mi odgovarao malo viši korman . Kako to najjednostavnije da izvedem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Jul 26, 2009 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice guma, tu ti ne mogu pomoci jer vozim iskljucivo asfalt. Sto se tice visine kormana, imas u Louisu da kupis produzetak koji ga povisuje za par cm... ako ti to nije dovoljno, nova, visa guvernala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jul 26, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se utefterim!! Sto se tice guma i ja imam isti problem. Treba da ih menjam vrlo brzo, i ako lova dozvoli mislim da ce to biti Anakee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 26, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ćeš sve što te zanima o transalpu naći ovde http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=28721.0 Hm , da ... ali ako bih pitao vlasnike TA600 za gume i oni mi preporuce recimo T63 ili D607 ... to mi nije od neke pomoci , jer za razliku od TA600 kod kojih je zadnja guma 130 , na TA650 je 120, a pomenutih guma nema u toj dimenziji ... ??? Kad smo kod guma , razmisljam o Michelin Sirac ili Conti Escape ili Pirelli MT60 ili ... hm , mozda ipak TKC80 , pa nek traje kol'ko traje ... @ m1losh Hvala za ideju za Louis , videh na sajtu da imaju "lenker erhoehung" , sa tim se moze povisiti za 20-50mm , verovatno cu ih naruciti ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Jul 27, 2009 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Bez problema stavi 130 sirinu nazad... Ja sam se prosli put lomio da li da stavim 120 ili 130, i stavio sam 120, sad mi je opet doslo vreme za menjanje i od sad stavljam 130... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Jul 27, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Stavi sirinu 130 za bilo koju gumu da se odlucis. Ako vozis malo vise off T63 ili TCK 80, s'tim sto se TCK dosta brze trose od T63. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Jul 27, 2009 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice guma zavisi koji su ti prioriteti. T63 ili TKC 80 ako preferiras off. Anakee, Tourance, ContiEscape ako hoces po asfaltu sa blagim off izletima. Sirac, Enduro 3, MT 60 su neka kombinacija izmedju prethodne dve. Ako te off ne zanima previse stavi zadnju 130 i uzivaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jul 27, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice guma zavisi koji su ti prioriteti. T63 ili TKC 80 ako preferiras off. Anakee, Tourance, ContiEscape ako hoces po asfaltu sa blagim off izletima. Sirac, Enduro 3, MT 60 su neka kombinacija izmedju prethodne dve. Ako te off ne zanima previse stavi zadnju 130 i uzivaj. Doktore, po tebi, koja je najbolja varijanta?? Znaci 95% vozim asfalt, i samo kada idem na plac i do sela imam neke deonice koje su makadam. Anakee, Tourance ili ContiEscape? Anakee svi hvale... I jos nesto. Na motoru su mi fabricke Bridgestone Trailwing pa me zanima kakve su one u poredjenju sa ovom trojkom guma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6318 Napisano Jul 27, 2009 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Sirac zaobidjite, losa je guma i za offroad i za asfalt. Moj bi izbor bio Tourance iili Anakee za asfalt i blagi offroad, tj. TKC80 ili T63 za česti i malo tezi offroad. TKC80 imam na XL'u, odlicna je za offroad, drzi kao putna guma na asfaltu, ali se izuzetno brzo trosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Jul 27, 2009 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Sirac zaobidjite, losa je guma i za offroad i za asfalt. Moj bi izbor bio Tourance iili Anakee za asfalt i blagi offroad, tj. TKC80 ili T63 za česti i malo tezi offroad. TKC80 imam na XL'u, odlicna je za offroad, drzi kao putna guma na asfaltu, ali se izuzetno brzo trosi. Evo odgovora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 27, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Uh bre , ovo sa enduro gumama je mnogo komplikovano ... :-\ ... provedoh sate kopajuci po netu i pokusavajuci da skontam koja guma bi odgovarala mojim potrebama ... a tek pretraga po forumima je prica za sebe - sad imam gomilu kontradiktornih informacija i vise mi ama bas nista nije jasno ... ... jbg , kupicu gume kojegod i odo' da se vozim , pa cu da vidim kakve su ... A treba da stavim i crashbarove na Transalpa ... i svidjaju mi se ovakvi kao na ovoj slici , najbolje su uklopljeni u liniju motora ... jos samo da nagovorim Acu da mi napravi bas takve ... ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Sirac zaobidjite, losa je guma i za offroad i za asfalt. Moj bi izbor bio Tourance iili Anakee za asfalt i blagi offroad, tj. TKC80 ili T63 za česti i malo tezi offroad. TKC80 imam na XL'u, odlicna je za offroad, drzi kao putna guma na asfaltu, ali se izuzetno brzo trosi. Evo odgovora... Sve mi je jasno, hvala na pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 28, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije bas sve jasno , al ne mogu vise da lupam glavu s tim ... malopre narucih Pirelli MT90 A/T pa ce da vidimo kakve su ... A narucio sam i "lenker erhoehung" iz Louisa ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6318 Napisano Jul 28, 2009 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Narucio si tvrde gume koje su dosta trajne, ali ne drze dobro kao recimo tourance i anakee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije bas sve jasno , al ne mogu vise da lupam glavu s tim ... malopre narucih Pirelli MT90 A/T pa ce da vidimo kakve su ... A narucio sam i "lenker erhoehung" iz Louisa ... Za ono zasta meni treba (95% asfalt), manje-vise ima par varijanti guma koje dolaze u obzir. E sad, ne secam se da je neko imao primedbu na to kako se Anakee ponasa u voznji na asfaltnom putu. Skoro isto vazi i za Tourance, Pirelli Scorpion, Conti Escape. Sta god mi padne pod ruku od ovoga, mislim da se necu zeznuti. @Easy Rider Gde si narucio gume i kakve su cene unutrasnjih? Daj link za korman, nisam uspeo da ga nadjem nikako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 28, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan @Easy Rider Gde si narucio gume i kakve su cene unutrasnjih? Daj link za korman, nisam uspeo da ga nadjem nikako. Gume sam narucio ovde u Krusevcu u jednoj nedavno otvorenoj prodavnici moto opreme . A za unutrasnje gume kaze da ih njegov dobavljac(mislim da je Kelena) trenutno nema na stanju , probace da mi nabavi od drugog dobavljaca , a ako ne nadje da ostavim stare dok ih ne nabavi pa naknadno da ih montiram :-\ . Tako da ne znam cenu . A za ove "podizace" kormana iz Louisa - u pretragu ( produktsuche ) ukucaj " lenkererhoehung " ... ja sam narucio one SW Motech od 50mm , cena je 39,95 eur . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jul 29, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna stvar ovi podizaci kormana! Javi obavezno kad sve ovo stigne da vidimo kako je u praksi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 29, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Uf , ko ovde ne poludi taj nije normalan ... ;D Stigle mi danas gume i ja sav happy ... kad pogledam malo bolje a one rasparne , prednja nije A/T nego S/T ... ... sad moram opet da cekam da mi posalju ono sto sam narucio ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Jul 30, 2009 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan ne znam da li off-ujem, ali ajd da budem kratak: koji trans savetujete, npr 600ccm iz neke 99.god ili 650ccm iz pocetnih serija (negde iz 01.). naravno, voleo bih da navedete prednosti i mane. hvala i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Jul 30, 2009 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam da li off-ujem, ali ajd da budem kratak: koji trans savetujete, npr 600ccm iz neke 99.god ili 650ccm iz pocetnih serija (negde iz 01.). naravno, voleo bih da navedete prednosti i mane. hvala i pozdrav Prvi parametar neka ti bude opste stanje motora, godiste i nije od presudnog znacaja. Novi model (650 '00 - '07) je vise orijentisan ka voznji po asfaltu, dok je 600 prihvatljiviji za voznju van puta... u principu osim razlike od 50 ccm, i par KS i nema neke velike razlike izmedju ovih motora. Estetiku cu zanemariti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 30, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Novi model (650 '00 - '07) je vise orijentisan ka voznji po asfaltu ... Milose , u fabrickom Uputstvu za upotrebu na samom pocetku pise ovako : "Ovaj motocikl je konstruisan za terensku vožnju i vožnju po putu. " Uostalom , dimenzija prednjeg tocka je 21" , sto ukazuje na njegovu namenu . Mislim da takva dimenzija ne bi bas bila svrsishodna da je motor vise orijentisan ka voznji po asfaltu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Jul 30, 2009 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Novi model (650 '00 - '07) je vise orijentisan ka voznji po asfaltu ... Milose , u fabrickom Uputstvu za upotrebu na samom pocetku pise ovako : "Ovaj motocikl je konstruisan za terensku vožnju i vožnju po putu. " Uostalom , dimenzija prednjeg tocka je 21" , sto ukazuje na njegovu namenu . Mislim da takva dimenzija ne bi bas bila svrsishodna da je motor vise orijentisan ka voznji po asfaltu ... Mislio sam na to da je vise orijentisan ka voznji na asfaltu od prethodnog modela, jer ima tvrdje vesanje, i totalno drugacije lezanje u krivinama, a dosta losije se ponasa van puta od starijih modela. Naravno da je to i dalje Enduro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6318 Napisano Jul 30, 2009 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan I ima manji klirens, takodje bitna stvar za offroad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Jul 30, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Novi model (650 '00 - '07) je vise orijentisan ka voznji po asfaltu ... Milose , u fabrickom Uputstvu za upotrebu na samom pocetku pise ovako : "Ovaj motocikl je konstruisan za terensku vožnju i vožnju po putu. " Uostalom , dimenzija prednjeg tocka je 21" , sto ukazuje na njegovu namenu . Mislim da takva dimenzija ne bi bas bila svrsishodna da je motor vise orijentisan ka voznji po asfaltu ... U poredjenu sa TA600, TA650 je nesto tezi, nesto nizi klirens i dosta nepregledniji za off road voznju pa samim tim proglasen u narodu losiji za off ali ja mislim da su to ipak samo sitnice i da je presudna samo ruka na gasu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 30, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Kako god , ja sam Transalpa i uzeo s namerom da se vozim i van asfalta ... u suprotnom ne bih ni menjao motor jer je Z750 za voznju iskljucivo po asfaltu neuporedivo bolji od TA . Takodje , zbog vanasfaltnih ambicija nisam zeleo gume poput Anakee ili Tourance (iako su mi uglavnom njih preporucivali) , vec sam se odlucio za gume vise orijentisane ka off-u . A kako cemo se Transalp 650 i ja snalaziti na offroad-u ... e to cemo tek da vidimo ... samo da mi stigne i ova prednja guma ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...