Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL650V Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Africa Twin 1000

sinoc sam stigao sa DUNAVSKOG ZAGRLJAJA, od Djerdapa II do Bele Crkve.

Srecom niko me nije zaustavio i trazio dozvolu zato sto imam staru a na sajtu AMSS-a stoji da medjunarodna dozvola ne treba samo ako imate novu dozvolu.

Mogu Vam reci da sam se bas navozao,put je super do Orsave, ali prema Decibelu je u bas losem stanju.

U Banatskoj Palanci mi je pobegla skela tako da sam morao preko Kovina i Smedereva na V.Gradiste ili da sam je sacekao 2h. Od Pozarevca me je takav pljusak sacekao da sam jedva vozio a ganjao sam se sa oblacima do Donjeg Milanovca.

Sve u svemu bilo je lepo i kilometraza je iznela oko 530km, potrosnja sa torbama tj. stvarima i suprugom oko 5.5l mozda malo vise ali tu je negde.

Za dve nedelje planiramo do Vlade Tepesa pa ce mo videti tacno sta je i kako je

pozzz

slike cu postaviti kad budem dosao sa posla

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Honda VFR1200F

Srecom niko me nije zaustavio i trazio dozvolu zato sto imam staru a na sajtu AMSS-a stoji da medjunarodna dozvola ne treba samo ako imate novu dozvolu.

Mogu Vam reci da sam se bas navozao,put je super do Orsave, ali prema Decibelu je u bas losem stanju.

U Banatskoj Palanci mi je pobegla skela tako da sam morao preko Kovina i Smedereva na V.Gradiste ili da sam je sacekao 2h. Od Pozarevca me je takav pljusak sacekao da sam jedva vozio a ganjao sam se sa oblacima do Donjeg Milanovca.

Sve u svemu bilo je lepo i kilometraza je iznela oko 530km, potrosnja sa torbama tj. stvarima i suprugom oko 5.5l mozda malo vise ali tu je negde.

pozzz

Off-ovacu temu ali moram da ti kazem da ukoliko vec ides u Bran obavezno uklopis da izvozis Transalpinu i Transfagarasan ako vec nisi bio tamo!!! Ja sam sa drugarima za tri dana (petak, subota, nedelja) pocetkom avgusta obisao Drakulin dvorac i izvezao Transalpinu i Transfagarasan, ukupno 1820km1moto3.gif. Dvorac u Hunedoari i dvorac Peles nazalost nismo stigli da obidjemo ali bice vremena neki drugi put.

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Africa Twin 1000

pozzz

Off-ovacu temu ali moram da ti kazem da ukoliko vec ides u Bran obavezno uklopis da izvozis Transalpinu i Transfagarasan ako vec nisi bio tamo!!! Ja sam sa drugarima za tri dana (petak, subota, nedelja) pocetkom avgusta obisao Drakulin dvorac i izvezao Transalpinu i Transfagarasan, ukupno 1820km1moto3.gif. Dvorac u Hunedoari i dvorac Peles nazalost nismo stigli da obidjemo ali bice vremena neki drugi put.

bice i transalpine sledece godine, polako probijam led zato sto mahom putujem sam ili sa suprugom i moram ti reci da sve vreme razmisljam sta ako mi se izbusi guma i da li cu moci ja to sam da zamenim a imam sve potrebno za zamenu illi sta ako mi se nesto u motoru desi, nekako hocu da steknem poverenje u TA mada sam sa njim za sezonu presao oko 10000km, nikad van srbije.Znam da je pouzdan motor ali hocu da ja to potvrdim i za sada nisam imao ni jedan peh, zato moram malo po malo tj. sve dalje i dalje.

evo recimo sada kada sam bio u Rumuniji i kada sam usao da kupim vinjetu na pumpi i covek me vrati zatoo sto nisam mogao evrima da je platim vec samo leima, ja vidno iznerviran izlazim napolje i pricam sa zenom kao gde sad leje da mu nadjem i u tom trenutku mi prilaze dvojica i nude da mi zamene novac, a voze kombi na francuskim tablicama i pricaju rumunski. Ja se nasao u cudu sta raditi da li da mi zamene ili, a u stvari ja se nisam ni raspitao koliko se krece lei i ne znam da li ce da me zeznu ili cekaju da mi vide novcanik pa me pokradu, u tom trenutku mi je to proslo kroz glavu, i naravno samo sam im zahvalio i pobego dalje, kad na sledecoj pumpi covek mi ladno kaze da za motor nije potrebna vinjeta.

O tome se radi da moram polako da sticem neko iskustvo sto se tice putovanja jer mahom putujem sam, ali polako bice svega.Drugacije je kada se ide u drustvu i da pogresis negde uvek je tu neko ko ce da ti pomogne.

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

ja sam sam proputovao sa trandzom ove godine madjarska bugraska poljska cehoslovacka austrija nemacka slovenija italija hrvatska... ustvari isao sam to iz tri ture, a da bio sam i crna gora, pa na kosovu skup bajkera ... u pocetku ja kreno grlom u jagode i s poverenjem u masinu, sa agregatom nisam imao nikakav problem, 20.000 km ukupno,,, meni nigde nisu trazili dozvolu, znam da za bosnu, makedoniju moras imati zeleni karton, a medjunarodnu nisam vadio... za madjare moras da kupis vinjetu kao listic dobijes on se ne lepi na staklo nego pokazes ako te zaustave, poljaci i cesi ne moras imati vinjetu jer kod njih to nije regulisano zakonom posto je motor nije regulisano gde da zalepis vinjetu, znaci tu ti ne treba, ali zato slovenija, austrija,,, tu se ne zaebavajte bez vinjete deru do 500 evrica pa vidite a kontrola na svakom cosku, cak mislim da i kamere snimaju dal imas vinjetu... ja licno sam se pridrzavao svugde propisane brzine, kaciga obavezna, pa me nisu nigde ni zaustavljali sem u italiji, oni meni nesto ja njima nit sam ja njih razumeo niti oni mene al su me pustili na kraju... e da bugari me uhvatili na punoj liniji... e sad nit ja razumem bugarski ali kad sam izvadio 50e zajednici jezik odma pronadjen ;) najvise problema mi pricinjavalo nevreme i kisa, kod beca me kisa tri dana odvalilaaaaa,,, ma sve se to zaboravi a i sreca me pratila generalno :takoje:

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda varadero 1000

Ubija me bre ovo.Prvo glupe sijalice,pa me pre neki dan udari auto a sad opet problem.Nemam poziciju i kratko svetlo.Sta da radim??Sijalice nisu,osigurac nije???Brankov most ili Pancevac???

• Svakom po zasluzi, 12401 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

A pogledaolisi osigurac od kratkog svetla? I njegove kontakte?

A meriolisi napon u instalaciji? Da ti, mozebiti, regler ne prepunjava?

• Svakom po zasluzi, 12401 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Voltmetar na DC20V i meris napon na akumulatoru na 3000 obrtaja, sa upaljenim svetlima treba biti oko 14 - 14.2V.

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

ja moj sad proverio na 3000 obrtaja daje malo jace od 14 volti a upalio dugacko svetlo i zmigavce i stopsvetlo... sto znaci da je sve ok i da mi dobro puni :takoje:

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

547ccm ti treba po stapu, ali cenim da ti je pola litra ili 500 ccm sasvim dovoljno za zamenu jer iz stapa nikad ne mozes sve da ocedis osim ako ga ne rasturas do krajnjih delova.

Ljudi, da li neko zna koliko ulja i koja gradacija treba za zamenu u viljuskama?

• Podržavam 1

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: ...

Ja razmontirao tockove, sto zbog zamene semeringa i ulja u stapovima, sto zbog zamene guma. Neko je ocigledno imao problema sa korozijom pa je felne ofarbao u sivo, ali je priprema i sama farba bila vrlo losa, pa je farba ispucala.

Resio sam da se pozabavim time, kako valja i dolikuje, pa je danas palo peskarenje obe felne, odmah su odnete kod farbara da ih "stavi" u podlogu posto kazu da je ova vrsta materijala podlozna ponovnoj koroziji od same vlaznosti vazduha.

Ideja je da posle farbanja felne izgledaju, kao sa Slike 4.

post-14390-0-97827200-1390058639_thumb.jpg

post-14390-0-16835100-1390058653_thumb.jpg

post-14390-0-58446500-1390058663_thumb.jpg

post-14390-0-06897400-1390058677_thumb.jpg

• Drug član, 872 postova

I zice... 0namigivanje.gif

Evo ti šeme i kataloski brojevi za O ringove

post-7600-0-42916700-1390070067_thumb.jpg

Hvala veliko Aco, drugi ne znaju koliko sam ti dosadjivao sa bezbroj pitanja u prethodnoj nedelji. Pravi si drug i biker, ziveo!0takoje.gif

• Drug član, 872 postova

A mozes i ovako..ja sebi uradio prosle godine..

o80c.jpg

Mare, ovo izgleda fenomnalno. Da li si menjao sve zice ili su ovakve posle poliranja?

Takodje, da li si radio sam?

• Very Funny Rider, 1124 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Nema ovde poliranja :) Rastavljanje i sastavljanje mi je radio clan foruma PeterPan.

Obrucevi su plastificirani a zbice su cinkovane pa onda niklovane..i evo posle vise od godinu dana sve se drzi..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja