versys.v.b 3 Napisano Octobar 10, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Po meni Honda je cenom uvek bila precenjena $$$$ a ovaj model ce tek biti. Da ne pominjem da ga vecina bajkera u Srbiji nece kupiti zbog nenormalne cene registracije za ovu kubikazu. :o Tako da jbs.ovo. Slazem se u potpunosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 10, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem ??? Znaci zbog toga sto ga vi necete kupit , mi ne treba da pricamo o tom motoru ??? Ako vas tema ne interesuje , nadite neku koja vam se vise svida a ovde bi bilo lepo od vas ako ostavite misljenje o motoru Precenjen , preskup ?? Dobro , to je validna zamerka , znaci necete vas dvoje da ga kupite , ima ko ce . A jbs. ovo si mogao da preskocis . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Octobar 10, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem ??? Znaci zbog toga sto ga vi necete kupit , mi ne treba da pricamo o tom motoru ??? Ako vas tema ne interesuje , nadite neku koja vam se vise svida a ovde bi bilo lepo od vas ako ostavite misljenje o motoru Precenjen , preskup ?? Dobro , to je validna zamerka , znaci necete vas dvoje da ga kupite , ima ko ce . A jbs. ovo si mogao da preskocis . Ko je napisao da ti ne treba da kupis taj bajk? Ja sam dao svoje misljenje o ovom motoru sa aspekta kubikaze i situacije u nasoj zemlji..I zavrsio moje pisanje u ovoj temi.A ti me sad teras da opet objasnjavam prostu logiku koja bi i sumskom medvedu bila jasna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Octobar 10, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu malo i logike da ko da 15000-20000e za motor nece da se mnogo zaca za registraciju... Nego, ja sa iz silnog propagandnog materijala shvatio da odmah dolaze te udarne stvari kao sto je iskljucivanje nekih cilindara i automatski menjac. Ono, sipak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Octobar 10, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu malo i logike da ko da 15000-20000e za motor nece da se mnogo zaca za registraciju... Nego, ja sa iz silnog propagandnog materijala shvatio da odmah dolaze te udarne stvari kao sto je iskljucivanje nekih cilindara i automatski menjac. Ono, sipak! Kako? Ne ulazi u standardnu opremu ili? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Octobar 10, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda - ne! To su noviteti za neki buduci model. Voleo bih da gresim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan DARK , nemoj da se ljutis ... i ne nisam ja sumski medved , hvala na komplimentu . Smetalo me je kad si rekao -- Tako da jbs.ovo , inace tvoju konstataciju u vezi cene i velikih dazbina u Srbiji razumem . Mozda i ja nikad ne kupim Harley Davidson , imam svoje misljenje o njemu , i on je preko te magicne granice u kubaturi , ali opet necu na postu gde se ljudi razpravljaju o takvom motoru da kazem -- Tako da jbs.ovo A mislim ima ljudi u Srbiji i na ovom forumu koji voze HD , zar ne ? Inace Lalajko , potpuno si u pravu . Ne gresis . Nema ni dvostruko kvacilo ni izkljucivanje cilindra . Svi ti dodatci ce da se pojave po nekim nagadanjima za 1 godinu , i samo dvostruko kvacilo trebalo bi da kosta oko 1000 E , opet , tako se nagada ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Evo bas citam po web-u , potvrda Lalajkovog posta Tezina ovog modela 267 kg ( mnogo ) a sa buducim dvostrukim kvacilom 279 kg !!!! Citajuci sve te postove po netu , cini mi se , mada treba videti ovaj motor u akciji , da ko god je ocekivao zamenu za VFR ima razloga da bude razocaran . A BMW je ocigledno znao da Honda nisani njih , pa su ove godine K seriju pojacali na 1300 cc , jer Hondin V motor pravi vise obrtnog momenta nego K - linijski agregat . Mene licno ne vuce BMW K1300 S ni ovaj model Honde , i da bi procenio bolje treba videti ovu Hondu u zivo , ali mislim da je BMW bolji izbor . Vise me interesuje konkurent BMW-u K 1300 GT , kako god ga Honda nazove , sa dvostrukim kvacilom , ali se bojim da ce da prede 300 kg ladno ... Oduvek sam bio ''zgoljav'' , bolje da krenem u teretanu kolko sutra ... Kako stvari stoje , ni za BMW-jca nemam misica , a kamoli za Hondu ;D ;D Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Evo bas citam po web-u , potvrda Lalajkovog posta Tezina ovog modela 267 kg ( mnogo ) a sa buducim dvostrukim kvacilom 279 kg !!!! Citajuci sve te postove po netu , cini mi se , mada treba videti ovaj motor u akciji , da ko god je ocekivao zamenu za VFR ima razloga da bude razocaran . A BMW je ocigledno znao da Honda nisani njih , pa su ove godine K seriju pojacali na 1300 cc , jer Hondin V motor pravi vise obrtnog momenta nego K - linijski agregat . Mene licno ne vuce BMW K1300 S ni ovaj model Honde , i da bi procenio bolje treba videti ovu Hondu u zivo , ali mislim da je BMW bolji izbor . Vise me interesuje konkurent BMW-u K 1300 GT , kako god ga Honda nazove , sa dvostrukim kvacilom , ali se bojim da ce da prede 300 kg ladno ... Oduvek sam bio ''zgoljav'' , bolje da krenem u teretanu kolko sutra ... Kako stvari stoje , ni za BMW-jca nemam misica , a kamoli za Hondu ;D ;D Pozdrav Ma dzaba bildovanje.Ja sam u teretani 20 godina.Aktivan sam sportista od 107-110 kg. 191 cm sam visok a smara me malko i ovaj moj V-strom od 240 kg.Sve preko 200 kg je smor za manevrisanje u mestu.Ali kad se krene u voznju onda tezina ne mora da predstavlja problem.Zavisi,kakva ce ta Honda biti u voznji.Npr.V-strom je tezak i ima nezgodno teziste ali kad se poveze on je kao bicikla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 11, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ma , salim se ... hvala ti na odgovoru u svakom slucaju ;D Znam da su svi oni OK kad se vozis , samo nemoj to IKAD da pomenes moj zeni , njoj se svida sediste na Goldwing-u ??? ??? I ja sam 194 - 110 kg , ali kao sto ti kazes , u mestu su smor . Mada moj motor je laksi ;D Mada verujem da ce Honda sa njihovom ''mass centralizacijom'' da smanji uticaj te tezine , ali ipak .. Ja nisam sportista ( ni s od toga ... ) pa moram da krenem u teretanu , nema mi druge .. Sve sto hocu da kazem , kupio ga , ne kupio , motor ima boli glava tehnicke karakteristike , a to dali cu ikad i da budem u mogucnosti da ga kupim , otom potom ... Ovde se samo prica .... bla bla Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Octobar 12, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Meni se chini ,da je novi Hondashin jednastavno motorcikl 21veka,a kada se to bude shvatilo onda ce se bolje razumeti i neki tehnicki podaci,kao shto su tezina etc..tendencija je da se touring i sport touring motori otezavaju shto u kombinaciji sa modernim konstrukcijama i materijalima pruza sigurniju ciklistiku motora(u to sam se lichno uverio vozeci preteshkog bandita,ali ko mi neveruje neka prochita Makijev tekst o banditu,shtoje najludje sam bandit ima u stvari basic konstrukciju celicne kolevke etc))Komentar da je DN-01 "preruzan" motor moze da se prihvati samo ako se motori posmatraju kroz "naochare"raznih R-ova isl. DN-01 je praktichno novi hibrid izmedju maxi skutera i touring motora,a nemojmo zaboraviti,da na zapadu postoje i 60-godisnjaci koji se odlucuju za 1 motor(verovali ili ne)da nije bilo ove krize,motori su poceli na VELIKA vrata da se vracaju u domove od 7-77 kao vrsta hobija ,opushtanja i razbibrige(nece svako da misli o tome kakv mu je auspuh,da li mu je kvachilo tvrdo,da li brzine idu u H ...etc,ako me razumete..udobni variomatik u kom se sedi kao na goldvingu,i imash gas i kocnicu kao na zoljici...shta bolje treba nekom u kasnim srednjim godinama a zeli dva tochka? A licno se jako radujem da uzivo vidim novu hondu koja ima kompletan oklop a da se ne vidi nijedan sraf(na istom),mislim da ce mnogi promenuti mishljenje kada je budu videli,a kamoli provozali(kao ja kada sam provozao interceptora,kako li samo lepo kochi)ko ima techu u ameriki moze sada da kupi novog VFR-a800(2007)crnog sa abs-om za 7900$,a poshto se tamo moze i mlogo cenkati i obarati dodatno cena,rachunam da sa svim dazbinama i uradjenim atestom(poshto je iz amerike jel,na mashinskom u novom sadu koshta neke smeshne pare,barem mi je tako recheno)nebi izashao vishe od 10000€ No poshto je ovo subjektivno mishljenje,mozda ja grdno greshim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Octobar 13, 2009 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo do sada su samo nagađanja i komentari ličnog vizuelnog ukusa (o kojima naravno ne treba raspravljati). Niko ga još nije provozao pa da napiše stvarna zapažanja i utiske. Jedno je nesumnjivo, izaziva pažnju i uzburkava strasti a to je verovatno i bila namera, kao što je sigurno da će biti kvalitetna sprava i da će drugi proizvođači spremiti odgovor na inovativni izazov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Octobar 13, 2009 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kad su izbacili zadnji model Fireblad-a bilo mi je za ocekivati da ce me i novi VFR razocarati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 14, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan podatak u danasnjim novinama motor proizvodi 90 posto maksimalnog obrtnog momenta kod 4000 obrtlaja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 14, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan podatak u danasnjim novinama motor proizvodi 90 posto maksimalnog obrtnog momenta kod 4000 obrtlaja ! Jbt-e to chupa iz peta. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Octobar 14, 2009 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan podatak u danasnjim novinama motor proizvodi 90 posto maksimalnog obrtnog momenta kod 4000 obrtlaja ! Jbt-e to chupa iz peta. :o Moguce. Mada ne mora da znaci. I MT01 na 1500-2000 obrtaja otkine ali to i jeste sve. Posle toga do crvenog nista posebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 14, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo agregata: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Octobar 14, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovo jedna bregasta goni 8 ventila ili mi se to cini? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 14, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Malo tehnikalija: - tip motora: 4 cilindra u V pod 76 stepeni - 4 takta - hlađenje: dve pumpe, dvostruki tok - prenos: dva tiha lanca sa automatskim zatezačem glave: unicam sa jednom bregastom - 4 ventila po cilindru - redosled paljenja: 1, 2, 4, 3 - radilica: dva dvostruka međusobno balansirajuća kolena pod 28 stepeni paljenje: kompjuterski kontrolisano predpaljenje: 6.4 ° -10.4 ° BTDC (na leru) - svećice: IMR9E-9HES (NGK); VUH27ES (Denso) - pokretanje: električni motor - zapremina: 1237 ccm - prečnik x hod: 81.0 x 60.0 mm - kompresija: 12:1 - maksimalna snaga: 172.72 konja pri 10 hiljada obrtaja - maksimalni obrtni momenat: 129 Nm pri 8750 obrtaja radilice - broj obrtaja na leru: 1050-1250 - ubrizgavanje: elektronsko PGM-FI - brizgaljke: jedna sa 12 rupa po cilindru - leptirasto telo: 44 mm - kvačilo: mokro, višestruke lamele u ulju - ručica kvačila: hidraulična - menjač: 6 brzina, mauelni - prenosni odnosi: primarna vrednost: 1.738 (73/42) prva: 2.6000 (39/15) druga: 1.7368 (33/19) treća: 1.3636 (30/22) četvrta: 1.1600 (29/25) peta: 1.0322 (32/31) šesta: 0.9393 (31/33) završna vrednost: 2.6990 - zvaršni prenos: kardan sa 4 vučne i torzione opruge - kapacitet kartera: 4 litara ulja - kružno podmazivanje: twin bomb - tečnost za hlađenje: uljni filter intercooler Razlike za agregat VFR 1200 F sa DCT dvostrukim kvačilom - kvačilo: dvostruko sa DCT uljem - diskovi kvačila: podeljeni u dve grupe po 10 diskova (5 +5) - ručica kvačila: automatski, nema ručice - menjač: 6 automatskih ili sekvencijalnih odnosa prenosa - ručica menjača: automatski, nema ručice (nožice) - izbor promena brzina: automatik ili sekvencijalno na desnoj ručici - sekvencijalni promena brzina: na levoj ručici Nadam se da sam pristojno preveo ovo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 15, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Super acime, neznam ti izvor , ali mislim da si pogresio malo ovaj deo - ručica kvačila: automatski, nema ručice - menjač: 6 automatskih ili sekvencijalnih odnosa prenosa - ručica menjača: automatski, nema ručice (nožice) - izbor promena brzina: automatik ili sekvencijalno na desnoj ručici - sekvencijalni promena brzina: na levoj ručici Daj nam izvor , ako moze , mislim da treba da ima rucicu i nozicu , jer to nije puni automatik , mozes samo da odaberes rezim rada da ne upotrebljavas ''rucicu i nozicu'' ali one su tu .... za slucaj da odaberes normalan rezim rada Pogledaj onaj video , objasnjava sva tri moguca rezima rada - normalno , puni automatik i automatik na dugmad ( tako da ga nazovem ) gde ne koristis rucicu i nozicu , ali za razliku od punog ''automatika'' biras dugmetom kad ces u vecu ili nizu brzinu . Treba posebno naglasit da to nije automatik kao sto moze da se nade u kolima ili onoj Hondi DN-1 , vec normalni menjac , koji zahvaljujuci duplom kvacilu menja brzine vrlo brzo , a u tom nazovi ga automatskom rezimu , elektronika ili ti ( dugmadima , treci rezim ) menja sasvim normalne brzine ko sto i svaki motor ima ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 15, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Daj nam izvor , ako moze , mislim da treba da ima rucicu i nozicu Aaaa što ne bi moglo ;D Link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 15, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Acime , izvini , ali ne pricam spanski ( ili koji god je to jezik ) ali sam po onome sto sam ja procitao i shvatio , a pogotovu gledajuci ovaj video malo ranije skoro 100 posto da sam ja u pravu . Mada nebi bilo prvi put da gresim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 15, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ni ja španski, preveo sam na engleski preko Googla, možda je on nešto ubrljao u prevodu. Možda je u pitanju leva nožica, a ne komande na levoj ručici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 15, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo još gomile slika: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 15, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan I dva videa: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...