spori 63 Napisano Jul 10, 2009 U prolazu, 94 postova Lokacija: bg Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima, zovem se Dragan, zivim u bg imam, 35god i jos uvek nemam motor ali trenutno radim na tome. trazim neki enduro, turer, allroad ili sl. veliki bike jer sam mnogo smesan na malim(192cm). gledao sam transalp, dominator, kle, tdm, tenere idr. i najvise mi se u budzet (oko 2soma) uklapa dominato,r jedini bedak mi je sto je vazdusara a plasim se toga nekako laichki, kao grejace se po vrucinama (ne zamerite ako lupetam, totalni sam tantuz za motore) pa ce verovatno da padne izbor na transalp, ionako ljubim hondu (vozim jednog cetvorotockasa koji me dobro sluzi). jos jednom, ne zamerite ako lupetam, naucicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Jul 10, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao! Ako te nesto vece zanima pogledaj na forumu dr800 mislim da je oko 2000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktorka 0 Napisano Jul 10, 2009 U prolazu, 50 postova Lokacija: Uzice Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miinja 1570 Napisano Jul 10, 2009 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Raška Motocikl: shadow 750 aero Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 10, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao... videćeš da nas ima više u toj kategoriji 30 - 35 godina sa 190 tak cm koji počinjemo da ulazimo u svet motociklizma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 10, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 130 Napisano Jul 10, 2009 Svrati ponekad, 280 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodosao. I nema potrebe da se bojis vazdusara, nema sanse da pregreju, samo im sipati adekvatno ulje ( predvidjeno od fabrike koja je proizvela motor) i menjati ga sto cesce. Ako pise 10000 km promeni na 5000 i nebrini. Moj matori vozi vec dugo vazdusare i mnogo mi je prico o njima i objasnjavo neke stvari. A sta im on radi... sigurno bi pregrejali, da je to i teoretski moguce. Samo kad je kvar nekog dela u pitanju onda vazdusara moze da pregreje, a vodenjaci imaju mnogo vise delova koji se isto mogu pokvariti, pa su tako i mnogo vece sanse da se vodenjak pregreje. Isto sa matorim pratim oglase i povoljnije ( u boljem stanju, a novije god. a za manje para ces naci dominatora ) transalp je u toj klasi mnogo skuplji, a za 2000 e mozes samo naci transalp 88,89 ili neki krs 91,92. Uz duzno pstovanje prema vasim godinama - razmislite o mom savetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 10, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ti nama došao. Provereno, vazdušarama ništa ne fali. Ja ih vozam odavno i samo redovno menjam dobro ulje. The end. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Echi-ZR 26 Napisano Jul 11, 2009 U prolazu, 97 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda CB450N pa Suzuki GSX400 a sad Kawasaki GPZ500S... Prijavi odgovor kao problematičan .........cuj, pod stare dane. Pa meni je 47 i jos uvek sam mlad( li ne i lud). Dobro nam dosao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Jul 12, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao. I batali to sa godinama - ja imam 37, a kad skocim na kurblu i on sastavi, osecam se (a neki kazu da se tako i ponasam) kao da imam 17 god. Sto se tice motora slobodno uzmi vazdusaru. - Manje se kvare, a jeftinije su za odrzavanje, ili neku,nedaj boze generalnu. Samo pazljivo kod kupovine i povedi nekog iskusnog bajkera da ga dobro podgreje. Ako izdrzi iskusnu ruku kod kupovine sit ces se navozati sa vazdusarama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Mene vodenjara uopste neiteresuje.......a mani se samo DR Suzukija to nije dobar izbor..drzi se samo Honde i neces pogresiti 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Jul 12, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju posle toliko godina morao bi da trazis nesto mladje.Znas nasta mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Jul 12, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mene vodenjara uopste neiteresuje.......a mani se samo DR Suzukija to nije dobar izbor..drzi se samo Honde i neces pogresiti 100% Jbg ja mislio da suzuki vredi ( izvinjavam se ). Ajde ako te ne mrzi napisi nesto vise o tome, posto ipak vozis jednog pa sigurno znas. Moze i na PP. Unapred hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nezelim da pljujem Suzuki naravno ali je opste je poznato da je DR jedan od najlosijih endura u svojoj klasi, da nekazem da je 8oo i najruzniji....taj sto se prodaje je prilicno lep ali puno je uradjeno na njemu. Cena preko ti govori koliko vredi ( najjeftiniji ) Video sam rastavljene masine od DR i video sam delove koji trebaju da sahrane ram da su se raspali, za nepoverovati.....siguran sam da kada bi malo divljao sa DR kao sa Hondom da bi se raspao veoma brzo. Sa mojim DR sam napravio oko 20000 i nije da me nesluzi dobro ali imam mnogo zamerki....na prvom mestu masina koja je jako slaba a kada dodas gas motor prvo razmisli pa tek onda krene...neudobno mu je sediste za dalji put jako, tezak je previse pogotovo ako napunis rezervoar prosto zeli da padne na stranu pa cak i meni koji ga vozim, menjac mu je jako neprecizan i hoce da se pogubi ako pocnes malo vise sportski da ga teras ( sigurno najlosiji menjac u svojoj klasi)......ima naravno i dobrih strana, malo trosi ( zato i neide ) lepo koci ( moj ima napred 300mm disk i dvoje klipova na zadnjoj koja jako dobro koci )...........ja bi rekao da je previse light za moj ukus nista na njemu nije posebno i sve bi moglo biti bolje pogotova kod 800 koji nema nikakvu snagu za tu kubikazu. Moj izbor bi bio Honda FMX kad bi sebi uzimao po ukusu......a KLR, KLX, KLE, XL, XR, XT, XTX.....itd...sve je to mnogo bolje od DR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Jul 12, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spori 63 Napisano Jul 13, 2009 U prolazu, 94 postova Lokacija: bg Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L Prijavi odgovor kao problematičan LJudi, hvala na dobrodoslici! to "pod stare dane" je zato sto mi se nekako cinilo da postoji neka granica u godinama do koje covek ili sedne na motor ili ne a posle toga se vise ne usudjuje, cak su ljudi iz mog okruzenja veoma protiv toga, stalno me upozoravaju na opasnosti koje to donosi, prenose mi statistike saobracajnih nesreca idr. Ali meni to izgleda nista ne vredi, zaludeo sam se... Sto se DR-a tice, ja stvarno nemam pojma, ali su mi neki prijatelji bikeri svi u glas izabrali hondu jer je toboz najpouzdanija za to godiste i najbolja za odrzavanje a po njihovim navodima suzuki je sve drugo osim pogodan polovnjak za neznaisu kakav sam ja sad. Sad ne bih da vas smaram nekim pitanjima koja su vec prezvakana u predhodnim topicima na forumu ali se jos uvek slabo snalazim ovde pa mi ne zamerite ako pitam za neke razlike u voznji, radu motora, odrzavanju idr izmedju vodenjaka i vazdusara kao i motora sa jednom ili vise cilindara... Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 13, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Dragane sto se tice motora malo pretrazi forum imas mnogo korisnih tekstova o svim tim navedenim motorima, svaki ima svoje prednosti i mane tako da je naj bolje da procitas sta su ljudi koji su vozili ili voze napisali o motoru.Moja preporuka ti je za kle vozio sam ga dve godine i nisam imao nikakvih problema sa njim, a i sto se tice para mislim da za 2000e mozes naci monogo boljeg kle-a nego transalpa, tdm-a...Uglavnom potrazi na forumu, prati oglase nacices vec nesto sto ti odgovara. Sto se godina tice nikad nije kasno, samo pametno vozi i navozaces se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Jul 15, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan POZZZ!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Jul 15, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao mladicu! ;D Na tvom mestu ja bih razmisljao i o Jamani xt 600. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zo_lee 64 Napisano Jul 15, 2009 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: KULA Motocikl: Kinroad 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodoshao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spori 63 Napisano Decembar 3, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: bg Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L Prijavi odgovor kao problematičan Evo, godinu ipo dana kasnije napokon sam uspeo da se sastavim. Verovatno je presudila ideja o tome da ce od nove godine biti zezanja za kategoriju pa sam na frku platio L tablicu i poceo da vozim casove. Posle 10min na motoru shvatio sam da mi treba bajk pod hitno pa sam se bacio u intenzivnu potragu za transalpom jer je nekako ispalo da je to najbolji kompromis, verovatno sam zeleo da verujem da je to pravi izbor za prvi motor. Video sam par komada, ili su bili onako ili se nisam dogovorio, izmakao mi ispred nosa onaj crni PD10 iz ZR jesenas i na kraju se desi da u istoj nedelji polozim voznju i kupim motor. Neki od vas ga sigurno i znaju jer je od jednog drugara sa foruma kod mene dosao preko drugog drugara sa foruma a trebalo mi je ukupno 45 sekundi da mi postane omiljenija igracka od dva cetvorotockasa (isto honde) koje ljubomorno lickam poslednjih par godina, 45 sekundi da potpuno odlepim na osecaj da povlaci bolje od svega sto sam ikad vozio, na osecaj kad prvi put oboris motor u krivini, bio sam pecen u roku od odmah! Vise nista nije moglo da stane izmedju mene i moje nove honde, prolazili su kilometri pod tockove a mi smo se navikavali jedan na drugog. Ali avaj, dosao je kraj i onim nenormalno suncanim danima u novembru a i na poslu je krenula neka frka pa sad moja draga enduraca sama cami u garazi i ceka prvo prolecno sunce, jedino je obidjem svaki drugi, treci dan, upalim da malo radi, napravim krug po parkingu i nestrpljivo zamisljam taj trenutak kad isred sebe imas jedno devet meseci sezone, napolju je suncano jutro a u rubrici vlasnik, u saobracajnoj dozvoli, pise tvoje ime...ijao! btw, ovako nekako to izgleda, fotke su iz oglasa, bice bolje kad malo otopli, pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Decembar 3, 2010 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj se predavati! Ja sam malo stariji od tebe (38) i takodje sam skoro zaseo na motor, pre godinu dana. Ne planiram prestanak sezone, kao sto sam i proslu zimu izvozao. U proseku ce na svakih 7 dana biti bar dva sa suvih puteva. Vozaj se, dobra oprema i uzivancija! Ko bre da ceka prolece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spori 63 Napisano Decembar 5, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: bg Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem sa tobom, jedino mi je malo frka sto mi je kancelarija 35km od kuce i to obilaznicom i autoputem a i ceo dan se vozikam po terenu(takav mi je poso') pa kad ujutru biram vozilo za taj dan svaki put sam u problemu dal' ce neki kijamet da me sastavi usput, cak i kad je sunce ujutru... Cak sam motor odvezao u neki magacin na poslu da mi bude blize preko dana pa tu i tamo ukradem po neku voznjicu, jbte odlepicu do proleca! poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Decembar 5, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan "pod stare dane" a nemate ni 4ku u prici! ja sam ove godine za 40ku casti sebe transalpom,obisao reli,napravio na brzaka 3000km i prodao ga(zbog para naravno) sada sam na putu ka hondi nes 125ccm! motor ili volis ili ne!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spori 63 Napisano Decembar 5, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: bg Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L Prijavi odgovor kao problematičan ma ne kazem da su to neke godine, samo prvi put sam menjao brzine na bajku u 35-oj, na to sam mislio, s obzirom da sam auto vozio sa 12... respect za godine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...