Jump to content

Moto Zajednica

Uticaj volana na manevarske sposobnosti?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 308 postova

Primeæujem da, posle duže vožnje na mom suzukiju, imam bol u šakama. Naime, ruèke su užas i stavljam mekše prvom prilikom, e sad interesuje me pošto je volan jako mali, da li bi uticalo na vožnju kada bi stavio na njega neki veæi volan sa ruèkama malo savijenim na unutra, time bi se i položaj sedenja promenio pošto bi bio uspravniji. Sadašnji položaj je po prilièno uspravan, ali je volan nekako nizak pa mi se èini da se dosta naslanjam na njega, pa odatle dolazi verovatno bol u rukama.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Bol u rukama dolazi DIREKTNO iz razmažene guze koja je navikla da se izvali na enduretu. Pomoæiæeš i sebi i bajku ako staviš širi upravljaè a bol u rukama se leèi tako što æeš optereæenje prebaciti na donji deo ledja i zadnju ložu, zategneš se unazad i tako olakšaš ruke... Uostalom pitaj bilo kog R-vlasnika koji je putovao dalje s njim... :oops: npr. mene, NešuXX Pabla, EvilZo-a i sl... Samo zategneš zadnju ložu, donja ledja i opustiš ruèice... :roll:

• Drug član, 2245 postova

Ja, ono malo puta sto sam vozio R-ove, sam to resavao time sto se bih se 'drzao' unutrasnjim delom butina za tank i time dosta rasteretio ruke.

R-om nisam presao vise od 1500km ukupno, pa sigurno nisam neko ko puca od iskustva, ali meni je ovo pomoglo

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Hahaha, izvinite me na smehu... Mogu da zamislim samo facu ponosnog vlasnika Transalpa koji se pita gde mu je pamet bila dok se grèio na èuèavcu ceo život.

Šalim se, nemoj se ljutiti što te malo zezam...

Navæi æeš se na R-a brzo. Više ga stegni kolenima podno rezervara i ispravi kièmu, i manje se zaleæi pa koèi, i naravno sve to ima smisla za sat vremena vožnje - nažalost, ali si ti za tih sat vremena veæ prešao 200km :D

Nemoj da experimentišeš sa volanima ako ti je život mio, jer geometrija tela na trkaèkom motoru mora takva da bude.

Mada na slikama iz tvoje galerije mogu da primetim da je volan veæ customiziran :shock:

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Pazi ovako, jedino i pravo rjesenje da te ne bole ruke na R-u je da vozis stalno preko 140 km/h :mrgreen: Tada te vjetar drzi u toj poziciji i mozes na kraj svijeta i nazad. Sve ispod toga boli, sto sporije ides to sve vise patis :( Ova varijanta sa butinama i ledjima je dobra dok se ne umoris, a to se jako brzo desi :(

Slobodno ti promjeni taj volan, nece ti skoditi. Osim ako ne budes vozio kao manijak, ali vi enduristi ste fin i kulturan svijet tako da ce to biti u redu :lol: :wink:

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure
Primeæujem da' date=' posle duže vožnje na mom suzukiju, imam bol u šakama.[/quote']

Wozi chesce .. posle par hiljada .. swi problemi nestaju ..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja